2018. 09. 29.
Két és fél jövő (szept. 29-30.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Két és fél jövő (szept. 29-30.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, SZEPTEMBER 29.:
A KUTYA ELL ITT?
0
Chudákat...

Talán érdemes:
Kilenckor tavalyi brúszvilisz-akciózás a retekklubbon kicsit John Wick nyomdokában. Egy privát kopó (Willis) kutyáját egyik ügye megoldása közben túszul ejti egy bandavezér (Jason Momoa) és visszaadását mindenféle csúnya feltételhez köti, például narkóbizniszben való besegítéshez. Az első küldetést egyre több követi egyre furább figurákkal, közülük is kiemelendő John Goodman aki hozza amit a Nagy Lebowskiban (nyomozásba „besegítő” különc barát a főhős mellett). Jó viszontlátni Famke Janssent is, azonban a rendező Mark Cullen láthatóan tévésorozatokról nyergelt át egészestésekre: a Venice…-ben van potenciál de nem egy dájhárd akárhány, s hogy maga a forgalmazó sem bízik benne azt mutatja hogy a Volt egyszer egy Venice mellett a Bruce bácsi szebb napjaira utalgató Drágán add a kutyádat néven is tukmálják ránk. Még valami: Willis-nek nem kéne meztelenkednie mert egyszerűen nincs abban a korban, és ezt pláne nem kéne gördeszkázással (!!!) is súlyosbítania. Ugyanebben az időben ugyanebben a stílusban folytatják a Mozi+-on egy 2011-es, de a nyolcvanas években játszódó Statham / De Niro-közösködéssel amibe aztán Clive Owen is beszáll. A Válogatott gyilkosok sematikus elnevezése passzoló tartalmat takar: egy visszavonult titkosügynök (Statham) reaktiválja magát régi kiképzője (De Niro) kiszabadításáért, dolgát nála is hátráltatja a mellé beosztott kolléga (Owen). Azt hihetnénk hogy ennyi nagy név erősíti és nem kioltja egymást pedig önerőből mindhárman csináltak már jobbakat ebben a műfajban és hogy a Killer Elite nem épp elitszórakozás az akkor esik le mikor kiderül hogy SPOILER itt is túszejtés van a napirenden, csak nem kutyáé, és a szabadítóval akarják elvégeztetni amit a foglyul ejtett nem vállalt SPOILER VÉGE. 23:10-kor a hétvége első szocreál tévéjátéka az M3-on amiben arra keresik a választ hogy Ki vágta fejbe Hudák elvtársat? oly’ erősen hogy bele is halt, a városból érkező rendőrnek meg egyre nyilvánvalóbb lesz hogy az urat elég sokan akarták föld alatt tudni... Propaganda-darab amin Major Tamás, Koncz Gábor és Körmendi János javít egy kicsit és akkor nézzük is meg hogy intézik mindezt az óceán túlpartján:

A seksz, a szipu rovat:
The Mexikó Edition:
Rekordmagasságban a kolumbiai kokatermesztés, ez az Egyesült Államoknak nagyon nem tetszik: „Emiatt ott is emelkedett a kokainfogyasztás.” – Kolumbia jobban, de a legjobban mégis Mexikó teljesít:
Több mint két éve nincs hely a holttesteknek Mexikóban, a kamionokba dobált hullák százával rohadnak szemeteszsákokban: „Mexikó nemzeti ünnepén derült ki, hogy annyira nincs már hely vagy kapacitás az erőszak halálos áldozatainak kezeléséhez, hogy két kamionban összesen 444 holttestet furikáztattak az ország második legnagyobb városában.” – Jó ötlet volt a drogellenes háború leállítása és a legalizálás. Ja nem.
Az egész acapulcói rendőrkapitányságot drogbűnözéssel gyanúsítják: „Két parancsnokot gyilkosság gyanújával keresnek, a kapitányság minden rendőrét lefegyverezték.” – Hát igen, terjed a mexikói példa ^^
c:c – A Narcos mexikói kiadása sem szarakodik: „Nem spóroltak az új évadon, és megint sikerült remek színészeket behúzni: Diego Luna és Michael Pena is benne lesz.” – De basszus minek? A mexikóiak élőben élvezhetik, hála az elnöküknek:
Megkéselték a brazil elnökjelöltet: „Felvétel készült a Jair Bolsonaro elleni támadásról.” – Nem baj, a nőkkel biztos kesztyűs kézzel bánnak. Ja nem:
Másfél hónappal a megválasztása után elraboltak egy képviselőnőt Mexikóban: „Még hivatalba sem lépett.” – A Femen és a Pussy Riot már indul is tiltakozni. Ja nem, ők most kussolnak.
Gyilkosok voltak a mariachi-zenészek: „Egy drogbanda vezetőjét elkapták, azóta tombol az erőszak.” – Miért, előtte nem tombolt? o_O
Mexikói politika: 1 év, 175 halott politikus: „Úgy gondolták, hogy a válaszási kampány végével az erőszak is alábbhagy. Rosszul gondolták.” – Nem is értem, pedig a kartellek nyertek!
Ferenc pápa levágott fejet adott az ecuadori elnöknek – Na már ő is bejelentkezett a kormányzásra? Most kéne visszavonulnia...
166 holtestet rejtő tömegsírt találtak Mexikóban: „Drogkartellek végezhettek a most megtalált áldozatokkal. Tavaly közel 29 ezer embert gyilkoltak meg az országban.”Nap kommentje:

0

VASÁRNAP, SZEPTEMBER 30.:
EGY FELES RENDEL!
0

Felderítő a fürdőben.

Kiemelten kötelező:
Az M5 nem Marcello Mastroianni hanem a másik sztár, Claudia Cardinale szülinapja miatt adja le Fellini remekművét, a 8 és ½-et amire annyiszor hivatkoztam és annyit idézgettek belőle mások hogy fel sem tűnt eddigi kimaradása. Ihlethiánytól szenvedő, szanatóriumba vonult direktort nappal munkatársai, a sajtó és mindenféle ingyenélők, éjszaka meg múltidéző rémálmai gyötörnek mígnem beüt az isteni szikra: új műve a semmiről fog (nem) szólni, ezzel egyidőben megvizsgálja a nőkhöz való viszonyát is... A nyolc és fél Federico addigi munkásságára utal (hét egészestés plusz több rövidfilm), az ötletet azóta Jim Jarmuschtól Bob Fossén át Peter Greenawayig számtalanszor újrázták, a rumba-jelenet „megjósolta” a videoklipeket ergo a fagyos fogadtatás dacára (volt hogy rátámadtak a vetítőgép-kezelőre) hatása, jelentősége vitathatatlan. Sokan próbálták utána is vászonra vinni a semmit de többségük megragadt a művészkedős felszínességnél (maga Fellini később még mélyebbre ment az analízisben a Nők városával). Előszóval együtt 21:15-kor kezdik de az igazán fanatikusok megnézik az ugyanitt 20:40-kor adott Claudia Cardinale interjút is. El vagyunk kényeztetve gyerekek, el vagyunk kényeztetve.

Talán érdemes:
A Duna World-ön 16:05-kor tizenhét éves doksi a nagy magyar mesemondóról, Benedek Elekről. A Szembejövő ember az író családtagjaival idézi fel a múltat és csak még jobban rádöbbent minket, mennyire hiányzik manapság egy ilyen hang úgy az irodalomból mint a közéletből (B. E. öt évig képviselő volt, de ott sem szállt el magától). Nyolckor a tavalyi Év filmjének kikiáltott Dunkirk érkezik az HBO-ra ami nem ér fel az őt övező hype-hoz. Túl hosszú és túl eseménytelen, a három szál (brit vadászgépek, apa és fia a hajóban meg persze az evakuálást váró katonák) csak azt eredményezi hogy még kevésbé jegyezzük meg épp melyik „névtelen” szereplőt látjuk. Ezt (mármint a névtelenséget) a fényképezéssel is kihangsúlyozzák, nos ez a távolságtartás bejött a Saul fiának, itt nem nagyon működik ahogy az sem hogy mindent „kicsinyítettek”: Nolan nem százezer, csak párezer katonát menekít 10-20 hajóval, a német légierő meg ráérősen (5-6 géppel) támad amit az angolok három Spitfire-rel viszonoznak (BTW német katonát egyet se látunk, gondolom ezt is újításnak szánták). Én a törikönyvből egy másik Dunkerque-et ismertem meg, ott káosz volt, pánik, menekülés meg eldobált fegyverek, nem teszkósan sorbanálló katonák akik engedelmesen várják a mentőhajókat vagy a fentről lecsapó Stukákat. Perfektre megcsinált de teljesen lélektelen blockbuster ami a végére hagyja a legviccesebbet: az üres tankkal szálló brit repülő még így is lelő egy náci gépet. Krimi kilenckor a Sony Max-on egy mindenkin átgázoló jogásznőről (Andie MacDowell) aki legnagyratörőbb terve végrehajtása közben akad emberére. A Titokzatos aktának nem csak a sztorija összetéveszthető, hasonló címmel (Veszélyben / Veszélyes akta) és történettel volt egy előző része és bár kicsit nagy váltás hogy ebben ugyanazt a személyt másvalaki játssza, de pozitívum az alapul szolgáló könyveket író Patricia Cornwell cameója pincérnőként. Fél tizenegykor évjáratához (1975) képes meglehetősen bátor kádárkori tévéjáték az M3-on mert bár az itteni három női lehallgatótiszt valahol Dél-Amerikában figyeli az állampolgárokat, a szemfüles tévénéző hamar dekódolja az üzenetet: a Párkák minden rendszerben ugyanúgy játszanak valaki más életével... Éjfél előtt öt perccel lassú folyású thriller a retekklubbon Amerika azon vidékeiről amiket Halivúd valamiért hanyagol pedig ott is olyasmi játszódott le mint nálunk a rendszerváltáskor: a gyárakat felszámolták, az addig ott dolgozóknak meg maradt a nihil. Itt egy testvérpáron mérhetjük le mindezt ahol az Irakban lelki sebeket szerzett fiatalabbik (Casey Affleck) a helyi rosszfiú (Woody Harrelson) bűvkörébe (és illegális box-klubjába) kerül majd eltűnik, ex-gyári melós bátyja (Christian Bale) pedig a hatóságok töketlenkedése láttán és a Harag tüzétől hajtva maga indul a ketrecharcok bugyrai felé. Adhatnák korábban is.

„Zene” és „film” rovat:
[nerd] – Miért imádják ennyire a magyarok Terence Hillt és Bud Spencert?: „Mert ők a gonoszt legyőző népmesei hősök? Mert folyton ismétli a filmjeiket a tévé?” – Nem, hanem azért mert a kamion a mienk és el akarunk menni vele.
bagoly – Lana Del Ray tízperces új dalt és klipet mutatott be: „A kritikusok szerint világsláger.” – Tessék mondani, a közönséget megkérdezték már?
life – Majka elbizonytalanodott, jó döntést hozott-e Curtissel kapcsolatban„Elbizonytalanodott”? Hogyan? Szexuális téren?
lángoló gitárok – Ismét a régi az AC/DC?: „Úgy tűnik Brian Johnsonnal és Phil Ruddal készül az új lemez.” – Éppen ideje volt hogy ez a Boris gyerek abbahagyja a politizálást és azt csinálja amihez ért!!4
c:c - Sean Penn a Marsra megy: „A Hulu új sorozata, a First inkább lesz családi dráma, mint sci-fi.” – Akkor INKÁBB LESZAROM, MINT NEM hát ezért mondta le a SZIN-es fellépést! Így már érthető!
Ibrahimovic visszatérhet Európába – Jaj dehogy, őt pont most vágták fejbe :DDD
Óriási nyereséggel zárt a Sziget: „Hol vannak már a nullszaldós évek? Milliárdos szintű profit a Voltból és a Soundból is.”JAJ DE JÓ, gondolom akkor ennyi év után végre maradnak egy helyben az árak!! Ja nem:
Tovább drágul a Sziget, jövőre „egy számjegyű százalékkal” nőnek a jegyárak: „A fesztivál újra 1 milliárd fölötti nyereséggel zárhatott.” – Végülis valahol érthető, aki eddig kiment az ezután is ki fog, amúgy meg tudom hogy milyen nap van de akkor is:
0
marvel – kultikus – 20 éves a Penge: Eric Brooks jelentősége mai szemmel: „A film fontossága még most is tagadhatatlan.” – Na mi van? Leesett hogy nem a Fekete Párduc volt az első? :DD Ideje volna amúgy ebből is egy all-white remake-nek. Ja most nem az a menő:
Eddie Murphyvel forog újra A szomszéd nője mindig zöldebb – Ismerve mostani teljesítményét, szinte egészen biztos vagyok benne hogy jobb lesz mint az eredeti. Ja nem.
Mozi – Még több LMBTQ karakter lesz a szuperhősfilmekben: „Kevinn Feige, a Marvel atyaúristene mondta ezt. A Thor 3 Valkűrje után Captain Marvel is biszexuális lesz?” – Ideje volt, és ideje volna Captain Swedent is bedobni :DDDDDDD
Ha eddig nem hányt a moziban, majd most fog: „A ScreenX olyan, mintha a Barátok közt egyszerre három tévén menne, és ezekből kettőt a szemünk sarkába tettek volna.” – Dehogy hányok, inkább le fogom szarni. De csak majd hétfőn!!!!
rm – mozi – A mozibajárók 8 legidegesítőbb típusa: „A Zörgő, a Pofázó, a Bunkó és a Nagycsalád.” – Szerencsére mindre van megoldás.
Beyoncé: Egy rabszolgatartó és rabszolgája kapcsolatából származom: „A világhírű énekesnő a Vogue-nak adott nagyinterjújában beszélt családi traumáiról, és a faji egyenlőségért való küzdelemről.” – Borzasztó hogy az apja ennyire elnyomta az anyját (vagy fordítva), de nekem ehhez mi közöm van?
c:c – Augusztusban jön a Paul Walker életéről szóló dokumentumfilm – Sajnálom a fószert meg minden, de ezt azért már nem kéne. Nap kommentje:

Void Bunkoid 2018.07.27. 12:58:03
Ugyan előttem is megírták már, de nincs kicsit túlértékelve ez a fiú? Béna, zsékatos filmekben játszott, abban se valami túl sokban. Igen, a Fast and Furious sorozat is az, az egész kb túl komoly hangvételűre vett burleszk, rettenetesen eltúlzott földöntúli ugrabugrálásokra képes autókkal és lehetetlen túljátszott verekedésekkel. Ugyanezt Harold Lloyd megcsinálta nyolcvan évvel ezelőtt, de az legalább vicces volt.

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés