2018. 11. 03.
Tenyéssz, birka! (nov. 3-4.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tenyéssz, birka! (nov. 3-4.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, NOVEMBER 3.:
ROVATALOZÓ
0

Karen, Silk & Dental Floss.

Nem érdemes:
Comedy Central, 01:00: Égessük le Bruce Willist! – Ó nem kell, megteszi ő maga az ezeregyedik dájhárddal meg pénzért elvállalt gagyi B-mellékszerepekkel. Plusz az „égetők” sem annyira állnak a helyzet magaslatán (bár értékelem hogy Demi Moore-t is elhívták).

Talán érdemes:
Nyolckor állatos animáció az HBO-n egy birkatürelemmel megáldott bikáról, Ferdinándról aki a bejáratott karrier (viadalok, miegymás) helyett a píszendlávot választja, szakítva az aréna-hagyományokkal, ezt sokan nem is értik, főleg a vele egyívásúak közül (ők viszont azzal nincsenek 100%-ig tisztában hogy mi is történik a porondon, csak azt tudják hogy akit nem válogatnak be az a vágóhídra kerül). Hősünket akarata ellenére viszik a toró!-képzőbe a virágkarneválról amit egy méhcsípés hatására kicsit átrendezett (emiatt hitték róla hogy hajlamos az agresszióra) és mindent meg is tesz hogy visszakerüljön régi gazdáihoz akikhez persze nem egyedül indul útnak... Sokan belemagyaráztak aktuális agendákat (feminizmus, antimaszkulinitás) de ez csak egy jóféle gyerekmatiné Munro Leaf könyvéből amit nagyok is élvezhetnek, a Blue Sky Studiosra pedig innentől érdemes lesz odafigyelni. Háromnegyed éjfélkor már a felnőtteket célozza a szomszédos HBO2 sorozatformában és Egy nagyon angolos botrány segítségével ami Jeremy Thorpe körül robbant ki a hetvenes évek végén. Angliában a melegség ekkortájt még valamelyest tabunak számított, főleg a politikában, így eshetett hogy mikor Thorpe-ot (Hugh Grant) megzsarolta szeretője, ő a jól bevált taktika (látszatházasság) mellett nem egészen tiszta eszközöket is bevetett...

Ajánlott:
Hogy milyen „biztonságban” dolgoztak annak idején például a nukleáris létesítményekben arról újabban a Ma is tanultam valamit rovatból tájékozódhatunk az Indexen de fél tíz előtt öt perccel kicsit mélyebbre ásnak a témában a Dunán. Karen Silkwood (Meryl Streep) az oklahomai Kerr-McGhee alkalmazottja volt akinek feltűnt hogy a cég magasról tesz a szabálykövetésre és ezt szélesebb nyilvánosság elé akarta tárni. Ennek nem csak főnökei nem örültek de kollégái se mind álltak mellé (akkor és ott a plutóniumrúd-gyár volt kb. az egyetlen munkahely). Ha van ami tényleg horrorisztikus az az hogy a többség inkább elfogadta a sugárszennyezést, a rákbetegséget és a korai halált minthogy felemelje szavát az esetleges jobb körülményekért (ezzel egyben a megélhetést is kockáztatva). Karen Silkwood megtette helyettük is és ezért előbb kirekesztett lett majd tisztázatlan autóbalesetben meghalt. Mike Nichols-nak jár a TISZTELET az amerikai álom árnyoldala bemutatásáért de kis munkával (és valamivel rövidebbre vágva) a meló-dráma helyett borzongató összesküvéselmélet-thrillert is forgathatott volna. Halivúdot rendszeresen kritizálják (én is) amiért nem mutat példakép átlagembereket, nos itt a cáfolat (bár komorabb lezárással mint Erin Brockovich-nál). Az ügy utóéletéről csak annyit hogy a bíróság ötmilló dollárt ítélt meg Karen családjának, a vállalat ezt leügyeskedte egymillióra (és ebből még le kellett vonni az ügyvédi költségeket), hát ennyit ért egy minden valószínűség szerint meggyilkolt háziasszony élete (a Bhopal-katasztrófa áldozataié még ennyit sem). Mondom, nem mentes a hibáktól és harmincöt éve készült de még így is közelebb áll az átlagnéző realitásához mint a vondervumen-összes (talán épp emiatt nem is való mindenkinek), Streep mellett pedig Chert és Kurt Russellt emelném még ki.

A seksz, a szipu rovat:
s – Pornót talált a vőlegénye mobilján, lemondta az esküvőt: „A 21 éves nő 7 nappal a házasságkötés előtt szakított a fiatalemberrel.” – Ahelyett hogy értékelte volna hogy nem a leendő férj van a fotókon egy másik csajjal!
Gumicukor – Gwyneth Paltrow leállt az alkohollal, így gyorsan ki is gyógyult a szülés utáni depressziójából: „Hiába akartak antidepresszánsokat beletömni, ő inkább az alternatív gyógymódok felé fordult.” – Ilyen egy jó anya, egy jó feleség. Ja nem, ILYEN:
joint custody – Kristen Bell simán füvezik 14 éve absztinens férje előtt: „A férj, Dax Shepard korábban drogproblémákkal küzdött, de nem zavarja, ha vegán felesége néha marihuánához nyúl. Ő meg úgyis néha húst eszik.” – Biztos nem fog visszaesni egyikük sem.
ma is tanultam valamit – Alváshiánnyal dolgozni pont olyan, mint részegen – Az a baj hogy pont nem olyan. Tudom mert mindkettőt próbáltam, sőt volt hogy kombináltam őket :SSS
A svédek sörrel élték túl a sötét középkort: „A legkorábbi sörgyártásra utaló svéd leletek körülbelül ezerötszáz évesek.” – A következő középkort már nem azzal fogják túlélni, már ha egyáltalán túlélik...
Szemlélek – Végre a brit szerzetesek is főzhetnek trappista sört: „Július 9-én kerül forgalomba első sörkészítményük Tynt Meadow elnevezéssel.”De csak ha a sariatanács is rábólint!44 négy
párlat – Világuralomra törhet a pálinka?: „Úgy nehéz eladni valamit, ha nehezen tudjuk csak elmagyarázni, hogy mit is kínálunk.” – Én tudom mire van kereslet: sörre.
új kurír – 3 módszer a bornyitó nélküli bornyitásra – Lásd fentebb...
ki visz ki? – Lenyűgöznél mindenkit a whisky-műveltségeddel?: „Szereted a whiskyt? És tudsz is róla valamit, vagy csak úgy kikéred a pultnál, mert divat lett?” – Nem, én továbbra is műveletlen vagyok és sört kérek :)))
winelovers – 1400 üveg pezsgő pukkant a 90. Oscar után: „Eközben 13 kilónyi aranypor szállt a levegőben.” – Inkább az szálljon mint angyalpor vagy netán varázspor:
Megint elfogták a varázsporos Máriót: „A 23 éves díleren tavaly szeptemberben is látványosan ütöttek rajta a rendőrök.” – ...pedig a megoldás biztos itt is a teljes legalizálás lenne ^^
stopstd – Újfajta HIV közeledik Európa felé: „Mikor eljutottunk oda, hogy teljes értékű életet élhetnénk HIV-fertőzötten is, akkor bukkan fel egy új altípus, amiről alig tudunk valamit, a mostani kezelés pedig nem használható.”Wait, a challenger appears:
stopstd – betegségek – Ha az AIDS nem lenne elég, itt egy még rosszabb betegség: „Veszélyesebb, mint a HIV és már egy szomszédos országban jár.” – ...avagy megint egy hülye blogger aki az általános iskolát se végezte el de már főoldalon osztja az észt:

metal · http://electric.blog.hu 2018.06.18. 16:22:47
"s már most is körül vagyunk véve fertőzött országokkal: Irán, Japán, Brazília, Peru és pár Észak-amerikai állam, Ausztrália és több afrikai ország, vagyis négy kontinens már fertőzött, s volt már példa fertőzöttre a szomszédos Romániában is."
Lehet nem figyeltem eléggé földrajzon, de Irán, Japán, Brazília, Peru és pár Észak-amerikai állam, Ausztrália és több afrikai ország nem iagzán az a kör, amit a körül vagyunk véve fertőzött országokkalba beleértünk!

 

VASÁRNAP, NOVEMBER 4.:
LADY IN THE CAKE
0

Pororoszkár.

Talán érdemes:
Nyolckor 2018-as gender-komolykodás a Cinemaxon Daniel Pearle színdarabjából. Egy kisgyerek ötödik szülinapi bulija az óvodára készülés jegyében telik azaz telne ha szüleinek nem lenne egyre nyilvánvalóbb hogy fiuk kicsit más mint a többiek és a kelleténél jobban kedveli a lányos ruhákat-játékokat. Kérdés hogy mit tehet Egy olyan srác, mint Jake és mit tehetnek a szülei mert biztos nem az a vég nélküli vitatkozás a megoldás amit itt látunk, sem a környezet végletes reakciói. A házaspár baráti köre utálja Jake viselkedését, az ovi vezetője közben bátorítja a szülőket mássága kihangsúlyozására hogy ezzel jobb helyet és anyagi lehetőségeket biztosítson neki (de elsősorban apunak-anyunak), bele is mennek, pont annak ártva a legtöbbet akinek az érdekében (elvileg) cselekednének. Címe ellenére a srácból látjuk a legkevesebbet, kicsit jobb forgatókönyvvel tíz-húsz évvel ezelőtt az A Kid Like Jake akár még Boys Don’t Cry-szintre is emelkedhetett volna, ez azonban itt és most édeskevés. A testvércsatornán (Cinemax 2) félórával később (tehát 20:30-kor) tarrbéláskodás Romániából. A Pororoca 150 perc „művészkedés” a semmiből jövő, sehova sem tartó „sztorival”, értelmetlen névadással, de hogy akkor mégis miért talánérdemes? Mert lesz még ennél sokkal rosszabb is:

Nem érdemes:
20:00-kor az idei MTV EMA-t közvetítik a Paramount Channelen amit több okból is felesleges néznünk: egyrészt már a Music Television-ön is alig adnak zenét, másrészt amit adnak az is szemét, de a legerősebb visszatartó érv mégis az hogy az összes díjátadó jóideje egy alig leplezett okkult rituálé amit pld. Vigilant Citizen rendszeresen összefoglal így nekünk nem kell kitennünk magunkat az agymosásnak és akkor jöjjön is a

Zene” és „film” rovat:
Könyves – Jonathan Franzen bejelentette, hogy visszavonul: „Az amerikai sztáríró úgy érzi, most készülő hatodik regénye tényleg az utolsó lesz.” – Á, mind ezt mondja...
Könyves – Egy könyv megfejtette, miért költünk többet, mint kellene: „A (túl)költekezés pszichológiája részletezi, hogy miért hozunk rossz döntést, ha pénzről van szó.” – ...és csak úgy tudhatod meg mi a megoldás, ha...MEGVESZED A KÖNYVET!!4!! négy
Simon Pegg: Depressziós és alkoholista voltam – ...és kb. azóta csinál szar filmeket hogy mindkettőtől megszabadult. Go figure.
Meghalt a Walking Dead állatorvosát játszó Scott Wilson: „A 76 éves színész pont aznap hunyt el, mikor bejelentették, karaktere visszatér a 9. évadban.” – Carrie Fisher likes this :SSS
Mozi – A film, ami annyira rossz lett, hogy nem merték bemutatni: „Volt egyszer egy kínai milliárdos, aki meg akarta valósítani élete álmát, és elkészítette minden idők legdrágább kínai filmjét. Olyan rossz lett, hogy soha nem mutatták be.” – Gúnyolódhattok rajta de a Twilight összesnél és az Egyiptom isteneinél még így is jobb!!!
2019-ben Magyarországra jön a Tokio Hotel: „A német zenekar a Tüskecsarnokban fog koncertezni.”ZENEKAR, LOL, MUHAHA Jobb később mint soha, így csak az igazán KVLT hotellakók fognak jegyet venni.
unalomfilozófiák – Rohamtempóban fogy Marilyn Manson humorérzéke: „Egyáltalán nem volt jófejség tőle, amit az egyik rajongóval csinált.” – Á, most erre a vonalra állt rá:
recorder 18+ Így néz ki a Marilyn Mansonos műpénisz: „35 ezer forintért bevihetjük az énekes fejét az ágyba.”HETERÓ VAGYOK, LESZAROM Eddig is tudtuk róla hogy f***fej, most még pénzt is adjunk érte? :DDD
Az új Lando Calrissan elmagyarázza, mi a munkahelyi zaklatás és mi nem: „A kisfilm producere a Parks and Recreationből ismert Rashida Jones, a narrátor meg Donald Glover, azon kevés hollywoodi színészek egyike, aki még nem keveredett zaklatási botrányba.” – Majd fog:
Kivágtak egy szexuális zaklatót az új Predator-filmből: „Olivia Munn színésznő borította a bilit.” – Remélem a férfiakba petéző Alien-királynőt benthagyták!
Interjú – Elgondolkodtató, hogy a legártatlanabbat kitaszítják: „Éppen a legjobb, legnaivabb karaktert szerették a nézők a legkevésbé az Aranyéletben - mondja a Mirát játszó Döbrösi Laura.” – Nem érti? Hát ő se a Dallason szocializálódott...
Megdöbbent a magyarok Csengetett, Mylord?-imádatán a brit Guardian – Hej ha még azt is tudnák a Fejlett Ángliusok hogy ezek az Elmaradott Magyarok az Elmaradott Monty Pythont, sőt Attenborough-t is imádják rögtön jönnének foszforbombázni:
David Attenborough szerint a BBC-nek továbbra is kellenek azok a műsorok, amikben fehér férfiak magyarázzák el a dolgokat: „A filmes szerint igenis nagy szükség van szakértőkre.” – Lehetne reagálni erre a cikkre de onnantól felesleges hogy Attenborough természetesen NEM azt mondta amit itt FORDÍTOTTAK ferdítettek belőle:
0

Eddig vacilláltam hogy támogassam-e a 444-et, de ez most meggyőzött hogy sörre költsem azt a pénzt is :)))

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés