2018. 11. 17.
Live from the Budinegyed! (nov. 17-18.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Live from the Budinegyed! (nov. 17-18.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, NOVEMBER 17.:
MAKROSZERELEM
0

Long live das chardasch!

Talán érdemes:
A Csárdáskirálynő lassan hungarikum lesz (már ha eddig nem volt), eljött a 100. szülinap ideje amit az M5-ön extra hosszú tribute-tal (plusz Előszó) ünnepelnek kilenctől, aki bírja, ne menjen sehova mert rögtön utána jön a 2. rész. 21:40-kor vígjátéknak hirdetett de max. tragikomédiaként működő olasz cucc a Duna TV-n melynek Eltántoríthatatlan hőse abból él amivel fiatalkorában mindenki eljátszott vagyis mindig azt a melót végzi amire épp szükség van, de nem azért hogy mindenben kipróbálja magát hanem mert negyven fölött ez az egyetlen esélye tartós elköteleződés nélkül pénzt keresni ebben a gonosz világban. A L'intrepido örökké mosolygó lúzere lehet hogy pont ellenkező reakciókat fog kiváltani mint szerették volna, lásd még a Forrest Gump-ot, és basszus ebbe is jut idegesítő, titokzatos (de valójában nagyonis egyszerű) female character. A TV2-őn éjjel egykor alkotói válságba került forgatókönyves (Chris Evans) írna rom. kom.-ot de mivel „még sosem volt szerelmes” (nem én mondtam hanem az ajánló!), egyre rosszabb helyekre megy ihletért, például régi nőinél (vagy az ajánló hazudott nekünk vagy ő a partnereinek), de végül azzal tapasztalja meg milyen is A szerelem markában összemorzsolódni akivel a legkevésbé várja, azaz valaki más csajával (Michelle Monaghan) és innentől a projekt a friend zone-ból való továbblépésre irányul. Monaghan mellett Aubrey Plaza miatt néz...ném, de a mérleg másik serpenyőjében közhelyes és (már akkor is) sekszista dumák vannak. Éjjel kettő előtt tíz perccel tízéves ijesztgetés a Filmbox Extra HD-n melyben Bigott Keresztény kisvárost öngyilkosságsorozat tart rettegésben, közös pont hogy minden áldozat brutálisan végzett magával, vagy talán valami átok érte őket utol? Erre keresi a választ egy lány na meg a neki segítő rejtélyes fiúbarát is. A Gyilkos bennünk a J-horrort ültette át tengerentúli környezetbe, az eredetiséget operatőri munkával és Rumer Willis-szel pótolva akit szerencsére nem kell sokáig elviselnünk.

Budinegyed rovat:
Bulinegyed – Hogy gondozd a bulituristádat?: „Belfast-Bécs-Berlin-Budapest.” – Sőt Amerika, London, Párizs, ki ezt írta, nem normális, ahogy ez a posztoló sem:
A belváros összes lakója egyszerre tudna kocsmázni: „Ábrákon mutatjuk be a fővárosi vendéglátás helyzetét. Van olyan kerület, ahol már 30 lakosra jut egy étterem vagy söröző.” – Még ha akarnánk se tudnánk kocsmázni, ezek ugyanis a külföldieket célozzák:
bulinegyed – új blog! – Hogyan lehet megfékezni a bulituristákat?: „A házunkban 5 kocsma és 6 bejelentett airbnb működik.”MAGYARUL: támogatott tartalom, „véletlenül” épp a népszavazáshoz időzítve:
bn – Ne csak tüntess, cselekedj!: „Az Európai Baloldal elnöke gyakorlatilag azért kampányol, hogy a Bulinegyedben dolgozó, több, mint 10 000 ember veszítse el a munkáját.” – Hát igen, megjönnek a munkavállalók, tombol bennük a munkavágy:
Kokaindílereket fogtak el a bulinegyedben: „Elfogtak egy embert az Erzsébetvárosban, aztán elkezdték felgöngyölíteni a hálózatot.” – Ahelyett hogy teljes legalizálás, stb., stb....
Tíz külföldit kapcsoltak le a rendőrök egy belvárosi hosztelben: „Drogoztak és drogot tároltak a szobában.” – Wait, a challenger appears:
Részegen támadt rendőrökre egy brit férfi Ferihegyen: „Randalírozott, a rendőrök alig tudták megfékezni.” – Pedig még el se jutott a budinegyedig :DDD
Könyves – Dan Brown a pesti bulinegyedben keresi a gonoszt – Olyan nagyon azért nem kell keresnie:
Egy részeg férfi a Vörösmarty téri karácsonyi vásáron közel 70 liter forralt bort öntött a kollégáira, mert rászóltak, hogy ne igyon többet: „A majdnem életveszélyes testi sértés még 2015. január 1-én történt, most emelnek vádat.” – Hát, jobb később mint soha :SSS
Elfogtak három férfit, akik fegyverrel raboltak ki turistákat a bulinegyedben: „Az eset még nyáron történt.” – Lásd fentebb.
Telefonja miatt törték szilánkosra egy ember térdét a bulinegyedben – ...de legalább fegyvert nem használtak ^^
Bombával fenyegette a bulinegyedet: „Allah Akbar!”, „Felrobbantok mindenkit!” – üvöltötte a kocsiból. Vádat emeltek ellene.” – Wait, a challenger appears:
Megivott 5,1 deci vodkát, majd a gimibe betörve zúzni kezdett, végül felhívta a rendőröket, hogy felrobbantja a sulit és a fél várost: „Gyulai bulika.” – Wait, a challenger appears:
Brutális bulinegyed: egy lány leharapta vitapartnere ujjpercét: „Amputálni kellett a sérült testrészt.”MÉG JÓ HOGY CSAK AZ UJJÁT HARAPTA LE, LOL Nem tudom mit szedett be de nem kérek belőle :SSS

 

VASÁRNAP, NOVEMBER 18.:
NICO = ICON
0

Túl a csillogáson: a másvilág.

Talán érdemes:
Nyolckor biográfia a Cinemaxon egy tragikus legendáról: a Nico, 1988 az énekesnő utolsó pár évére koncentrál és '86-ban kezd amikoris menedzsere újra összerak mögé egy turnézenekart ami nem elég hogy csupa kezdő vagy B-kategóriás arcból áll de amit Nico akar hogy játsszanak az még annyira sem hallgatóbarát mint a Velvet Undergroundos dolgai. Beugorhat Marianne Faithfull aki hasonló drogmámorban és közönségtaszító muzsikával adta ki magából a hatvanas-hetvenes éveket de vele szemben Christa Päffgen nem érhette meg az újjászületést. Ebbe az is belejátszott hogy sokan már életében leírták, a riporterek is főleg múltbeli társakról (Reed, Warhol) és szerelmekről (többek közt Alain Delon) faggatták, erre művészetével ő maga is rátett egy lapáttal így aztán tényleg csak a legfanatikusabbak tartottak ki mellette. Spoilerezni nem lehet, a sztori végét mindenki ismeri, maga a cím is sejteti hogy a jégkirálynőnek alig két éve volt hátra és Trine Dyrholm plasztikusan hozza pokoljárása összes manírját (sőt, újraénekelte a dalait is). Funtek Sándor mellékszereplésén túl is van magyar vonatkozása ugyanis Nico ezzel a műsorával jutott el hozzánk először és utoljára (igaz egy évvel korábban), készült róla felvétel, nem ártana hivatalosan is kiadni CD-n (bár a jogokat birtokló Bahia csődje után ez asszem esélytelen). Fél kilenckor újabb variáció a halálosbeteg-ródmúvira a testvércsatornán (Cinemax 2). Az Út a Marsra amilyen szép helyeken (nem a magyar, hanem a kaliforniai Baján) játszódik, olyan klisés: két barátnő utolsó közös utazásra indul mikor egyikükről kiderül hogy kevés ideje van hátra, ám közben összeakadnak egy úrral az űrből – pontosabban valakivel aki ezt állítja magáról és épp az Apokalipszist (na jó, csak Baja pusztulását) ugrott be megnézni (persze az is lehet hogy mindegyik karakter szimbolizál valamit csak én nem veszem az adást). Kilenckor megint bőrlehúzás de már az Idétlen időkigről és az HBO-n. Ide csak James Belushi jutott és nem is ő kerül Időcsavarba hanem Kylie Travis mint rendőrségi pszichológus akit legutóbbi ügye megoldása után egy redneck (Belushi) és barátnője vesz fel a kocsijába de róluk aztán kiderül hogy igazi született gyilkosok. Mikor tőlük is sikerül meglépnie, Karen egy időutazás-kutató kormánylaborban keres menedéket majd él a lehetőséggel hogy megmentse akiket útitársai megöltek, de minden egyes kísérletével csak ront a helyzeten...

Év filmje rovat:
Supernaturalmovies – Széjjel szed az új Predator: „Rengetegen vártuk, és nem okoz csalódást a neonzöld vérű vadász.”Év filmje! Vagy nem is, mert:
Kritika – Ez a ragadozó inkább haljon ki: „Az új Predator-filmben a poénkodás fontosabb a cselekménynél. Shane Blacknek ez most nem jött össze, pár vicces beszólás és a sok művér nem elég egy jó folytatáshoz.” – Szerintem bízzák ezt is Ridley Scott-ra. Oh wait...
Alföldi Róberté vagy Vidnyánszky Attiláé lehet a legjobb színházi előadás – Vagy nem, mert:
7/12 – Milyen Alföldi új Chicago-rendezése az Átriumban?: „Nem jó, de talán okkal.” – Pont ezért ez az Év színdarabja!!4!! négy
Venom – LOL XD WTF: „Ha létezik objektív mérce, a Venom valószínűleg rossz film, de dögöljek meg, ha nem szórakoztam rajta átkozottul jól.”Év filmje. Ja nem az:
Kritika – Tom Hardyn kívül senkit sem érdekelt ez a Venom – Nem, még őt sem érdekelte...
Kritika – Ilyen lehet a világ legrosszabb Monty Python-filmje: „Miért vállalta a háromszoros Oscar-jelölt rendező a Merülés a szerelembe című izé megrendezését? Mi a dolgunk itt a földön?”LESZAR Ja nem, azt hétfőn fogom, viszont ha már Monty Python és rossz filmek, akkor:
Kritika – Évtizedek óta várjuk, pocsék lett: „A sors 29 éven át gáncsolta el a The Man Who Killed Don Quixote című Terry Gilliam-filmet, de a legnagyobb pofont azzal adta, hogy elkészült ez a páneurópai Magyar vándor.”ÉV FILMJE Wait, a challenger appears:
Ennél erőszakosabb film biztos nem sok lesz idén: „A Kíméletlent egy thaiföldi börtönben forgatták, tényleg elítéltek között.” – Nincs mese, ez az Év filmje! Vagy nem:
s – A film, amelynek megnézése sokaknál fizikai fájdalmat okozhatÉV FILMJE Wait, a challenger appears:
filmbook 18+ film – A sötét középkor borzalmai: „Karóba húzás, megnyúzás, nemi erőszak és szodómia: mindezek ellenére a Flavia, a muzulmán apáca mégis több, mint egy gyomorforgató trashfilm.” – Tudjuk-tudjuk, Év filmje, oviban-bölcsiben vetíteni kéne. Nap kommentje:

Gery87 2018.09.17. 15:24:21
"a szélsőségek ábrázolása nem cél, hanem eszköz a mondanivaló kihangsúlyozása érdekében."
Óóóóhh.....mondhat akárki akármit, ezek tipikus művészkedő pucérkodó filmek a hippi korszakból.....a rendező akart valami botrányost és sokkolót, a nézők meg sokkoló és botrányos filmet akartak látni.....biztos kellett ilyen is mert azelőtt nem volt, hát csináltak + a kritikus témák....de ma már nekem nevetségesnek hat és cikinek, feleslegesnek ez a túlzott vizuális ábrázolása az erőszaknak és szexualitásnak....

Ja és még valami:

Ad Dio 2018.09.18. 08:41:13
Kíváncsi lennék arra, hogy a rendező urak és hölgyek közül kinek volt normális emberi kapcsolata akár egyetlen szerzetessel és/vagy szerzetesnővel?..

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés