2018. 12. 03.
A vörös gróf óvóhelye (dec. 3-4-5-6.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A vörös gróf óvóhelye (dec. 3-4-5-6.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, DECEMBER 3.:
NDK A SZIVÁRVÁNY FÖLÖTT
0

Happiness is a warm gun.

Talán érdemes:
Politikával kezdődik a hét, előbb nyolckor a Cinemaxon a dominikai polgárháború utórezgéseivel amik érzékenyen érintenek egy kissrácot aki a harcokban gyaníthatóan elveszítette az apját – vagy talán nem is mert egy időközben megtalált titokzatos könyv fellebbenti a fátylat családja múltjáról. A Szivárvány három szálon fut, közös nevező a kutatás a papa után na meg a Faun labirintusában megismert mágikus (filmes) realizmus. Fél kilenckor Volker Schlöndorff húszéves drámája a Cinemax 2-őn Rita Vogt-ról aki kalandos utat járt be pedig nem nagyon hagyta el a mindenkori Németország területét, minden azzal kezdődött amikor a fiatal lányt az NSZK-ban elkapta a forradalmi hév és beállt a szélsőbalos RAF-ba. Ennek felszámolásakor nem is szökhetett volna máshová mint elvbarátaihoz az NDK-ba ahol maga a Stasi gondoskodott beilleszkedéséről, Rita leszbikus tudatraébredésére viszont ők sem készültek fel. Még ez is belefért volna a keletnémet viszonyokba, az már nem hogy a nehezen összerakott inkognitó semmivé válik egy régi ismerős feltűnésével. Ritának lépnie kell, meg is teszi (lebuktatva barátnőjét), de mivel olyan kiváló ügynök hogy kár lenne érte, kap még egy esélyt, s vele még egy személyazonosságot. Ezzel úgy tűnik révbe is ér: új (immár heteró-sekszuális) kapcsolat, gyerek, minden nagyon szép is...lenne ha nem zavarna be a nagy berlini falomlás ami Rita összes addigi falazását maga alá temeti. Mivel Vogt kisasszony karakterét több Keletre szökött emberből rakták össze, azt is mondhatná hogy 33 nevem volt, és a Lövés utáni csend hangulata mindenkinek ismerős lesz aki élt az átkosban (akár annak keleti vagy nyugati részén), aki lemarad az holnap délután fél kettőkor pótolhat ugyanitt. Háromnegyed egykor direkt propaganda a Mozi+-on, action movie-köntösben és Dolph Lundgrennel mint hitéből kitérő Szpecnazossal akit legutóbbi küldetésén, Afrikában ér a megtérés amikor látja kollégái meg Castro katonáinak túlkapásait. Ezek hatására ahelyett hogy kiiktatná a helyi felkelők vezetőjét, maga is beáll közéjük (mégiscsak létezik olyan, hogy mérsékelt/lelkiismeretes KGB-s?). Lundgren mellett M. Emmet Walsh és Brion James égeti magát a Vörös skorpióban ami bár nem annyira ciki mint a tálib „„„szabadságharcosoknak””” dedikált Rambo 3. (amiben ugyancsak terroristákat emeltek piedesztálra: ami ott a Talibán az itt az UNITA), de attól még tanítani lehetne ahogy démonizálja a ruszkikat (és nem, nem vagyok oroszpárti). Ha azt hinnénk az effajta fércműveknek leáldozott akkor tévedünk, most még durvábban nyomatják ugyanezt:

kritika – Az oroszok mind undorító állatok: „Nagyjából ez a tanulsága a Keanu Reeves főszereplésével készült Gyémánthajszának, ami egyszerre akar maffia-, és lovesztori lenni.”Év filmje, Oscar-díjeső, stb…

Hétfő? #LESZAROM.
...the Oligarcha Edition.
burzsuj – luxus – Sok tízmilliós autók és több millió forint a képeken: „Ez is a magyar valóság, ez a Rich Kids of Budapest.”LESZA Muhaha, hát persze:
Adj ingyen luxust, lefotózom: „Nyugaton bevált biznisz, hogy az influencerek felületért cserébe ingyenes ellátást kapnak luxusszállodákban. A helyzet Magyarországon sem ismeretlen. Hotelek és bloggerek beszéltek a digitális barterről.” – Na és ha nem ad ingyenluxit, mit csinál az influenzás? LESZARJA? Ír egy kamu kritikát? :DD
Egyre többen vesznek ruhát egyetlen instaposzt kedvéért: „Aztán viszik is vissza. Hiszen több képen mégsem lehet ugyanabban mutatkozni!” – Leszarni viszont igen.
rich kids of budapest – Már a Daily Mail is ír a gazdag magyar instázókról: „A legnagyobb brit bulvárlap szemlézi a Rich Kids of Budapest nevű Instagramfiókot, így került be Debreczeni Zita és Weisz Fanni a Daily Mailbe.” – Aki korpa közé keveredik, azt...LESZAROM.
Gumicukor – Mennyiért élne együtt Mel Gibson szentképeivel?: „Potom 4,5 milliárdért bármikor beköltözhet a színész otthonába, ugyanis eladó.” – Csóró katolikus vagyok, LESZAROM (és NEM a szentképeket!!!).
hűűűha – Gumicukor – Ebben a luxusvillában kénytelenek lakni most egy darabig Beyoncéék – Mindjárt megsajnálom őket. Ja nem, LESZAROM.
Gazdagisztán – Így él egy igazi slágerszerző: „Rihanna, Nicki Minaj, Miley Cyrus és Katy Perry is hálás lehet neki. Megmutatjuk a házát.” – Az Egyetemes Zenetörténet és a Hálás Utókor nevében: LESZAROM.
Gazdagisztán – Titkos hotelszobák kizárólag szupergazdagoknak: „Egyes luxushotelekben olyan privát szobák vannak, amelyekről az átlagember még csak nem is tud.”LESZ Sőt, olyan szoba is van amiről jobb is hogy nem tud.
gretta – Wow! – Ez a világ legexkluzívabb hotelszobája: „A milánói Excelsior Hotel Gallia "Katara" lakosztályát másod­jára jutalmazták e címmel.”LÁSD FENTEBB Akkor én se először SZAROM LE.


KEDD, DECEMBER 4.:
LAIR OF THE WHITE COUNTESS
0

Számolatlan várakozás.

Ajánlott:
21:50-től szokás szerint Előszavas kortársművészet az M5-ön, ezúttal Arany Jánosról, tizenhárom töredékben és két részben mutatva be ama költő fontosabb pillanatait „Kinek az ég alatt már senkije sincsen” még úgy is hogy mindenki rokona és ismerőse – ha máshonnan nem, hát az irodalomórákról. Eme formabontó (és idei) darabban elmosódik a határ nézőtér és színpad, jelen és múlt között (létrehozva olyan szokatlan párosításokat mint mikor Csokonai és Latinovits vitáznak), azaz Vecsei H. Miklós olyasfajta módon hozza közel a mai fiatalokhoz Aranyt amivel korábban József Attilát és „tettestársa”, ifj. Vidnyánszky Attila a garancia rá hogy az Aranyélet közönsége is itt marad a jóval komorabb második félidőre.

Talán érdemes:
Éjjel negyed kettőkor a Merchant-Ivory páros egyéb munkáihoz képest rövid, de még így is 140 perces történelmi tabló a Filmcafén. A Fehér grófnő valamelyest merészebb is a tőlük megszokottnál: Szófia, az emigráns orosz arisztokrata táncosnői „állása” mellett családja fenntartása érdekében néha kurtizánként keresi a napi betevőt, ebből a fertőből emeli kicsit feljebb ugyancsak menekült diplomata barátja illetve annak japán üzletfele amikor közös éjszakai klubot nyitnak. A helyszín Shanghai ami az 1930-as években hasonló menedékszerepet töltött be mint Casablanca de csak míg a japán hódítók oda nem értek, ekkor újabb menekülthullám indult el, magával hozva újabb kényelmetlen döntéseket így azt is mikor a megmaradásukat biztosító Szófiát hátrahagyják nemesként Hong Kongban újraelismert rokonai, mondván hogy a múltja nem méltó hozzájuk…

Miért, eddig mi volt? rovat:
Ifjúsági kalandfilm lett a Pókemberből – Miért, eddig nem az volt?
Michael Jordan nélkül nincs értelme a Space Jam 2-nek: „Most volt 20 éves a film, de a rendező szerint nincs értelme az NBA-legenda helyett LeBron Jamesszel leforgatni a folytatást.” – Miért, Jordannal lenne értelme? LOL!!
Rossz hír: Lenny Kravitz kicsit meghibbantMIÉRT, EDDIG NEM VOLT HIBBANT? Wait, a challenger appears:
Sajnáljuk, Debbie Harry megőrültMIÉRT, EDDIG ÉPESZŰ VOLT? ...and the winner is:
T.J. Miller maradék esze is elment: „Nem létező bomba miatt hívta a rendőröket. Részegen. Akár öt évet is kaphat.” – Miért, az jobb lett volna ha magára erősít egy robbanószerkezetet és azzal rohan a rendőrőrsbe? Na ugye.
Emlékezzünk arra, amikor gyerekek csinálták a 444-et!: „Az Ács-fiúk kalandjai föld felett és föld alatt.” – Én azt hittem, most is gyerekek szerkesztik o_O Ja nem, az ő helyesírásuk jobb lenne :DDD
Már forgatják Dobó Kata első filmjétJOBB KÉSŐN, MINT SOHA „Első film?” Miért, a Miniszter félrelép az mi volt? o_O
stenk – Megcsinálták a magyar underground Így írtok ti-jét: „Azt hihetné az ember, Kiss Tibi vagy Bérczesi Robi énekel, de nem. Karikatúrák az A.E. Bizottságtól a Trabantig, itt lehet először meghallgatni.” – De hát ezek eleve karikatúrák voltak...
HV 18+ Véres tököket nö­vesztettek a zombivadászok: „A The Walking Dead kezd olyan lenni, min egy rossz LSD-trip.” – Miért, eddig nem az volt?
Zombis western lett a Fear The Walking Dead – Miért, eddig nem az volt? És mi szükség egyből kettőre ebből a szemétből? Ha már szemét:
b – Nagyon mélyre süllyedt az X-Faktor: „Szakmaiságról, tehetségkutatásról itt már szó sincs, ettől a zsűritől csak annyi telik, hogy megalázza, kiröhögje a versenyzőket.” – Miért, eddig a szakmaiságról szólt? LOL! Nap kommentje:

Artie 2018.10.24. 08:48:25
Ők zsűrizni nem tudnak, mégis zsűriznek, te írni nem tudsz, mégis írsz. 1:1.
Csak egy példa: 1, azaz egy zsűri van, nem négy. Négy zsűriTAG van. Nehéz nyelv ez a magyar, ne küzdj vele tovább.

...és egy Év kommentje-candidate:

scavengario 2018.10.24. 15:26:15
Szeretném megragadni az alkalmat, hogy elmondhassam: én TV-t sosem nézek, akkor is csak a National Geographic-ot és közben a jobb szememmel klasszikus irodalmi műveket olvasok, miközben idegen nyelvet tanulok hangfelvételről.


SZERDA, DECEMBER 5.:
CSALÁDOSOK CSALÓDÁSOK ÉVE
0

Jobb ma egy Zűrvihar mint holnap a Túszok.

Talán érdemes:
Negyed kilenckor gamer-akciózás a Film Mánián, kissé közhelyes címmel (A játszma) ami ráadásul a legősibb szcenárióra épít: pár összezárt játékos a virtuális térben együttműködésre kényszerül a túlélés érdekében és persze hogy nem képesek rá. Inkább nyomj egy kis Counter Strike-ot (ha már átemeltek belőle dolgokat), SPOILER abban még a blue pill agendát sem kell lenyelned a végén SPOILER VÉGE.
M3, 23:10: Csalódások – Alig másfél órás házasodós bohózat Kisfaludy Károly művéből. Egy apa (Balázs Samu) egyszerre próbálja kiházasítani befogadott lányát (Halász Judit) és vér szerinti fiát (Sztankay István), a gond csak az hogy ők egymás felé táplálnak gyengéd érzelmeket. Közben a fiúval egy grófnő is cicázik de csak hogy így élessze újra hitvesi ágya régi tüzét amit persze férje (Darvas Iván) rendesen félreért… Én a felsoroltak mellett még Fónay Márta, Galambos Erzsi, Psota Irén és Garas Dezső miatt fogom ma ezt választani, nem mintha olyan sok lehetőségem lenne:

Nem érdemes:
…kivéve ha látni akarjuk, hogyan rontanak el még egy olyan egyszerű és hálás témát is mint a klímaváltozás, merthogy az Űrvihar elvileg erről szólna, némi Függetlenség napja,-és Elysium-fílinggel. A Földet fenyegető természeti katasztrófák figyelésére létrehozott műhold-gyűrű önállósodik és elkezd csapásokat mérni azokra akiket védenie kéne, fel kell hát küldeni egy tökös űrhajóst (Gerard Butler) aki majd megoldja a helyzetet… Ami még a Star Wars-nál elment (robbanások és hanghatások az űrben) azt itt agyonvágja a gagyi CGI és az ugyanolyan forgatókönyv (na meg a baloldal felé hajló politizálás amibe belefér hogy megint rugdossák kicsit az oroszokat). Dean Devlin fel akar érni mestere, Emmerich szintjére de hogy mennyire nem sikerült neki arról sokat elmond hogy a Geostormnál még az Asylum-kópiája (Geo Disaster) is jobb, aki mégis kísérletet tenne vele az kilenckor megteheti az HBO-n. Előtte fél kilenckor a Cinemax 2-őn immár egyértelmű terroristamosdatás: a Túszok frissházasai és barátaik számára az esküvő csak elterelés a jól (?) kitervelt szökésről amibe persze hiba csúszik, ahogy a mozgóképesítésbe is mert itt valahogy nem hangsúlyozták ki a kegyetlenkedéseiket, sem azt hogy a helyi elitből származtak. A rendező a végére még azt is belengeti hogy ezek a Szegény Gazdag Fiatalok csak azért ölték-kínozták utastársaikat mert így akartak rámutatni: a SZU lakosaiként nem utazhattak akárhová. Gondolom szerinte az is véletlen hogy mindegyiket kivégezték, kivéve a csajt, ő megúszta, és ha már itt tartunk:

Pussypass rovat:
Kim Kardashian és Rihanna is szeretné, hogy szabadon engedjenek egy gyilkosságért 16 évesen életfogytiglant kapó lányt: „Cyntoia Brownt 2004-ben ítélték el, leghamarabb 67 éves korában szabadulhatna. (...) Brown (...) Kutthroat nevű barátja és stricije utasítására prostituáltként dolgozott (...). A 43 éves ingatlanügynök (...) hazavitte, (...) megvacsoráztak, és a férfi megmutatta (...) fegyvergyűjteményét is (...). (...) Nem sokkal később ágyba bújtak, ahol a férfi „nagyon erősen megragadta Brownt a lábai közt”, majd elfordult az éjjeliszekrényhez. Brown a vallomása szerint ekkor bepánikolt, az agresszív érintés után azt hitte, a férfi fegyverért nyúl vagy hogy meg akarja ütni, ezért amikor az ingatlanügynök visszafordult, agyonlőtte a stricijétől kapott fegyverrel.” – ...és úgy megijedt hogy az agyonlövés után spontán ki is fosztotta :DDD Wait, a challenger appears:
Nem akartam bántani, csak fejbe lőttem. Kétszer: „Bevallotta a szlovák modell, hogy megölte milliomos élettársát, aki el akarta hagyni őt.” – Modell? Akkor még életműdíjat is kap :)) Wait, a challenger appears:
Bertrand Cantat ártatlan magyar felesége halála ügyében – Kossuth-díjat ne adjunk neki? LOL! – „Az egykori rockisten egyik feleségét agyonverte, a másikat állítólag a halálba kergette. A francia ügyészség másként látja.”ŐK MÁR CSAK TUDJÁK!!4!!! Lehet hogy a börtönben neki is kinőtt a pussy-ja így már neki is jár a pass.
Nagyon sötét szektabotrányba keveredtek a Smallville női főszereplői: „A Lanát alakító Kreuk már tisztázta magát, de gyanús, hogy Allison Mack szexrabszolgák beszervezéséhez segédkezett.” – Nem mindegy? Megússzák...
újabb botrány – Fiatalkorú bedrogozásával és szexuális zaklatásával vádolják a Melrose Place színésznőjét – Lásd fentebb.
Megverte a pasiját, majd rendőrökre támadt Heather Locklear: „Őrizetbe is vették a Melrose Place egykori színésznőjét.” – Lásd fentebb...
A The 100 című sorozat Vörös Királynője nemcsak a tévében kemény: „Marie Avgeropoulos (...) a valóságban is keménykedik (...), olyannyira, hogy a faszija kénytelen volt ráhívni a rendőrséget, mert ütlegelte. De annyira, hogy a helyszínre kiérkező rendőrök a külsérelmi nyomok láttán le is tartóztatták a színésznőt, és csak 50 000 dolláros óvadék ellenében engedték el. Avgeropoulos barátja szerint a gondot egy gyógyszer okozta, ami az elfogyasztott borral együtt kicsit megtréfálta a nő szervezetét.” – No igen, ha nő bántalmaz férfit akkor „nemcsak a tévében kemény” meg valami biztos „kicsit megtréfálta a szervezetét”.
könyves blog – Miért ölt Ágnes asszony? – Természetesen a Kizsákmányoló Patriarchátus ellen lázadt, de az is lehet hogy ott sem volt: „Csak mosta a patakban a ruhákat, de az még nem derült ki, mi történt. A ballada nyomában.” – Esetleg ha olvastátok volna ahelyett hogy blogoltok róla tudnátok hogy igenis kiderült hogy mi történt (megölette férjét a szeretőjével), dehát ti olvasni nem szoktatok, csak írni, írni, írni...


CSÜTÖRTÖK, DECEMBER 6.:
PRODUCT OF THE VIADUCT
0

...pedig tudtam...

Talán érdemes:
A Film Now családi programmal igyekszik megnyerni a kisebbeket és szüleiket nyolctól a Paddington 2., tavalyi részével. Mindenki második kedvenc öreg medvéje (Micimackó után) nagynénikéje szülinapját tenné emlékezetessé egy könyvritkasággal melynek nem csak megszerzéséhez de megtartásához is rögös út vezet ugyanis ellopják tőle, még jó hogy számíthat a Brown família segítségére akikhez korábban beköltözött… 21:50-től Előszavas komolykodás Matuska Szilveszterről az M5-ön ami abból a szempontból kuriózum hogy egy ennyire magyar esetet (a biatorbágyi Viadukt levegőbe röpítése) az akkor még meglévő NSZK segédletével dolgoztak föl. Nem lehetetlen hogy ennek is propaganda-okai voltak, a főhős ugyanis az I. VH-ban szokott rá a vasútellenességre, igaz akkor és ott ez volt a feladata. Az itteni verzió szerint ez a kötelességtudat ment úgy az agyára hogy végül felsőbb utasítás nélkül is (már ha a fejében szóló hangokat nem számítjuk) szívesen szabotált, „főművével” azonban a nagypolitika érdeklődését is felkeltette (sőt, Simó Sándor szerint kicsit megágyazott vele a II. VH-nak). Ami nekünk Nagy Esemény az Michael Sarrazin (A lovakat lelövik, ugye?) karrierjében max. lábjegyzet, maga a robbantás megért még egy regényadaptációt a kétezres években az Attentátorral, Matuska valós okait sosem fogjuk megtudni (ugyanúgy lehetett fizetett provokátor mint szimpla őrült) és halála is ugyanígy ködbe vész. 21:40-től hiánypótló doksi az életünket fenyegető új veszélyről az HBO-n ahol Gyilkos robotok nyomában loholnak az alkotók. Bár sokan hajlamosak bagatellizálni a veszélyt amit a túlzott automatizálás jelent azért már vannak aggasztó előjelek:

More human than human rovat:
Megkezdődött az Automata Harcos, a legnagyobb robothadgyakorlat – Célpontban az ember:
A gépek nemcsak a munkánkat veszik el, a háborúinkat is: „Amerikai jövőkutató és magyar NATO-tiszt beszélgetett arról, mihez kezdünk, ha mindent a robotok fognak elvégezni helyettünk.” – Ne aggódjatok, majd háborúzhattok a robotokkal...
Sürgősen be kéne tiltani a gyilkos robotokat: „Eljött az idő, amikor technikailag már képesek vagyunk teljesen autonóm, emberi felügyelet nélkül gyilkoló robotokat gyártani. Vagyis itt az ideje a betiltásuknak is.” – Csak egy ötlet: mi lenne ha el se kezdenénk őket gyártani?
könyves blog – Ilyen lesz a mesterséges intelligencia elleni totális háború: „A pillangó zsarnoksága megmutatja mihez vezethet a technológiai forradalom.” – Lásd fentebb...
Ennek a dögös lánynak úgy van 260 ezer követője az Instán, hogy nem is létezik: „Rajongóit azonban egyáltalán nem zavarja, hogy esély sincs arra, hogy kedvencükkel a való életben találkozhassanak.” – Azóta már ezt is megoldották:
Furdancs – A hologram, mely elveszi a munkádat: „A japánok kitalálták a pusztán virtuálisan létező énekesnőt, melyet kivetítenek koncertjein.” – Tehát egy kamu entitást egy másik kamu entitás helyettesít. Tessék mondani, ez már a technológiai forradalom? :DDD
Jövőre forgalomba hozzák a robotkutyákat: „Az árat még nem lehet tudni.”MORE KUTYA THAN KUTYA Wait, a challenger appears:
Amikor veszel egy kutyát, de kiderül, hogy egy medveMore medve than kutya :DD
pénz beszél – Majd a robotok megmentik a nyugdíjasokat: „Igaz, előbb elveszik a munkájukat.” – Az a baj, hogy aztán a nyugdíjukat is elveszik...
Tech – kult – TUDOMÁNY – Kapanyél helyett joystick kerül a parasztok kezébe: „Sikeres volt a kizárólag robotokkal megvalósított földművelési teszt.” – Biztos úgy van ha már ötpercenként kirakjátok:
Támogatott tartalom – A robotok már a szántóföldeken vannak: „Idénymunkásra jó ideig szükség lesz még, de a gabonatáblákra hamarosan egyáltalán nem kell majd emberi munkaerő, viszont egyre egészségesebb alapanyagot fogunk termeszteni, egyre átláthatóbb módon.” – Aha, értjük: támogatott tartalom, a többit ti magatok cáfoljátok a cikkben.
Begurulnak a robotok a magyarok életébe: „Plázákban, ügyfélszolgálatokon kaphatnak munkát a guruló humanoidok. Nyelvi készségeik még gyengék, de ez könnyen változhat.” – Az a baj, hogy nem mennek tovább:
Robotok fejik a kocsi teheneket: „Az Aranykocsi Zrt. robotizált tehénistállót épített, ahol egy műszakban 540 szarvasmarhát tud két ember ellátni.” – Amíg a kocsi-teheneket fejik, semmi gond, féljen Elon Musk és a Tesla ^^
györfi – :((( – 20 munka, ami a mester­séges intelligencia miatt eltűnik: „Ezek a munkákat hamarosan már nem emberek fogják ellátni.” – Sebaj, korrektorra azért szükség lesz („Ezek a munkákat”), ami a többit illeti az nem baj mert ugye ők fogják előteremteni a nyugdíjunkat. Ja nem:
A mesterséges intelligencia egész nap a tévé előtt döglene, ha hagynánk neki: „Az OpenAI kutatói egyfajta kíváncsisággal ruházták fel az algoritmust, és arra jöttek rá, hogy bár a kíváncsi robot több mint ötven számítógépes játékkal játszott, csak nagyon nehezen lehetne kirobbantani a tévé elől.” – Hát akkor erről ennyit,

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés