2018. 12. 15.
Hurkába töltött idő (dec. 15-16.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hurkába töltött idő (dec. 15-16.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, DECEMBER 15.:
ÖRÖK ÁTOK!44!
0

Rossz anyák, még rosszabb szomszédok.

Nem ajánlott:
TV2, 21:15 – Oly’ sok Seth Rogen-filmen átesve nem is tudom hogy a Rossz szomszédság volt-e már de végülis tökmindegy, kerüljük (még úgy is hogy ezt Nicholas Stoller rendezte, Rogen csak főhősködik). Frissgyerekes, középkorú házaspár kontra melléjük költözött koleszos bunkók – kb. ennyi az annyi amit jó sok trágársággal, testi „humorral” valamint a lassan elengedhetetlen narkópártoló-családellenes propagandával adnak el nekünk (baba egyedül hagyása a buli kedvéért, anyatej nyilvános lefejése, ennek kapcsán nő-tehén viccelődés, stb.). Sőt, Rogen mintha kezdene Weinstein nyomába lépni, valahogy mindig úgy intézi hogy jó partnereket kapjon a karaktere (a való életben egy ilyen figurának esélye sem lenne Rose Byrne-szintű nők közelébe férkőznie, nemhogy gyereket csinálnia nekik). Sajna időközben készült folytatása is de még így sem ez a legrosszabb benne hanem hogy valamikor majd eziránt is lesz akkora nosztalgia hogy remake-eljék :SSS

Talán érdemes:
Nyolckor John Hughes 1991-es vígjátéka a Film4-en. Hughes nyolcvanas évekbeli nagy dobásaihoz képest a Career Opportunities kicsit vérszegény és itt már nem John bácsi diktálja a divatot hanem ő követ másokat (egészen pontosan Chris Columbust és az ő Reszkessetek betörők! 1-2-jét). Jó családból származó (és mindenki által üresfejű seksz-bombának elkönyvelt) csaj (Jennifer Connelly) nagybevásárlása éjszakába nyúlik, jóval zárás után ébred csak fel a próbafülkében – viszont a biztonsági őrnek (Frank Whaley) így alkalma nyílik komolyabb mederbe terelnie iránta táplált plátói vonzalmát. A kialakuló kölcsönös szimpátiába és nagy tervekbe (közös road trip, bárhova csak innen el) azonban bezavar két rabló akik pont ezt a napot szemelték ki a pláza kirámolásához... A Fogd a nőt és ne ereszd! nem egy Breakfast Club, Pretty in Pink, netán Ferris Bueller’s Day Off, nem véletlen hogy még egy néven (One Wild Night) is forgalmazták, de így is simán jó és Hughes volt olyan okos hogy csapdát is „elrejtsen” benne a sekszista közönségnek: azok akik szerint egyedül Connelly kinézete adja el, pont olyanok mint az Opportunities-ben rá nyálcsorgatók. Ugyanabban az időben megkésett leleplezés az HBO-n a nemrég elhunyt idősebb Bush ’91-es iraki akciójáról, nem doksiként hanem dramatizálva, a felszín mögötti mozgatórugókra koncentrálva hogy milyen is volt az amerikai közhangulat a Háborúra készülve. A Shock & Awe mindenkinek kötelező akit érdekel a valódi történelem, amúgy érdekes látni hogy annak idején egyetlen hírszolgáltató (Knight Ridder) kritizálta nyíltan a békecsinálást, akik mellette voltak (Fox, CNN, CBS, stb.) azok kb. ugyanazok akik a mostani elnököt teljes mellszélességel támadják. Ennél már csak egyvalami jobb, hivatalosan is kimondva látni mindazt amit akkor összeesküvéselméletnek bélyegeztek (márminthogy leginkább az olajról szólt az egész), de ki tudja, sok év múlva a mostani demokráciaexportról készül majd a Shock & Awe 2. ^^ 21:40-kor a Dunán jön az az alkotás ami abszolút bedobta a köztudatba Pedro Almodóvart. Az Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén már kiforrott állapotban mutatja a mestert: beszédes, de nem spoileres cím, erős és kaotikus (női) szereplők, lassan de biztosan eszkalálódó feszültség (sikertelen színésznőt elhagyja a barátja akinek aztán beugrik ex-felesége és fia is, a házigazda egyéb ismerőseihez csatlakozva). Az Asszonyok... sokat köszönhet a(z akkor még releváns) feminizmusnak meg az oldszkúl komikusoknak (Chaplin, Stan és Pan), jelen vannak már a visszatérő arcok (Antonio Banderas, Rossy de Palma), ahogy az általuk játszottak érzelmi és egyéb problémái is.

Zene” és „film” rovat:
Mozi trailer – Bizarr és torokszorító lesz Keanu Reeves új sci-fije, a Replicas: „Szabad-e egy robottervező tudósnak klónoznia a családját, ha szörnyet haltak autóbalesetben?”MAGYARUL: John Wick a Kedvencek temetőjében.
Könyves – Évek óta várjuk: olvass bele a hipszterbibliába!: „David Foster Wallace kultregénye, a Végtelen tréfa végre magyarul is megjelent.”No thanks, maradok az eredeti Bibliánál :))
A Buharovok újra forgatnának, te pedig akár 1500 forintért is átélheted, milyen élmény megfinanszírozni egy filmet!: „Szinte visszautasíthatatlan ajánlat! Ha csütörtökön elmész bulizni egyet az A38-ra, még a legcukibb magyar kult-rendezőpárost is támogathatod legújabb filmjük elkészítésében.” – Túl azon hogy ők is pénzt kérnek, ill. Uj Péter belengette hogy fizetősek lesznek, tök poén ezt azon a 444-en olvasni amelynek állandó szerzője, bede kisbetűvel márton annak idején jólmegaszonta hogy NE ETESSÜK TOVÁBB AZ ARTISTÁT!!
mozgókép @ index2 – 13 francia horror, amit látnod kell!MAGYARUL: 13 francia „horror” amit kerülj messzire.
Recorder – 1998 a zenében: „Celine Dion, autotune, nu metal, trend nélküli túltermelés.” – 2018 ugyanez :SS
ariana grande – thank u, next – Szexi-sztáros lett a klip a világ most legnépszerűbb dalához – Hessteg mítú!!4!44
Kispál Andrással állt össze a 30Y a 2019-es Fishing on Orfű himnuszára – ...avagy súlyosbítva azt, ami amúgyis.
Könyves – Kortárs irodalmat a középiskolákba!: „Jótékonysági aukciót hirdet a Margó Irodalmi Fesztivál. Parti Nagy, Tompa, Kemény vagy Cserna-Szabó is a falon lóghat.” – Csakazértis PRAE FOREVER!44!4négy!4
recorder 18+ A női szuperhősök kikészültek a gyönyörtől: „Japán is, pornó is, videó is.” – ...és nyilván #metoo is ^^
c:c – Rasszista főszereplő nélkül is van folytatás: „Roseanne Barr nélkül készül az életéről szóló sitcom testvérsorozata. Minden szereplő marad, csak őt hajtotta el a Disney.” – Bezzeg ha a NOFX-et rúgják ki a turnéról miután a vegasi mészárlással viccelődtek minden médiagenya melléjük áll.
A gazság ligája - A Kártyavár összeomlása: „Miért szerettük annyira nézni Francis Underwoodot - és miért nem akarjuk látni többé Kevin Spacey-t?” – Mert álszentek vagytok, azért:
Kevin Spacey: az előző filmjéből kivágták, a következőt bemutatják – ...és ezzel meg is van az Év következő indexes filmje :DD
c:c – House of Cards: az Egyesült Államok első női elnöke nem fogja be a szájátNap kommentje:

Béter Szapó 2018.10.09. 11:16:22
remélem bukás lesz. képmutató banda.
dehát frank underwood is megmondta.
The road to power is paved with hypocrisy, and casualties. Never regret.

 

VASÁRNAP, DECEMBER 16.:
IÓ, CIÓ, ÁCIÓ...
0

...predesztináció.

Talán érdemes:
TV2, 00:35 – Mostanában a sokadik time travel movie-t kapjuk, ráadásul összetéveszthető elnevezéssel és sztorival (ami kicsit hajaz a Catch Me If You Can-re), pedig az Időhurok ötletét nem halivúdban és a közelmúltban rakták össze hanem Robert A. Heinlein írta meg jó sok évvel ezelőtt All you zombies-ként az idősíkok közt ugráló James Bondról (Ethan Hawke) aki egy mindig lépéselőnyben levő fickóra vadászik. Túl sokat nem akarok elárulni róla nehogy elspoilerezzem de aki látta a 12 majmot, az Idő urait és a Dark City-t az nagyjából megtippelheti mire megy ki a játék a Predestinationben. A legenda szerint Heinlein kollégái „helyett” követte el ezt az időparadoxonos novelláját amibe mindent bezsúfolt amit tudott, de ez az az eset amikor a mozgóképesítés még erre is rá tudott tenni. Kilenckor Előszavas opera az M5-ön Puccini Triptichonjával ami három nagyon más műfajú egyfelvonásosból áll: a Köpeny szerelmi dráma, az Angelica nővér tragédia (nemesi családból jött, nemkívánt terhesség szégyenébe került apácától elveszik gyermekét), a Gianni Schicchi pedig komédia. Tíz előtt öt perccel thriller a Film4-en amiben két anya indul lányaik keresésére akiknek a tavaszi szünetbeli PARTY HARD!!!-ban veszett nyoma. Az egyik mama (Daphne Zuniga) tipikus tyúkanyó aki széltől is óvná gyermekeit, a másik (Lauren Bowles) lazább felfogást képvisel mert maga is kivette részét az ifjonti virgonckodásból de amit egyikük se sejt az az hogy gyerekeikről kevesebbet tudnak mint gondolnák... A Kegyetlen vakáció – bár a Lifetime gyártotta – korrekt elrettentés úgy a nevelési (mindentől félő / mindent megengedő szülők) mint a viselkedési szélsőségektől (túlzásba vitt élvezetek idegenekkel).

Nem érdemes:
Nyolckor hasonló témát dolgoznak fel a Cinemaxon de már nagyon más stílusban. Az angolok és a németek mellett az ausztráloknak van rossz híre, már ami a piát-sekszet illeti, ez fokozottan így volt '75 nyara idején. Az akkori eseményeket 2018-ban, jó sok STÁRral igyekeztek feleveníteni ám a párhuzamos szálak (döglött bálna, első sekszuális élmények, kamerázó kiskölyök aki filmet akar forgatni) helyett jobb lett volna egyre koncentrálni. Csak Kylie Minogue és Guy Pearce megszállott rajongóinak.

Teljes legalizáció rovat:
kívül – A sötét igazság a fiatal drogfutárokról: „Akár 12 éves gyerekeket fogadnak fel futárnak a drog szállítására vagy eladására a brit bűnbandák.” – Bezzeg ha legalizálnák akkor egyből mindenki államilag kábulhatna és egyik pillanatról a másikra megszűnne a gond.
A vancouveri rendőrök szabadon szívhatnak füvet mindaddig, amíg munkaképes állapotban érkeznek utána szolgálatba: „Hetekkel az országos legalizáció előtt a kanadai rendőrök sorra meghozzák a belső szabályaikat.” – Tessék mondani, ez miben különbözik akkor az alkoholtól?
Marihuánás itallal hódít a HeinekenÖSSZENŐ AMI ÖSSZETARTOZIK Wait, a challenger appears:
Első alkoholos italával jön ki a Coca-Cola – Na, erről beszélek :SS
ma is tanultam valamit – Miért ilyen drágák a kábítószerek?: „Hogyan változik a kokain ára, mire a termőföldtől eljut az orrüregig? És hogy kerülhetnek monopolhelyzetbe az LSD-gyártók? A kábítószer-kereskedelem gyakorlatával szemléltetjük a szabadpiaci mechanizmusokat.” – Bezzeg ha szabadon lehetne vásárolni, sőt orvos írná fel:
Alvászavarra és szívelégtelenségre is jó – A tudomány új jolly jokere két fronton is hatékony – Kitalálom: orvosi marihuána.
Trump halállal büntetne drogdílereket is: „Az elnök szerint lépni kell, ha tovább durvul az opioid-válság.” – Ahelyett hogy legalizálná, sőt orvossal íratná fel az ópiátokat:
A szabad nép ópiuma: „Mikor változott az ópiátfüggők fellegvárává az Egyesült Államok, a drogellenes háború élharcosa? Naponta több mint százan halnak meg szintetikus ópiátok túladagolása miatt, közegészségügyi katasztrófa fenyeget.” – Nahát, nem szoktak át seperc alatt az orvosi marihuánára? Hogy mik vannak.
A marihuána mentheti meg Libanont: „A klímaváltozás miatt mást lassan már nem lehet ott termelni, de ebből meggazdagodhatnának.” – ...és ki fogja megtermelni meg learatni? Csak mert a klímaváltozások a munkakörülményeket is érintik...
Thaiföld lehet az első ázsiai ország, ahol legalizálják az orvosi marihuánát: „De kizárólag csak gyógyászati célra lehetne használni.”SEEMS TOTALLY LEGIT, CANADA LIKES THIS:
Elszívták az összes füvet Kanadában: „Három hete legalizálták, mostanra készlethiány miatt be kellett zárni boltokat.” – Hát igen, ha egy üzlet beindul:
Amióta legális a fű Kanadában, nem tudnak annyit termeszteni, amennyi kielégítené a keresletet – Ez biztos azért van mert mindenki átállt a dizájnerdrogokról az államilag dotált fűre. Ja nem, még durvább lett a helyzet mert egyszerre tolják mindkettőt:
Számolatlanul szedi áldozatait Kanadában a heroinnál százszor durvább fentanil – ...akkor ennyit a legalizációpártiak Legfőbb Érvéről ^^
Legalizálják a marihuánát Luxemburgban: „Minden luxemburgban élő felnőtt szabadon vehet majd füvet, nemcsak orvosi célokra.”...de csak ha a sariatanács is rábólint!44!!!4
Robbanás előtt áll az európai marihuánapiac: „Németországot, Nagy-Britanniát, Svájcot és Olaszországot ajánlják melegen az elemzők a kannabiszban utazó befektetőknek. Az amerikai és a kanadai fűpiacot azonban egyelőre senki nem szárnyalhatja túl.” – Ja, annyira szárnyalnak hogy be kellett zárni a boltokat túlfogyasztás miatt.
Heteken belül kigyógyítja a PTSD-ből a veteránokat az extasy: „A klinikai vizsgálatok szerint a partidrog rendkívüli módon javítja a hagyományos pszichoterápia hatékonyságát.” – Nem akarom elvenni a brit tudósok kenyerét de eleve ilyesmire fejlesztették ki mielőtt partidrog lett volna belőle...wait, a challenger appears:
Az amerikai kormány szakértői is támogatják a marihuánából készült gyerekgyógyszert: „Amivel az epilepsziás gyerekek rohamait kezelnék a jövőben. Innen már tényleg csak egy lépés a gyógyszer engedélyeztetése.”Szóma ha mondom, segít a gondon! DROGOT MINDEN GYEREKNEK!!4!44!!!
Legalizálnák a varázsgomba fogyasztását Oregonban – ...és ahogy az orvosi marihuánánál, itt is hirtelen mindenki beteg lenne: „És Kaliforniában is. Hatóanyaga, a pszilocibin alkalmas lehet a depresszió kezelésére is.” – Sőt, nem csak arra, de legalább kibújt a szög a zsákból és mindenki láthatja mire megy ki a nagy legalizáció:

0
VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés