2019. 02. 01.
Whiskey, Tango, Foxtrot? (feb. 2-3.) + The Rest of 2018 vol. 6.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Whiskey, Tango, Foxtrot? (feb. 2-3.) + The Rest of 2018 vol. 6.

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, FEBRUÁR 2.:
ESETEK ÉS ELESETTEK
0

Bizony csont és rozsda vagyunk :(

Talán érdemes:
Nyolckor francia bőrlehúzás a nemes célért ketrecharcoló Hősről (Matthias Schoenaerts) az HBO-n aki előbb fia érdekében kényszerül az ökléből élni majd azért is hogy az így keresett pénzzel egy lábát vesztett, korábban delfináriumban dolgozó csajon (Marion Cotillard) segítsen. A Rozsda és csont nem agyatlan püfölde inkább csak keret ahhoz ahogy a férfi és nő kölcsönösen „szelidíti” egymást – ez főleg Schoenaerts karakterére fér rá aki az elején hozza amit a Bikanyakban (testvérével-gyerekével-szerelmével egyaránt érzéketlen izomagy), hogy a végére némi érzelmi intelligenciát is kifejlesszen.
M3, 22:05: Béketárgyalás, avagy az évszázad csütörtökig tart – ’89-es tévéfilm Marozsán Erikával és Piri Bélával akik az 1900-as év küszöbén, béketárgyalások közepén egymásba habarodó fiatalokként testesítik meg az új évszázad reményeit – amiket aztán az első majd a második világháború rontott el végleg. Ugyanabban az időben a Hanta Boy olcsósított verziója a Film4-en Németországból, fordított felállással: itt egy anyuka jön rá hogy betegsége (allergia) mellékhatásaként többé nem fog tudni elsütni még egy kegyes hazugságot sem, érthető hát ha úgy gondolja hogy Az ördögbe az igazsággal. Negyed éjfélkor megintcsak romantikázás (A te eseted) a Viasat3-on melyben a szerelmes férfi (Justin Long) – ha már elsőre nem veszik észre – elkezd nyomozni, mit is csinál szabadidejében álmai (frissen kirúgott) pincérnője (Evan Rachel Wood). Ehhez természetesen csak a faszbúk-accountját kell csekkolnia majd ahhoz igazítania saját imázsát és véletlenül feltűnnie a helyeken ahol a nő megfordul. A terv elsőre be is jön, csakhogy az álca fenntartása a vártnál is nehezebb… Az A Case of You csak addig rom. kom. amíg egy jól kinéző fickó csinálja a fentieket, ha egy átlagos (ne adj’ Isten ronda és szegény) pasas profilozná így leendő párját, rögtön beindulna a mítú-úthenger, és akkor jöjjön is a

Tinderkert rovat:
The Best of 2018:
A Tinderen csalt ki titkokat a brit légierő egyik tisztjétől egy ügynök: „Aki előtte feltörte a brit légierő egyik katonanőjének profilját, hogy több tisztet is megkörnyékezzen.” – Lehet hogy ő is csak az esetük akart lenni :DD
Mit tesz a Tinder az önbecsüléseddel?: „Láthatatlan veszélyeket rejthet a tindertojás.” – ...de csak a férfiaknak:
tinder – Nemcsak lepattintotta a srácot Tinderen, de még totál hülyét is csinált belőle: „Ön szerint korrekt volt ilyet tenni?” – Mármint a nőnek? Neki igen, bezzeg ha férfi ghostingol egyet, ezerrel megy a sírás:
csetlekbotlok – párkeresés – Végzetes találkozás a Randivonallal: „Randivonalas tapasztalatok 50-es férfiakkal. Sorozat első része: a pszichológus.”Wait, a challenger appears:
legrosszabb tinderes randi – Végig zokogott, hát hogy tudtam volna így otthagyni?: „Egy lány kétségbeesetten mesélte el a barátnőjének, mit volt kénytelen átélni élete legrémesebb Tinder-randiján.” – Ha túl macsó a férfi akkor azabaj, ha túl érzelmes akkor meg azabaj...
k – A kevés férfi miatt ment perre egy nő: „A brit nő azért követelt kártérítést, mert az elit társkereső nem tudta teljesíteni a vágyait. Nyert is, de a fagyi a végén visszanyalt.” – Ha nem nyal vissza akkor meg azabaj, mert mit is olvashatunk alatta:
Csajok és Pasik – A jól szituált lánynak nehézfiú az ideálja: „Feltettem a kérdést magamnak: akarom-e én így őt? Vagy ez csak egy felvett póz, ami majd elmúlik?” – Mármint nála a keménység vagy nálad hogy rosszfiú kell neked? Mert nagyon nem mindegy...
Biztonságosabb a párkeresés a Tinderen: „Most már nem látják a hekkerek, hogy kinek ki tetszett az appban.”MAGYARUL: de, most látják csak igazán:
társkereső akadémia – Nem is gondolnád miket tud rólad az internet!: „Furcsa belegondolni abba, hogy a Google és a Facebook mennyi mindent tud rólunk!” – Nem, az a furcsa hogy az oversharing veszélyeire még külön „társkereső akadémián” is figyelmeztetni kell a birkákat:
párkovács – Már a Tinder is helyetted keres társat!More Tinder than Tinder?
A sugar daddyket és sugar mommykat vizsgálják pécsi kutatók„Pécsi kutatók?” Egész biztos nem brit tudósok? :D
Egy Sugar Boy kalandjai a Puncs.hu-nSugar daddy, sugar mommy, sugar boy...lassan egy egész elb***ott családot össze lehetne rakni ezekből a megrögzött szinglikből.
& – Egy becsületes aranyásó vallomása: „A randikon gyakran a CV-nket mondjuk fel, mint savanyú Jóska és savanyú Mariska, egy rázós témától ledobjuk az ékszíjat.”„Becsületes aranyásó”. Tök hihető...ja nem.
randi – A Florence hurrikán a Tindert is felörgette – Még jó hogy a helyesírásotokra („felörgette”) nem volt hatással.


VASÁRNAP, FEBRUÁR 3.:
SIRÁLYSÁG A RÓNÁN
0

A szerelemhajóból sincs kiszállás!

Talán érdemes:
Nyolckor Csehov-adaptáció elég meglepő módon a Cinemaxon. A Sirály jólismert sztoriját aktuális halivúdi arcok keltik életre: egy visszavonult tisztviselő (Brian Dennehy) fogadást tart melyre többek közt kissé egoista, amúgy színésznő húgát, Irinát (Annette Bening) is meghívja aki fiatal pasijával érkezik. Rajtuk kívül is lesznek még vendégek, így Irina irodalmi pályáról álmodó fia és választottja, a wannabe actress, Nyina (Saoirse Ronan), ám az ifjú szerető háromszögesíti őket – és ez még csak a zűrök eleje… Egy alapból kétórás drámát elég nehéz száz percbe sűríteni és Michael Mayer (aki a Broadway-en szerzett színpadi rutint) kurtított is rajta, de még így is elég sanyarú sors jutott neki mert az elkészült mű évekig a polcon pihent hogy végül tavaly engedjék közönség elé. Este negyed tizenegykor Charleston után Foxtrott, mégpedig a Cinemax 2-őn és Izraelből, radikálisan más felütéssel: egy házaspárral közlik hogy fiuk meghalt katonai szolgálat közben a bázison ami egyben a közismert tánc nevét is viseli (ennek megértése nem lesz nehéz amennyiben ismerjük a NATO-ABC-t). Samuel Maoz igazi trilógiát forgatott egy egységen belül: az első rész a szülők gyásza (melyet a férj érzelmei elfojtásával, a nő pedig nyugtatókkal abszolválna), a másodikban magukat a „semmit őrző” katonákat (köztük a későbbi elhunytat) látjuk amint próbálják lefoglalni magukat (ezt szürreális betétekkel is feldobják, enyhítve az egyre komorabb eseményeket) hogy végül a harmadik, befejező traktus immár a tánc-foxtrottal tegyen pontot a tragédia végére. 22:45-kor tavalyi Liam Neeson-akciózás az HBO-n amit rajta kívül még a magyar vonatkozás (a vágó Nicolas De Toth) ment, ettől eltekintve a The Commuter sablon vonatozás ami határidős emberkeresésbe torkollik ahonnan Nincs kiszállás: egy ügynöknek (Neeson) meg kell keresnie valakit mielőtt a vonata befut a célállomásra, és persze külsős segítséget se nagyon vehet igénybe – nem is kell neki mivel egykor maga is rendőr volt és még megvannak a képességei… Kb. ugyanaz mint a Non-stop, csak repülőn (az meg ugye a Taken kópiája volt), egynek elmegy ha nem figyelünk a következetlenségekre (a rosszlány – Vera Farmiga – hogyan értesül mindenről ami történik? Miért nem ő és társai nyírják ki a tanút, miért Neeson figurájára bízzák ha így is, úgy is bekalkulálták a járulékos veszteségeket?).

Nem érdemes:
Háromnegyed tízkor unalmas remake a TV4-en. Az 1988-as Beaches egymástól mindenben különböző Barátnők kapcsolatáról szólt a találkozásuktól kezdve egészen egyikük halálos betegségéig. Közben felnőttek, a leendő énekesnő hozzáment a pasihoz akivel öribarinője járt, de ezzel (és későbbi STÁRságával) együtt is megmaradt a jó viszony. Ami harminc éve működött az itt teljesen félrecsúszik: értékelendő hogy Idina Menzellel olyasvalakit találtak Bette Midler (azaz C. C.) helyére aki tud énekelni, de a karizmatikusságot ez sem pótolja (ahogy Hillary is örökké Barbara Hershey-ként fog nekünk megmaradni), viszont legalább lesz ürügy sorra venni a hasonszőrű mellélövéseket:

Remake rovat:
The Best of 2018:
Hivatalosan is annyi A holló remake-nek...and nothing of value was lost that day, bár Brandon Lee-t attól még elküldhetik egy hologramturnéra:
A Bosszúállók-filmek egy szereplője meghalt, csak feltámasztották: „Kis lecke arról, hogyan is készülnek Hollywoodban a filmek. Nem lehet csak úgy megölni bárkit!”Carrie Fisher likes this.
8 dolog, amit nem tudtál az Ocean’s 8-ről!: „Pár nap, és mozikban a kultikus szélhámos széria színtiszta női verziója, amit nem szabad rebootnak hívni, és ne higgyünk mindent el, amit róla terjesztenek, de pár dolog igaz.” – ...például az is, hogy LESZAR jó eséllyel megy ez is a Ghostbusters remake után :DDD
Kína leforgatta a saját Vasemberét: „Még az ottani Marvel-rajongók sem értik, hogy lehet ennyire egyértelműen koppintani.” – Majd elviszik őket valami fasza kis átnevelőtáborba hogy megértsék ^^
cinematrix – Folytatást kap a Négy esküvő és egy temetésWait, a challenger appears:
C:C – Az eredeti csapattal futnának neki a Beverly Hills 90210-nakLeslie Jones dislikes this!
Mozi KRITIKA – Robin Hood – A nagy menőzésből lesz a pofára esés: „Már Guy Ritchie-nek sem jött össze Arthur-legenda modernizálása, erre Robin Hoodból is egy übermenő utcai harcost csináltak.” – Tényleg, mi lehet mostanában Ritchie-vel?
Bizarrul fest Will Smith az élő szereplős Aladdinban: „Ő játssza a Dzsinnt a legendás animáció új változatában, amit Guy Ritchie rendezett.” – Az Arthur után újabb Év filmje-remake ^^
c:c – Két mellékszereplő is saját Marvel-sorozatot kap: „A Csillagok háborúja mellé a szuperhősök is jöhetnek a Disney saját streaming oldalára.” – Ne aprózzák el, egyesítsék a Star Wars-t a Marvellel és bármelyik random kasszasikerrel:
Deadpoolra hangolták a Hellboy reboototWait, a challenger appears:
A Deadpool íróival rebootolnák a Karib-tenger kalózait: „Öt film után újrakezdenék Jack Sparrow kalandjait. Johnny Depp szerepléséről nincs hír.” – Szerintem vegyék bele Hunter S. Thompsont és Negant is, aztán az egészet egyesítsék a Trónok harcával...
c:c – Breaking Bad-mozifilm készül: „Állítólag november közepén már forgatnak is, de azt nem tudni, hogy Walter White főzi-e benne a kék metamfetamint.”Johnny Depp likes this.
Eléggé kiszúrtak az eredeti Oroszlánkirály írójával – Jaj dehogyis, hát meg lett mondva hogy:
Imádja az internet az Oroszlánkirály első előzetesét – Nem is tudom hol olvastam ilyet legutóbb. Ja de, a csupanő Szellemirtóknál :DDD
Könyves – 25 éves a Trainspotting: „A könyv, amellyel Irvine Welsh a skót junkie-kat végleg beírta a világirodalomba.” – Remélem ebből is lesz all-female remake!!
Mozi – A Lilo és Stitch-et is utolérte a remake-láz: „A hawaii-i kislányról és „kutyájáról” szóló animációs filmből is élőszereplős verzió lesz.” – ...de remélem utóbbit igazi alien fogja játszani!!44!
Shrek sem ússza meg a reboot-mániát: „A megfáradt sorozat vérfrissítését a Gru-filmek egyik producerére, Chris Meledandrira bízzák.” – És? Attól jobb lesz, vagy mi? LOL!
De Niro szuperhősfilmben szerepelne: „Ő lehet Joker gazemberré alakulásának egyik katalizátora. A címszerep Joaquin Phoenixé.” – Végülis nem lehet szarabb mint a nagypapás izé volt...oh wait...
A történelem ismétli önmagát, itt az új Lady Bird, amit imádnak a kritikusokMore Lady Bird than Lady Bird.
Feltámad a Három kívánság: „Újra több tucat gyerek álmát valósíthatja meg Dévényi Tibor.” – Nekem csak egyetlen kívánságom van: az, hogy NE folytassák, ahogy ezeket se:
Mozi – Ridley Scott csak azért sem hagyja kimúlni az Alien franchise-t: „Kész az Alien: Awakening forgatókönyve, visszatér benne Mérnökök népe és az LV-426 is!” – B+, egy kicsit nem figyelünk oda és máris sorozatban jönnek az űrlakók:
kolofon – Mit várhatunk az új Predator filmtől?: „A napokban befutottak ez első előzetesek az új Predator film­hez. Mit vonhatunk le belőle?” – Röviden? Semmit, főleg hogy cuki kisgyerek is lesz benne. Bővebben:

victor vacendak 2018.06.17. 05:32:53
hogy mit várhatunk? az avp-khez hasonló ultragatyi b-filmet. egy csomó jellegtelen, kartács karakter, olivia munn (aki kb. annyira tud színészkedni, mint egy zoknibáb), és olyan közhelyes, elcsépelt és gyerekes dumák, mint a hibridizáció. nem is beszélve arról, hogy már kifárasztották az ötletet, hogy a ragadozó a földrejön, aztán kinyírják. zéró eredetiség, 100% fárasztó lóbőr. a predator franchise is olyan, mint az alien meg terminator. minél több fakezű áll neki, annál szarabb az egész...

VISZLÁT HÉTFŐN!

Kulcsszavak: rest of, 2018

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés