2019. 02. 23.
Sic Transit Gloria Escobario. (feb. 23-24.) + The Rest of 2018 vol. 12.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Sic Transit Gloria Escobario. (feb. 23-24.) + The Rest of 2018 vol. 12.

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, FEBRUÁR 23.:
A TEST ANGYALA NEM LÉTEZIK...
0

...éppen ezért róla említés se tétessék.

Talán érdemes:
Fél kilenckor modern mama két lánya Hollandiából a Cinemax 2-őn, first world problémákkal: az egyik egyszerre akar szingliként karriert építeni ÉS családot alapítani, a másiknak már megvannak a maga gyerekei de munka nélkül marad – mindemellé betársul anyjuk túlköltekezése is... A Háziasszonyok nem léteznekben talán még az elnevezése a legjobb, viszont a benne említettek se maradnak program nélkül merthogy az M5-ön 22:10-kor jön a női szívek hegedűs dobogtatója, Andre Rieu koncertje. A Welcome To My World apropóját a zenekar tagjai adják akik között nem csak babaváró kismamák hanem házasok is vannak, így a helyszínre utaló Szerelem Maastrichtban is adja magát – és ezek után mi más lehetne a repertoár mint érzelmes dalok sokasága? Pároknak és egyedülálló romantikusoknak tuti bejön majd (én meg értékelem hogy nem Valentin-napkor adták le). Féléjfélkor kisköltségvetésű horror Ausztráliából a TV2-őn a Holló, a Mátrix és különféle apokaliptikus mozik keresztezésével, angyalok és démonok harcával melyben ideiglenesen a sötét oldal áll nyerésre Sammaellel, de a hét arkangyal egyike, Gábriel (aki nem igazán A pokol angyala, bármit is állít róla az ajánló) felveszi a kesztyűt. Láthattunk már ilyet nem egyszer és húzhatja a száját aki akarja, de ha belegondolunk hogy ennyi pénzből Amerikában max. egy Asylum-darab jönne ki, mindjárt nem olyan rossz az összkép (és akkor a Lilith-et alakító Erika Heynatz-ot nem is számoltuk bele), ha meg gagyi effektek akkor ma orrhosszal előzik hazai pályán:

Nem érdemes:
M3, 23:45 – Rajnai Andrással már foglalkoztam nemegyszer, sőt múltkor be is válogattam tőle a Szindbádot Szalay Edit mellei kedvéért, nos a Szent Gellért legendáját már az se mentené. Rajnai trükkfelvételei igazából már a nyolcvanas években is max. az Orion űrhajó meg Pirx kalandjai szintjét ugrották meg, aki nézte a műveit az főleg a pucér nénik miatt tette (én is). A rendszerváltás után egy darabig maradt ahol volt (MTV) és próbálta felvenni a ritmust, így születhetett meg ez a tévéjáték ami az akkori kormánynak megfelelően nemzeti témát dolgozott fel (a zenét meg Benkő László adta alá), csak azt felejtették el a készítők hogy ekkor már zenében-mozgóképben megnyíltak a határok (erotika-pornó terén meg főleg), nem kellett beérnünk pótlékokkal, Rajnai munkái pedig oda kerültek ahová valók: a múzeumba, a camp dolgok közé, de ez a mai cucc talán oda se férne be.

A seksz, a szipu rovat:
Best of 2018 vol. 2.:
hihetetlen – Gumicukor – Ariel Winter elől már megint ellopták a show-t a melleiHessteg mítúúú!!!!
Teli lehet pancsolt borral Budapest belvárosaWait, a challenger appears:
Egyetlen iráni városban 168 embert vittek kórházba alkoholmérgezéssel: „Az országban, ahol be vannak tiltva a szeszes italok, rengetegen ittak mérgező, pancsolt alkoholt.” – Nem baj, a lényeg az hogy ott hivatalosan nincs se homó-sekszualitás, se alkoholprobléma...
30 ember esett össze herbálozás után a Yale elitegyetem kampuszánál: „13 embert kórházba kellett szállítani.” – Nem is tudtam hogy a herbál elitdrog o_O
Snoop Dogg óriásit szmokizott a Fehér Ház előtt – Addig se ISZIK zenél ^^
A mai tinédzserek előbb próbálják ki a füvet, mint az alkoholt és a cigarettát: „De csak a fű érdekli őket, más kábítószerek nem.” – Addig se HERBÁLOZNAK isznak. Ja de:
Útikalauz anatómiába – fontos – Miért isznak olyan sokat a tinédzserek?: „A binge drinkingnek is nevezett ro­ham­szerű ivászat aggasztó mérték­ben kezd elterjedni a fiatalok között.” – Először kivesznek minden eszközt a szülők-tanárok kezéből utána meg sírnak hogy elzüllenek a kölykök.
drogiporter – A szexedukáció és a drogprevenció mostohagyereke: „Az iskolai drogprevencióval nagyjából ugyanaz a baj, mint az iskolai szexuális edukációval: pont a lényeggel nem foglalkozik, a gyönyörrel.” – Talán azért mert a drogozás NEM a gyönyörről hanem a függőségről szól?...
Napi 160 alkalommal próbálnak pornót nézni a brit parlamentből: „Évről évre csökken a látogatási kísérletek száma.” – ...gondolom ebben a sariatanács keze is benne van.
Aggasztóan népszerű lett a péniszfehérítés Thaiföldön: „Annyira, hogy az egészségügyi minisztérium figyelmeztetést adott ki.” – Ha még a heréjüket is kivasaltatnák mellé házilag, rögtön megoldódna a túlnépesedés-probléma :DDD
Gumicukor – Jennifer Garner: A nők finomabban csókolnak: „A színésznő felelevenítette Natassia Malthe-val közös csókjelenetét, ami annyira jól sikerült, hogy még díjat is kaptak érte.” – Ejj-ejj Indexes elvtársak! Mi ez a gender assume („nők”), mi ez a nemi alapú osztályozás („finomabban csókolnak”)?! ÉBERSÉG!!44!4 négy
kívül tágasabb – Mi lenne alkohol nélkül?: „A hétvége a bulik ideje is, ilyenkor több alkohol is fogy. Érdemes-e alkoholmentes napokat tartani?” – Én azt mondanám hogy lehet, de nem érdemes, a Nap kommentje meg ezt:

hunter84 2018.09.30. 17:00:34
Ez a blog olyan haszontalan, hogy arra nincsenek szavak.


VASÁRNAP, FEBRUÁR 24.:
AZ ARANYKAPUN TÚL...
0

...a tejben-vajban fürdés.

Nem érdemes:
A Film Now műsorán nyolckor a Sicario 2. része melyben A zsoldos és az ügynök újra összeáll: elrabolnák az egyik kartell-főnök lányát hogy ezzel ugrasszák össze a rivális bandákat (ha már közülük páran arab terroristáknak adták ki magukat – aktuálpolitika kipipálva), ám semmi sem úgy alakul ahogy tervezték. Így járhat a gyanútlan néző is aki még emlékszik az originálra és hogy abban mennyire más (=kegyetlen) volt Benicio del Toro bérgyilkosa, még garantáltabb a pofáraesés ha akciózást várunk ugyanis majdnem végig megmarad sima emberrablásos kriminek. Az egy dolog hogy többszörösen is sújtja a sequelek átka (fájó Dennis Villeneuve és Emily Blunt hiánya, de a legmélyebb sebet a folytatás belengetése fogja hagyni), plusz a befejezésnél akkora bakit vétenek ami még a laikusoknak is fel fog tűnni.

Talán érdemes:
Ugyanabban az időben ugyanez a drog-vonal az HBO-n, ugyanúgy markáns arcú spanyol színésszel (Javier Bardem), de már Pablo Escobarral, na meg leghíresebb partnerével a célkeresztben (Penélope Cruz sem először kerül Dél-Amerika-, és narkóközelbe, lásd: Betépve). Virginia Vallejo ezer menő pasi közül választhatott volna de ő – mintegy megerősítve hogy a jó nők mindig rosszfiúkra buknak – beérte egy feltörekvő bűnözővel akit aztán elkísért a csúcsig majd a bukásig. Élményeit megírta, ebből készült ez a mű amiből a könyv címének legfontosabb elemét hagyták ki: Loving Pablo, Hating Escobar, vagyishogy neki is sok volt amivé szerelme vált, magával az adaptációval is elkéstek kicsit, 2019-ben még azok is a Narcoshoz fogják mérni akik egy percet se láttak a sorozatból. Egy órával később (kilenckor) rögvalóságot (bevándorlás) mágikus realista eszközökkel elmesélő opus a Filmbox Premiumon az özvegy olasz földművesről (Vincenzo Amato) aki mindent egy lapra tesz fel és családostul Amerikába megy, ám a lehetőségek már megérkezése előtt megtalálják: egy hölgy utastársa (Charlotte Gainsbourg) érdekházasságot kötne vele, ő pedig belemegy a játékba hogy a nő is beléphessen az Aranykapun (ahol a férj nélkül érkezőket általában visszafordítják). Amin így is, úgy is át kell esniük az a karantén és a rendező Emanuele Crialese alaposan áttanulmányozta az itt (Ellis Island-en) táboroztatottak fotóit-leveleit. Az eredmény úgy lett festmény-, és álomszerű hogy a realitásából sem vesztett sokat, a karakterek beszédes neveit (Lucy / fény, Salvatore / megmentő, nem szólva a mamáról, Fortunatáról) többször is kihangsúlyozzák. Lehetne párhuzamokat vonni az elszegényedett olaszok és a nemrég Európán végigtrappolók között de ugye előbbiek nem sűrűn követtek el terrorcselekményeket és egy jobb élet reményében igyekeztek beilleszkedni (bár tény hogy voltak akik a maffia tagságát erősítették).

Oscar-díj rovat:
The Best of 2018:
Oscart érhet a két fiú szerelme: „Kevés regény ragadta meg annyira pontosan a vágyakozás és a félelem összetartozását, mint a Szólíts a neveden.” – Tényleg? Még a Holdfény sem? LOL!!
rézandrás – testről és lélekről – Mi állt az újabb magyar Oscar útjába?: „Kevés volt benne a nyomor, de sok a vágóhíd? Hiányzott belőle az LMBT / fekete/ #metoo/ környezetvédő szál? Nem volt elég erős a marketing?” – Dehogy, a férfiak a hibásak mint mindig:
Interjú – Egymásra néztünk Meryl Streeppel, és ennyi: „Nem azért, mert nem nyert Oscart a Testről és lélekről, de a főszereplő Borbély Alexandra kicsit csalódottan távozik Hollywoodból. Interjú dühös férfiakról és mosolygó nőkről.” – Mert a nők sose dühösek, a düh az toxic male privilege ^^
Oscar anno – Az megvan, hogy Vader egy szőke bombázóval diszkózott az 1978-as Oscar-gálán?: „Sly Muhammad Alival verekedett, Seagal díjazta a Forrest Gumpot.” – Hát igen, ezek a dühös, sekszista férfiak:
Több filmet visszautasított a Berlinale, mert az alkotóik érintettek a zaklatási botrányokban: „Elválasztható egymástól az alkotó és az alkotás? Ezek szerint mostanában nem nagyon.” – Jaj, hát dehogynem:
Kobe Bryant: Az Oscarom jobb érzés, mint a bajnokságaim: „A Lakers-kosárlegenda Oscar-díjas lett vasárnap.” – ...és úgy kerülte el az összes média hogy a nate parker-botrány megismétlődjön Bryant nemierőszakvádjával hogy sehol nem írtak róla egy büdös szót sem :DD
Újra forgat az Oscar-díjas Holdfény rendezője – Simán Oscar-esélyes.
Emma Stone szállította az Oscar-díjátadó legkeményebb beszólását – Nem, nem ő, mert mit is olvashatunk alatta:
Frances McDormand olyat mondott az Oscaron, ami azonnal magyarázatra szorult: „A legjobb női főszereplő díj győztese egy olyan új kifejezést hozott be a köztudatba, amit még az amerikai lapok sem értettek elsőre.” – Azt, hogy LESZA ja nem, majd csak hétfőn, olvassunk tovább mert közben Emma Stone-ból is malomtulajdonos kulák lett:
Emma Stone tegnap még az internet kedvence volt Oscar-beszéde miatt, mára kiderült, hogy fehér feminista: „Tökéletes beszólás! - ünnepelték elsőre azt, hogy kiemelte az egyetlen női jelöltet a legjobb rendező díjára. De sokak szerint ez nem volt elég jó, sőt!”Robespierre likes this, és ha már fehér női feministák:
Lehet-e feminista, aki a vásznon a mellét mutogatja?: (...) Julie Delpy szerint van különbség a puritanizmus és a zaklatás között.” – Mi az hogy, nagyonis: „Ahogy azt az Európai Filmakadémia gálájáról szóló beszámolónkban is megírtuk, Julie Delpy adta elő az este egyszerre legviccesebb és legkomolyabb stand up fellépését. Eleinte legalábbis poénnak tűnt, amikor egy nejlonzacskóból egyszer csak előrántott egy nagy köteg tombolát, mondván, mivel megfúrták a filmtervét, úgy tervezi begyűjteni a hiányzó 600 ezer eurót, hogy az est folyamán tombolákat árul. „Szóval vannak gazdagok a teremben? Van valaki, aki szeretné, hogy a rokonai szerepeljenek a következő filmemben? Ugyanis aukciót hirdetek a szerepekre. És kurvára ez lesz a legjobb filmem!” (...) A gála utáni buliban végül ki is sorsolta azt a szerencsést, aki az ígéretéhez híven együtt költhette el vele a másnapi reggelit a berlini hotel nyilvános étkezőjében.Harvey Weinstein likes this, és ha már hesstegmítú meg díjátadók:
grammindenük kilógott – Ők bugyi/melltartó nélkül abszolválták az idei Grammyt: „Íme a díjkiosztó legmerészebb öltözékei. Volt szexizés rendesen az idei Grammyn is.” – ...csak és kizárólag a #metoo jegyében, és közben a Testről és lélekről riválisa is befutott:
Diák Oscar-díjra jelöltek egy magyar filmet, 22 éve nem volt ilyenÉvezred kommentje-candidate 2016-ból:

villain 2016.08.02 15:01:57
nem lattam, de szar. 10 eve nem lattam magyar filmet, de mind szar. ez is az.

VISZLÁT HÉTFŐN!

Kulcsszavak: éberség, rest of, 2018

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés