2019. 03. 16.
Sandwoman’s Price (márc. 16-17.) + The Rest of 2018 vol. 18.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Sandwoman’s Price (márc. 16-17.) + The Rest of 2018 vol. 18.

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, MÁRCIUS 16.:
VINCENT, A
TAKARÍTÓ HÁZMESTER
0
Száz enfant terrible vénembert győz.

Talán érdemes:
Haladjunk időben visszafele: a TV2-őn háromnegyed éjfélkor adott St. Vincentnek semmi köze nincs az énekesnőhöz (Vincent Price-hoz meg még kevesebb), annál több a Tapló Télapóhoz mert a címszereplő (Bill Murray) itt is kényszerbarátságot köt a szomszédjukba költözött nő (Melissa McCarthy) fiával (Jaeden Lieberher). Mivel emberünk anyagilag nem áll túl jól ezért némi rábeszélés után elvállalja hogy suli után vigyáz a kölyökre de ebből első körben itt is negatív példamutatás lesz, csak később látjuk meg a szentet a bunkó vietnami veteránban aki a pia és szerencsejáték mellett a nőket sem veti meg (és így már érthető miért nincs elég pénze). Murray karaktere (a Nagy Lebowski Tökije mellett) a Lesz ez még így se! Melvin Udall-ját (és Jack Nicholsont) idézi, tehát nagyon alpári poénok nem lesznek, lelkizések a Zéletről és aranyszívű prostik (Naomi Watts) igen. A Dunán kicsit hasonló sztori jóval korábban (fél kilenckor), sokkal családkompatibilisebben, itt egy anyja által elhanyagolt kislány haverkodik össze a közelükben lakó természetjáró öreggel (Michel Serrault) akivel aztán egy ritka Pillangófajtára vadásznak az Alpokban hogy kipreparálva a bácsi gyűjteményébe tegyék – de persze nem ez a lényeg hanem hogy személyében Elsa olyan nagyapát kap aki nem családtag, mégis jobban bánik vele mint a rokonai. Ugyanitt tízkor felnőtt-téma: George Sand (azaz a „néhai” Aurore Dudevant bárónő) és Alfred de Musset botrányos szerelme voltmár egyszer a blogban szinte napra pontosan egy éve A század gyermekének vallomásaival, ma meg a húsz évvel ezelőtti, francia (és vágatlan!) verziót kapjuk belőle Az évszázad gyermekeivel akik közül Juliette Binoche a kora béklyóit nehezen tűrő, férjét-gyerekeit hátrahagyó nemesasszony, Benoit Magimel pedig az őt szárnyai alá vevő író. Sand akkortájt volt feminista amikor ez még nem volt divat, ki is akadt rajta az erkölcsös többség, ha nem a munkásságán akkor viselkedésén (crossdressing, stb.), Diane Kurys is inkább őt helyezi előtérbe az affér bemutatásakor, de Musset és kortársai kicsit úgy vannak beállítva mint a mai rockSTÁRok (seksz, drogok, literatúra), felteszem Sylvie Verheyde ezt kihangsúlyozandó válogatta be a későbbi remake-be Pete Doherty-t.

TISZTELET! rovat:
Best of 2018, alkoholista különkiadás:
A zöld inges pécsi férfit a kibontakozó verekedés sem gátolta meg abban, hogy rendeljen a kocsmában: „A brutális verés még tavaly nyáron történt, a most közzétett felvételek egy emberi aspektusra is felhívták a figyelmet.” – Hát igen, Folyékony Kenyér mindenek előtt:
A sör világnapja alkalmából a Velvet bemutatja: „Sörös cikkek minden mennyiségben.”TISZTELET a Velvetnek, szeretlek titeket <3
Pár hónap alatt több ezer tagja lett az alkeszek egyházának Dél-AfrikábanTISZTELET a tiszteleteseiknek :))
Iszik, dohányzik, kávézik, most lett 112 évesTISZ Wait, a challenger appears:
Meghalt a világ legöregebb férfija: „113 éves koráig élvezte az életet, amely a termőföldek, az otthona és a falu kocsmája köré épült.” – Most én is iszok egy felest a TISZTELET!ére.
Maradona úgy megkészült, hogy járni nem bírt, vállon vitték ki a lelátóról: „Nagyon úgy néz ki, hogy a csapat nélküle vág neki a szentpétervári éjszakának.”TISZTELET, bár minek cuccol aki nem bírja, maradjon az alkoholnál ő is és 100+ évig fog élni!
Ami drogteszt létezik, azon megbukott a spanyol sofőr – Lásd fentebb...
Egy rekesz sörrel beszélte le a sofőr a férfit, aki le akart ugrani a hídról: „A férfi egészen addig öngyilkos akart lenni, ameddig egy arra járó áruszállító nem hívta meg sörözni.”Az alkohol életet ment! TISZTELET!!
17 milliót piált el a Korn a Follow the Leader lemezfelvétele alatt – ...bár a „muzsikájukon” ez sajna nem hallatszik. Mindegy, én értékelem hogy tudnak inni, szóval TISZTELET.
Mozi – Reggelire vodka, hat üveg whisky a koporsóban - nagy hollywoodi iszákosok: „A film aranykorában természetes volt, hogy mindenki ivott.” – Most is az csak már nyuszik hozzá hogy felvállalják, bár vannak kivételek:
A víz érintése főgonosza egy kocsmában nézte, ahogy két Oscart is nyer a filmje: „A tévé ráadásul le volt halkítva.”TISZTELET, az Oscar-átadást én még részegen és lehalkítva se bírtam végig...jó, mondjuk a Víz érintését sem.
Pár új-zélandi hős inkább épített magának egy saját szigetet, hogy a szabadban piálva ünnepelhessék az újévetTISZTELET!
Egy floridai férfi annyira bekészült szilveszterkor, hogy önmagát jelentette fel ittas vezetésért: „Michael Lestert mégsem volt egyszerű megtalálni, mert ő sem tudta, hol van.”TISZT Wait, a challenger appears:
Ez az orosz úr úgy berúgott, hogy előbb előre akarta engedni saját magát, majd bele is kötött: „Az alkoholnak hála megtörtént, amiről azt hitted, hogy csak egy idióta rajzfilmben fordulhat elő.”TISZTELET, és a legjobb hogy senkinek sem lett baja :)
Annyira berúgott szilveszterkor, hogy Koppenhágából Oslóig taxizott: „És nem is akart fizetni.” – ...és az abszolút első helyezett:
Tankkal hajtott az üzletbe a részeg orosz, hogy borhoz jusson: „És sikerült, de aztán elkapták.” – Jár neki a TISZTELET.


VASÁRNAP, MÁRCIUS 17.:
HOSSZÚ, FÜGGŐBEN.
0
Ki sípol, ki nem.

Talán érdemes:
Menjünk ma is fordított időrendben! A Cinemaxon fekete komédia Spanyolországból és a Félszemű királyt nálunk is érteni fogják akik fennmaradnak miatta 23:20-ig. Egy rendőr és felesége meghívja magához az utóbbi egykori iskolatársnőjét, ő meg hozza magával a saját férjét akit pont a rendőr vakított meg félig egy tüntetésen, ahogy ez az ismerkedős beszélgetésen hamar kiderül. Háromnegyed tízkor bő lére eresztett Lifetime/Hallmark-revenge movie a TV4-en. Miután elvált csalfa férjétől, Elle (Jessica Sipos) anyja azt gyanítja hogy új választottja ugyancsak félrelépeget és öngyilkos lesz, az így egyedül maradt lány pedig megesküszik hogy a maga eszközeivel visszavág bár azt sem tudja, tényleg volt-e alapja a mama gyanújának. Nem mintha érdekelné: már megvan akivel elviteti a balhét, egy régi barinő (Sierra Wooldridge) aki ittas vezetésért ült börtönben és nincs hova mennie csak Elle-hez. A Barátnő bosszúja (a hosszán túl) főleg Sipos kisasszony miatt emlékezetes bár nem jó értelemben, hazánkFIA lánya elég gyengén MUZSIKÁL játszik. Muzsikánál maradva kilenckor Donizetti-opera (Don Pasquale) az M5-ön. Ugyanabban az időben (21:00) a hétvége második olyan darabja a Filmbox Plus-on aminek voltmár nálunk feldolgozása: a Piknik a Függő Sziklánál 2018-as, hatrészes változatát Peter Weir rendezte aki Natalie Dormerrel visz új színt a jól ismert történetbe (lányiskola lakói meg tanárnőjük rejtélyes megzavarodása-eltűnése egy ősi szent helyen). Rögtön utána tízkor jön belőle a következő adag ugyanitt, részemről maradok az 1990-esnél, ez a mostani kicsit erőltetetten multikulti lett (aboriginál csaj egy 1900-as évekbeli ausztrál suliban?). Nyolc előtt tíz perccel vonzások és állatságok a TV4-en a gazditípusok közti ellentétekre és a szükségből megosztott közös fedélre építve, ami a Kutya-macska szerelemben újítás az az hogy itt NEM a nő a macskás, minden más marad a megszokott (SPOILER így a happy end is SPOILER VÉGE).

Szelfibűnözés rovat:
The Best of 2018:
origo – Utolsó fotók: emberek, akik a halálba szelfizték magukat – ...mert ez volt a trend 2018-ban:
Újfajta extrémsportot mutattak be Új-Zélandon: a katapult kötélugrásWait, a challenger appears:
Több turista halt meg Mallorcán balconing miatt: „A részeg turisták erkélyekről ugrálnak. Válságtanácskozást hívtak össze a jelenség miatt.”Wait, a challenger appears:
Meghalt egy turista Bali egyik leghíresebb insta-helyszínén: „Az óriáshintás képeket mintha az isten is az instagramra teremtette volna. Egy francia turista viszont szakadékba zuhant egy hintánál.” – ...tehát tényleg instagramozásra van teremtve a hely ^^
Két turista zuhant le egy szikláról, valószínűleg jó képet akartak csinálni: „Az amerikai Yosemite Nemzeti Parkban nem ez az első hasonló baleset.” – ...de legalább a fotó az sikerült?
Egyre több gyerek fullad meg, mert a szüleik a telefonjukkal vannak elfoglalva: „Sokszor oda sem néznek a szülők, miközben a gyerekük a vízben van. Németországban a nyári hőségben szinte minden napra jut egy haláleset.” – Sőt még ha látják mit csinálnak akkor is inkább kameráznak:
18+ Az édesanyja is végignézte, ahogy a vakmerő 15 éves fiú szörnyethal: „A tinédzser az interneten akart magának hírenvet szerezni a mutatvánnyal. Senkinek nem jutott eszébe, hogy megakadályozza benne.” – Nem baj, a lényeg az hogy az insta-posztokat sokan lájkolják, szülőség for teh win:
Még csak 7 hónapos, de már 114 ezer követője van Instagramon: „A japán kisbaba beszélni még nem tud, viszont szokatlanul sok a haja.” – Bámulatos, hol tart már a TUDOMÁNY fiatalság! Írni-olvasni-beszélni nem tud, de már a szülei segítsége nélkül instagramozik! Ja nem.
ez is munka – élet – Ez a nő óránként 36 ezer forintot keres azzal, hogy Disney-hercegnőnek öltözik – ...aztán ő is rájön hogy itt sincs jogdíj.
tudomány – Nemcsak a testet, a lelket is rombolja a szelfifüggőség – ...de mivel torzult lélek mellé torz test jár, ezért:
Egyre többen mennek plasztikai sebészhez, hogy úgy nézzenek ki, mint a szelfiken: „A jelenségnek nevet is adtak: Snapchat diszmorfia.”First world problem, majd hétfőn le is szarom.
k – Miért csinálnak szexi szelfiket a nők?: „Érdekes dolgok derültek ki egy kutatásból.” – ...melyek közül a legérdekesebb az hogy „a gazdasági egyenlőtlenség ösztönzi valószínűleg a nőket arra, hogy szexualizálják magukat a szelfikkel és nem az elnyomó, patriarchális társadalom”. NAHÁT, KI HITTE VOLNA!!!
glenn close 71 éves – Glenn Close szó szerint dobott egy hátast a vörös szőnyegen – Á, le van maradva, it’s so last year:
Nem lesz több szelfi a vörös szőnyegen, mert _nevetséges_ – ...és erre csak most jöttek rá? o_O
Ne lőjön ki kézből tűzijátékot, az Isten szerelmére – De igen, ti csak csináljátok, én meg majd lefotózom és röhögök.
A világ egyik legunalmasabb dolgával lett hatalmas YouTube-sztár egy srác: „A fiú konkrétan azt videózza, ahogy tanul, az internetezők pedig megőrülnek érte.”Wait, a challenger appears:
1 millióan néztek meg eddig egy magyar videót egy tiniappon, aminek amúgy semmi értelme: „De tök jogosan. Karina az a nagyon fiatal komika, akire most tényleg nagy szükség van.”MI AZ HOGY, NAGYONIS, ne csináljatok semmit csak nézzétek ahogy mások csinálják helyettetek :DD
160-nal ütközött az autópálya szembejövő sávjában a Yotube-sztár: „A kaliforniai 18 éves meghalt, ahogy a vele ütköző jármű 2 utasa is.” – ...és sajnos befutottak a magyar követők is:
totalcar – Szigetszentmiklósi baleset: 180-nal az árokba: „Egy újabb baleset, amelyet Facebookon közvetítettek a későbbi áldozatok. Mi történt pontosan? Hogyan kerülhették volna el?” – Csak egy tipp: talán nem kéne 180-nal száguldozni ÉS közben még élőzni is?
 

VISZLÁT HÉTFŐN!

Kulcsszavak: rest of, 2018

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés