2019. 03. 23.
You gotta fight for your right to beer. (márc. 23-24.) + The Rest of 2018 vol. 20.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
You gotta fight for your right to beer. (márc. 23-24.)  + The Rest of 2018 vol. 20.

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, MÁRCIUS 23.:
HOUSE OF CARDS CATS
0
Nine lives are not enough.

Talán érdemes:
Kilenckor nagyigényű lengyel történelmi tabló az M5-ön az ország összes régi és új STÁRjával (Boguslaw Linda, Daniel Olbrychski valamint a magyar származású Adam Ferency). A Varsói csata, 1920-szal természetesen a Vörös Hadsereg fölött aratott győzelemnek állít mai emléket Jerzy Hoffmann. Neki bizonyítottan van érzéke a műfajhoz (Tűzzel és vassal, Özönvíz, Kislovag) de a biztonság (és a női nézők) kedvéért némi romantikát is bedob a fiatal katona és a színésznő szerelmével, ezt meg is érteném, de azt továbbra sem vágom hogy miért kellett egy ilyen komoly dolgot 3D-vel plázaszintre levinni. Fél tízkor újabb (és ugyancsak 2011-es gyártmányú) fejezet Lengyelország múltjából de már a Dunán és a Szolidaritás idejéből amikoris közvetlenül a szükségállapot kihirdetése előtt pár Solidarność-tag 80 millió zlotyival „károsította meg” az államot, megteremtve az anyagi lehetőségeket a későbbi szervezkedéshez. Ha a nyolcvanas-kilencvenes években csinálta volna Wajda vagy Zanussi, nyilván teljesen más lett volna a végeredmény, Waldemar Krzystek már az akcióra helyezte a hangsúlyt (a rendszerrel szembenellenállás mellett, nyilván). 21:10-kor a Farkangyal és a Nőstényördög állatos verziója a retekklubbon Christophe Lambert producerkedésével melyben egy workaholic milliomos (Kevin Spacey) éled újjá balesete után annak a cicának a testében akit lányának vett, az sincs kizárva hogy ebben benne van a titokzatos állatkereskedő KEZE mancsa is (Christopher Walken, aki itt kb. ugyanazt hozza amit a hasonló sztorijú Távkapcsban is). A jó hír hogy innentől barátunknak is Kilenc élete van, a rossz hogy még így is alapból utálja a macskákat. A rivális kanális (TV2) mindeközben a huszonegy éves (!) Európa Expresszt ismétli 22:55-kor ami csak azért lehet érdekes mert bizonyos dolgok 1998 óta sem változtak: a hazai mozik továbbra is jól-rosszul másolják az aktuális külföldieket, Dobó Katát meg továbbra sem aktori-rendezői kvalitásai miatt szeretjük (ahogy Gryllus Dorkát sem).

Szakálla volt genderrovat:
Best of 2018 vol. 2.:
GALÉRIA – A nők csodaszépek: „Garry Winogrand fotózott mindent, ami és aki szembejött az amerikai nagyvárosok utcáin. A nőket is kertelés és sumákolás nélkül mutatta be.”Tilcsákbe de sürgősen!!! Vagy ne is, hisz’ ez progresszív dolog:
Félmeztelen nőket fotóztak az izlandi parlamentben, kiakadt az egyik képviselő: „Az alkotása épp arra hívja fel a figyelmet, hogy a politika és a hatalom arcai az öltönyös, középkorú férfiak, és erre jött egy öltönyös, középkorú férfi képviselő.” – Forgassanak pornót, oszt’ jónapot.
A Tour de France lemond a pódiumlányokrólWait, a challenger appears:
Miniruhás nők helyett ezentúl sportosan öltözött férfiakat és nőket alkalmaz az autókiállításokon egy dél-koreai autógyártó – Mi lenne ha az autókat öltöztetnék miniruhába? Lehet az lesz a divat hamarosan:
Nem lesz többé bikinis felvonulás a Miss America szépségversenyen: „Sőt, a jelölteket ezentúl nem a külsejük alapján ítélik meg.” – Szépségverseny ahol NEM a szépség alapján döntenek...ezt egy kicsit még emésztenem kell.
Neil Armstrong nem volt hős, csak valakinek elsőnek is kellett lennie a Holdon: „Az első ember című, Velencében bemutatott film úgy teszi izgalmassá (...) [az] elsőként a Holdra szálló űrhajós történetét, hogy az elejétől kezdve pontosan tudjuk, mi lesz a vége.” – ...meg azt is tudjuk hogy az igazi hősök a fekete számolócsajok voltak, sőt a varrónők:
laptopcafé – A Holdra szállás lehetetlen lett volna varrónők nélkül: „Aprólékos munkával varrónők szőtték az első űrszámítógépeket.” – Remélem a Számolás joga után ők is kapnak saját filmet...
Nemi előítéletek ellen küzd a Google Fordító: „Megoldották, hogy a sebész ne legyen mindig férfi, és az ápoló se legyen mindig nő.” – ...és ettől rögvest több lett a női sebész meg ápoló. Ja nem.
A nők mosogatnak és szoptatnak, a férfiak karriert építenek a rugalmas munkaidejükben: „A digitalizáció nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket a férfiak és a nők munkaerőpiaci lehetőségeinek a kiegyenlítésében. A Friedrich Ebert Stiftung keddi konferenciája szerint sem a mobiltechnológia, sem a rész- vagy távmunka nem hoz változást, amíg fennáll a nőkkel szembeni társadalmi elnyomás.” – Így igaz, a gyerekvállalás csökkenti a nők lehetőségeit. Ja nem:
Szabadnem – Nem a gyerekek teszik tönkre a nők karrierjét: „Hanem a férfiak.” – Nincs mese, ki kell irtani az összeset!44 ENGEM IS!!44!!
A PhD-ző nők rosszabbul teljesítenek, ha túl sok férfival tanulnak együtt: „Amikor kevesebb nő volt egy évfolyamon, mint a PhD-program szokásos átlaga, a nők már az első félévben rosszabb jegyeket kaptak. Az esküdtszékek döntéshozatalát is befolyásolják a nemek. Közgázhíradó.” – Még egy ok hogy táborba zárják az összes rohadék férfit, a cikkíró Prinz Dánielt is!!!44! négy
sz – Az ilyen könyvekért éri meg igazán olvasni: „Tudod, ahol férfi van, ott baj is van”. – Már rohanok is megvenni aztán meg feladom magam a FemStapónál.
nesze!szer – A csaj, aki felvál­lalta a töké­letes emberek világában a narancsbőrét: „Anyukák érzik rosszul magukat, mert szülés után nem ugyan­olyan feszes a testük, mint az instán követett ikonjaiknak.”Nap kommentje:

Akármiértis 2018.06.04. 14:39:17
Végül a lényeg, hogy fent legyen az instán. Majdnem sikerült megoldani minőségi élet dolgot. Anyukák, akik "követik ikonjaik"... Nem a tökéletesség ideáljainak korát éljük, hanem mikor megoszt mindenki minden sz**t, aztán abból lesz uttörő, aki mást posztol. Ekkora zajban meg jóhogy nehéz egészséges önképet fejleszteni. Akkor mi lenne a megoldás?!


VASÁRNAP, MÁRCIUS 24.:
ELÖL JÁR A JÓ PÉLDÁVAL ÜLŐ BIKÁVAL.
0
A nő, aki farkasokkal táncolt.

Előre szólok hogy ma nem leszünk elkényeztetve tévéügyben de talán nem is baj mert néha olvasni is kell, azért csak lássuk mi az ami Talán érdemes:
Nyolckor igaz történet a Cinemaxon egy nehézségekbe ütköző art projectről. Catherine Weldon A nő, aki előttünk járt nem csak művészileg hanem abban is hogy emberszámba vette az indiánokat, így ami Ülő Bika portréjának indul abból férfi-nő, fehér-indián párbeszéd lesz, kívívva ezzel az ott állomásozó katonák haragját akik épp a rézbőrűek maradék földjét tervezik einstandolni. Jessica Chastain jó, Michael Greyeyes pedig pátosz és közhelyek nélkül játssza a híres törzsfőnököt (a rendezőnő Susanna White meg újfent megmutatja mi a különbség a kvótanők és a valódi tehetségek között). 21:40-kor hetvenperces drámázás az M3-on amiben feleségétől jóideje külön élő férfi (Kálmán György) jön össze egy nővel (Törőcsik Mari) farsang alkalmából, ám épp csak megtalált Törékeny boldogságukat máris tiktolni kénytelenek, közvetlen környezetük ugyanis nem csak kapcsolatuk természete (házas férfi – szingli nő) hanem társadalmi helyzetük miatt is megítélné őket (nem sűrűn szokott vonzalom kialakulni ügyvéd és óvónő között). Kálmán és Törőcsik mellett még Csákányi László, Domján Edit és Gobbi Hilda miatt talánérdemes – és mára ennyi, a maradék ugyanis két egyformán egyoldalú propaganda lesz egy órán belül. Ezek közül Az elnök végveszélyben a korábbi, ezt nyolckor adja Film Now és ha még azt is hozzávesszük hogy az a Roland Emmerich követte el aki alienekkel egyszer már lebonttatta a Fehér Házat akkor rögtön tudjuk, mire számítsunk (igen, sok-sok agyatlan patriotizmusra). Mint mondtam, egy órával később (21:00-kor) jön a „folytatás” a Filmbox Family-n a Lincoln testőrével, értelemszerűen polgárháború idején de totál sematikusan, a magyar producer, Horatio C. Kemeny kedvéért se nézzünk bele.

AMIKOR SZERETEM AZ INDEXET ÉS A 444-ET IS rovat:
...mert néha 2018-ban is volt rá okom:
Közel kétmilliót adakoztak a 444 olvasói, sínre tették a kómás lányát otthon ápoló anya életét: „Éva rendezni tudta minden adósságát, egészen más érzés így felkelnie.” – Nem hittem volna hogy ezt valaha is leírom de nagy-nagy TISZTELET a 444 kommentelőinek.
Nem lehet könnyek nélkül kibírni a nyugdíjba vonuló tanárnő búcsúztatását: „Éva nénit a 37 évvel ezelőtti első osztályának diákjai lepték meg utolsó tanítási napján.” – Bevallom, itt is meghatódtam, de voltak azért vidámabb témák is:
Fejlődjön ma is: így lehet kígyóuborkával felbontani egy üveg sört – Sőt, nem csak azzal:
videó – 3 módszer a sörnyitásra, ha nincs nálunk semmi: „Mutatunk néhány könnyen elsajátítható módszert a sör kupakjának eltávolítására, amit bárhol, bármikor kipróbálhat.” – Végre valami hasznos az Indexen <3
Közeleg a végítélet: itt a sörjóga: „Természetesen Berlinből származik az ötlet, de már Ausztráliában is vannak követői.” – Eddig csak a rekeszizom-gyakorlatokat ismertem ebből a sportból de a 444-nek hála továbbképződtem :DD
kívül – Jó hír a káromkodó, rendetlen későn fekvőknek: „Részben Barack Obama és Elvis Presley nyomdokaiba lépnek.” – Á, én már ennél is felsőbb osztályba léptem:
Sokat piál? Akkor ön egy zseni! – Mindig is tudtam, de attól még jó ezt az Index címlapján is olvasni :)))
Hála a Tényeknek, azt is tudjuk, mi a hosszú élet titka!...a női mellek nézése. Ezek után a Tényeket is szeretem ^^

VISZLÁT HÉTFŐN!

Kulcsszavak: rest of, 2018

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés