2019. 03. 25.
RepulsiVitriol (márc. 25-26-27-28.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
RepulsiVitriol (márc. 25-26-27-28.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, MÁRCIUS 25.:
VALENTINE: FIRST BLOOD.
0
Szerelem: az utolsó VÉR lízing.

Talán érdemes:
Kilenckor új magyar sorozat Herendi Gábortól a Viasat3-on a gasztronómiát és a kapcsolati válságot keresztezve. Éva és András (Gryllus Dorka, Simon Kornél) a nevük kombinációjáról (André) elkeresztelt jólmenő balatoni éttermet viszik együttes erővel míg őket is el nem éri a házas-vállalkozások rákfenéje, az elhidegülés. Az Ízig-vérignek Herendi kedvéért adok egy esélyt (és nagyon remélem hogy Dorkán rajta marad a ruha), ugyanebben az időben 2001-es slasher a Sony Movie Channelen ami meg a Halloween / Péntek 13 / Sikoly-, valamint a Carrie által képviselt zsánereket párosítja. Maszkos gyilkos fut ámokot sulija régi tanulói (főleg a nőneműek) között, tetteit a szerelmesek ünnepére időzítve, így lesz abból igazi Véres Valentin (álarca is Ámort idézi), lehetséges gyanúsított az a Jeremy Melton akiből a menő csajok anno bolondot csináltak és aki azóta nyom nélkül felszívódott. Nem csak a sztori (vagy akár Jeremy neve) lehet ismerős hanem a megvalósítás is, Jamie Blanks ellőtte már egyszer ugyanezt az egy fokkal jobb Urban Legenddel de a Valentine is simán egynekjó, főleg a mai horrorok ismeretében, aki lekési, holnap 23:25-kor megnézheti ugyanitt. Az M3 Rákóczi Ferenc-napot tart 21:20-kor a Menekülő herceggel, ez egy bő negyvenéves egyórás tévéjáték az 1700-as évekbeli felkelés kezdeteiről impozáns gárdával (Bessenyei Ferenc, Bitskey Tibor és még sokan mások), ezt egy sorozat kezdőrésze követi 22:25-kor ugyanitt amiben már Kránitz Lajos játssza a főszereplőt. Ha hinni lehet az ajánlónak, a Fejezetek a Rákóczi-szabadságharcból elkészítését hosszú kutatómunka előzte meg és történelemhűbb képet fest a lázadó nemesről mint amit eddig megszoktunk. Reménykedjünk.

Hétfő? #LESZAROM.
Undorító lötty árasztotta el a Lehel téri metrómegállót: „Az eddig ismeretlen eredetű lé elég gyorsan terjed.” – Hétfő van szóval nem lehet más mint a LESZAROM:
archív – Mi jut eszébe a Pi-napról?: „Március 14. a pi, azaz 3,14 ünnepe, a neves nap rítusai viccesek és néha fájdalmasak. Önnek mi jut eszébe a kivételezett görög betűről?” – Az hogy LESZAROM, mondjuk nekem mindenről az jut eszembe.
Mi legyen a neve ennek az izének? Szelfi-lyuk? Kukkoló?LESZAROM.
Ismeri azt az érzést, amikor síelés közben csak ránéz egy függőleges, sziklás hegyoldalra, és már ennyitől összecsinálja magát? – Nem, én csak a LESZAROMot ismerem.
A felismerhetetlenné vált férfi állítja, hogy soha nem plasztikáztatott – …és attól ilyen hogy LESZAROM.
Egy férfi tetőtől talpig bekente magát mogyoróvajjal, majd besétált egy kutyafuttatóba: „És pontosan az történt, amire mindenki gondol.” – Kitalálom: leszarták a kutyák?...
Ön is összetapossa a szelektíven gyűjtött fém dobozokat? ROSSZUL TESZI! – Most miért, mit csináljak velük? Szarjam le azokat is?!
belek – A bélflórád is teljesen átalakul, ahogy öregszel – Vagy nem is, mert:
Évekkel élhetsz tovább, ha jól bánsz a bélflóráddal – Csakazértis LESZAROM!
Miért kommentelsz, ha el sem olvastad?: „Minél kevesebbet tudsz, annál radikálisabbat.”LESZAROM az általánosító előítéleteidet!4!44 négy
Művész+sportoló celebpárokat kerestünk, megfigyel-tünk egy érdekeset: „16 nemzetközi vagy magyar művész+sportoló párból 15-re igaz egy elég fontos dolog. Nézzük csak!” – A közös nevező továbbra is az hogy LESZAROM őket : )
Jó, az ott két piszoár, de mi az ott középen? – Mi lenne: LESZAROM.
Internetes vécétérképet készítenek Kínában a turistáknak: „Júniusra kereshető lesz szinte minden 2019 előtt épült vécé, ami turisztikai látványosság, közlekedési csomópont, étterem, szórakozóhely, szabadidőközpont, illetve park területén vagy közelében található.” – …és mindegyikben lesz kamera is? Bár miért ne:
Cuki kakimúzeum nyílik Jokohamában, mert miért neLESZAROM, hátha az enyimet is kiállítják ^^

KEDD, MÁRCIUS 26.:
MIGHTY MORPHINI!
0
Zack & Trini takes a Zordon.

Az M3-on 21:25-kor további Fejezetek a Rákóczi-szabadságharcból és nagyjából ez lesz az egyetlen jó program mára, gondolom innentől a szar műsorokkal beköszönt az ugyanolyan időjárás is:

Nem érdemes:
Háromnegyed éjfélkor blast from the past a Mozi+-on. A Power Rangers a kilencvenes években már megért egy feldolgozást ami simán csak érdektelen volt (mármint tíz év fölöttieknek), a 2017-es újrázás viszont egyenesen ellenszenves a maga agendanyomatásával. Míg korábban csak sugallták hogy másnak lenni sem „más”, most kimondják amit kb. az összes 2010 utáni superhero movie, vagyis hogy a „normálisok” (=akiket elvileg rangerekként védeniük kéne) szükséges rosszak és ők a kiválasztott übermensch-ek. Igen, még a szuperistenutánzatokká vált fiatalokat patronáló Zordon is csak egy a türelmetlen, zord felnőttek közül akiket akár le is lehetne radírozni a Földről ha nem fenyegetné a bolygót nagyobb veszély Repulzív Rita (nem vicc, tényleg Rita Repulsának hívják) képében. Ha ezt a népességcsökkentős dumát egyszer észrevettük a sekszes és egyéb gagyi poénok fel sem tűnnek majd, de nyugi, lesz még rosszabb:

Nem ajánlott:
Kilenckor a gross comedy műfaj csúcsa/mélypontja a Filmcafén. A Movie 43 próbál az lenni amit az alcíme is sugall (Botrányfilm), de a South Park / Family Guy / Jackass triász után elég nehéz újat mondani-mutatni antipolkorrektségben és gusztustalanságban, bár megpróbálják. A sokkoló szkeccsekhez a keretet kegyvesztett rendező (Dennis Quaid) adja aki fegyverrel kényszerít egy halivúdi fejest (Greg Kinnear) eszement ötletei meghallgatására, hátha az egyik zöld utat kap. Poénforrások: herenyakú férfi, gyerekmolesztálás, egymásra kakálás mint a szerelem bizonyítéka… Felmerül hogy az itt feltűnő STÁRokat is erővel vették rá a részvételre de a valóság egyszerűbb: vagy kellett nekik a pénz (Richard Gere) vagy így akarták bizonyítani mennyire maiak és menők. Az nem lepett meg hogy Anna Faris elvállalta (lásd a Scary Movie-k hosszú sorát), az már igen hogy Naomi Watts, Emma Stone és Hugh Jackman is igent mondott a felkérésre. „Folytatása”, az InAPPropriate Comedy egy fokkal jobb, de széplelkek kerüljék azt is, és ha már igénytelenség, jöjjön pár idei és tavalyi példa:

MAGYARUL! rovat:
emtv blog – „Beköltöztem 24 órára a Való Világba“: „Újságíróként és magánemberként is érdekesnek tűnt megtapasztalni a villalétet.”ÚJSÁGÍRÓ, LOL, HAHAHA, ÚJSÁGÍRÓ :DDD MAGYARUL: támogatott tartalom.
konzervtelefon – Eláruljuk, miért né­zünk valóságshow-t: „Szeretünk kukkolni, kárörvendeni? A kukkolással egyenértékű-e a való­ságshow-k nézése?” MAGYARUL: azért nézitek mert hülyék vagytok és igénytelenek:
c:c – Megint jönnek a gyökerek: indul a Való Világ 9MAGYARUL: megmondjuk miért jó, ami rossz. És tényleg: „Nem népnevelni, tájékoztatni, ízlést befolyásolni, követendő példát mutatni vagy értéket közvetíteni akarnak, hanem egyfajta állatkertbe oltott emberkísérletet mutatni, amit az ember azért néz, mert röhög azokon, akik ezt bevállalták, és titokban örül, hogy ő nem olyan, mint azok. Aki így nézi a műsort, az nem hiszi, hogy a lánya megkurvul attól, hogy egy csalánszájú lány a haját hajigálva dülleszti a mellét, és a fia sem fog megfaszhelikopteresedni, mert villába beköltöző, a YouTube-on sok követővel bíró nyikhaj nincs tisztában a negatív szó jelentésével.” – Tudjuk, az a hülye aki nem nézi, lapozzunk.
Korhatáros szerelem a robotokkal: „A szerelmet szexre cserélték, halálból és robotból viszont bőven van elég David Fincher animációs Netflix-sorozatában, ami akár a videojátékok piacát is megreformálhatja.”MAGYARUL: érzékenyítő tréning. De wait, a challenger appears:
Mit teszel, ha rájössz, hogy anyád szép lassan meg fog ölni?: „A Hulu új sorozata valós, nagyon durva bűncselekményekkel foglalkozik.”MAGYARUL: családellenes deszenzitizálás.
hűtlenség – Ezért lépnek félre a boldog házasok isMAGYARUL: a hagyományos családmodell szétverése tovább folytatódik.
c – Hogy működik a mozaikcsalád?: „Hogy lehet ezt csinálni? Lehet egy fedél alatt élni?” – Lásd fentebb...
godmode – Démonokat ölni sose volt még ennyire jóMAGYARUL: deszenzitizálás.
könyves – Mi van, ha a Meg­váltó sosem érkezik meg?MAGYARUL: csak a kereszténységet lehet büntetlenül gyalázni.
kultúrpart – menő – Isteni színjáték, emberi butaság: „Stan Lee ikonikus karaktereivel mesél a vallási fanatizmusról, amely köré az egyik legnagyobb képregényművész, Moebius emel disztópikus falakat.”MAGYARUL: Szuperistenek és Istenutánzatok, de végre kibújt a szög a zsákból nála is.
Gadget Shop – Ezeket a kütyüket vásárolták a szomszédok Kínából: „Megnéztük mit szeretnek a cseh és szlovák szomszédjaink a hatalmas kínálatból.”MAGYARUL: támogatott tartalom, és tényleg:
best of china – támogatott – Így dobd fel a lakásod hangulatát: „6.000 forint alatti kütyük, amik­kel barátságosabbá válhat az otthonod.”MAGYARUL: ezeken figyel a kínai Nagy Testvér, de most legalább kiírtátok hogy támogatott tartalom :DDD

SZERDA, MÁRCIUS 27.:
NEM VÍZ RÁ A LÉLEKVESZTŐ
0
Utolsó tanulmányút, párizsival.

Talán érdemes:
20:05-kor megtévesztő elnevezésű komédia a Film Mánián merthogy az itteni Amos és Andrew-nek semmi köze nincs az Amos 'n' Andy Show-hoz, annál több az előítéletekhez, ezek miatt nézik új szomszédai betörőnek az épp beköltöző jómódú fekete írót (Samuel L. Jackson), a mérlegelés nélkül közbelépő rendőrség pedig – hogy elkerüljék a botrányt – vádalkut köt egy fehér bűnözővel (Nicolas Cage) akinek „csak” annyi a feladata hogy túszul ejti a célpontot és az akció máris mehet tovább. Az Amos & Andrew-t nem sokkal a Rodney King-ügy után mutatták be, oldandó a feszültségeket, ennek tudatában kell leülni elé és akkor nem fogjuk félreérteni (sajnos a végét is a zavargások miatt írták át). Időközben nem csak a két húzóarc járt be nagyon más utat (Cage stabilan mélyrepül, Jackson néha megvillantja a tehetségét) hanem a vezérlő szép ideák is eltorzultak (lásd a túltolt BLM-tüntetéseket), csak a probléma maradt állandó : ( Fél kilenckor francia mozis-, és szellemi lázadás a Cinemax 2-őn, másként mint Bertolucci álmodozóinál de attól még elég hosszasan és fárasztóan. Az sem derül ki egyértelműen hogy a Párizsi tanulmányok mikor játszódik: a kommuna-szerű kisközösség tagjai megvetik a hatvannyolcasokat de még így is inkább aktivistáskodnak a rendes tanulás vagy munka helyett. Nem kivétel az a diák sem aki a filozófiát cserélte mozgóképre, Lyont Párizsra, és vagy időtlennek vagy idétlennek fog tűnni attól függően hogy mennyire szeretjük az ilyen „here” figurákat (lásd még: VAN valami…). 21:50-kor Tamási Áron-adaptáció az M5-ön. A Vitéz lélek az író egy korábbi novellájának (Himnusz egy szamárral) 1940-es színdarabbá bővítése amihez az erdélyi bevonulás adta az (akkori) apropót, ehhez illően kisebb változtatásokat eszközölt rajta: itt nem az első, hanem a második világháborúból hazatérő katona kezdene valamit az élettel (és a végkicsengés is más) – ez is hosszú, de legalább jó. Mindeközben az M3-on jön a Fejezetek a Rákóczi-szabadságharcból utolsó epizódja 21:25-kor, stílszerűen a béketárgyalásokkal.

Trónok harca rovat:
Supernaturalmovies – A Trónok harca képes-e újra a régi fényében tündökölni?: „A készítők leggonoszabb húzása az volt, hogy kis híján az összes konfliktus megoldását a következő évadra hagyták.”Walking Dead likes this. Tényleg, a könyvet megírták már?
Könyves – George R.R. Martin: Lesznek fontos eltérések a sorozat és a könyv között: „A Trónok harca írója már bánja, hogy nem fejezte be időben a történetet.” – Nem baj, itt az utánpótlás:
könyves blog – A frászt hozza ránk az Éjvadászok sorozata: „A Trónok harca tévétörténelmet írt, így George R. R. Martin sci-fi klasszikusa, az Éjvadászok sem kerülhette el a tévéadaptációt.”ÉDES FASZOM, akkor ez is befejezés nélkül fog maradni?!
George R. R. Martin: Éjvadászok – Az emberiség hattyúdala a csillagok között: „Csillagközi utazás az Ezer világ univerzumába, amely nélkül a Trónok harca sem születhetett volna meg.”Év könyve, év sorozata!4!4 Ja nem:
tévé – Nem válik minden arannyá, amihez a Trónok harca szerzője hozzáér: „Egyetlen évad után elkaszálták a George R.R. Martin regénye alapján készült Nightflyerst.” – Akkor ezzel a „sci-fi klasszikussal” is „tévétörténelmet írt”, csak más értelemben :DD Nem baj, lesz ideje a GoT-ra.
tévé – Kit Haringtonnak terápiára kellett járnia Havas Jon halála miatt: „Megviselte, hogy a Trónok harca 5. évadában leszúrták, és a nézők utána kiabáltak az utcán.” – Örüljön hogy nem a walk of shame-et csinálták meg vele a rajongók.
blogozine – nem tudsz te semmit – Ütősek lettek a Trónok Harca szezonváró képei: „Jon, és Dany együtt vezetik a sár­kányokat? Kinek a csontváza van ott? És még számos kérdés, amit a képek és a videók felvetnek.” – Most akkor mégis Mágenheim doktor volt Luke apja? o_O
Mit lehet kiolvasni a Trónok harca legújabb előzeteséből? – Semmit:
C:C – Érkezett újabb hat másodpercnyi Trónok harca: „Örülünk ennek is, de azért egy rendes előzetes nem ártana már.”Nap kommentje:

Hodor the hodor 2019.01.07. 16:51:48
Hodor!!!!!!!!!

CSÜTÖRTÖK, MÁRCIUS 28.:
BUDDHAI SZÍNJÁTÉK
0
COSA Terra Nostra.

Ajánlott:
Tíz előtt tíz perccel azt kutatják az M5-ön hogy megfér-e egymással a foci és a buddhizmus, a válasz első körben az hogy NEM: két felvétel előtt álló szerzetesnek meccsnézésért kell vezekelnie, ők azonban igyekeznek meggyőzni feljebbvalóikat az Isteni játék szépségeiről és elérni hogy élőben követhessék a VB-t. Hőseink kétszeresen is kívülállók, egyfelől hobbijukkal, másfelől azzal hogy választott hitüket jelenleg csak Indiában gyakorolhatják, így a beszerzendő kellékek (antenna, TV) is „átlényegülnek” valami nemesebbé. Khyentse Norbu alkotása egyszerre intelligens vígjáték a világi-vallásos értékek ütközéséről és felvilágosítás Tibet mai (na jó, 1999-es) helyzetéről (kínai megszállás, üldöztetések), elérve hogy futballmániások-entellektüellek egyaránt megtalálják benne a maguknak valót.

Talán érdemes:
Az M3-on 21:25-kor betekintés az Üvegkalitka mögé amit most kivételesen nem Sylvia Plath hanem egy benzinkúton éjszakás melót végző nő hoz el nekünk aki feláldozza magát családjáért, de pont emiatt el is veszti őket. Kertész Ákos egyszerű hasonlatokkal él (a címbeli bizonyos egyszerre utal az asszony munkahelyére és a jólismert láthatatlan falakra-plafonokra), kár hogy az írást felcserélte politikai megmondásra. Más: 22:10-kor vetíti az HBO a régóta ígérgetett Theranos-doksit. Elizabeth Holmes a másokon átgázoló szociopata archetípusa akinek bemondásra elhitték hogy feltalálta a spanyolviaszt (vérteszt-hatékonyságnövelő) ami majd megreformálja az orvostudományt. Ehhez nem is kellett mást tennie csak felépítenie egy imázst magának és „cégének”, a többit a Rábeszélőgépben elolvashatja aki akarja, a lényeg hogy jöttek a befektetők, épült a piramis, aztán egyszercsak kiderült hogy légvár volt az egész. A Feltaláló: vérszomj a Szilícium-völgyben legfőbb tanulsága hogy kezeljük némi távolságtartással a virtuális forradalmakat, legyenek azok bitcoinból, dotkomból vagy startupból, ám kihagyják a legfontosabbat, azt hogy Holmes kisasszony apukája már az Enron-botránnyal letette a család névjegyét. Remélem a belengetett (és Jennifer Lawrence-szel reklámozott) „rendes” filmben majd megemlítik ezt az érdekességet. Fun fact: Holmest sokan gyíkembernek hiszik mert sosem pislog de ez nem igaz, ebben a kétórás dokuban is rögzítették amint egyszer, egy pillanatra becsukja a szemét.

Kis hírek a nagyvilágból:
Álommelónak tűnik, pedig csak pénzmosás – Jaj, hát pont azért álommeló :DD
stenk – Szörnyeteg lapult a szomorú szakítós számok mögött: „A hétszeres Grammy-jelölt Ryan Adams fellépési lehetőségeket és szakmai előrelépést ígért női zenészeknek, de csak fájdalmat hagyott rájuk. Az ügyben már az FBI is nyomoz.”R. KELLY LIKES THIS Nem lep meg, már a nevét is mástól lopta, amúgy meg Mecha-Streisand majd őt is bevédi:
Ugyan már, nem haltak bele, mondta Barbra Streisand a molesztált gyerekekről: „Az énekesnőt a Michael Jackson elleni pedofilvádakról kérdezték. Szerinte Jackónak voltak szexuális igényei, a gyerekek meg örültek, hogy ott lehetnek.”Whoopi Goldberg likes this. Túl azon hogy a teljes igazságot sosem tudjuk meg (=vagy akkor, eskü alatt hazudtak a most Jackót vádolók vagy most), ez az érvelés akkor is úgy gusztustalan ahogy van : ((
Véget ért az ebolajárványok kora, mert a betegség állandósult Afrikában – ...és kicsivel később azt is megtudtuk miért:
Megtámadtak és felgyújtottak egy ebola-kórházat, négy fertőzött elmenekült: „A demokratikus Kongóban egészen extrém fordulatokat vesz a polgárháború.” – Még jó hogy arrafele demokratikus körülmények között zajlik a polgárháború!!!
Több mint 5000 kínai gót tüntetett a neten, miután egy gothic lolitával letöröltették a sminkjét, hogy ne zavarja a többi utast a metrón: „A metró az incidens miatt elnézést kért.” – ...ezzel egyidőben az állam lenullázta az ottani gótok kreditpontjait és deportálta őket az ujgurok mellé ^^
origo – Így lett az életre szóló élményből rémálom a Bahamákon – Most miért ne, az is egy életre szól!
Be akarja perelni a szüleit egy férfi, mert a beleegyezése nélkül adtak neki életet: „Raphael Samuel azt mondja ő és minden más gyerek is, a „kikényszerített élet” áldozatai.” – Eközben az Instagramon:
75 műgyerek nevelkedik az Instagram legviccesebb-legfélelmetesebb családjában – ...de legalább nem kerülnek sokba, nem nőnek fel és nem perelik be a szüleiket :DDD
c:C – Megvan a Való Világ első női nyerteseFemale empowerment for teh win, BB Évi likes this! Ja ő már nem. Nap kommentje:

.iIi. 2019.02.18. 08:12:45
"Ráadásul nála valóban olyan helyre kerül a pénz, ahol óriási szükség van rá"
A pszichológus sokba kerül az biztos.

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés