2019. 04. 15.
The kazuár suspects. (ápr. 15-16-17-18.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
The kazuár suspects. (ápr. 15-16-17-18.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, ÁPRILIS 15.:
TRÓNOK + HALLGATÁSOK...
0
...és néha sikolyok is :SSS

Nem érdemes:
Az HBO-n főműsorban (nyolckor) tér vissza minden idők leg-leg-leg...túlértékeltebb sorozata, a Trónok harca. Vitathatatlan hogy a GoT valóban „történelmet írt” ahogy korábban a Róma, a Spartacus, a Walking Dead meg a többi deszenzitizáló mocsok is, mivel mindegyik egyre többet mutatott sekszből meg erőszakból, a WD különösen nagyot dobott Negan baseball-ütős jelenetével hogy aztán érdektelenségbe fulladjon a spinoffjaival együtt, a vezetést meg átvegye a Game... a Vörös Násszal meg a szardobálós walk of shame-mel, ezzel belőve hogy hol van az a tűréshatár amit még benyalnak a rajongók. A GoT-nak elvileg hamarosan vége de lehet rettegni mi lesz az új ledöntendő tabu, SPOILER akárki nyer a nézők-olvasók egyformán csalódni fognak egyrészt mert a könyvhöz nem lesz köze a befejezésnek (nem is lehet ha egyszer nem írták meg!), másrészt mert ekkora várakozásnak nem lehet más a vége mint csalódás (lásd még a nagy akarás meg a beszarás esetét) SPOILER VÉGE. Még valami: ha Martin tényleg akarta volna már rég megírhatta volna azzal a randomszöveg-generátorral amikkel a szereplők neveit gyártja. Más. Ha a Trónok harcától óva intettem a jónépet nem is tudom mit mondjak Takashi Miike húszéves „mesterművéről” a Meghallgatásról amit brutális tartalmához képest ugyancsak korán (fél tízkor) kezd a Cinemax. Pedig milyen ártatlanul kezdődik: jóideje egyedül élő özvegy férfi – fia javaslatára – újra belevág a társkeresésbe amit castingolásnak álcáz (ebben mozis haverja segít), a rostán fennmaradó lányt elviszi ide-oda és (úgy hiszi) kezdi megismerni, ám őszinte érzelmeit húsba(sőt, csontba)vágó titkok tépik miszlikbe. Az Audition szűk kétórás játékideje vége felé fordul gore-ba, addig „csak” a feszültséget fokozzák (vagy untatnak minket, ki hogyan fogja fel), a véres fináléba a sznob és/vagy feminista kritikusok sokmindent belemagyaráztak, INDOKOT kifogást keresve a főhősnő viselkedésére. Előkerült a hímnem trónfosztása/kasztrálása, bosszú a patriarchátuson, sőt még az is ami GoT-nál (történelmet írás, stb.), SPOILER az igazság azonban az hogy Asami ezzel pont azt bünteti aki helyretehette volna elcseszett életét – már ha valóságnak fogjuk fel mert Miike is előhúzza a kalapból amit Scorsese a Taxisofőrrel és P. T. Anderson a Boogie Nights-szal, csakhát ahhoz nem elég fifikás ahogy a Lynch-hangulathoz sem SPOILER VÉGE és akkor lássuk, mi az ami

Talán érdemes:
A Cinemax 2-őn 1982-es military-romantika fél kilenckor amiben Richard Gere játssza a wannabe pilótát aki – miután átesett a kiképzésen – rögtön a legkeményebb bevetésre indul. Ez nem a harctér hanem a katonai főiskola bálja ahol egész másfajta nehézbombázók várnak rá és társaira a helyi férjadász lányok személyében… Eme veszély mellett nemegyszer a kirúgás réme is fenyegeti akár viharos temperamentuma, akár amiatt hogy nem igazán team player, márpedig ez a tulajdonság elengedhetetlen ha nem csak repülőt hanem egy rábízott csapatot is vezetni akar. Az An Officer and a Gentleman nem rossz (a Top Gunnál tuti jobb), de ez is elveszett a rendszerváltás káoszában szinkronostul-címestül (Tiszt és úriember) hogy aztán más hangokkal és nagyon más néven (Garni-zóna) kerüljön újra elő (külföldön meg a Jack Nitzsche-féle soundtracken variáltak kicsit). Sorozatokra (és este nyolcra) visszatérve a Sony Max egyből két Younger-résszel tör a GoT babérjaira, hát nem fog sikerülni még akkor sem ha aktuális problémákat feszegetnek. Negyvenes anyuka térne vissza a munkaerőpiacra, első kudarcai letörik lelkesedését de ekkor találkozik egy nála húsz évvel fiatalabb pasival aki meggyőzi hogy nem olyan öreg mint amilyennek látszik, ennek örömére huszonhat évesnek hirdeti magát – és be is jön a számítása (nem úgy mint a producereké akik a sekszésnyújorkot vették követendő példának).

Hétfő? #LESZAROM.
The Oligarcha Edition:
a legújabb státuszszimbólumok – Miből tudják mások, hogy menő és gazdag vagy? – Abból hogy LESZAROM:
GAZDAG – Így néz ki a 4,3 milliós Rolex óra: „Az idei Baseworld, azaz a legnagyobb órakiállítás egyik szenzációja.” – Ingyen SZAROM LE.
A leggazdagabb kínai nem érti, hogy miért akarna valaki az Alibabánál dolgozni, ha nincs felkészülve arra, hogy heti 72 órát dolgozzonFELKÉSZÜLTEM RÁ HOGY LESZARJAM Én meg azt nem értem, hogy akar valaki egyáltalán nála dolgozni.
burzsuj – Hány milliárdos van jelenleg Magyarországon? – Nem tudom csak azt hogy nem vagyok köztük így LESZAROM.
könyvtacskó – nagyvilág – Így mulat a bécsi elit: „Az árak csillagászatiak. De egy­szerre találkozhatunk az osztrák társada­lom krémjével, valamint betérhetünk egy tetováló szalon­ba, az este végén Swarovski kris­tályt és gulyás-fűszerkeveréket kapunk ajándékba.”LESZAR Le vagytok maradva gyerekek, a Swarovski csak luxusautón menő:
2 millió(!) Swarovski kristállyal kirakott Lamborghini jöhet? – Jöhet hát, majd jól teLESZAROM ^^
A Bugatti legyártott egy 3,5 milliárd forintos autót, és már el is adták: „Mindössze egy darabot készítettek, a cég 110 éves születésnapjára.”LESZA Wait, a challenger appears:
Häkkinen vett magának egy 275 milliós SennátEGY FORMA1-ES VERSENYZŐT MEGVESZ EGY MÁSIK? NORMÁLIS?! LESZAROM.
Afrika leggazdagabb embere egyszer kivett a bankból 10 millió dollár készpénzt, csak hogy megbizonyosodjon róla, tényleg gazdag – És amikor kivette láthatta hogy mind a tíz milla le van szarva :DDDD
bur' – Itt élnek a villág dollármilliárdosai: „New York, Hong Kong, Moszva a sorrend, de a listán van néhány meglepő név is.” – Az én környékem nincs rajta, ergo LESZAROM, te meg tanulj meg helyesen írni.
Gazdagisztán – híreket mondunk – Drake egy vagyonért vett telefontokot: „A zenész 400 ezer dollárt sem sajnált a kék és fehér gyémántokkal díszített kiegészítőért.”LESZAROM, a „zenéje” attól még ugyanolyan fos marad.
elég fullos – Mennyire lakná Bruce Willis új, 10 millió dolláros vityillóját? – Semennyire, inkább leszarnám, mondjuk ő se sokáig élvezheti már:
Bruce Willis eladja az offshore-paradicsomban felhúzott luxusházátLESZAROM.
Az egész életed hazugság: a luxusházaikkal vagánykodó celebek az MTV Cribsben nem is a saját házukat mutatták be – Nahát, csak nem kiderült róluk ami az influenszerekről? Akkor őket is LESZAROM, bár mondjuk eddig is leszartam :DD
gretta – Ilyen belülről a világ egyik legdrágább lakosztálya: „Nem meglepő módon a világ egyik legelitebb helyén, a New York-i Central Park közvetlen közelében helyezkedik el.”LESZAR Wait, a challenger appears:
burzsuj – magas élet – Ez most a világ legdrágább hotelszobája: „Egy éjszakára 100 ezer dol­lár, de ebből legalább kettőt kell foglal­ni, hogy láthassunk 2 bikacápát formaldehid akváriumban.” – Enélkül is tudom hol szeret a cápa, úgyhogy LESZAROM.
Gazdagisztán – Mit csinálnak másként a gazdagok? – Teljesen mindegy, én továbbra is ugyanúgy SZAROM LE őket.
420 millió forintért megveheti a házat a garázzsal, ahol kipattant az Amazon ötlete Jeff Bezos agyábólA FELESÉGE LÁJKOLJA EZT akarom mondani LESZARO 4.20, mi? Nem kellett volna annyit kábszizni :DDD

 

KEDD, ÁPRILIS 16.:
AZ ÉLET ÁRA: A LÁZADÁS :((
0

Talán érdemes:
A Dunán 21:25-kor visszatekintés a huszadik század egy sötét szakaszára az Élet árával ami a Weiss Manfréd család történetével foglalkozik a német megszállás alatt. Kornfeld Móricot és Chorin Ferencet (akik a gyár névadójának folytonosságát képviselték) „védett” helyről vitték a nácik előbb vallatni, majd koncentrációs táborba. Szomorú de valahol Weiss-ékkel (és a hozzájuk hasonlókkal) együtt tűnt el az a jómódú polgári réteg amelyik oly’ sokat hozzátett Magyarországhoz, ha nem a fasizmus akkor a szocialista államosítás által. Ne menjetek sehova, rögtön utána érkezik a 2. rész, valamelyest ide kapcsolódik a tíz előtt tíz perccel adott Jób lázadása is az M5-ön melyben zsidó házaspár (Zenthe Ferenc, Temessy Hédi) nevel sajátjaként örökbefogadott (és katolikus) kisfiút (Fehér Gábor) és persze itt is közbeszól a II. VH, a szülőknek pedig dönteniük kell hogy a hitük szerint nevelt gyermekkel mi legyen. Talán nem nagy SPOILER hogy idejekorán felismerik: ahhoz hogy később jó legyen neki (=megmaradjon), előbb „rosszul” kell bánniuk vele SPOILER VÉGE. Kabay Barna eme legjobb alkotásában se a mesés, sem a bibliai utalások nem maradnak kihasználatlanul (Jób mellett Mózesre és még Jézusra is), a városi legenda szerint egyedül amiatt csúszott le az Oscarról hogy egy évvel előtte a Mephisto nyert. Az HBO3-on nyolc után öt perccel újabb bőrlenyúzás a reneszánszát élő Stephen Kingről a Castle Rockkal ami legalább annyit merít a Stranger Things által felélesztett retrómániából is. Érdekesség hogy leporolták a korábbi adaptációk színészeit (Sissy Spacek, Scott Glenn), és miért ne ha már egyszer az említett város (meg az ottlakók) is vissza-visszatérnek az író műveiben. A sztori ilyen tvinpíxes-párhuzamos univerzumos izé és azt kell mondjam hogy ugyanez valahogy jobban ment David Lynch-nek.

A természet visszavág rovat:
Jaguárral akart szelfizni az állatkertben, átmászott a kerítésen, rátámadt az állat: „Szerencséje volt.” – Máskor meg az állatnak van szerencséje:
A lelki társállat arcon harapta a kislányt és szétmarcangolta a könnycsatornáját, az anyja egymillióra perli a repteret: „Bemondásra, ingyen utazhatott az amerikai nő lelki pitbullja, csak éppen harapós volt.” – Lehet hogy a gazdi volt harapós kedvében csak a pitbullon csapódott ki. A kislánynak mindenesetre jobbulást :SSS
Túszokat ejtett egy strucc Esztergom mellett: „Az ablakon kopogtatva tartotta sakkban a látogatókat.”Wait, a challenger appears:
Megbotlott egy floridai, erre megölte a kazuárja: „"Úgy tűnik, baleset volt" - mondta az esetről a gainesville-i rendőrfőnök-helyettes.” – Nekem inkább úgy tűnik hogy terápiás céllal tarthatták ezt is.
Rágcsálót láttak egy budai iskolában: „A Budenz József iskolában bukkant fel vagy egy közepes patkány, vagy egy gigantikus egér. Tulajdonképpen mindegy is, melyik.” – Dehogyis mindegy! És ha tanulni ment oda?!
Vigyázz, az őzek beindultak – Engem nem zavar amíg a négy fal között csinálják és szarvasokkal:
Szemtelen szarvasok grasszálnak a siroki óvodábanWait, a challenger appears:
És azt ismerik, amikor a szarvas bemegy a kocsmába? – Mármint vadpástétom formájában? Hát hogyne ismerném : )))
Vadmalac bóklászott az úton egy rendőrautó előtt: „Egyemmegaszívéthúsátmáját!” – Majd ha ő esz meg téged nem fogsz így lelkesedni:
Dühös vaddisznó tépte ki egy járókelő kezéből a szatyrot Szilágysomlyón: „A városba tévedt állat támadása miatt két ember került kórházba.”Wait, a challenger appears:
marketingkirálynő – élet – Fenéken kóstolta egy disznó az instamodellt, aki az esetről készült videóval majdnem 5 millió követőt szerzett magának – …de még így is a disznó a menőbb mert nincs fent az Instagramon ^^
Orvvadászok legyilkolásával védik az állatokat: „A WWF által pénzelt vadőrök nem riadnak vissza a kínzásoktól, iraki veteránok harcolnak a bennszülöttek ellen: az orvvadászat elleni háború sötét oldala.” – Most komolyan, ezeket sajnáljam ahelyett hogy örüljek neki hogy a természet végre visszavág?
instant karma – Elefánt taposta el, majd megették az oroszlánok az orvvadászt…and nothing of value was lost that day.
Megölte a gazdáját egy oroszlán Csehországban: „Két oroszlánt tartott engedély nélkül a 34 éves férfi, a rendőrök mindkettőt lelőtték.” – De miért az állatokat lőtték le? Ők csak igazságot szolgáltattak!
Oroszlánkölyköt találtak a francia rendőrök a Champs-Élysées-n: „Egy Lamborghiniből került elő.” – Ha Swarovski-kristályos Lambóból mászott elő akkor van egy tippem kié lehet.


SZERDA, ÁPRILIS 17.:
HÁT KELL IS HOZZÁ A PIA
0
Ó, mamma mia :SS

Talán érdemes:
Ami ma nézhető lesz az csupa sorozat, a Dunán 20:35-kor újabb epizód A maffia csak nyáron ölből, illetve folytatódik a Castle Rock is az HBO3-on 20:10-től, a megszokott szerdai pangást csak némi kultúrcsernobil dobja fel:

Nem érdemes:
Mozi+, 21:00 – Filmezni akarsz? Végy néhány jólismert arcot (Nagy Feró, Reviczky Gábor, Stohl András), egy-két fiatalabbat (Szabó Kimmel Tamás), egy kis Üvegtigris-feelinget, erőltess bele némi musicalt…majd fáradj a kasszához. Végére hagytam amit a készítők is, vagyis a forgatókönyvet: „szerethető léhűtő” (Feró) és fia (Szabó-Kimmel) száll szembe a papa lakhatását biztosító csónakházra szemet vető, pénzt követelő alvilági figurával, Wizyvel (Stohl, aki nem csak nevében próbálja hozni Vizót). Az egy dolog hogy az összeget kitermelő romkocsma és annak vendégei az átlagjózsik számára semmivel sem taszítóbbak mint Wizy és az ő ekikatonái / gorillái, azt is lenyelném hogy a valóságban sosem a leleményes kicsik nyernek, attól is tekintsünk el hogy a Pappa piának igazából már az elnevezéséért szögekkel kivert FASZKORBÁCS! járna, de hogy mindezt Csupó Gábornak köszönhetjük, na EZ az igazi szégyen.

HA HA VERY FUNNY! rovat:
Egy órán át keresték a holttestet egy vasúti gázolás után, de kiderült, egy hóember volt a síneken: „Ausztriában robogott a dilivonat.”HA HA VERY FUNNY, gondolom ha élő gyerek lett volna akkor is így röhögnétek :SS
Jól megviccelte sok férfi felhasználóját a Tinder április 1-jén – A nőket nem? HA HA VERY FUNNY!
20 évet kapott a férfi, aki viccből ráhívta a készenléti rendőrséget egy ismeretlenre, akit aztán lelőttek: „Amerikában egy ideje jó mókának számít gamerek körében egymásra hívogatni a rendőrséget.”MAJD RIHONYA ÉS KIMKARDASIAN KIHOZZA ŐT IS HA HA VERY FUNNY!
Danube institute – Jók és gonoszok harcáról szól az amerikai történelem?: „Mitől működik a politika?”„Működik”?! HA HA VERY FUNNY!
A színpadon halt meg egy brit komikus, a közönség azt hitte, viccel: „Ian Cognito halála előtt is viccelt a halálával.” HA HA VERY FUNNY!
viccesnek szánták nagyon nem az – Ez történik, ha egy túlságosan súlyos személy ül fel egy lóraHA HA VERY FUNNY :(((
A videóbíró tréfája: kétszer állították ki ugyanazt a játékost: „A kiállított Legia-futballista visszajöhetett a a VAR után, de abban a pillanatban mehetett is le.” HA HA VERY FUNNY!
Határátkelő – Hogyan kaphatsz német nyugdíjat? HA HA VERY FUNNY!
aranytojás – Mennyi pénzt tegyünk félre havonta?: „Tegyük félre a fizetés 10 százalékát? Vagy kevesebb is elég? Esetleg többet kellene? Most kiderül!” HA HA VERY FUNNY!
neverordinary – Hogyan éjünk jobban?: „10 tipp a kellemesebb élethez.”HA HA VER Itt van EGY tipp: TANULJATOK MEG HELYESEN ÍRNI ÉS CSAK UTÁNA BLOGOLJATOK!
Egy angol ház – Házvásárlás Angliában: „Angliába jól működő életpálya alapján könnyen kiszámítható, hogy 66 éves korra milyen jövedelme számíthatunk.” HA HA VERY Lásd fentebb.


CSÜTÖRTÖK, ÁPRILIS 18.:
TÉVÉ, MUTASD AZ UTAT!
0
A hajó, a rozs meg a furdancs.

Nem érdemes:
HBO, 21:30 – Jacko és Cyntoia Brown után Az Adnan Syed-ügy is kapott egy elnyújtott de legalább elfogulatlan (NEM) tényfeltárást. Syed húsz éve megölte vietnami barátnőjét, ügyvédje, Rabia Chaudry erről (meg a bírósági tárgyalásokról) írt egy könyvet majd ebből lett podcast majd végül kétrészes doksi (közben „legitimálva” ezt a netes-beszélgetős műfajt is), elfeledkezve a legfontosabbról ami itt is a pártatlanság…lenne, ha nem Chaudry producerálta volna, a hangvétele innentől borítékolható.

Talán érdemes:
Kilenckor 2005-ös amcsi vígjáték a Filmbox Family-n arról, milyen lehetőségek állnak a szociográfus-rendezők előtt abban a korban (ötvenes évek) melynek ifjúsága már nem kíváncsi rájuk. Hát nem sok, és állami pénzek híján a támogatás a családban marad: Sid Silvernek (Steven Gilborn) lánya vőlegénye biztosítja az anyagi kereteket, most épp az Új-mexikói sivatagban. A gondokat tetézi egy hozzájuk csatlakozó szökevény, és az hogy a direktor lánya belezúg… A Tévútmutató kisköltségvetésű, egynekjó görbe tükör, főleg hogy az itt bemutatott művésztípus nálunk is jelen van.
Film Mánia, 22:45: A jó, a rossz és a furcsa – Remek westernparódia Dél-Koreából mely Leone-klasszikusát fordítja visszájára de azon kívül is megidézik benne az összes usual suspect-et (Dollár-trilógia, stb.). A felállás ismerős: egy vonat, három utas, közülük a furcsánál van a lopott térkép mely egy kincs helyét jelöli, erre pályázik a rossz, a (fejvadász) jó meg őrá. Még a sivatag is stimmel bár nem Amerikában hanem Mandzsúriában vagyunk a japán megszállás idején (de útonállók azért ide is jutnak). Az egyetlen negatívum hogy hosszúságban is a nagy példaképek nyomába akartak lépni és hát bő két óra még jól mulatva is sok. Öt perccel később (azaz 22:50-kor) rövid (félórás), de velős komédia az M3-on Jan de Hartog színdarabjával ahol egy házaspár (Tolnay Klári és Gábor Miklós) Családi ágyába ugorhatunk be külső szemlélőként, áttekintve kapcsolatukat az eltelt évek alatt. ’63-as, szóval ilyen tinderes-pikáns marhaságokat ne várjunk tőle.

Kis hírek a nagyvilágból:
jetplanes – B-52 Magyarország felett: „A hidegháború ikonikus nehéz­bombázója már igencsak öregecske.”ENOLA GAY LIKES THIS Öregecskedik? Le kell cserélni.
Kim Dzsongun szerint az önellátás lesz az új fegyverük: „Így mérne csapást azokra, akik azt hiszik, hogy gazdasági szankciókkal térdre kényszeríthetik őt.” – Máris becsináltam a félelemtől. Ja nem:
Észak-Korea élelmiszersegélyt kér: „Idén 1,4 millió tonna élelem hiányzik lakosai ellátásához, felére kell csökkenteniük a fejadagokat.” – Miért tennék? Épp most lettek önellátók!!4!
? – Te a gyereked vagy a társad életét mentenéd meg?: „Pszichológusok vizsgálták a kegyetlen dilemmát.” – Egyszerű: mindkettejüket megmentem, a pszichológust meg otthagyom.
Bezos volt felesége lett a világ leggazdagabb asszonya – ...és ehhez nem kellett más csak a kemény munka. Ja nem, elég volt egy jó ügyvéd: „Megegyezett a válásról az Amazon alapítója és MacKenzie Bezos.” – Mindjárt megsajnálom...ja nem.

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: faszkorbács, LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés