2019. 04. 20.
Mykalamajka (ápr. 20-21.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mykalamajka (ápr. 20-21.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, ÁPRILIS 20.:
BEFORE I WAS YOU
0
Dan Aida ír.

Ajánlott:
22:40-kor remek Szabó Magda-feldolgozás az M3-on párhuzamot vonva a görög mitológiából ismert Danaida és az átlagmagyar, de ugyanolyan hányattatott sorsú nők között. Csándy Katalin (Törőcsik Mari) a híres vízhordóhoz hasonlóan értelmetlen célokra pazarolja erejét na meg emberekre, elsősorban férjére aki sokat változott mióta összeházasodott vele (nem előnyére, szeretőt is tart). A kiutat sokkhatások, köztük a legjobb barátnő (Tolnay Klári) elvesztése adja, Katalin ezek után „ébred fel” és szakít addigi szokásaival. Egyazon alkotásban három legenda (Törőcsik, Tolnay és Bulla Elma), a tartalom úgy nőpárti hogy nem ostobán feminista, nem is lehet más mint kötelező.

Talán érdemes:
21:20-kor kétéves romantikázás (Mielőtt megismertelek) a TV2-őn Emilia Clarke-kal, talán a GoT sikerét meglovagolva de nem sárkányokon hanem az angol vidéken, tolószékes ex-bankárra vigyázva (Sam Claflin az Éhezők viadalából), visszacsempészve neki valamit régi, tevékeny életéből. Aki a Me Before You-ba Clarke miatt kezd bele azt kellemes meglepetés éri, aki az alapul szolgáló könyvhöz méri az talán csalódni fog, SPOILER nekem egyedül a végkicsengéssel van bajom mert a valóságban bőven van példa rá hogy valaki csakazértis folytatja, dacolva a testi hibáival SPOILER VÉGE.

Nem ajánlott:
Film Now, 20:00 – Ha a szombat zenitje a Danaida, nadírja Az Emoji-film, megtestesítvén mindent ami rossz a mai moziiparban mert abban egyetérthetünk hogy ha emailben-SMS-ben használt szimbólumokat tesznek meg „főhősnek” az még a legókkal eljátszatott Batmannél is lejjebb van. „Helyszín” egy okosteló-háttér (kb. mintha a Windows zöld mezője lenne), így egy füst alatt az appok reklámozását is le lehet tudni (nem véletlen hogy egymással versenyeztek a stúdiók a „forgatókönyvért”) ahogy a vécéhumort is, lásd a kaki-emojit „akinek” külföldön Sir Patrick Stewart, nálunk Alföldi Róbert adta a hangját. Ha már színészek, nyilván kellettek Nagy Nevek akik elvállalják itthon is, de azért Halász Judit megnyerésével meggyalázták a gyermekkoromat. Az Emoji Movie másfél óra vígjátéknak álcázott termékelhelyezés, már az elkészülte korunk egyik kórtünete a „minél hulladékabb annál jobb” zenékkel együtt:

Az Év Dala rovat:
Majka: „Szakmaiatlan, rosszul működő rendszer ez, miközben Magyarország legrangosabb díjaként van aposztrofálva” – Hát igen, senkiháziak kezében van a popszakma pedig ha valaki ő aztán tudja magáról hogy a legjobb!... Wait, a challenger appears:
billie eilish – Íme egy 17 éves popsztár, akit Julia Roberts is imád – Kell is hogy imádja ha már egyszer eladta a lelkét a Sátánnak:
17 éves a következő popzenei szupersztár: „A Z generáció már a popzenét ostromolja. Március legjobb zenéi között Billie Eilish, Foals, Sun Kil Moon és Children of Bodom.”Wait, a challenger appears:
56 millió megtekintés egy nap alatt - ezt tudja most a Youtube slágere: „Psy és egy Ariana Grande sem volt képes erre.” – ...sőt még Billie Eilish sem, hiába harangoztátok be úgy...de wait, máris itt a Legújabb-Legzseniálisabb Szám:
Gucci a kalapom, Wrangler a popómon: „Ilyen se volt még, mémből nőtt ki Amerika legnépszerűbb popszáma, az Old Town Road, aminek a keletkezésével még évekig fognak példálózni szakértők.” – Hiába, this is America!!! Tényleg, mi lehet Childish Gambinóval?...mindegy, lássuk milyen 2019-ben a Tökéletes Szám: „Az Old Town Road sikere olyan, mintha valaki minél rövidebb mondatban szeretné összefoglalni, hogyan is működik a popkultúra 2019-ben: egy Twitteren népszerű mémoldalt üzemeltető srác potom pénzért megvesz egy alapot, ír rá egy minimális szöveget, ami a TikTokon keresztül annyira népszerű lesz, hogy az amerikai toplista élén debütál. (...) Lil Nas X (...) tinédzserkorát főleg az interneten töltötte, (...) viszont hatalmas közönséget gyűjtött magának (...): egyrészt óriási Nicki Minaj-rajongó volt, amivel bekerült a hasonló Minaj-rajongók online körébe (...), másrészt pedig fejest ugrott a mémlopásba és mémkészítésbe, azaz internetről összelopkodott vicceket posztolt, vagy éppen ő maga hozott létre egyértelműen kamu, de hatalmas népszerűségre szert tevő poénokat.”Just sayin’: Tibi atyát ugyanezért fikázta mindenki. – „Másik nagy virális sikere az volt, hogy úgynevezett “scenario tweet”-eket talált ki (...), azaz egy, általában iskolai lövöldözéshez kapcsolódó történetet mesélt el, amiben az olvasó választhatta, hogyan menjen tovább a sztori.”HA HA VERY FUNNY, bezzeg ha egy fehér kertvárosi srác viccelne ugyanezzel! Na de nem ez a csattanó hanem hogy még a hátteret is egy többszörösen ellopott-átkevert Nine Inch Nails-szám adja „(...) ami azt jelenti, hogy a NIN történetében először az együttes két tagja a poplisták csúcsára ért.” ÉDES FASZOM, mintha a Downward Spiral, a Pretty Hate Machine és a többi meg se jelent, a NIN meg nem is létezett volna 2000 előtt. De még ezt is lehet súlyosbítani mert a promózásba beszállt a kiherélt country fő arca, Billy Ray Cyrus is: „Az más kérdés, hogy Cyrusra szinte semmi szükség nincs a számban, mert az - minden internetes mizéria ellenére - bizony tökéletes.” MAGYARUL: megmagyarázzuk hogy miért jó ami valójában úgy szar ahogy van (nulla saját zene, szöveg és ötlet). Íme az Év Dala :DDD
 

VASÁRNAP, ÁPRILIS 21.:
AKI TALÁL, AZ...MESÉL.
0
Ők tudják, HOL SZERET A CÁPA mi a Zelnöki Ügy!!4

Talán érdemes:
Kezdjünk az ünnep jegyében: 21:35-kor a Duna World folytatja a múlt héten megkezdett Egy passió kálváriáját a magyarpolányi szabadtéri misztériumjáték viszontagságairól. Időben kicsit visszaugorva 20:25-kor újabb Tolnay Klári-jelenés az M3-on Makk Károlytól aki a totólázat örökítette meg amikor leforgatta a Mese a 12 találatrólt. Ahány szereplő, annyi eszköz a szentesített cél érdekében, a még meg sem nyert pénznek mindenkinél megvan (vagy lenne) a helye... Bacsó Péter forgatókönyvével valamint számtalan klasszikus névvel (Ruttkai Éva, Psota Irén, Darvas Iván és Zenthe Ferenc). Tolnaynál és ugyanitt maradva 22:05-kor 1985-ös romantikázás az Ők tudják, mi a szerelemmel, itt Hector Berlioz fiatalkori szerelmét játssza akiért később sem szűnt meg lángolni a zeneszerző (Sinkovits Imre), így mikor hazatér Lyonba koncertet adni, utána némi szerenáddal is „megörvendezteti” a nénit akár igényli, akár nem, majd megvallja nem lankadó érzelmeit (amit a nő családja megrökönyödve fogad). A két említett mellett Schütz Ila (R.I.P.) és Haumann Péter miatt érdemes (és remélem hogy egyszer a hatvanas évekbeli másik verziót is előveszik Sinkovits és Tolnay duójával). A TV2-őn újabb variáció a bérgyilkos a szomszédom / barátom-sémára 21:35-kor mellyel Max Landis próbál apja, John nyomdokaiba lépni. Poszt-szakítós stresszben szenvedő csajszi (Anna Kendrick) megtalálja a nagy Ő-t ám Mr. Right esetében a bogaras külső még olyanabb belsőt takar, Francis (Sam Rockwell) becsületes (LOL) szakmája a bérgyilkolás azzal a csavarral hogy a célszemély helyett inkább a megbízót teszi el láb alól. Aki ennyire profi munkát szeret végezni az hamar nemkívánt figyelemben részesülhet a törvény mindkét oldaláról melyből az új barátnőnek is jutni fog, így a SZÜLETETT Gyilkos Páros menekülőre kell hogy fogja... Egy kis Mr. and Mrs. Smith, némi Long Kiss Goodnight – Rockwell már a Hitchhiker’s Guide-ban megmutatta a Galaxis Elnökeként hogyan lehet valaki sármőr ÉS közveszélyes egyszerre, én emiatt (na meg Tim Roth kedvéért) adok neki esélyt.

A seksz, a szipu rovat:
Amilyen ember vagy, úgy szexelsz! És annyit is... – ...érsz, mert: „Mit árul el a személyiséged a szexuális életedről? Elég sokat!” – Sőt, anális többet:
vonzalom – Ennyit számít, hány szexpartnered voltSŐT:
kívül tágasabb – Mennyi szex kell a boldogsághoz? – Nyilván sok, még jó hogy a Fejlett Nyugaton mindenkinek jut bőven. Ja nem:
Minden tizedik negyvenes férfi még szűz Japánban: „A szegényebb férfiak kevésbé esélyesek szexhez jutni, mint tehetősebb társaik, derült ki egy tokiói kutatásból.”NAHÁT, HOGY MIK VANNAK, A SZEGÉNYEK OTT SE KELLENEK SENKINEK? Nyilván ők is annyit érnek amennyit sekszelnek, szigorúan a Zegyenlőség nevében, szerencsére van megoldás:
INCEL – Járhat-e bárkinek alanyi jogon a szex? – Persze, hogyne, egyből az alapjövedelem mellé: „A szex újraelosztását támogatók (...) szerint (...) nem szükséges ehhez a nőket alapvető önrendelkezési joguktól megfosztani. Ott van ugyanis a szexmunka, és nem utolsósorban ott vannak a forradalmi szexrobotok, a leggazdaságosabb módszerek a férfiak szexuális frusztrációjának oldására. Egy kupon a bordélyba, egy TB-támogatott szexrobot, és minden meg van oldva.” – Írja mindezt ezt nyilvánnemfrusztrált „férfi.” – „Nagyjából tehát annyi történne, hogy akik ma incel-nek, ómega hímeknek vagy szexuális mélyszegénységben élőknek tartják magukat, új címkét kapnak. Ők lesznek a bordélyjárók, esetleg a robottal szexelők. Kisebb stigma ez az incel-nél? Aligha.” – ...de még így is kisebb billog mint Indexes-444-es újságírónak lenni és percenként váltogatni a véleményt:
Szexrobotot minden feministának!: „Ha a szexrobotika fejlődése kinövi jelenlegi szintjét, nemcsak a házimunka-megosztás fájdalmait oldhatja meg, de a párok szexuális életét is jobbá teheti. Például úgy, hogy nem lesznek hullafáradtak mindketten, mire eljutnak odáig. Mert amelyik robotot a szexre meg lehet tanítani, azt előbb-utóbb a takarításra is.” – ...és b+ ezt is „férfi” írta, nem is tűnt fel neki hogy NEM pároknak van szüksége seksz-robotra :facepalm:
igaz szerelem - Beleszeretett a paplanjába, hozzá is megy feleségülWait, a challenger appears:
A digiszexualitás nem a távoli jövő, hanem konkrétan itt van a nyakunkon: „Egy japán férfi összeházasodott egy hologrammal, egy francia nő egy géppel, közben már készülnek az elcsábítható szexrobotok. A technológiai fejlődés lépésről lépésre bontja le a falat az online és a valódi szex között. Van, akinek hús-vér emberre már nincs is szüksége, hogy boldognak érezze magát.” – De már ezt is elkezdték normalizálni:
A semminél egy szilikoncsecsemő vagy egy élettelen bábu is jobb: „Helyettesítheti egy hiperrealisztikus baba a saját gyereket? És egy szilikonbábu az igazi társat? Két fotóművész olyan emberek életébe lesett bele, akik szerint igen.”MAGYARUL: érzékenyítő tréning. Nap kommentje az előző cikk alól:
0

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés