2019. 04. 29.
Mayprilis (ápr. 29-30., máj. 1-2.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mayprilis (ápr. 29-30., máj. 1-2.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, ÁPRILIS 29.:
FALLEN MARADONAS…
0
nagy digittel.

Talán érdemes:
Este tíz után öt perccel vadiúj realityshow a retekklubbon ami Mátyás király jó szokását update-eli kertévés szintre, azzal az eltéréssel hogy a Főnök inkognitóban előre lebetonozott mederben folyik, ellentétben a magyar uralkodó álruhás CSALÁD néplátogatásaival. Sorozatoknál maradva 22:25-kor folytatják az M3-on Kosztolányi művének hétvégén megkezdett adaptációját (Nero, a véres költő). Ugyanitt, de jóval előtte (20:05) ’82-es, de máig aktuális szatíra Várkonyi Gábortól arról hogy mennyit változnak hazánkban a nagy elhatározások amíg eljutnak a megvalósításig. Egyszeri kőműves tizenegy társa nélkül vinné keresztül apja végső akaratát és állítana szobrot Jézus anyjának de ahogy közeledik a célhoz, úgy kell egyre több kompromisszumot kötnie, így lesz a Szent Szűzből Rohamsisakos Madonna. Aki ma lekési, holnap délután negyed egykor pótolhat ugyanitt. Fél kilenckor újfent a hit lesz középpontban a Cinemax 2-őn a Kiválasztottakkal (avagy Chosennel, attól függően hogy a szinkronos verziót adják vagy sem). Ez két Brooklyn-i zsidó fiú barátságáról szól ami úgy mélyül el hogy első találkozásuk nem épp szerencsés kimenetelű: az ortodox törvények szerint nevelt Danny (Robby Benson) baseball-labdával találja szemen a liberálisabb családból érkezett Reuvent (Barry Miller). A hátteret Izrael megalakulása adja (amit mindkettejük apja máshogy fog fel), na meg a fiúk döntései (Danny-t rabbinak szánják, Reuven magától érdeklődik a vallás iránt). Jóféle komolykodás Chaim Potok könyvéből, holnap 11:05-kor ismétlés ugyanitt.

Hétfő? #LESZAROM.
fura – Törés az üveghídon: „Vajon mi lenne a reakciónk, ha egy üveghídon sétálva - alattunk a szakadékkal - hirtelen megrepedezne a járda?” – Az attól függ, én például leszarnám:
kozmosz – Embert küldenének a Marsra. De van, amivel eddig a NASA sem számolt – Azzal, hogy LESZAROM.
Az ott tényleg rúzs Diego Maradonán?MINDIG IS SEJTETTEM HOGY NEM HETERÓ Nem rúzs az hanem a LESZAROM.
Jason Momoa 7 év után megvált a szakállától, nem is akármilyen okbólLESZARO Wait, a challenger appears:
Ben Affleck megint megborotválkozott: „Pont úgy, mint 2015-ben.” – Akkor én is úgy SZAROM LE mint anno.
A NASA kutatói se tudják, mi borítja a Föld egyik legfiatalabb szigetét – Pedig egyszerű: LESZAROM.
A Naprendszert kétmilliárd év múlva kilökhetik a galaxisából – Galaktikus Brexit? LESZAROM, van nekünk saját:
A brit parlament harmadszor is leszavazta May brexit-megállapodását: „Nagy kérdés, hogy mi jön most.” – Az viszont nem kérdés hogy LESZAROM.
A csecsemőkakiból meg lehet jósolni a későbbi elhízást: „A finn kutatócsoport 212 újszülött első székletét vizsgálta meg és később egy éven át figyelemmel kísérték a kisbabák székletmintáit.”LESZAR Finn tudósok? Egész biztos nem britek? :D
Hogy a beleknek is jó legyen: ez a szuperkakiMore leszarom than leszarom?! Csakazértis LE-SZA-ROOOM!
Csajok & Pasik – „Még nincs köztünk sok, de szellenteni már mer előttem“: „Mire a pasi közeledne, a csaj inkább távolodna.” – Ahelyett hogy leszarná:
A 6 legkártékonyabb szó, amit egymásnak mondtokLESZAROM hogy mik azok...
békülés – 11 hasznos mondat nagy veszekedések utánra – Elég egyetlen szó: LESZAROM <3
 

KEDD, ÁPRILIS 30.:
JÓZSI A VÉRZIVATARBAN
0
Ez a célország nem az Acélország.

Talán érdemes:
Kezdjünk ma is szériákkal: nyolckor újabb adag az HBO-n a leszbikus birtokos Gentleman Jackből majd az M3-on 22:25-kor befejeződik Nero, a véres költő sagája, előtte ugyanitt 21:20-kor Sztankay István alakít egy hozzá passzoló csábítót az Ez a Józsi, ez a Józsiban aki szellemi és külső adottságait bevetve igyekszik megmaradni a II. VH viharában. 20:00-ra visszaugorva nekünk is ismerős gondok a Cinemaxon a külföldön is több címen (Steel Country, ill. A Dark Place) futott Acélországgal. A gyárbezárások önmagukban elég gondot jelentenek, itt meg ráadásul egy Aspergeres-autista apa próbál kezdeni valamit a helyzettel de „rendes” melója nem lévén neki is csak vasazás-szemétszedés jut, nyugalmas napjaiba egy kisgyerek vízbefulladása kavar be. Emberünk idegenkezűséget gyanít és privát nyomozásával sötét titkokat hoz felszínre, erre személyes indítéka is van (lánya mellett akit annak anyja meg az ő új pasija „nevel”): a kissrác mindig integetett amikor arra járt, neki pedig feltűnt a kedves ismeretlen ismerős hiánya… Bár Amerikában játszódik, le se tagadhatná hogy angolok készítették: visszafogottan, szájbarágás nélkül kezeli a kisváros és lakói anyagi-erkölcsi visszaesését. Egy órával később (21:00) Paz Vega és Morgan Freeman indulnak Szerepszemlére (na meg önismereti road tripre) a Paramount Channelen. Freeman valamelyest magát adja az ex-színésszel aki indie movie-ban térne vissza és mivel a method acting híve ezért testközelből tanulmányozza a közérteseket. Hazafele már nehezebb dolga lesz mert a sofőrje otthagyja, még jó hogy az egyik bolti eladó (Vega) hazafuvarozza, ő meg cserébe elkíséri állásinterjúra. A 10 Items or Less még 2006-os, vagyis Morgan bácsi füves-megőrülős korszaka előttről való, nézzétek mert jó, nem úgy mint a mostani szuperistenes marhaságok:

Bosszúállók rovat:
Kritika – Keserédes dráma szuperhősjelmezben: „Huszonkét film kellett ahhoz, hogy a Marvelnél valaki rájöjjön, nem baj az, ha a színészek megdolgoznak a fizetésükért. És ettől lett jobb a Végjáték az előző Bosszúállók-filmeknél.” – Huszonkét Év filmje és én egyiket se láttam, de nem is vesztettem semmit, mert:
A Bosszúállók 2 király, de iszonyú fárasztó – Király, de fárasztó. Vagyis: Év filmje!
Saját filmet kap a dögös Fekete Özvegy: „Scarlett Johansson az Amerika kapitány 2 és a Bosszúállók 2 után 2018-ban is latexben domborít.” – …ahelyett hogy a Silken Floss-spinoff-on melózna. Ez nem szép tőle!!!4
Scarlett Johansson mellét alig fedte valami a Bosszúállók: Végjáték londoni premierjénHarvey Weinstein likes this, és nem csak ő:
Mozi – A Bosszúállók: Végjátékot mindenki imádja – Kivéve engem, én LESZAR illetve dehogy:
Nagyon fontos közérdekű közlemény: mikor lehet biztonságosan kimenni pisilni a Bosszúállók 4 alatt? – Ha spoilerezünk akkor semmikor:
Összevertek egy hongkongi férfit, mert a Bosszúállók vetítése előtt spoilereket kiabált a moziban: „Otthagyták a földön vérző fejjel.”SOSE NYOMD FÜLBE A BOSSZÚÁLLÓT Akkor csakazértis SPOILER: Greedo lőtt először, Dumbledore meleg, Bobby feltámad, Magdi anyus leesik a lépcsőn, Gollam pedig a vulkánban végzi, ja és kanál sincs!!!
Minden rekordot megdöntött első hétvégéjén a Bosszúállók: Végjáték: „A film már most 1,2 milliárd dollárnál jár, gyorsabban jutott egymilliárdig mint eddig bármi más.” – Attól még nem lesz jobb, meg attól sem ha percenként promózzátok:
Tíz film, amit látni kell tavasszal: „Lezárásához érkezik a dollármilliárdokat termelő Bosszúállók sorozat, jön Marvel kapitány és két hideglelős horror. A magyarok történelmi filmeket hoznak, de lesz egy sötét sci-fi is a mozikban. Szavazzon, ön melyik filmet várja a legjobban!” – …és basszus megint nincs olyan lehetőség hogy egyiket sem, a lezárásról meg csak ennyit:
Mozi – A Disney akár már a jövő héten megveheti a 20th Century Foxot: „Az X-men és a Bosszúállók végre közös filmben szerepelhetnének.”ÉDES FASZOM, már nem is tudom mi kellett nekünk :SSS


SZERDA, MÁJUS 1.:
AZ ÉN LÁBNYOMOM NEM OLYAN
0
Still no SON daughter of mine!

Talán érdemes:
…de csak ha vevők vagyunk a lassú folyású családi problémázásra, fél kilenckor ugyanis erre kapunk példát a Cinemax 2-őn ahol két anya egyaránt mondhatja egy gyerekre hogy Az én lányom. Bár itt a vér szerinti szülő a rosszabb kettejük közül azért a kiskamasz csaj kíváncsisága erősebb, ki is harcolja hogy találkozzon vele, nevelőanyja beleegyezik, sőt elrettentésként ő maga mutatja meg miből is él a másik (a testéből), de ezzel pont nem azt éri el amit szeretett volna. Udo Kier miatt lehet hogy odakapcsolok – vagy nem, mert kilenckor jön egy idei tribute amit mi már jóelőre megkezdtünk a múlt héttel. Bizony, Bodrogi Gyula 85 éves, ennek örömére az M5-ön levetítik az előtte tisztelgő április 15-i estet a Nemzeti Színházból fontosabb kollégái részvételével, utána fél tizenegykor ugyanitt egy József Attila-verset (Hazám) hallhatunk tőle a Vers mindenkinek keretein belül és már megint csak ennyi jut.

Ünnepi rovat:
…karácsonytól Húsvétig:
HUGH GRANT MUSZLIM ORSZÁGOKBA MENEKÜL A KARÁCSONY ELŐL: „Ha éppen úgy érzi, soha senki nem utálta még annyira az ünnepi időszakot, mint ön, akkor ismerkedjen meg a leghíresebb karácsonygyűlölőkkel!”ISIS LIKES THIS Hugh Grant-nek van egy rossz hírem:
Irakban is ünnepelték a karácsonyt a keresztények: „Munkaszüneti napot is elrendelt a kormány.” – Jár nekik a TISZTELET.
Mit csinálnak az ateisták karácsonykor?: „Van, aki kaktuszt díszít fel, és köré rakja a szent családot. Az ateizmus összetett viszonyt ápol az egyházi hagyományokkal, időnként kifejezetten utánozni próbálja azt, amit meghaladni kíván.” – Dehogy meghaladni, inkább átvenni a helyét :DDDD
Az ajándékozás szörnyű, kárt okozó mechanizmus Wait, a challenger appears:
Nem tudod elképzelni, mennyivel királyabb a karácsony, ha nem adtok egymásnak ajándékot: „Tudom, hogy azt hiszed, hogy dehogynem, el tudod képzelni, pedig tényleg nem tudod. Az év legszebb és legnyugisabb hónapja lehet a december, de akkor tényleg bele kell állnod.” – Menj te is Hugh Grant után...
heti trend – Íme a 6 legmerészebb lány a Coachellán húsvétolók közülHARVEY WEINSTEIN LIKES THIS Ja, mert a húsvét erről szól, ahogy a karácsony is.
A húsvéti nyúl vasárnap jól szétvert valakit Orlandóban – ...de nem azt akit kellett volna, lásd lentebb:
szemlélek – Ezért példátlan, ami Sri Lankán történt: „A húsvétvasárnapi terrorcselekmények elköve­tési módja eltér attól, amit a buddhista szélső­ségesek szoktak alkalmazni.” – …talán mert NEM buddhista terroristák voltak?…
téveszmék – Na vajon? – Tényleg a férfiasság próbája a locsolás?: „Amikor ketten le­fognak egy nőt, a harmadik pedig megküldi egy vödör vízzel?” – Nem próba hanem pogány ünnep továbbvivése de ez ne zavarjon, lökjed csak az antikeresztény SJW dumát…nade wait, közben befutott a legízléstelenebb cikk is:
vendéghányás – Miért nem voltam locsolni?: „Nem locsollak, meg, mert nem akarok biodíszlet lenni, az instafancy világodban.“ – Nem a helyesírási hibáktól hemzsegő, logikátlan valláskritikával van bajom hanem azzal hogy még tart a Húsvét, még el se oltották teljesen a Notre Dame-ot, még ki se hűltek a Sri Lanka-i áldozatok holttestei de máris sikerült főlapra kitenni egy Kill the Christian hashtaggel ellátott blogot. Hiába, ez a klasszikus Indexes tempó (ahogy a taget kritizáló kommentek törlése is), boldog huszadik szülinapot, már utalom is a támogatást nektek…ja nem, inkább abból is sört veszek :DDD


CSÜTÖRTÖK, MÁJUS 2.:
ETET. ÉS?
0
Volt egy lánc, volt egy lánc.

Talán érdemes:
M5, 21:50 – Nem csak a leszbikus birtokosoknak kell szembeszállniuk a helyi korlátoltakkal hanem azon vállalkozó heteró férfiaknak is akik az 1930-as években bánya helyett közösségi házakat nyitnának újra, erre döbben rá saját kárán Ken Loach 2014-es drámájának főszereplője, James Gralton (Barry Ward) amikor eme lépésével magára haragítja az egyházat. Amit ő terápiának fog fel (és amire a lőporos hordó Írországnak szüksége is volna) azt Sheridan atya (Jim Norton) jó hangulatában Tiltott táncoknak, felesleges időtöltésnek, rosszabb pillanataiban szimplán csak kommunista propagandának tartja (ne feledjük, ez még bőven a jazz = dzsungelzene korszaka). Gralton megítélésén nem segít az sem hogy tíz éve nem jószántából ment Amerikába, annak idején ugyanezért üldözték el (meg mert az általa üzemeltetett hely baloldali szerveződések melegágya volt), úgy tűnik most is ez a sors vár rá… A Jimmy's Hall a Dirty Dancing sötétebbik, ír párja (amin azért olykor átszűrődik a humor), érdemes párhuzamba állítani Alan Parker később játszódó (de jóval előbb készült) Commitments-ével melynek hősei már azért választják a soulzenét mivel szerintük „The Irish are the blacks of Europe. And Dubliners are the blacks of Ireland. And the Northside Dubliners are the blacks of Dublin.”

Nem érdemes:
…még Bradley Cooper kedvéért sem: az Éjféli etetést thrillernek hirdetik, valójában buta horror melyben barátunk a bizarr dolgok iránt érdeklődő fényképész aki előtt – miután megörökít egy brutális rablást – elhúzza a mézesmadzagot egy galériás nőci (Brooke Shields): ha eléggé felkavaró anyagot hoz, akár ki is állítja. Ő neki is lát témát keresni ami itt tényleg az utcán hever holttest képében, hála a metrós gyilkos Mahogany-nek (Vinnie Jones). Clive Barker alapkönyvében az ő feladata a népesség arányának megőrzése (és a Nagy Öregek táplálása), de mindez itt háttérbe szorul és csak ürügy a gore-ra, aki ennek ellenére próbát tenne vele az 22:40-kor megteheti a Filmcafén.

Halál a faszbúkra! rovat:
Jobb lett a világ a Facebooktól, vagy rosszabb?: „15 éve indította el a Facebookot Mark Zuckerberg a Harvard Egyetem egyik kollégiumi szobájában. Az oldal most 400 milliárd dollárt ér, és jobban átalakította a világot, mint bármi az elmúlt másfél évtizedben.” – Sajnos ez valóban így van:
geek – A Facebook a virtuális avatarunkkal akar minket közelebb vinni másokhoz: „A közösségi média óriás szeretné összekötni az embereket a virtuális térben – a fizikai kapcsolataink mellett, nem pedig helyettük.” – Tök hihető, nyilván ezért kértek egy éve meztelen fotókat a júzerektől.
Akadozik a Facebook, világszerte nehéz megnyitni az oldalt: „Akadozik a cég minden alkalmazása, az Insta és a WhatsApp is.”MUHAHA, azt remélem is!
A Facebook átláthatóbbá és számon kérhetővé teszi az oldalakat – Jó ötlet, kezdhetnék mondjuk magukon:
Megszívatta a Facebook azokat, akik kétlépcsős azonosítást használnak: kereshető a telefonszámuk: „A most nyilvánosságra került biztonsági résnek eléggé bosszantó következményei vannak.” – Ja, gyorsan kell keresni egy bűnbakot és közben új adatlopási módszereket kifejleszteni:
Sokkal biztonságosabb és privátabb üzenetküldést ígér Zuckerberg: „Radikálisan forgatná fel a Facebook üzenetküldési gyakorlatát. Persze lehet, hogy csak a szabályozás elől menekülnének előre.” – Ááá, dehogy, ugyan miért tennének ilyet?...
Véget vetnének a Facebook adatgyűjtésének a németek: „Az országban már csak akkor összesíthetik az adataikat, ha abba a felhasználók is beleegyeznek.”MUHAHA, hát persze:
Egyes felhasználók email jelszavait is begyűjtötte a Facebook: „De miután egy amerikai újság rákérdezett a dologra, megígérték, hogy nem csinálnak többet ilyet.” – Tök hihető!!! Ja nem az:
540 millió Facebook-felhasználói adatot találták meg publikus szervereken – Tuti csak véletlen, Zukkerberg mindenért felelősséget vállal!...ja nem:
Eltünedeznek a Facebook-alapító Mark Zuckerberg régi posztjai a Facebookról: „Zuckerberg esetében nem feltétlenül igaz, hogy az internet nem felejt.”Nap kommentje:
0

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés