2019. 05. 06.
Alf, a mail. (máj. 6-7-8-9.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Alf, a mail. (máj. 6-7-8-9.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, MÁJUS 6.:
ORDINARY WARRIORS
0
EGYKORON HARCOSOK VOLTAK
Most is azok.

Talán érdemes:
Nyolckor három variáció a Cinemaxon egy esetre: főiskolás lánynak nyoma vész, apja-anyja aggódik, a rendőrség meg igyekszik tenni a dolgát ergo nem éppen Átlagos napok ezek. Az első szál a szülőké majd az ügyet vezető, saját gondjaival viaskodó nyomozót ismerhetjük meg (az utolsó szó természetesen az eltűnt lányé). Ugyanitt viszonylag friss széria negyed éjfélkor átlagos címmel (Harcos) az 1800-as évek San Francisco-i Chinatown-ját uraló bandákról és az egyikhez csatlakozó fiatalról (Andrew Koji) aki hamar az események sűrűjében találja magát… Jonathan Tropper megcsinálta a Banshee kínai kiadását Bruce Lee ötleteiből de ez egyáltalán nem baj, sőt. Mindeközben a Story4-en 21:10-től másfélórás biográfia egy cég születéséről: Carl és Bertha Benz közül az utóbbi találkozásukkor még a Ringer vezetéknevet viselte, előbbi pedig támogatókat keresett Agust Ritterrel megalapítandó autógyárukhoz. Úgy tartja a mondás hogy minden sikeres férfi mögött áll egy erős nő és valóban, a Benz saga onnantól kapcsolt ötödik sebességbe hogy Bertha egy járművükkel megtette a Mannheim és Pforzheim közti távolságot 1888 augusztusában.

Hétfő? #LESZAROM.
The Palvin Enikő / Mihalik Barbara Edition:
Kajdi Csaba Debreczeni Zitának: Te a földszinten vagy, Mihalik Enikő meg a 175-en – ...én meg mindegyiküket LESZAROM:
Egy dolog, amiben Heidi Klum és Jessica Biel is csak kullog Palvin Barbara után: „Egyik döbbenetből estünk a másikba, mikor megnéztük, melyik világsztároknál van több Insta-követője a magyar modellnek.” – Nem mindegy? Mindet LESZAROM a követőikkel együtt akikből amúgy nincs is olyan sok:
SOCIAL HUB – kamu – Kamukirályok, és királylányok az Instagramon: „Te tudod, hány százaléka valódi Berki Krisztián, Kasza Tibi, vagy Palvin Barbi követőinek? Meg fogsz lepődni!” – Tudjátok mi a nem meglepő? Az hogy LESZAROM.
ő aztán nem fázik – Kezdje a napot a teljesen meztelen Mihalik Enikővel! – OK, kezdem vele...a leszarást:
n – Palvin Barbi új melltartójaLESZAROM, úgyse lesz rajta sokáig...és tényleg:
!!! – Palvin és Mihalik vetkőzős fotókkal segít átlendülni az év legrosszabb napján: „A hétfő volt az év leglehangolóbb napja, pedig a két magyar modell megtette az Instagramon, ami tőlük telt. Klikkeljen ide a képekért!” – Dehogyis klikkelek, inkább LESZAROM.
blogozine – Wow! – Palvin Barbi fürdőruhában: „Újabb márka arca, és teste lett a magyar modell.” – Lásd fentebb...
vörösre festette, de nem olyan vörösre – Mihalik Enikő szerint ez vörös haj – Szerintem meg ez olyan mint a LESZAROM.
cukik/viccesek voltak – Palvin Barbara és Liptai Claudia is megosztott magáról gyerekkori képet a hétenHA HA VERY FUNNY LESZAROM.
Mihalik Enikő itt tényleg vörös hajú, plusz pucér is – Pluszba meg még én is LESZAROM.
Palvin Barbara bemutatta a Victoria's Secret új kollekcióját: „És az ujján lévő gyűrűre is felhívta a figyelmet.” – Jó hogy szólt, most akkor azt is LESZAROM.
Osvárt Andrea a kádból posztolt, Mihalik Enikő meg belehuppant a mosdókagylóba – A mosdókagylót is teLESZAROM.
Palvin Barbaráék akkora rajzfilmnézésben voltak, hogy a pasija instázott helyette: „Dylan Sprouse nem erőltette meg magát: „írok valamit, hogy túl legyünk rajta. Fáradt és lusta vagyok”– tette hozzá. A fotó viszont szuper!”LEHET HOGY NEM IS RAJZFILMET NÉZTEK??? LOL LESZAROM.
Hiányzik egy ilyen fajta véleménynyilvánítás ma Magyarországon: „Kajdi Csaba, Mihalik Enikő felfedezője az Instagramon parodizálja az influenszereket, a celebeket és néha saját magát is. Miniinterjú + Cylaszótár!” – ...és egy kis LESZAROM ^^
a föld napja alkalmából – Palvin Barbara Srí Lankán töltött napjaira emlékezik: „Publikált egy fotót, amin Armani logóval ellátott kannába tölti a vizet Srí Lanka-i lányokkal.”LESZAR Nagyon tud nyilatkozatokat időzíteni, lehet hogy mégiscsak Puzsérnak volt igaza :SSS
exkluzív interjú – Mihalik Enikő: „Ha a divat leírhatna engem, azt mondaná, egy nagyon kényelmes ember vagyok” – Már majdnem ezt is leszartam de aztán tovább olvastam: „Az UNICEF tavaly ősszel indította el a Bajnok-programját, amiben különböző ismert emberek segítenek a rászorulókon a saját kapcsolati tőkéjüket felhasználva, ebbe a programba kapcsolódtam be én is. Olyan lánygyermekekért szeretnék küzdeni a szervezettel karöltve, akik nem olyan szerencsések, mint amilyen én voltam, hanem akik nehéz körülmények között élnek és már az is hátrányt jelent az életükben, hogy lánynak születtek.” – Jár neki a...TISZTELET!
 

KEDD, MÁJUS 7.:
SIMA TENGERFENÉK
0
Kiborult a CsernoBili :SSS

Talán érdemes:
Nyolckor kissé valószerűtlen túszdrámázás a Cinemaxon amin Julianne Moore javít valamit ezúttal operaénekesként aki – oly sok „megvásárolható” művészhez hasonlóan – nem nézi ki állja a cehhet és alkalmasint diktatúrákban is ad zártkörű estélyeket egészen addig míg vendéglátójával együtt ő is gerillák fogságába kerül, így az Életszonáta tényleg az lesz – már ha hangjával (helyesebben Renee Fleming-ével) el tudja varázsolni a terroristákat. Közepes könyvadaptáció amiből pont a legerősebb jelenetek maradtak ki (na meg a Bel Canto amiről elkeresztelték), ezt Ken Watanabe és Christopher Lambert pótolja valamelyest. Ugyanabban az időben a bessoni Nagy kékségbe merülhetünk a Film4-en a valóban létező Hans Hass-szal akit itt Benjamin Sadler alakít és aki előbb vonakodik titkárnőt alkalmazni de Lotte Baierl (Yvonne Catterfeld) annyira beválik hogy a merülésekben is vele tart, így lesz ő a Lány a tenger fenekén – nem kell mondjam hogy ez mennyire újdonság volt 1947-ben. Éles váltás: nemrég volt az egyik leghíresebb atomerőmű-katasztrófa évfordulója, Csernobil árnya azóta is rávetül az energia-diskurzusra, ennek alkalmából az HBO minisorozattal emlékeztet minket kilenckor hogy mindez újra megtörténhet (ahogy meg is történt Fukusimával, és ott is humán tévesztések sora miatt). Nem Pripjaty volt az első (lásd: Majak), de a SZU (nem)kommunikációja révén ez kapta a legnagyobb hírverést (okkal), hogy kiváltható-e az atomenergia az azóta is állandó beszédtéma (amibe pont a sötétzöld blogok-szervezetek rondítanak bele amikor elfogulatlan kritika helyett fullba nyomják a riogatást). Tíz előtt tíz perccel Shakespeare-komédia az M5-ön a házasulás nehézségeiről: páduai kereskedő két lánya közül a fiatalabb és visszafogottabb mindaddig nem mehet férjhez amíg nagyszájú nővérét el nem veszi valaki és Katarina aztán emberére is akad egy arrajáró nemesben… A Makrancos hölgy, avagy a hárpia megzabolázása többször is voltmár de ez a 2012-es verziót elvileg nem, ráadásul egyenesen a Globe színháznak köszönhetjük, szóval mindenképp érdemes.

Oscar-díj rovat:
...mert időközben ez is megvolt:
Az Oscar megújulna, csak mindig rosszul: „Hónapok óta próbálják finomhangolni a gálát, de akkora felháborodás volt az ötletekből, hogy minden marad a régiben. Hogy lesz ebből valaha egy nem ósdi program?” – Hát a szuperhősfilmek beválogatásával:
A Fekete párduc lehet a legjobb film, nincs magyar jelölt az idei Oscaron – Vagy nem, mert Bale-man is bejelentkezett:
Christian Bale már megint felismerhetetlen lett: „Azért, hogy túljárjon George W. Bush eszén. Már a Vice előzetesét is Oscarra jelölhetnék.” – Ha Bush ellen harcol, meg is kapja ^^ Wait, a challenger appears:
cinematrix – Nyerhet Oscart egy óda a szarpucoláshoz?: „Világsztárokkal és dollártízmilliókkal kampányol a Netflix azért, hogy egy fekete-fehér, spanyol nyelvű film, a Roma nyerje idén az Oscart. Miért kell nekik ennyire a díj? És tényleg olyan jó film a Roma?”MI AZ HOGY, NAGYONIS, a kritikusok száját meg majd betömik pénzzel:
Sok millió dollárból akar történelmet írni a Netflix az Oscaron: „A világ összes pénzét beleöntik, ha kell, csak nyerje meg a legjobb filmnek járó díjat Alfonso Cuarón filmje, a Roma.” – Lefizették a döntőbizottságot is? LOL!4!
Oscar-díjak – Miért ne kapja meg a Fekete Párduc a legjobb filmnek járó Oscart?: „Mert nem elég jó a legtöbb jelölthöz képest a kategóriában, és a Disney erőszakossága sem túl szimpatikus.”BEZZEG A NETFLIX MENNYIRE SZERÉNY Vagy mégis kapjon Oscart:
Bársonytafota – Ezért fontos a Fekete Párduc jelmez-Oscarja: „A teljes marvel-univerzumban van látványtervezői munka bőven.” – ...és ez már önmagában többet ér mint Fellini, Hitchcock és Kuroszava teljes életműve!!4!
Kritizátor – Mozgókép – Jó-jó, de mégis zsákutcában közlekedik?: „A Zöld könyv szerethető és jócskán többször nézhető film.” – Jajj dehogy az, ezt is elérte a metoo / gender-hullám:
cinematrix – A Zöld könyv az, ahogy a fehér ember elképzeli a rasszizmust: „Sőt, ahogy meg is oldja. Kicsit viccesen, kicsit keserédesen, de nagy szívvel. Kirobbant Amerikában a kultúrharc a Viggo Mortensen-film Oscar-díja miatt.”Wait, a challenger appears:
Annyira felháborodott az Oscaron a rendező, hogy ott akarta hagyni a gálát: „Tudósítások szerint Spike Lee kiakadt, hogy nem ő nyerte a legjobb filmnek járó Oscart.”MAJKA LIKES THIS Rendezzen ő is Marvel-filmet oszt’ jónapot.
podcast – Ez az Oscar a pocsék filmekről szól: „Idén már olyan filmet is jelöltek a díjra, ami tényleg minden mérvadó kritikus szerint vacak. Vasárnap díjátadó gála, itt a kultrovat Oscar-kibeszélője.” – Nincs igazság ha egyik szar film se nyer:
Este adják át az Oscar-díjakat, a Netflix és a Marvel is izgulhat: „A legjobb film díjáért versenyez a mexikói fekete-fehér film, a Roma, és a szuperhősös Fekete Párduc is.” – Vagy nem is izgulhatnak, mert:
A régi Hollywood még ellenáll, hiába kapart annyira a Fekete párduc és a Roma:Pedig a Netflix egy vagyont költött a kampányra, a szuperhősös filmről meg már lassan mindenki elhitte, hogy elhozthatja a legjobbnak járó díjat. Glenn Close viszont megint kimaradt a jóból az idei Oscaron.”Nap kommentje:

0

SZERDA, MÁJUS 8.:
BÉTAMILLER TIME
0
Kiskutyákkal táncoló.

Talán érdemes:
…de csak megszállott állatbarátoknak és azoknak akiket nem zavarnak a logikátlanságok, ők nyolckor kapnak egy halivúdi mesét az HBO-n a kutya háziasításáról amit egy lesérült ősembernek köszönhetünk akit vadászbalesete után otthagynak törzse tagjai, ekkor fut össze a falkájától ugyancsak messze került, szintén rossz állapotban levő farkassal és innentől már borítékolható a befejezés is. Kínálja magát a párhuzam a Tűz háborújával csakhogy az itteni prehisztorikus alfahímek-nőstények számára nem gond a piros virág elővarázsolása (kivéve a főhőst, neki még van mit tanulnia), ruhájuk is szépen van szabva (még az alsónemű is!!!), mindemellé ápoltabbak mint Raquel Welch és társai voltak Egymillió évvel időszámításunk előtt. Ha még komolyabban vesszük, az Alfa már az elnevezésével elvérzik mert hát hogy kerülne ókori görög szó az őskorba (és akkor a Pitagorasz-tétel alkalmazásáról nem is beszéltünk, SPOILER meg arról sem hogy nem a srác farkasa az alpha male SPOILER VÉGE). Nem egy Visszatérő (mondom ezt úgy hogy DiCapriótól pont azt szeretem majdnem a legkevésbé), egy órával később (21:00) romantikus életrajz a Filmcafén a viktoriánius kor elvárásaival szembemenő Miss Potterről (Renée Zellweger) aki házasság helyett az általa írt-rajzolt mesevilágot választotta hogy ezzel aztán a szerelem is rátaláljon egy kiadó fián (Ewan McGregor) keresztül. Beatrix Potter művei azóta is tartják értéküket így végül a mozgóképesítést sem kerülhették el, más kérdés hogy pld. a (blogban is kivesézett) Nyúl Péternek nem sok köze van az írott eredetihez. Apropó nyulak:

A természet visszavág rovat:
A kanadai tűzoltók azt hitték, eloltották a tüzet, aztán jött a lángoló nyúl – Kamikaze nyúl? A Monty Python ezt is megjósolta!!!4
Óriási disznószörny tartja rettegésben Hong KongotEzt meg a South Park látta előre :SSS
Kígyók kergették el a hivatalából Libéria elnökét: „Mármint a szó szoros értelmében, George Weah hivatalában kígyókat találtak, ezért kénytelen volt otthonról dolgozni.” – Már ott is kígyóznak a kígyók?! ÉBERSÉG!!
Krokodilok és kígyók állnak lesben az ausztráliai árvízben: „Az elárasztott utcákon hüllők veszélyeztetik a menekülőket.” – Sőt nem csak ott:
Éhes és begerjedt aligátorok lepték el a floridai otthonokat, medencéket: „Nem egyszerű a floridaiak élete.” – Hát igen, megjönnek a krokodilok, tombol bennük az éhség...
Átnyilazott őzek legelésznek Oregonban: „A rendőrség igyekszik megfejteni a rejtélyt.”ÁTNYILAZTÁK ŐKET, MÉGIS ÉLNEK Wait, a challenger appears:
Az egyik ollóját leamputálva menekült meg egy rák a fortyogó levesből KínábanJigsaw likes this.
ELTE-kutatás: Boldogabbak lehetnek a kóborolni hagyott kutyák: „Magyar etológusok az egzotikus bali kutyapopulációt vizsgálták, amely nem volt kitéve mesterséges szelekciónak, szemben az ember közelében élő fajtársakkal. Kiderült, a szabadság elvesztése személyiségtorzulással jár.” – Az semmi, a kutyatámadás meg fizikai torzulással szokott járni, de ez itt gondolom mellékes ^^
Ezen a hangfelvételen egy gyilkos bálna azt mondja, hogy „Hello!”: „A kutatók eddig nem tudták, hogy a gyilkos bálnák is tudják utánozni az emberi hangot.” – Milyen udvarias, előre köszön mielőtt megzaBÁLNA :DDD
 

CSÜTÖRTÖK, MÁJUS 9.:
MANIC NORSE
0
My private Tó-rontó.

Talán érdemes:
Nyolckor Toronto olaszok lakta negyedébe ugorhatunk el a Film Now segítségével, ezt illetve ifjúkori barátját (Hayden Christensen) hagyta mögött Nikki Angioli (Emma Roberts), amit magával vitt az a helyi kajáldákban szerzett tapasztalat. Ezt kamatoztatja szakács-karrierjében is, amikor azonban megtalálja a Nagy Kiugrás lehetősége, vissza kell térnie az adminisztráció miatt ám közben az édes otthonból tűzfészek lett, a valaha haver-családokból riválisok, mindenki a maga…tésztáját sütögeti és ott tesz be a másiknak ahol tud. A régi párocska újra összejön, ezzel további főzőolajat öntve a tűzre és a Pizzarománc nem árul petrezselymet, ki lesznek maxolva a kulináris élvezetek a Rómeó és Júlia-utalásokkal együtt, vér nem fog folyni max. ketchup (ellentétben Roberts IRL hódításaival ahol néha a férfi a bántalmazott fél), Donald Petrie-nek meg egy másik ugyanilyen nevű-felállású rom.kom.-t köszönhetünk (Mystic Pizza, amúgy voltmár, ajánlottammár, valamivel jobb is ennél). Az HBO-n tíz előtt öt perccel tavalyi doksi John & Yoko kapcsolatáról, különös tekintettel az Imagine album és dal születésére. Előbbi Lennon kreativitásának első felvillanása a Beatles feloszlása után, utóbbi azóta szinte NWO-himnusszá vált (mások már kielemezték miért, én nem fogom), nem véletlen hogy alcímnek pont a hitetlenségben hívő sorát (Above Us Only Sky) választotta Michael Epstein aki ettől eltekintve korrekt munkát végez (és mutat egy-két eddig nem látott hang-, és képfelvételt is).

Nem érdemes:
22:35-kor 2013-as feminista (de férfi által rendezett) horror a Filmcafén. A Nurse 3-D úgy képzeli el az empowermentet hogy ezer helyről összelop amit tud (American Psycho, Basic Instinct, Maniac, illetve a nálunk is voltmár-kategóriás Kopp-kopp és Audition). Szociopata nővér (Paz de la Huerta) prick teaserkedik hogy aztán sorra kinyírja a mézes…madzagjára bukó pasikat, új munkatársnője mostohaapjára is kiveti hálóját hátha megölése után a lányt is magába tudja bolondítani (ha már elsőre kosarat kapott tőle). Mit mondjak még? A Showgirls után itt található a legfájdalmasabb ars poetica, és mindjárt az elején (a doktornő kifejti hogy ribanckodása csak külső máz majd a hátralevő időben mindent megtesz ennek cáfolására), a 3D-re meg nem tudom hogy a vér vagy a csöcsök miatt volt szükség (az egyikből túl sok van, a másikból is, de még így is túl kevés ahhoz hogy megmentse ezt az izét), viszont ha már feminizmus és erős nők:

Szakálla volt genderrovat:
Caster Semenya megkérdőjelezhetetlenül nő – ...vagy nem:
Elvesztette a kötelező hormonkezelése ügyében indított próbaperét Caster Semenya az olimpiai bajnok interszexuális atléta: „Megoldhatatlan kérdésben kellett határoznia a döntőbíróságnak, mert Semenya biológiailag se nem férfi, se nem nő.” – Á, van még ideje eldönteni...
Félmeztelen Femen-aktivisták zavarták meg a nyíltan meleg német egészségügyi minisztert – Hát igen, a Femeneknek semmi se jó. Nade wait, a challenger appears:
kult – Nádas, Alföldi, Fischer a kulturális elit élén: „A kulturális és tudományos élet 458 elismert tagja szavazott arról, hogy kik kortárs magyar kultúra legtekintélyesebb tagjai. Többnyire idős férfiak.” – Ne kerteljünk indexes elvtársak, mondjuk ki szépen: Idős, Fehér, Ciszheteró Férfiak.  Szegény, szegény Alföldi Róbert akárhogy igyekezett mindig a jó oldalra állni mégis közénk sorolták, márpedig sorra jönnek a férfidémonizáló cikkek:
töri másképp 18+ heti bestof – Udvari szerelem, bor­dély és nemi erőszak a középkorban: „A nemi erőszak annyira bevett szokás volt, hogy minden második városi fiatalember életében legalább egyszer részt vett ilyen akcióban.”BEZZEG A TRÓNOKHARCÁBAN UGYANEZ MILYEN MENŐNEK VAN BEÁLLÍTVA Szerintem minden férfival fizettessenek kártérítést minden nőnek!!4
Kinek van nálad több ideje?: „A magasan képzett nők szabadideje sokat csökkent, az alacsonyan képzett férfiaké nőtt.” – Valahogy kihagytátok az okot: munkanélküliség.
Szabadnem – fontos téma – A pozitív testkép mindenkit megillet: „A különböző testalkatok elfogadását célzó body positivity mozgalom története - amely nemcsak nőket érint.” – Vicces ugyanebben a blogban cikket látni a „mérgező férfiasságkultúra” hatásai és megoldásáról, a „mindenkit megillető” pozitív testképre meg csak ennyit:
A szépségkirálynő felszedett EGY kilót, a modellügynökség szemrebbenés nélkül tette át a plus size kategóriábaWait, a challenger appears:
neverordinary – „Sajnálom, Helena Christensen, túl öreg vagy ehhez“: „Az angol Vogue korábbi főszerkesztője szólt be a volt modellnek, hogy már nem kellene ilyeneket hordania.” – Hiába, minden öreg modell menő, csak azok nem akiket fiatalon tettek címlapra!!4!4
neverordinary – híres – A világ egyik leghíresebb modellje el akar tűnni: „Úgy érzi, elfáradt az összes szereptől, amit az élet rákényszerített, és úgy döntött, hogy mindent és mindenkit hátrahagy.” – Kezdem megérteni, szerencsére időközben megtalálták a megoldást:
A márciusi ELLE magazinban az első magyar transz címlaplány: „Ónodi Adél 23 éves, másfél éve Berlinben él.”Vay Blanka likes this, már csak az ELLE-t kéne valahogy semlegesneműsíteni. Nap kommentje:
0

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: éberség, LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés