2019. 05. 20.
From The West of Eros (máj. 20-21-22-23.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
From The West of Eros (máj. 20-21-22-23.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, MÁJUS 20.:
TÁNCOL, S VIHÁNCOL
0
Egy deka bokamérő.

Talán érdemes:
Az M5-ön 2015-ös Dekameron-verzió tíz előtt tíz perccel, gondolom az alapmű pajzánsága miatt (miközben a trónokharcát főműsorban adják pár csatornával arrébb). A Csodálatos Boccaccio nagyjából hű marad a tiszta forráshoz: Firenzéből az ott pusztító pestis elől tíz egészséges fiatal (három fiú, hét lány) vidéki házba menekül ahol pikáns történetekkel szórakoztatják egymást. Az időkeretből (két óra) csak öt mesére futja de a szép álmokhoz ennyi is elég lesz. 22:25-kor ugyancsak Svihákoké a terep de már a Filmbox Plus-on és amerikai kamaszokkal akiket a Fekete Halál helyett first world problémák foglalkoztatnak, főként hogy megtalálják az egyensúlyt csajozás és TANULÁS puskázás között. Utóbbival keltik fel a suli geek-jének figyelmét aki – sorstársaihoz hasonlóan – amilyen jó tanuló olyan rossz csajfelszedő, viszont kezében az aduász onnantól hogy megtudja a srácok titkát. Meg is teszi visszautasíthatatlan ajánlatát: hozzák össze az egyik szépséggel (akibe közben a megzsaroltak egyike is belezúg), különben szétkürtöli hogyan jutottak el a záróvizsgákig... Azon kivételes esetek egyike amikor az alcímbe se lehet belekötni, valóban A nyúl viszi a puskát de a Slackers még Cameron Diaz cameójával együtt is csak újabb bőrlehúzás a Road Trip/Amerikai Pite-féle tinikomédiákról. Végezetül a retekklubbon megint jó későn (éjfél után öt perccel) kezdik a XXI. századot amiben Andorai Péter lesz a velünk élő legenda és ha valaki, ő tényleg az (Nemzet Színésze-, Kossuth-díj, sőt egy alkalommal majdnem az Oscart is megkapta). Mondjuk mindegy mert ezen a héten minden a Trónok Harcáról fog szólni, nálunk is, igaz csak a hírrovatokban, kezdjünk is bele:

Trónok harca? LESZAROM.
de nagyon – Aki szereti a Trónok harcát, az most örülhet – …mert a GoT-ot is LESZAROM:
Két régi ismerős találkozik a Trónok harca új előzetesében: „Közeledik a nyolcadik évad bemutatója, és két új előzetes is érkezett a végjátékhoz.”LESZAROM hogy kik találkoznak…
tévé 8. évad 4. rész: spoileres kibeszélő – Van-e még tétje a Trónok harcának ennyi karakter halála után? Tényleg ott volt egy Starbucks-pohár? – Ha igen, akkor teLESZAROM.
A Trónok harca Brienne-je a valóságban bombanő – Akkor én se képzeletben SZAROM LE :)))
Mi lesz a Trónok harca vége?: „Jon és Dany kézenfogva elfoglalják a Vastrónt, és mellettünk boldogan ugrándozik Tyrion? Nem igazán hiszünk a happy endben, és nem is vágyunk rá.”LESZAROM mire vágytok, amúgy Martin is leszarja.
Eljött a pillanat, amikor visszasírjuk a jegesvödrös kihívást: itt az Arya Challenge (gigászi Trónok harca spoilerek, nyilván)Challenge accepted: LESZAROM!!
Gumicukor – Maisie Williams a trónok harcás szexjelenetről: valószínűleg anyukám, a nevelő apám és a hat testvérem is látta: „Na, nekik vajon mennyire lehetett kényelmetlen nézni Arya Starkot és Gendry Baratheont?”LESZAROM, legyen az ő bajuk.
Kritizátor – Megérkezett a tél: „Egy év kihagyás után visszatért a Trónok harca. Vajon hogyan kezdett a záróévad?”DE MIÉRT TAVASSZAL ÉRKEZIK A TÉL? LESZAROM. Nap kommentje:

bontottcsirke 2019.04.17. 08:24:19
Az előző évadban le kellett volna zárni, mert ez már olyan, mint a barátok közt.
 

KEDD, MÁJUS 21.:
LACKLUSTER COBB
0
Különleges házasságok uniója.

Nem érdemes:
Film Mánia, 21:00 – Francia barátaink továbbra sem adják fel hogy utolérjék az időközben mélyre zuhant halivúdi szintet, ennek a folyamatnak 2011-es állomása a Különleges alakulatok akiket itt túszul ejtett újságírónő (Diane Kruger) kimentésére küldenek. Jobb lett volna sima akciózást forgatni a sztoriból nem pedig army propagandát de anélkül aligha kapták volna meg a hadsereg anyagi és egyéb támogatását. Hiába Tchéky Karyo és Benoit Magimel: nyugodtan kihagyható.

Talán érdemes:
A Cinemaxon nyolckor Stephen Frears és Nick Hornby közösködése. Az Egy házasság helyzete tízperces etűdökből nőtte magát egészestéssé és (minő meglepetés) egy terápiára járó párról szól akik anno pubban ismerkedtek meg (ilyen kezdettel nem csoda ha külső segítség kell a frigyük megmentéséhez). A State Of the Union nagyon brit és nagyon pörgős (az eredeti részek hossza miatt nem is nagyon volt idő üresjáratra), tíz előtt tíz perccel jön az ellenpélda az HBO2-re román dráma-sequellel. A Moromete családdal a nyolcvanas években találkozhattunk először, azóta sok víz lefolyt a Dunán de a saga továbbra is a múltban játszódik: a földműves família a II. VH után új idők hajnalán találja magát és az egyik gyerek értelmiségi (újságírói) pályára készül…ne, ha a körülmények lehetővé tennék. Lassú de azért nem tarrbélásan elnyújtott fekete-fehér art movie nagy idők kis veszteseiről. Közben kilenckor Paul Thomas Anderson alig leplezetten anti-szcientológus alkotása érkezik a Paramount Channelre második világháborús veteránról (Joaquin Phoenix) aki alkoholizmusa leküzdése reményében áll be egy látszólag szimpatikus guru (Philip Seymour Hoffman) mögé és kerül hozzá egyre közelebb. A The Master pont nem Anderson mesterműve és ugyanaz a bajom vele mint a többi cuccával (majd’ két és fél óra hosszú), emellett nagyon látszik hogy a rendező ezt szánta a saját Aranypolgárának. Akárhogyis, Hubbard mellett az összes szektavezérre tesznek utalásokat (ahogy SPOILER a Harcosok klubjára is: nincs kizárva hogy Freddie Quell és Lancaster Dodd ugyanaz a személy SPOILER VÉGE) és mindig jó látni önálló gondolkodásra sarkalló filmeket.

Amiről a Mások beszélnek:
tévé trailer – Készülj az év legszomorúbb napjára: egy hét múlva véget ér a Trónok harca! – Nyugi, már behűtöttem a pezsgőt ^^
Több mint tízmillió amerikai nem megy dolgozni a Trónok harca fináléja miatt: „Hétfőn rengeteg amerikai fog hiányozni vagy késni a munkahelyéről a sorozat utolsó része miatt.” – ...kedden pedig mind sorozatgyilkolni fognak a sorozatuk gyenge befejezése miatt:
Fanboy Híradó – Nem tudott fel­nőni a rajongók teó­riáihoz a Trónok harca: „Az utolsó előtti részben megtörtént néhány réóta várt esemény, csak a kreativitás hiányzott belőlük.” – Miért, a rajongók felnőttek? Na ugye.
mood – Joe Jonas nőnek öltözött a Trónok harca tiszteletéreNEM TUDSZ SEMMIT JOE JONAS Mindig is gyanítottam hogy nem heteró… :SSS
Trónok harca 4: Ebből már nem lehet jól kijönni: „Hiába az előző epizód óriási fordulata, még semmi sem oldódott meg. A történetvezetési problémák sem.” – Dehogynem, kimondták hogy ez valójában jó:
A Trónok harca operatőre: Tudom, hogy nem volt túl sötét, én fényképeztem: „Sokan kritizálják a sorozat legfrissebb részét, mert állítólag túl sötét, így alig lehet látni valamit a történésekből.”...and nothing of value was lost that day.
Ki tudja találni a mesterséges intelligencia, ki éli túl a Trónok harcát? – Hogyne tudná: a Skynet győz és kész.
A legújabb Trónok harca epizód legnagyobb sztárja egy eldobható kávéspohár lett: „Ha olyan sötét lett volna ez a rész is, mint az előző, talán észre se veszik a szemfüles nézők a starbucksos poharat. De észrevették.” – Lehet hogy a Pohár fog felülni a Vastrónra???!4!4 Ne feledjétek, én írtam meg először!!44négy
tévé – Iszonyú félelmetes, sőt, kifejezetten ronda lett Daenerys új viaszbábuja! – Miért, az originál nem az? :D
A Trónok harca Éjkirálya félelmetesen jó arc a kulisszák mögött: „A szlovák kaszkadőr szerepelt már egy Bond-filmben és a Thorban is.” – Szóval ezek is a Másokról szólnak? Mindig is sejtettem!
dc magyarország – A Trónok harca sztárja lesz Bruce Wayne a Titans 2. évadában!: „Gothamben is közeleg a tél.”Wait, a challenger appears:
Valami csoda, amikor a Trónok harca találkozik a Westworlddel – …gondolom Erósztól Nyugatra :DDD
Kit Harington készen áll az apaságra: „Havas Jon szerepét letudva inkább babázna, illetve valami kevésbé jólelkű karakter bőrébe bújna.” – Miért, Havas jólelkű? o_O
hogyvolt 18+ Isten irgalmazzon nekünk: „Hogy mi lesz a Trónok harca vége, a hasba rúgással felérő ötödik rész után már valahol másodlagos.” – Miért, eddig nem volt az? Nap kommentje:

Innovált kutyák 2019.05.14. 17:36:02
jöttek már rajongók megmagyarázni, hogy ez fantasy, ebben minden megtörténhet, tehát nem kell fanyalogni?


SZERDA, MÁJUS 22.:
SLENDER STUDIES
0
Don't take chances.

Talán érdemes:
HBO, 20:00 – Slender Man pár éve kapott videójátékot majd egy doksit is, tavaly pedig önállóan lépett ki a creepypastából és ahogy oly sokszor, Halivúd itt is elszalasztotta a lehetőséget. Let’s face it, az újító mozik függetleneknek és költségvetésükből okosan gazdálkodóknak köszönhetők, a későn eszmélő álomgyár pedig csak kullog utánuk, legyen szó a Blair Witch Projectről vagy a Ringről holott Slendyben is benne lett volna ugyanaz a potenciál ha maradnak a megkezdett amerikai vonalon (kisvárosi gyerekek olyasmivel szórakoznak amivel nem kéne, az pedig lassan átveszi felettük az irányítást), ehelyett ráhúzták a J-horror eszköztárát. Értékelendő hogy nem merülnek el a ma divatos gore-ban de szendermen már so last year (ahogy Momo is), meg az is kicsit unalmas hogy minden ilyesfajta figurára Javier Botet-et castingolják. Nála ezerszer riasztóbb Joey King akit nulla tehetségével is mindenhova betuszkolnak a szülei (igen, ide is), és ha már szörnyűségek hát ott vannak azok akik tevőlegesen is ölni próbáltak Az ismeretlen rém „hatására”. Közben a Filmbox Family-n komoly dolgok gyerekeknek is emészthető formában, ám a 22:40-es kezdés miatt ők fognak lemaradni róla. A Taking Chances-ben kislány kezelné apja távollétét a maga gyermeki eszközeivel és ez (stresszhelyzet oldása fantáziával) működött volna az erőltetett agenda nélkül is (=a papa Afganisztánba ment szolgálati útra).

Trónok seksze rovat:
A Trónok harca Daniel Portmanjét folyton tapperolják a rajongók – Csak azt csinálják amit a tévében láttak.
topcorn szpojlerveszély! – Mi a Trónok harca sikerének öt titka?: „Elstartol a Trónok harca utolsó évada, mi pedig összegyűjtöttük a világot meghódító fantasy-sorozat sikerének öt titkát.” – Á, nincs olyan sok:
hogyvolt +18 Mozgókép – Az út végén a Vastrón vár: „A Trónok harca utolsó évada úgy kezdődött, mint az első, aztán jöttek a sárkányok, meg a lemészárolt gyerekek.”Business as usual:
A Trónok harca történetének harmadik legnépszerűtlenebb epizódja lett a legutóbbi rész: „Ennél csak az erőszakolást és a brutális kínzást kedvelték kevésbé a kritikusok.” – Szemben a nézőkkel. Ja nem, van ami még nekik is sok:
spoiler – Sokkolta a rajongó-kat az a bizonyos szexjelenet az új Trónok harca-részben: „(...) A rajongók nem azon háborodtak fel, hogy mi lesz abból, ha egy Stark és egy Baratheon összeköti életét, hanem az, hogy ugyan a karaktert alakító Maisie Williams már felnőtt, de Arya még gyerek. Ha ezt így ennyiben is hagynánk, akkor nyugodtan lehetne gyerekpornográfiáról beszélni (…), viszont az van, hogy még elvileg sincs szó erről. Mert lehet, hogy a Trónok harca nem írja ki nagy betűkkel, hogy egyes jelenetek között mennyi idő telt el, de attól még Westerosban is múlik az idő. Így oké, hogy a nézők fejében Arya még gyerek, de közben a karakter azért felnőtt.” – Vagy nem, és akkor megvan a következő sorozat-téma…és tényleg:
előzetes – A Trónok harca után jönnek a szomorú, drogos tinik: „Megjelent az Eufória című, magyar operatőrrel felvett HBO-sorozat trailere, a főszerepben a Pókember-filmekből is ismert Zendayával.”Év sorozata.
A tévé már soha nem lesz olyan, mint a Trónok harca előtt: „Egy olyan zsánersorozat alakította át a televíziózást, amiben kiválóan megférnek egymás mellett a sárkányok, a fagyott élőhalottak, a lovagok, az intrika, a szerelem és a mellbevágó erőszak. Az HBO kockáztatott, de nagyot nyert vele.” – Elég baj az, innentől mindenki ezt akarja majd überelni :SSSS
Hat perc szex és a vér maradt ki a Trónok harca kínai rajongóinak: „A cenzorok pont a legjobb részeket vágták ki, megy is a hőbörgés.” – Pedig az egészet kivághatták volna és még akkor is nothing of value would be lost.
tévé – Kit Harington elmesélte, milyen volt, amikor megtudta, kik Havas Jon igazi szülei: „Nagyon izgult, hogy hihetően el tudja-e játszani az apjának hitt Ned Starkban hatalmasat csalódott fiút.” – Várjunk csak, most akkor ő mégsem Darth Vader és Magdi anyus közös gyermeke? Most én is csalódtam, nemkicsit, nagyon :(((


CSÜTÖRTÖK, MÁJUS 23.:
SZABAD-E A KÖNNYBELÁBAD?

0
Lost & Found in America.

Nem érdemes:
HBO, 20:00 – Ha valaminek magyar címében benne van hogy XY elszabadul (vagy az angolban hogy XY’s night out) azzal vigyázni kell, nincs ez másként a Nővérek szabadlábonnal sem amiben lánytesók találkoznak hosszú kihagyás után, egyikük a sitten ült, a másik látszólag törvényes keretek közt találta meg számítását de ofkorsz utóbbi szorul támogatásra, hiába hogy a börtönviselt a „problémásabb” és először az kér tőle segítséget. Klisék rossz aktorokkal (közülük is „kiemelkedik” az ugyancsak protekciós Tiffany Haddish), szinte mellékes hogy a szeleburdi (=füves), de lelke mélyén jótét anyjukat Whoopi Goldberg játssza, a Nobody's Fool nélküle is elég rossz lenne (de tény hogy vele még rosszabb).

Talán érdemes:
Ha valósághűbb képet akarunk kapni a feketékről akkor csak 21:50-kor kapcsoljunk ugyanide (HBO) mert bár mostanra a #BLM-et is túltolták de attól még Sandra Bland tragédiája érdemes rá hogy köztudatban tartsuk: a 28 éves nőt sima szabálysértésért vitték be hogy aztán három nap múlva tisztázatlan körülmények között haljon meg. A hivatalos verzió öngyilkosság de a kép természetesen most sem ilyen egyszerű (mikor az?), a sors kegyetlen tréfája hogy Bland korábban Sandy Speaks c. videósorozatában rendszeresen szóvá tette a rendőri visszaéléseket. Kilenckor még egy háborús veteránnal (Danny Glover) találkozhatunk a Filmboxon aki Vietnam után hazatérve Eltűnt Amerikában és élte a magányos ex-katonák életét de csak míg barátja rá nem bízta a harcok alatt született kislányát. A Missing in Americát nem fogják együtt emlegetni a Született július 4-énnel de attól még korrekt képet fest arról, mi van (nincs) a leszerelteknek.

Friss hírek Westerosból:
Jon Snow: Shakespeare-hez méltó lesz a negyedik részMUHAHA, hát persze:
tévé – Látványos csata nélkül is fantasztikus lett a Trónok harca 8. évada!: „Nagyívű, epikus, szórakoztató – íme az első kritikák az év legjobban várt tévésorozatának nyitányáról.” – Vajon mennyi kritikust kellett ehhez lefizetni?…
Dolgok, amiket megteszünk a szerelemért: „Trónok harca 8. évad, 2. rész: az epizód, amiben alig történt valami, mégis tökéletesen megágyazott a tévétörténelem legnagyobb csatájának.” – ...amiben ugye szintén nem történt semmi, de ha igen, akkor se láttuk volna:
Trónok harca: amikor kihunynak a fények: „A befejező évad harmadik része végre elhozta Tűz és Jég összecsapását. Kár, hogy elég rossz látási körülmények között. Spoileres kibeszélő és kritika.”Év sorozata! Év filmje!!!4
Nem csak a németeknél, az Egyesült Államokban is egyre több az Arya – A németeket még megérteném, náluk ennek szinte hagyománya van, na de az amcsik?
tévé – Újabb baki a Trónok harcában – Dehát az egész egyetlen hatalmas baki o_O
Mintha a Trónok harca színészei nem lelkesednének igazán az utolsó évadért – Ha ők utálják, mit mondjak én?
Az se baj, ha Martin sose írja meg a befejezést: „Nyolc éve várnak a rajongók a regények hatodik kötetére. Egyáltalán nem hálás feladat most már megírni a végét, nem csoda, hogy Martinnak semmi kedve hozzá. Hogy lesz ebből irodalom?” – Úgy ahogy sorozat, basszus: majd improvizál valamit...
Már 262 ezren írták alá a Trónok harca újraforgatásáért indított petíciót: „Szerintük az utolsó évad nem méltó a sorozathoz, ezért azt teljesen elölről kéne kezdeni.” – El ne feledjék újraíratni Martinnal a könyveket is a hesstegmítú jegyében :DD
tévé – Maisie Williams szerint újra kell nézned a Trónok harca 1. évadát, mielőtt leülsz a 8. évad elé: „Ő is így tett a sok visszautalás miatt. Szerinte Havas Jon a péniszével gondolkodik, ami miatt sok vitája lesz Aryával!” – Á, megvárom a Martin-rewrite-ot:
hogyvolt 18+ trónok harca – Gyere őrült, gyere őrült, névsorolvasás!: „A Trónok Harca lassan szürreá­lisabb, mint a Dali-életmű. Az írók már nem is próbálkoznak a koherens történetmeséléssel.” – Miért, eddig próbálkoztak vele?
Minden idők leghülyébb tervére készülhetnek a Trónok Harcában – Az egész úgy hülyeség ahogy van...
Életemben először megnéztem egy részt a Trónok harcából, és rájöttem, hogy egész gyerekkoromban hazudtak nekem: „Ezelőtt semmit sem láttam ebből a kardozós-sárkányos meséből, de most megnéztem minden épeszű ember helyett. Temetni jöttem a civilizációt, nem dicsérni.”Keep calm, kicsivel később íródott egy ugyanilyen elfogult cikk a másik oldalról:
Most először nem néztem meg egy részt a Trónok harcából, mert rájöttem, hogy akkor volt igazán jó, amikor nem akarták befejezni: „Ez már egy ideje nem az a sorozat, amit akár éjszaka hullafáradtan is bevállalnék, mert annyira érdekel, de attól még jó sorozat. Éppen azt mesélte, hogy a világ bonyolultabb annál, hogy a fal innenső oldalán a jók vannak, mögötte a rosszak.” – …akik azabajhogytovábbmennek, tudjuk, tudjuk… A GoT-rajongókat cikiző „újságíróknak” meg jöjjön a Nap kommentje az eggyel feljebbi cikk alól:
0

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés