2019. 06. 01.
YoU kNow It’s US. (jún. 1-2.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
YoU kNow It’s US. (jún. 1-2.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, JÚNIUS 1.:
KIKEL-E?
0
Sí, belle.

Nem érdemes:
Nyolckor harmatgyenge rom.kom. a Film Now műsorán. A Honnan tudod?-ot még Jack Nicholson se menti: sportcsapatából kirúgott csaj (Reese Witherspoon) két rosszfiú közt őrlődik, az egyik (Owen Wilson) simán csak szoknyabolond, a másikra (Paul Rudd) már nagyobb bűnök árnya vetül (főleg apai részről). Meg lehetne ezt oldani jól de James L. Brooks-nak (Simpson család, Lesz ez még így se, stb.) most nagyon nem jött össze, semmi nincs a helyén, semmi nem működik. Witherspoon anno megmutatta hogy ki tudja parodizálni a szőkenő-lét közhelyeit, itt viszont pont olyanra írták meg a karakterét. Kerüld.

Talán érdemes:
Fél kilenckor megtévesztő című drámázás a Cinemax 2-őn mivelhogy az abban szereplő Sibelnek köze nincs a Trónok harcát megjárt expornós Kekillihez. A néma (és csak a régi helyi füttynyelven „beszélő”) török leányzó állatokkal hamarabb megtalálja a közös hangot mint faluja lakóival akik szinte bolondként kezelik, azt sem veszik komolyan amikor elindul megkeresni az őket rettegésben tartó farkast hogy azzal vívja ki tiszteletüket. A felállított csapdába azonban szökött katona sétál bele aki meglátja a lányban a nőt, az pedig cserébe ápolja és bújtatja de lebukásuk megjósolható (ahogy az is hogy Sibel eme húzásával húga házasságát is keresztülhúzta)... Mágikus realista darab kicsit feminista beütéssel (de jogosan mert egyes ottani vidékeken a nő még mindig másodrendű). A főprogram tévében-hírekben Ferenc pápa csíksomlyói látogatása lesz, a Duna TV-n 20:25-től az eseményt követhetjük hogy aztán ugyanitt négyéves doksit (Buenos Airestől a Vatikánig) kapjunk róla fél tízkor, közben pedig 21:05-kor a Spektrum is beszáll A pápaság intézményével foglalkozó ismeretterjesztősdivel ami szerint e tisztség mindenkori viselője A történelem legbefolyásosabb embere – hát lehet hogy van benne valami de a legszimpatikusabb mégsem ő:

Ajánlott:
Ha már mindenképp vallás akkor féléjfélkor irány a Duna, ott lesz jelenése valakinek aki a celebeskedés helyett az életét áldozta a természetvédelemért, pontosabban Amazónia esőerdőiért. Dorothy Stang harca majd’ másfél évtizede ért véget amikor brazil birtokosok megölették – de nem ezzel fejeződött be mert az „okos” terv visszaütött és globálisan ismertek lettek a felbujtók illegális üzelmei-károkozásai. Jellemző hogy 2019-ben hirtelen mindenki játssza környezettudatost és tüntető gyerekekből csinálnak hősöket miközben Stangról alig esik szó dehát ő ugye csak egy apáca volt, és akkor maradjunk is a környéken:

A seksz, a szipu rovat:
The Mexikó Edition:
Zavargás van egy ukrán börtönben, a Nemzeti Gárda is kivonult: „Az odesszai börtön állítólag lángokban áll.”Keep calm, Dél-Amerika jobban teljesít:
Jogvédők szerint legalább 23 ember meghalt egy venezuelai börtönlázadásban: „Egyre gyakoribbak az ilyen összecsapások a túlzsúfolt börtönökben.” – Ez is a szabadlábon élők hibája, sőt egyenesen az élőké:
35 holttestet találtak egy ingatlan területén Mexikóban: „Tavaly 29 ezer ember vált gyilkosság áldozatává.”Wait, a challenger appears:
Mészárlás egy brazil bárban: „Tizenegy embert lőttek agyon vasárnap este, a rendőrség leszámolásra gyanakszik.” – Tényleg? Nahát! Nem mondjátok!!44!
200 zacskó kokaint nyelt le, hogy kicsempéssze Mexikóból, de a repülőn kiszakadt a zacskó: „A gép kényszerleszállást hajtott végre, de a férfit nem tudták megmenteni.”EZ IS A MI HIBÁNK ...and nothing of value was lost that day.
Soha ne izmozz egy rendszergazdával, chico: „Különben az FBI elfogja, beszervezi, és lebuktatja a jól menő drogbizniszedet. Így járt a Sinaloa drogkartell vezetője, a Köpcös is.” – Nem lennék most a beszervezett helyében:
Az erőszakról forgatott dokumentumfilmet, amikor lelőtték: „Kolumbiában elvileg már kitört a béke, de ennek nem mindenki örül.” – Kitört a béke, ennek ők nem örülnek és agyonlőnek egy filmest. Értem...ja nem.
Háromszor rálőttek egy képviselőre az argentin parlament közelében: „Hector Olivarest súlyos sérülésekkel szállították kórházba, a tanácsadója a helyszínen meghalt.” – Nem baj, majd négy gyerekkel világutazó honfitársunk elmondja ez miért normális arrafelé :D


VASÁRNAP, JÚNIUS 2.:
THAT’S ALL, FFOLKES!
0
I dont't always say 'hi, Jack!', but when I do...

Talán érdemes:
Fél kilenckor újra az őserdő Kimondatlan szomorúságában találhatjuk magunkat a Cinemax 2 segítségével de a hangsúly ezúttal a menekült-témán lesz. Kolumbiai anya gyerekeivel az Amazonas egyik kis szigetén húzza meg magát a családfő eltűnése után akiről csak addig gyanítják hogy odaveszett a hazájukban dúló harcokban míg váratlanul fel nem tűnik – de vajon tényleg ő az vagy csak a szigeten kóborló kísértetek űznek tréfát velük? Más: a TV2 egészen háromnegyed éjfélig dugdos egy Roger Moore-akciózást melynek a közelmúlt olajszállítós tragédiái adnak aktualitást. Két fúrótorony (Jennifer, Ruth) között ingázó, ugyancsak női nevű (Esther) hajót eltérít egy terroristavezér (Anthony Perkins) és követői, a brit kormány pedig vagy kiköhögi a 25 millió fontos váltságdíjat vagy megkérik a legjobb szabadúszót (Moore) hogy tegye a kötelességét, ő pedig jön, csapatostul-mindenestül. Ha a (ffolkes, ill. Assault Force néven is futó) North Sea Hijack ismerős valakinek az jó nyomon van: az Úszó erőd kb. ugyanez Seagal „mimikájával” és Erika Eleniak melleivel kitömve – érdekes, azon senki se volt kiakadva, bezzeg Moore többször is megkapta az elvált, kiábrándult Rufus Excalibur Ffolkes miatt hogy mekkora nőgyűlölő (a kritikusoknak fel se tűnt hogy a színész James Bond tökéletes ellentétét hozta). A retekklubb is ad jó dolgokat bár ők is jó későn (hajnali egykor), pedig Takács Mária doksija A Mandák ház lelkészéről jobb lenne ha minél többekhez jutna el. Bolba Márta háromgyerekes anya, egyben evangélikus egyházi személy akinek működési kerülete a zűrös nyolc, ennek megfelelően gyülekezete is sokrétű – ő pedig alkalmasint politikai téren is kiáll értük.

Év filmje rovat:
A Thor és az X-Men írója csinált egy filmet, a Stranger Things meg a sarokban pislog: „A Világ pereme című filmben pár kiskölyök elmegy egy nyári táborba, amit egy kicsit megzavar a földönkívüliek inváziója.”ÉV FILMJE Wait, a challenger appears:
Az Örökség rendezőjének új horrorja után a nyár soha nem lesz ugyanaz: „Megérkezett a hosszabb előzetes a Midsommarhoz. A Magyarországon forgatott filmnek hazai bemutatójáról egyelőre sajnos nincs hír.” – Pedig biztos Év filmje lenne :(((
Kritika – Milyen bájos ez a film! Kár, hogy ilyen rossz – Dehát pont attól ez az Év filmje. Vagy nem:
A dán Harry Potter egy súlyos tévedés: „Az Erdei boszorkánynál jelenleg csak jobb filmeket lehet látni a mozikban.” – Bezzeg ha Kínából jön ilyesmi az egyből Év filmje lesz:
kritika – Kína első megasci-fije teljesen értelmetlen, ettől jó: „A The Wandering Earth fura, bizarr, sokszor egy 2012-es videojátéknak néz ki, de valahogy mégis megfogja az embert.”MAGYARUL: ÉV FILMJE szar.
Novemberben érkezik a világ legrejtélyesebb videójátéka: „Kilenc perces előzetes is jött a Death Strandinghez, de még mindig az égvilágon semmit nem lehet érteni az egészből.”ÉV JÁTÉKA Lásd fentebb.
Far Cry New Dawn – Vissza a jövőbe: „A Far Cry 5-öt megfosztották hibáitól, és beleoltották a Mad Maxbe.” – Amiben fehér emberre lőnek célba az nem is lehet más mint Év játéka ^^
Kritika – A film, ami taccsra vágja a szexuális életétÉv filmje!!
Recorder – film – Quentin Tarantino Hollywood megmentője: „Láttuk az új Tarantino-filmet, el is mondjuk, milyen volt. Spoilerek nélkül.” – Vagy nem is ő a megmentő, mert:
Roman Polanski felesége felháborodott Tarantino filmje miatt: „(...) Emmanuelle Seigner felháborodásának adott hangot (...) hogy Quentin Tarantino nem konzultált férjével a (...) Volt egyszer egy Hollywood című filmjéről, amelyben Polanski 1969-ben brutálisan meggyilkolt feleségének, Sharon Tate-nek az alakja is feltűnik. (...) Roman Polanski 1978-ban Franciaországba menekült, mielőtt ítéletet hirdettek volna abban az eljárásban, amely egy 13 éves lány megerőszakolása ügyében indult ellene az Egyesült Államokban. Polanskit ugyan 2003-ban Oscar-díjjal jutalmazta az amerikai filmakadémia A zongorista című filmjéért, ám azt soha nem vehette át, majd a szexuális zaklatások ellen fellépő MeToo mozgalom hatására megvonták tagságát.” – Mítúnál maradva:
Kritika – Akkor is molesztálás, ha látszólag mindenki élvezi – Jajj dehogyis molesztálás gyerekek, hát megírta a HVG is hogy ez az Év filmje:
Nem a legyőzhetetlen vágyainktól válunk bűnössé: „Az északiak ismét példát mutatnak őszinteségből. A dán-svéd Szívek királynője véletlenül sem attól lesz szélsőségesen megrendítő, felkavaró film, hogy a főszereplő nő lefekszik benne a férje kamasz fiával, és ezt esetenként pornográf részletességgel mutatja a kamera. Kritika.”Év filmje, Harvey Weinstein & Asia Argento likes this,....kimaradt valami? Ja igen, a Nap kommentje:

0
VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés