2019. 07. 01.
Deserts and Cramp Us (júl. 1-2-3-4.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Deserts and Cramp Us (júl. 1-2-3-4.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, JÚLIUS 1.:
GENERAL IS SINUS
0
Rémálmok, az egyenetleim.

Talán érdemes:
Nyolckor valóságalapú svéd komédia a Cinemaxon: miután városát poénból a Földkerekség legunalmasabb helyének szavazzák, egy köpingi fickó úgy dönt, Sütigenerálisként veszi fel a kesztyűt és gondoskodik róla hogy másról is híresek legyenek: itt fog elkészülni a világ legnagyobb tortája… Ha lekésnéd, holnap 10:40-kor repetázhatsz ugyanitt. A mai nap nagy dobása negyed kilenckor jön az HBO3-ra Joseph Heller (eddig) adaptálhatatlan(nak hitt) regényének sorozatverziójával. A 22-es csapdájából voltmár egy egészestés (a blogban is), de mivel azóta eltelt kb. 50 év, ideje volt egy remake-nek – hát meglátjuk, talán háromnegyed órás részekben jobban ki tudja bontani a producerré avanzsált George Clooney és segítői SPOILER vagy nem, ugyanis a legvégét valamiért kihagyták SPOILER VÉGE. Magát a regényt remélhetőleg nem kell bemutatni senkinek, kevés ennél maróbb szatíra született az értelmetlen háborúkról, a szállóigévé lett cím is ezek kafkai abszurditására utal: ahhoz hogy a főhős Yossarian megszabaduljon a hadseregtől, el kell hitetnie a kötelező bevetések számát emelgető feletteseivel hogy őrült, de ha az lenne, nem lehetnének olyan logikus kérései mint a felmentésért folyamodás. Aki lemarad róla az szerdán 14:25-kor megnézheti ugyanitt. Szériáknál és az anyacsatornánál (HBO) maradva tízkor Lukas Moodysson tesz kísérletet megtépázott renoméja helyreállítására a vidékre költöző pszichológus Göstával (Vilhelm Blomgren) aki ifjonti hévvel igyekszik megfelelni új környezete elvárásainak, L. M. korábbi alkotásainak ismeretében ez biztos nem lesz zökkenőmentes… 00:25-kor (vagyis már kedden) egyórás doksi az M5-ön abból az alkalomból hogy 2011-ben Kallós Zoltán 85 éves volt, vissza lehetett hát tekinteni a magyar népdalkincsre áldozott életére. Lesz még éjfél előtt öt perccel gyenguska tinithriller (Rémálom az egyetemen) is a Film4-en amiben két csajt szakít el egymástól a sors, kétszer is, először mikor egyikük bekerül a menő tanulók közé, másodjára pedig mikor megölik, így a suspectté előlépett ex-öribarinőnek tisztáznia kell magát… Maradjunk annyiban hogy a Deadly Sorority-nek nem csak a neve hasonlít a Sorority Murderre (vagy a Dead On Campus-ra, amúgy mindhárom Lifetime-produkció).

Jennifer Lawrence? LESZAROM.
Gumicukor – Jennifer Lawrence a kínos pisilős történeteiről is szívesen mesél: „Ebben az anekdotában arról van szó, hogy Lawrence hogyan pisilt az X-Men forgatásán, ahol egy kék latexruhában volt, miközben James McAvoy lőtt rá egy játékpisztollyal.” – Kihagyta azt a részt amikor leszartam:
Búúú – Jennifer Lawrence egy perverz – Fentiek után bármit elhiszek róla. Ja és LE is SZAROM.
Jennifer Lawrence nem elég szép egy szerephez: „Lehet, hogy ezért nem lehet majd benne az új Tarantino-filmben.” – Inkább azért mert LESZAROM.
Gyönyörű és merész – Köldökig dekoltált ruhában reklámozta az X-Ment Jennifer LawrenceHarvey Weinstein likes this, én azonban LESZAROM.
Trollmozi – híres – Jennifer Lawrence ennél szexibb már nem is lehetne: „Köszönhetően a dögös ruhák­nak és dekoltázsoknak, amiket a filmje sajtókörútján villantott.” – Lásd fentebb...
Az új X-Ment még az is unja, aki benne van: „Jennifer Lawrence megszűnik létezni a vásznon, de van, aki még nála is rosszabbul járt. Csúnyán összecsapták az Apokalipszist.” – Majd a valódi helyreteszi ezeket az Istenutánzatokat is, addig is LESZAROM.
Mindenki támogatja Jennifer Lawrence harcát: „Nemcsak színésznők, de Bradley Cooper is felszólalt az egyenlő bérezésért vívott harcában.” – Senki sem szólt nekik hogy már nem aktuális a dolog:
Jennifer Lawerence a legjobban kereső színésznő: „52 millió dollárjával az összesített listán is második lenne.”HELYESEN ÍRNI MEG MÉG MINDIG NEM TUDTOK LESZAROM.
Jennifer Lawrence szuperdögös takarító lettLESZAR Luc Besson likes this. Ja ő nem :SSS
Jennifer Lawrence saját viaszszobrának öltözött: „Mintha egy tökéletes görög női alakról szedte volna le a ruhát.”LESZA Wait, a challenger appears:
Jennifer Lawrence mintha nem is önmaga lenne a Dior új kampányában – Működik az agymosó programozás :SSS
Igen, az ott tényleg fika volt Jennifer Lawrence orrán – Dehogyis, csak egy kis LESZAROM :)))
 

KEDD, JÚLIUS 2.:
ÉVEK VÁGTATNAK...
0
...a sötét jövő ötven árnya alatt.

Nem érdemes:
Ha valakit érdekel még Marlon Wayans mivel foglalkozik az féléjfélkor büntetheti magát a Film+-on a Fekete ötven árnyalatával amiben barátunk azt tenné a 50 Shades-szel amit a horrorokkal a Scary Movie-ban. Christian itt nem Grey hanem Black és ahogy a cuckoldok (de főleg asszonyaik) mondják, once you go black you never go back – minden adott hogy kimaxolják a sekszes-feketés poénokat (persze PC-határon belül) és hogy a néző jól szórakozzon. Nos, mindez vagy azért nem sikerült mert már a Shades is szemét volt, vagy mert Wayans (és az őt dirigáló Michael Tiddes) egyszerűen kiégett és azt hiszik ha simán rekreálják a gúnyolni szánt jeleneteket az elég – hát, nagyon nem az. Minap ünnepeltük Mel Brooks szülinapját, szomorú hogy az ő paródiáitól idáig vezetett az út, Wayans-ról meg lassan elfelejt(het)jük hogy valóban tud(ott) színészkedni (lásd az általam amúgy nem kedvelt Requiem for a Dream-et amiben nagyot alakított). Ha azt lőtték be hogy a szürkeötvennél is szarabbat csináljanak akkor bravó, egyébként úgy FAIL az egész ahogy van.

Talán érdemes:
Az HBO-n fél tízkor egy családban Évek alatt lezajló változásokat követhet aki akar vagy akinek van gyomra merthogy az agendákat sajnos itt is túltolják és egy idő után nem lehet eldönteni melyik oldalon is állnak a készítők. Ha az elrettentés és felvilágosítás volt a cél, OK, de mi van ha 2019. évben (!) játszódó Years and Years is csak a hidden in plain sight-folyamat része, érzékenyítve minket a jelenből jövőbe (lásd Black Mirror)? 22:00-kor lovas komolykodás magyar vonatkozással (Sinkovics Géza operatőrködése) a Film4-en ahol magányos anya száll újra nyeregbe hogy így szedje össze magát szakítás után (és tisztelegjen néhai húga előtt), ha azt hinnénk hogy ez könnyű, képzeljük hozzá hogy mindezt látássérült lovon teszi (hát ezért a Vakvágta a jövőbe). Utána az M5-ön újabb doksi 00:25-kor (nem lehet igaz!) Kocsis Zoltán 60. születésnapjával amiben sorra veszik a zeneszerző-karmester karrierjének állomásait (remélem megemlítik a csernobili katasztrófa áldozatainak emlékére készült művét is). 2012-es gyártmány így a ’16-os coda nem lehet benne de talán jobb is ha az aktív Kocsist őrizzük meg emlékeinkben.

Halál a guglira! rovat:
Nagyon durva EU-s büntetés elé néz a Google: „Az AdSense hirdetési rendszer miatt. Forintban mérve 13 számjegyű is lehet az összeg.”MUHAHA, azt remélem is, megérdemlik:
Húszmilliárd eurós adóoptimalizáláson kapták a Google-t: „Nagyot haraptak a dupla ír-holland szendvicsből.” – ...meg aztán másból is:
A Google kiharapott egy darabot a HTC-ből – Hát inkább mint hogy a THC-ből harapjanak egyet! LOL!!
Amikor a gyereked első szava nem mama, vagy papa, hanem az, hogy Google, na akkor tudod, hogy a 21. század végképp felfalta az életed – Majd az lesz a durva amikor a gyerekednek írsz de a gugli válaszol:
Algoritmust fejleszt a Google, ami helyettünk válaszolhat a barátaink üzeneteire: „Kitalálja, mit válaszolnál és össze is hozza a választ.”More barát than barát, és innentől ami valamikor kapcsolattartásra szolgált az csak még jobban elválasztja egymástól az embereket :(((
helpdeszka – Megszűnik a Google+, mi lesz az adataimmal?: „Ön is kapott üzenetet, hogy amit nem tölt le, törlik? Ön is csak a Gmail miatt került fel az oldalra, és most nem tudja, mennyiben érinti ez?”MAGYARUL: minden marad a guglinál.
Automatikusan törli az adatainkat a Google: „Teljes tiltás helyett megadhatjuk, hogy csak kis ideig tartsa meg az információkat.” – Lásd fentebb, azzal a kitétellel hogy aki kéri az adattörlést azt fokozottan meg fogják figyelni.
Egy holland sebész nyert a Google ellen, törölniük kell őt a találatok közül – Lásd fentebb...
A Google-t már nem érdekli, ha gonosz: „A cég szándéknyilatkozatából eltűnt a Don't be evil szlogen. Eközben a munkatársak lázadnak a Pentagon katonai megrendelése miatt.” – Majd elküldik őket egy kínai átnevelőtáborba oszt’ jónapot:
A Google segít az adatok védelmében az aktivistáknak, kivéve Iránban, Szíriában vagy a Krímben: „De ott minek is, ugye.” – Ugyan már, ott is segít adatügyben csak az elnyomóknak:
A Google nem törli áruházából a szaúdi alkalmazást, amivel a férfiak lenyomozhatják a feleségeiket: „A cég szerint semmilyen szabályt nem sért az app.”Kína likes this, az ujgurok nem, Zuckerberg meg rohan a trend után:
Jogvédők szerint a Google és a Facebook támogatja a nők elnyomását Szaúd-Arábiában: „Támogatják az alkalmazást, amivel a szaúdi férfiak követhetik a feleségük mozgását.” – Hát akkor halál a faszbúkra is. De nem most...
A helyiek minden mozdulatát követné a Google Torontóba megálmodott okosvárosa: „A pár hektáros tervekből mára egy gigantikus Google-város tervei rajzolódtak ki Kanadában, ami egyre több mindenkinek nem tetszik.” – Nem is értem miért. Nap kommentje:

0
SZERDA, JÚLIUS 3.:
1492? I THINK NOT!
0
Minden szentnek maga felé hajlik a desszertje.

Talán érdemes:
Nyolckor a tüzes Dél-Amerikába ugorhatunk el a Cinemax segítségével hogy megismerjünk egy érzelmes bérgyilkost aki 492 célpont megölése után fedezi fel magában a rég eltemetett gyermeket. Igen, fiatal volt és kellett neki a pénz azt meg csak vérrel lehet megszerezni arrafele, inkább legyünk tettesek mint áldozatok, sötöbö. Állítólag valós történetből készült de én előbb hiszek a négy gyerekkel egy lakókocsiban turnézó magyar családnak mint egy helyinek, Brazília, Mexikó és Venezuela a béke szigetei!!4!4 négy Két órával később (tízkor) ezt a szálat viszik tovább a Film Mánián a Sivatagi szentekkel de már egy amcsi kollégával, Arthur Banks-szel (Kiefer Sutherland) és az ő utolsó megbízatásával amit úgy gondol megoldani hogy felvesz egy stopposcsajt (Melora Walters) hátha vele teljes lesz az inkognitója – és perszehogy ő lesz aki tönkrevágja az egészet (rögtön mögötte második helyen az FBI). A Desert Saints egynekjó indie-akciózás amit az ifjabbik Sutherland tesz igazán emlékezetessé (na meg pár csavar a vége felé). Mindeközben természetesen folytatódnak a múlt héten kezdett sorozatok így a Mattoni is a Dunán 20:35-től majd ugyanitt egy órával később (21:35) a Pietro szigete ahol tovább fonódik a régi szégyene (nemierőszak) miatt elmenekült rendőrnő sztorija aki anno nem vetette el a gyerekét – amaz viszont most pont erre készül…

Kössz, oktatás! rovat:
Travelling Teacher – Érdemes lenne leszámolni az ideális tanár képével: „Nem csupán az alacsony fizetések tántorítják el a pályától a fiatalokat.” – Ja, sőt csak úgy dől a pénz az oktatásba, mindhiába:
10 – Sokat költünk, sokat tudunk, mégsincs eredmény: „Mi hiányzik az iskolák digitális átállásához? A tanárok attitűdje és az átgondolt fejlesztés.” – Jaja, a tanár a hibás…
A 3 dolog, amire a gyereknek szüksége van: „Segítünk: nem, nem a legújabb kütyü lesz az.” – Most akkor mégsem kell digitálisan átállnunk? Döntsétek már el…
Feltuningolta a módszereit a lányokat kódolni tanító Skool: „Tervezői gondolkodásra építve kódolnak az órákon. Erre a munkaerőpiac is szomjazik.” – Le vagytok maradva, a tervezői gondolkodás már nem menő:
Összesen három tantárgy lesz a Prezi alapítójának iskoláiban: „(…) A STEM nevű tárgy a világ megértését és leírását segíti (...). A KULT tantárgyon keresztül az emberi kultúrák nyelveiről, művészi kifejezési módjairól, múltjáról és jelenéről tanulnak. A Harmónia nevű tantárgy a diákokat az önmagukhoz, társaikhoz és a környezetükhöz való kapcsolódás útján kíséri, hogy testi lelki-egyensúlyban éljenek a világban.” – Nem ez a hippi-közhelyszótár az igazi vicc hanem ez: „Az iskolában 12 éven át nem lesznek osztályzatok. (…) A gyerekek (…) jegyeket csak akkor kapnak, amikor elmennek az iskolából.” – …és gondolom a bizonyítványt minden kultúrnemzet elfogadja majd.
4 gyerekkel – Homeschooling, worldschooling, unschooling: „Csak mi magyarok nem hallot­tunk ezekről eddig?” – Tudjuk, tudjuk, bezzeg Mexikó! Bezzeg Venezuela! Bezzeg ti ott lent négy gyerekkel, egy autóval!44!!!
k – Tanítót keres fia mellé egy nudista pár: „Az eddigi tanítók nem bírták elviselni, hogy a szülők otthon meztelenül mászkálnak.” – Megértem őket, én se bírnám :SS
Nincs összefüggés a képernyő előtt töltött idő és a gyerekek mentális egészsége között egy átfogó kutatás szerint – …ahogy a ketamin meg a varázsgomba sem drog hanem gyógyszer, kimutatták brit tudósok: „Az Oxfordi Egyetem kutatói több mint 17 ezer fiatal tapasztalataira támaszkodva állítják, hogy pszichésen semmit sem számít, hány órát töltenek a kamaszok tévézéssel, telefonozással, videojátékozással és internetezéssel.” – Na most vagy ők hazudnak, vagy a WHO:
Minél kevesebbet bámulja egy gyerek a képernyőt, annál jobb: „A WHO azt javasolja, hogy ötéves kor alatt legfeljebb egy órát, két éves kor alatt meg semennyit ne tévézzenek, tabletezzenek, telefonozzanak a gyerekek.” – Támogatom!4!4!
Egyáltalán nem helyes korán kelteni a kamaszokat: „Nem hiszti, hogy nehezen ébrednek! Biológiai oka van a tinédzserek álomkórjának. Egyre több országban merül fel, hogy később kellene kezdeni a tanítást. Párizsban most vezetik be.” – …ahogy Finnországban az alapjövedelmet.
téveszmék – „Az ősz ember előtt kelj fel, és becsüld meg az öreg embert“: „Nincs olyan földlakó, aki nem gondolkodott még el soha azon, hogy a magas életkor valójában mitől is annyira tiszteletreméltó.” – Majd hatvanévesen másképp fogod gondolni…már ha megéred :DD
 

CSÜTÖRTÖK, JÚLIUS 4.:
RICSI ÉS PÓVERI
0
Na de Moana!...

Nem érdemes:
Duna TV, 22:05: Karinthy-gyűrű díjátadó – Politikai hovatartozástól függetlenül legyünk nagyon őszinték (és rövidek): a Bagi-Nacsa párosnak nem most kellett volna megkapnia a gyűrűt hanem amikor még úgy-ahogy jók voltak (cirka 15 éve).

Talán érdemes:
Nyolckor 2005-ös bohózatban teszik fel az örök kérdést a Film4-en miszerint Gyerek vagy karrier? Ezt kutatják az itt szerepet cserélő nők is akik közül az egyiknek már van, a másik csak szeretne de a pasija nem akar a bizonytalan megélhetés mellett még ebbe is belevágni pedig a jó válasz az hogy mindkettő belefér. Ugyanabban az időben (20:00) sequel Olaszhonból az HBO-n: a Szegény gazdagok 2-ben Tucciék adóparadicsomot kreálnak kis falujukból, de őket is háttérbe szorította a direktor Fausto Brizzi zaklatási botránya akit nem lehetett úgy kitenni mint Spacey-t, a forgalmazók aztán a legegyszerűbb megoldás mellett döntöttek és eltüntették a Poveri Ma Ricchissimi-ből mintha sose lett volna köze a hozzá. Ugyanitt maradva 21:40-kor egy idei doksival tudatosítják bennünk a klímaváltozás veszélyeit amiktől ha mi nem is de leszármazottaink biztosan szenvedni fognak. A Forrongó jég amiatt is fontos mivel a baljós jelekre nem minden vezető figyel (nem csak magunkra gondolok hanem egyes szennyező ÉS túlnépesedett országokra is). A hisztériakeltés helyett a megoldásokra helyezik a hangsúlyt, remélem lesz aki odafigyel rájuk hisz' Leo DiCapriót is ezért nyerték meg a narrációra. Nekem egyedül vele van bajom mert hát egy fiatal modelleket döngető, nagy ökológiai lábnyommal rendelkező hírességtől kicsit felemás ez a gesztus, ahogy az is hogy az imént hivatkozott Indiát-Kínát meg sem említik benne, és ha már klímatagadók:

Trump rovat:
fabius – külföld – Az USA 5 legrosszabb elnöke: „Az USA eddigi 236 éves történel­me alatt összesen 45 elnököt választott, melyek közül 5 a kudarcai miatt érdekes.”ÉBERSÉG! indexes elvtársak! Mi az hogy Donald Trump csak a harmadik helyig jutott?! Mondjuk azt öröm látni hogy se az orális irodás-szaxofonos Clinton, se a békenóbeles-arabtavaszhozó Obama nem fért fel a listára, csak így tovább a pártatlan újságírással ^^
Aranyslozin tojó, öt méter magas, beszélő robot Trumppal készülnek a tüntetők az amerikai elnök brit látogatásáraHA HA VERY akarom mondani ROBOTRUMP VOLTMÁR , TÖBBSZÖR IS na majd most: wait, a challenger appears:
Óriáscsecsemőnek nevezte Trumpot a londoni polgármesterŐ AZ AKI SZERINT A TERROR A NAGYVÁROSI ÉLET VELEJÁRÓJA? LOL Wait, a challenger appears:
Jim Carrey ezúttal aprócska péniszű, kakás kisbabaként festette meg Donald Trumpot – És? Attól az övé nagyobb lesz vagy mi?
Nagyot megy a Donald Trump hollywoodi csillagát megrongáló férfi: most ellopott egy Marilyn Monroe-szobrot – Most miért ne, ha már a tengerész szobráról lemaradt…
Nem volt kínos csókjelenet – Rég láttuk már ennyire boldognak a Trump házaspárt: „Annyi kínos puszijelenet után most végre mosolyogva, kéz a kézben sétáltak végig.” – Ha kínos a csókjelenet azabaj, ha boldogok a Trumpok akkor meg azabaj…
Mozi – Ivanka Trump olyan ijesztő ezen a képen, hogy ihletet adott a Tűnj el! és a Mi rendezőjének - FOTÓ!: „Szakadni fogsz a röhögéstől, ha megnézed, milyen hétköznapinak szánt, de iszonyúan ijesztőre sikerült tartalmak közül szemezgethet a Twitteren Jordan Peele.”HA HA VERY FUNNY avagy fekete rendezőtől ez sem rasszizmus.
Egy énekesnő ukuleléjét és hónalj-szőrét mutogatta a Fehér Házban: „Amanda Palmer punkénekesnőről van szó. A hangszerén volt egy jó odamondós felirat is.” – …amitől rögtön lemondott a teljes amcsi kormány. Ja nem, de wait, a challenger appears:
De Niro szerint Trump fasiszta: „A színész a Guardianben Hitlerhez és Mussolinihez hasonlította az amerikai elnököt.” – ...aztán kicsit visszafogta magát:
De Niro Trumpról: Ez egy lúzer, egy wannabe gengszter: „Vito Corleone szerint a gengszterek legalább betartják a szavukat, az amerikai elnöknek még ez sem megy.” – Jajj dehogynem, ha nem neki akkor a beosztottjainak:
Kokain és prostik, avagy Trump embereinek még mindig fekete folt az internet működése – Hát legalább őszinték, bezzeg Obama alárendeltjei mind feddhetetlenek voltak…ja nem:
Vádat emeltek Obama volt jogi tanácsadója ellen: „Greg Craig eltitkolta, hogy 2012-ben Ukrajnának dolgozott.” – Nahát, hogy mik vannak!!! Ki hitte volna!4!4!! A végén még az arab tavaszról is kiderül valami…
Kremlinem: olyat művelt az orosz kormány főpropagandistája, amiről csak álmodhatnak a magyar kollégái: „Putyin nemrég a rapről beszélt, Dimitrij Kiszeljov most rappelve küldte el a Nyugatot a francba a tévében, miközben a faszára célozgatott.” – Kremlinem? Minek amikor itt van nekünk Trumpledore:

0

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: éberség, LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés