2019. 07. 13.
My hetven keddem. (júl. 13-14.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
My hetven keddem. (júl. 13-14.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, JÚLIUS 13.:
JETT, LOGGED IN.
0
Jó fogás, túl nagy áron.

Talán érdemes:
Minap volt a Rajzás, ma nyolckor meg Sebastian Gutierrez újabb (de már sorozatos) dobásának első epizódja a Cinemaxon. LEON Daisy Kowalski (barátoknak-üzletfeleknek csak JOAN Jett, amúgy Carla Gugino) börtönből kikerülve ott folytatja ahol abbahagyta vagyis a mestertolvajlásnál, aktuális megbízása Kubába szólítaná de ő csak akkor vállalja ha férfikollégáját is kihozzák a hűvösről így első körben ez a fő izgalomforrás... Gutierrez biztosra ment, a nemiegyenlőség-pártiak ugyanúgy megkapják jussukat (a macsós szakmában nyomuló Jett legjobb barátnőjével együtt neveli kislányát) mint a hímsoviniszták (Gugino meztelenkedik, nem is egyszer). Félórával később (20:30) ugyancsak Egy utolsó jó fogás megszerzését (avagy Egy utolsó üzlet nyélbeütését) követhetjük a testvércsatornán (Cinemax 2) de sokkal békésebb körülmények között. Idős finn műkereskedő egész életét szakmájának szentelte, remélve hogy nyugdíjasként több ideje jut majd szeretteire de közbejön az ami ilyenkor szokott. A helyzet tovább bonyolódik évek óta nem látott lánya felbukkanásával, Olavi (Heikki Nousiainen) pedig annak zűrös gyerekével együtt kezd nyomozni egy olcsó festmény után amiről felmerül hogy Ilja Repin (igen, a hajóvontatós) műve, meg is veszi hogy így biztosítsa az öregkori jólétet ám közben az aukciósház is rájön a „tévedésre” és semmissé tennék az adásvételt... 23:05-kor Demjén Ferenc rajongói becélozhatják a Dunát ahol az énekes visszatekintő-szóvicces bulijának (Hetvenkedem) első része várja őket, közben a Filmbox Premiumon kereken tizenegykor dráma szülei által Üvegpalotába zárt gyerekről, sőt rögtön négyről bár csak egyikük írt belőle könyvet. A Glass Castle jó példa a rossz értelemben vett megengedő nevelésre: a szimpatikus, nomád-bohém pár valójában alkesz hapsiból és festészetbe menekülő feleségéből áll akik sorra hozzák a rossz döntéseket, legyen az csavargás vagy gyerekvállalás. Nem 100%-ig szöveghű adaptáció (mindent az apára kennek holott az anya is pont olyan önző volt – mondjuk halivúdtól nem meglepő ez a fajta terelés) de a „szabadon élőkről” máig élő mítoszok lerombolására ideális választás és ha már itt tartunk:

A seksz, a szipu rovat:
The Mexikó Edition:
Meghalt egy népszerű ausztrál utazó blogger egy mexikói milliárdos jachtján: „Egyelőre tisztázatlan, mi okozta Sinead McNamara halálát.” – Öngyulladás, nyilván, ex-pat honfitársaink is megaszonták:
4 gyerekkel szép az élet – Közép-Amerika egy veszélyes hely. Vagy nem? – Jaj dehogyis az:
Újabb újságírót öltek meg Mexikóban: „Norma Sarabiát motorosok támadták meg Tabasco államban, ő már a hatodik megölt újságíró.” – Felkészülnek a lemezlovasok:
Buli közben öltek meg egy izraeli psytrance dj-t Mexikóban: „Az ismeretlen támadók indítékát nem ismerni.” – Biztos túl komolyan vették a Smiths-től a Panic-et.
kocka – Justin Bieber megmutatta, hogyan kell Mexikóban partizni – Ő megússza, bezzeg a dídzsékre- metálosokra rájár a rúd:
rs – Megkéselték az Eyehategod dobosát: „Aaron Hill Mexikóban sétált egyedül az utcán. Rossz döntés volt.” – Biztos nem olvasta hogy az effajta problémákat csak képzeljük magunknak:
Zsófi utazik – 3 fontos dolog, amire a világgá menés tanított: életleckék Dél-Amerikából – Igen, újabb Bátor Világjáró aki szerint a legfőbb tanulság hogy „A félelem csak illúzió (...). Milyen bátor/merész/kemény/felelőtlen/őrült vagy! Érkeztek az üzenetek az ismerősöktől (...) amikor Brazíliában egy parkban vagy egy buszmegállóban éjszakáztam; amikor Rio faveláiban mászkáltam; amikor legurultam a Halál ösvényén; vagy amikor Limában a támadóim után szaladtam. Pedig (...) az indulás előtti néhány nap volt a legdurvább. (...) Horrorsztorikat gyártottam a fejemben, hogy lebeszéljem magam az útról. (...) De ez a stresszhelyzet is csak átmeneti állapot volt – ahogy később az ünnepek alatti honvágy, a tönkrement laptopom miatti aggodalmaskodás, a kutyaharapás okozta nyűglődés vagy az ayahuascázás előtti majrézás.” – Jaja, minek is félni rablógyilkosoktól, egy sosem próbált drog mellékhatásaitól, az agresszív harcikutyáktól vagy attól hogy bedöglött amivel az otthoniakkal tartod a kapcsolatot. Ráadásul ezen élményeket Magyarországon át sem lehet élni, egész Közép/Dél-Amerikáig kell értük utazni. Oh wait...
Egy négygyerekes magyar család lakóautóval vágott neki Közép-Amerikának: „És minden pillanatát imádták. Arról, hogy hogyan lehet ezt megvalósítani, Nicaraguából meséltek nekünk.” – Nyilván bármelyikünk megteheti hogy beül az autójába és családostul körütazásra indul. Ja nem, rohadtul nem:
0

VASÁRNAP, JÚLIUS 14.:
HOME IS WHERE THE GNOME IS.
0
A harangvarázsló álma.

Talán érdemes:
A kevés mai ajánlható programot látva nem lepne meg ha az időjárás is a tévéműsorral romlana el. A Cinemaxon nyolckor családbarát animáció – a Gnómeó és Júlia folytatása/spinoffja egy füst alatt Conan Doyle hőséről is lehúz egy bőrt merthogy 2011-ben megismert barátaink EMBER kertitörpe-rablás áldozatai lesznek és az ügyet csak Sherlock Gnomes azaz Johnny Depp oldhatja meg. Aki nem miatta (azaz a hangjáért) az biztosan Sir Elton John (régi!) dalai miatt fogja ezt választani (annál is inkább mert gyaníthatóan szinkronos változatban kapjuk, így Ozzy Osbourne cameója is elvész). Forgatókönyvben nem voltak olyan erősek a készítők mint szóviccekben (lásd a címet), netán anyagcsere-humorban így gyerekkel is max. egyszernézős, ami meg a törpéket eltulajdonító illetőt illeti, szinte bizonyos hogy köze van Moriarty-hoz (vagy ő maga az). A Duna World-ön 22:20-tól 2005-ös, bő félórás doksi Király Ernőről, a határon túli Hangvarázslóról akit nyolcvanhatodik (!) születésnapja körül kerestek fel hogy művészetéről faggassák, róla azt kell tudni hogy két, egymást látszólag ütő műfajból (népzene illetve kortárs/avantgárd) gyúrta össze a saját stílusát. Zenénél-szülinapoknál maradva de már az anyacsatornára (Duna TV) ugorva természetesen folytatódik Demjén Ferenc Hetvenkedem-koncertje is, valamivel később mint tegnap (23:35-kor) és akkor jöjjön is a

„Zene” és „film” rovat:
Rami Malek feltételhez kötötte szereplését az új Bond-filmben: „Az Oscar-díjas színész azzal a kikötéssel vállalta el a szerepet, hogy nem lehet fundamentalista terrorista az általa megtestesített főgonosz.” – Miért, különben mi lesz?... :D Akárhogy is, így már érthető miért hagyták ki a meleg szálat a Bohemian Rhapsody-ból :SSS
cineart – Tarantino befejezi?: „A vártnál hamarabb is visszavonulhat.”ÉDES FASZOM, már a Basterds-nél is ez a duma ment aztán a Djangónál is...egyszer, csak egyszer tartaná be amit megígér!
Könyves – A posztapokaliptikus Afrikában is nehéz a kiválasztottak élete: „Nnedi Okorafor afrofuturisztikus regénye leplezetlen brutalitással mutatja be Afrika mindennapjait.” – Én aszittem Wakandában minden tökéletes. Most akkor mégsem az? LOL!!4!! négy
67 év után megszűnik a MAD magazin: „A rajzolók erősítették meg a hírt.” – Megértem őket, ez az egyetlen lehetséges válasz arra hogy jelenleg a valóság bármelyik szelete MADebb mint a Kretén, a South Park meg a Hírcsárda együtt vagy külön-külön:
Kirúgtak egy kanadai karikaturistát, miután virális lett egy rajza Trumpról: „Az újság szerint a rajznak semmi köze a szerződésbontáshoz.” – Tök hihető. Ja várjál, nem az.
Cardi B eldobta a haját, de már megbánta – Hiába no, once a stripper, always a stripper.
videó – Van kedvenc számotok? Az összes!: „A Budapesten fellépő Backstreet Boys rajongóit kérdeztük, miért imádják még mindig a '90-es években népszerű pop-rock fiúbandát.” – Én aszittem a hesstegmítú tiltakozókat fogjátok meginterjúvolni. Bezzeg Ákosnál elég volt egy mondat, itt meg az eltussolt nemierőszakvád ellenére ott volt az összes fangirl :DDD
Mozi – Kitálalt A holnap határa írója: elmondta, mi volt a legszörnyűbb dolog a filmben! – Kitálalok én is: LESZAR az egész szörnyű volt.
Kilóra vette meg a hollywoodi sztárokat a Wall Street farkasa sikkasztásért letartóztatott producere: „Riza Aziz a malajziai adófizetőktől dollármilliárdokat lenyúló kör tagja volt. Az elsikkasztott pénzt DiCaprio és Scorsese filmjére és drága ajándékokra fordította. Az ügyben a színészt sosem vádolták meg semmivel, de alapítványára rossz fényt vet a ma már kellemetlen munkakapcsolat.”Keep calm, már tervbe van véve a sorozat:
A Wall Street farkasa tévésorozatban mondja el, valóban mennyi kokót szívott fel a kurvák seggéről: „Jordan Belfort (...), aki (...) kisbefektetők és nyugdíjas asztalosok félretett pénzét kicsalva dollár százmilliókat keresett, majd kúrt el gyors kocsikra, jachtokra, kábítószerre meg kurvákra, most egy tévésorozatot írna a Wall Street fénykoráról. A sittről pár éve szabadult ás azóta elméletileg vezeklő és áldozatait kártalanító, a valóságban a lóvét továbbra is elsíboló, rém gusztustalan féreg Brett Ratner rendező és James Packer ausztrál gazdagember társaságában igyekszik sorozatot forgatni abból,. amiből Martin Scorsese tavaly filmet csinált. (...)” – Helyesírási hibákat benthagytam, minden másra ott a Nap kommentje az eggyel feljebbi hír alól:
0

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés