2019. 08. 03.
Freewinder a Helm szurdokban (aug. 3-4.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Freewinder a Helm szurdokban (aug. 3-4.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, AUGUSZTUS 3.:
JOBBRA VAGY WRECKING BALL-RA?
0
Winter is COMING going.

Talán érdemes:
A Duna World-ön nyolckor jön a Dokuzóna egyből két művel, az első Szent Kingával, a második Nadia Comaneci szökésével foglalkozik Romániából és talán nem meglepő hogy szerintem ez számíthat nagyobb érdeklődésre. Nadia profi sportkarriert hagyott maga mögött 1989-ben amikor előbb hazánkba majd Amerikába menekült ahol főleg modellkedésből élt, közben megházasodott de hazáját sem felejtette el (kórház Bukarestben hátrányos helyzetű gyerekeknek, stb.). A Cinemax 2-őn fél kilenckor kezdett 2018-as Év filmje még csak hírként volt nálunk és főleg azért írtak róla mert senki sem tudta teljesen dekódolni. Francia nő (Juliette Binoche) Japánba látogat a Látomás nevű növényt megkeresni, eltéved a vadonban, megismeri az ott élő erdészt majd kezdetét veszi valami fura head trip... Váltsunk családbarátabb műfajra: a Delfines kaland második része voltmár a blogban de ma kilenc előtt öt perccel az originált adják a retekklubbon ami kicsiknek a sztori, nagyoknak az impozáns szereplőgárda (Ashley Judd, Morgan Freeman, Kris Kristofferson) miatt fog bejönni. Utóbbiaknak ismerős lesz a felállás saját gyerekkorukból és a Free Willy!-ből bár a Dolphin Tale-nél külön hangsúlyozzák hogy valós történeten alapul: magánakvaló kissrác kiszabadítja a halászcsapdába esett delfint, Wintert majd meggyőzi felnőtt ismerőseit hogy segítsenek meggyógyítani-visszaengedni az állatot, ez meg is valósul (orvosi közreműködésre annál is inkább szükség van mivel Winter farokuszonya komoly sérüléseket szenvedett). A Sony Movie Channelen kereken kilenckor vetített Bontóbrigádnak Tarantino idei mozija ad aktualitást (a Volt egyszer egy...Hollywoodban ennek bemutatójára megy el Sharon Tate), egyébként a Wrecking Crew a James Bond-ot parodizáló Matt Helm-széria utolsó darabja. Adott egy bűntény (ezúttal kirabolt aranyszállító vonat), a Helmet (Dean Martin) segítő ill. figyelmét elterelő szépleányok (Tate-en kívül Tina Louise, Nancy Kwan és Elke Sommer), a bonyodalmak meg csak jönnek... Tate brutális meggyilkolása után felértékelődött ez is (plusz az első Austin Powers-ben az általa játszott Freya Carlsonról mintázták Vanessa Kensingtont), ettől eltekintve a Helm-sorozat nagyjából törlődött a köztudatból (Bond eleve önironikus volt, nem volt szükség a karikírozására) ahogy Dean Martint is háttérbe szorította a Rat Pack többi tagja (főleg Sinatra), ám a kézitusa-koreográfusokból hamarosan legendák lettek (igen, Bruce Lee-ről és Chuck Norris-ról van szó).

Friss hírek a f@sztiválról:
A 15 éves fiút 3 napja felhívta a színpadra egy híres rapper a Glastonbury fesztiválon, ahol olyat művelt, hogy ma már szupersztár: „Alex Mann mindent kihozott a bulizásból és a háromnapos sztárságból.”Kendrick Lamar likes this.
Elindult a Fishing on Orfű, ismét teltházzal és dupla Lovasival – Nem is tudom miért hagytam ki... :SSS
Telefonnal kukkolta a zuhanyzó nőket egy férfi a Balaton Sound alatt: „A rendőrök másnap is kukkolás közben kapták el.” – Ezért kellett volna már elsőre leverni a veséjét.
Gyerektáborban kukkolta a zuhanyzó lányokat egy férfi Zamárdiban – Lásd fentebb.
Öccse diplomaosztója után még éppen belefért Rita Orának az EFOTT: „Rita Ora az EFOTT-on lépett fel. Csak 60 percet töltött a színpadon, de abban az egy órában nagyon odatette magát.”Nicki Minaj likes this.
A Foo Fighters zenekar legót kért a Szigetes öltözőjükbe – Hú, ezek a fiúk nagyon perverzek lehetnek, mindenki más beéri groupiekkal meg sörrel :SSS
Készpénzt ne, meleg ruhát viszont hozzon Bánkitóra: „Bejártuk a Bánkitó Fesztivál 0. napján a helyszíneket és megnéztük, mi az, ami nélkül nem érdemes elindulni otthonról.” – ...és hogy miért nem lehet készpénzzel fizetni? Hát ezért:
Tavaly 100 milliót nyert a Sziget a FestiPay-kártyákon ragadt összegekből: „Sok helyen már csak ezzel lehet fizetni, de aztán másnaposan túl macerás visszaváltani.” – Nahát, csak nem megint a konteósoknak lett igaza? :DDD
30 millióra büntették a Sziget és a VOLT szervezőjét: „A beléptetéskor évekig szabálytalanul kezelték a fesztiválozók adatait.” – Lásd fentebb, de nyugi, még így is meglesz a NYERESÉG nullszaldó:
Drágábbért vették meg az amerikaiak a Sziget Fesztivált, mint amiről az eddigi becslések szóltak: „2017-es áron 15,2 milliárdba került a 70 százaléka.” – Nem drágábbért, hanem drágábban, drágáim. Nap kommentjei:
0

VASÁRNAP, AUGUSZTUS 4.:
TÚL AZ AMERIKAI BARÁTSÁGON
0
Stranglers on a Trainwreck.

Talán ajánlott:
...de csak ha bírjuk az erőszakot merthogy Wim Wenders 1977-es alkotása nem fogja vissza magát e téren. Pedig Az Amerikai barát úgy indul mint bármelyik art movie: a súlyos (?) beteg képkeretező-restaurátor, Jonathan Zimmerman (Bruno Ganz) megismerkedik egy fura amcsival (Dennis Hopper, épp felszálló ágban a narkós évek után), ő pedig ráveszi hogy mivel úgyis meghal, vállaljon el egy piszkos melót a főnökének, ezzel biztosítva családja jövőjét, de a maffia fizetség helyett egyre jobban rátelepszik az életére. Patricia Higsmith írása a SPOILERes Ripley’s Game nevet viselte merthogy a látszólagos cimbora kegyetlen játékban áll bosszút Zimmermannon egy régebbi megjegyzése miatt, rengeteg párhuzam megfigyelhető amúgy a szintén mozgóképesített Strangers on a Trainnel bár abban nem volt annyi művész-cameo mint itt (Sam Fuller, Nicholas Ray), kezdés 21:10-kor a Dunán.

Nem érdemes:
Fél kilenckor borzasztóan szájbarágós toleranciamese a Cinemax 2-őn ami nemcsak témájában idézi a Jupiter Holdját hanem mitológiai utalásával is. A Styx ugye az alvilág folyója, víz/halál szimbólum, ez itt az óceán ahol first world problémákkal megáldott Egyedülálló Európai Nő kerül Nagy Döntések elé mikor találkozik egy migránsokat csempésző, bajbajutott hajóval. Természetesen itt sem adnak jó választ a migrációs válságra, cserébe legalább a nézőnek bűntudata lesz – ha gonosz lennék azt mondhatnám hogy a Hamis szelek sokkal jobban illik hozzá (így is forgalmazták), de keep calm, lesz még rosszabb:

Kiemelten nem ajánlott:
TV2, 21:00Anno a Judd Apatow-os Superbad kapcsán sütögették el rosszindulatú kritikusok hogy tökéletesen illik rá a címe, nos az ő 2015-ös, Amy Schumerre épített vígjátékáról nehéz eldöntenünk hogy előre bekalkulálták a negatív véleményeket vagy csak őszinték voltak és maguk is érezték hogy Kész katasztrófa lett. Adva van egy apa és két lánya, az egyik (nevelése ellenére) tisztességes, becsületes nő lesz, a másik (Schumer) alpári, gerinctelen, erkölcstelen ribi aki fenntartások nélkül megy bele bármibe de főleg egyéjszakás kalandokba, az sem zavarja ha megcsalja aktuális partnerét. 15-20 éve egy ilyen karaktert max. elrettentésnek írtak volna a forgatókönyvbe de itt Feminista Hőst csinálnak belőle, nemcsak szimpátiánkra hanem a sajnálatunkra is apellálva (a trágár, k***ás viselkedés valójában Érzelmes, Gyönge lelkű Nőt rejt), a legvisszataszítóbb mégis a pritivumenes befejezés ami azt sugallja a cock carousel-en körhintázó csajoknak-idősebb szingliknek hogy bármilyen mélyre süllyednek akkor is jut nekik herceg fehér lovon. Apatow és Schumer önmagát adja, előbbi hozza a felnövésre képtelen, félig gyermek figuráit meg a füves-altesti humort, Schumer meg a stand up-komikusként tökélyre vitt személyiségét. Lehetne folytatni de minek, ez azon ritka esetek egyike amikor mind a magyarítás, mind az angol eredeti lefedi a tartalmat, ez tényleg egy Trainwreck, nem is értem Tilda Swinton mit keres benne (tudom, pénzt és sokat), ahogy azt sem hogy kaphatott Golden Globe-jelölést, de ha már készkatasztrófák, akkor:

A seksz, a munka rovat:
The Cicciolina Edition:
Kémügyeiről beszélt Cicciolina: „Szobalányként szexszel szolgálta a szocializmust.” – Fiatal volt és kellett neki a pénz, kapjon Kossuth-díjat.
Hódolat Cicciolinának: „Miranda Kerr fotósorozata a magyar származású szexszimbólum előtt tiszteleg.” – ...ő meg kapja belőle a jogdíjat. Ja nem, ahogy a Koons-szal közös fotói-szobrai után sem:
Cicciolina állítja, az olasz politikusok és volt férje tehetnek róla, hogy tönkrement: „Volt férje nem ad neki egy fillért sem, így kénytelen még mindig vetkőzni és különleges relikviáit áruba bocsátani.”BRÜHÜHÜ, még jó hogy ebből is pozitívan jön ki a média segítségével:
A 67 éves Cicciolinát a vetkőzős műsaora teszi kortalannáTITEKET MEG A „HELYESÍRÁSOTOK”, LOL A gyereke biztos lájkolja ezt. Ja nem :SS
csöbörből vödörbe – Pornósztár mentené meg Ciccio­li­nát az anyagi csődtől – MUHAHA, ez mekkora: az ezerszer „visszavonult” Rocco Siffredi segítő...kezet nyújt a régi kolleginának egy utolsó pornóval :DDD
Mi kerül ezen a műanyag szobron dollármilliókba?: „Miért kerül Cicciolina volt férjének Nyúl című szobra 91 millió dollárba?”LESZA Ja nem, azt csak holnap fogom,

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés