2019. 08. 10.
Serény E. T. (aug. 10-11.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Serény E. T. (aug. 10-11.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, AUGUSZTUS 10.:
LEGYEN HOMÁLYOSSÁG!
0
Neki mágnest adtak lámpás helyett.

Talán érdemes:
Az HBO3 belehúz és este nyolctól hajnalig leadja az Utódlás teljes első évadát ami a Viacom sagáját párosítja Shakespeare királydrámáinak hangulatával, ebben egyetlen „uralkodóra” és birodalmára négy lehetséges örökös jut...na, ha emberünk képes lenne dönteni köztük. A Duna World-ön ugyanakkor (tehát nyolckor) jön a múlt héten megkezdett Dokuzóna újabb két valóságadaggal, ami közös a Filmes leszekben és az Én miért ne tudnám megcsinálni?-ban hogy mindkettő „hőse” nemzetiségi kisebbséghez tartozik s mindketten hozzáteszik a magukét szülőhazájuk kultúrájához: a lengyel-magyar családból jött Duczki Witek animációkkal, az ukrán-ruszin-magyar származású Ljavinecz Mariann pedig doksikkal. Az M5-ön egy órával később (kilenckor) Szirmai Albert klasszikusa, a Mágnás Miska (a mostanában eléggé eltűnt) Verebes István rendezésében, itt a gróf lánya és a náluk dolgozó mérnök közti reménytelen (=rangon aluli) szerelmet simítja el egy lovászfiú a cselédlány segítségével, ehhez „csak” fel kell venniük a nemesi identitást. Ha már elcserélt személyek-művek, a Cinemax 2-őn fél kilenckor adott Nem vagyok itt-et ne keverjük a bobdilenes I’m not there-rel, ez egy sötét tónusú komolykodás melyben magányos férfi (J. K. Simmons) kacérkodik az öngyilkossággal, flashbackekben felidézve múltja eseményeit, eltöprengve hogy hol siklott ki – és a megoldás ott van a keze ügyében, ugyanis akkor romlott el végleg a helyzete amikor először nyúlt komolyabban az alkoholhoz (követve apja rossz példáját) és akkor itt is

A seksz, a szipu rovat:
Zacher: 800 ezer alkoholbeteg él Magyarországon: „Szinte minden családra jut egy.” – Huhh ez de durva, még jó hogy nincs családom, tehát nem lehetek alkesz. Na, erre inni is kell valami jó töményet :)))
Kanadában pornóval küzdenek a műanyag szatyrok ellen – Én eddig is azzal küzdöttem minden ellen.
Ha túl sok volt, azt sem szeretjük. De mennyi a sok?: „Hány volt szexpartner számít ideálisnak?” – Azt nem tudom, csak azt hogy nőknél 37 f*** az sok :DDD
szex – Tényleg kevésbé izgatja a nőket a szex látványa?SPOILER következik: NEM:
A nők agya ugyanúgy reagál a pornóra, mint a férfiaké: „Az önbevallás alapján sejthető különbségnek dacára az agyi aktivitásuk hasonlóképp változik.” – Szóval akkor hiába gyártják a feminista pornót? És az milyen hogy „az önbevallás (...) dacára az agyi aktivitásuk hasonlóképp változik”? :DDD
drogiporter – Az ártalomcsökkentés több, mint tűcsereMAGYARUL: nem akarjátok az „ártalomcsökkentést”, és basszus tényleg nem:
drogriporter – Miért károsak a rendőri razziák?: „Akik azt hiszik, hogy a fesztiválokon, szórakozó­helyeken tartott razziák biztonságosabbá teszik a szórakozást, tévednek.” – ...és ez annyira fontos hogy másik blogon, másik néven de szó szerint ugyanígy le kellett hozni:
tasz – Nem a razziáktól lesz biztonságosabb a szórakozás: „Milliókat költenek értelmetlen diszkórazziákra a biztonságos szórakozás megteremtése helyett.” – Az semmi, de még az önkéntes lakásfoglaló drogkereskedőket is vegzálják:
Nem figyelt oda, és egy díler foglalta be a belvárosi lakását: „A lakásfoglaló Gábor amfetaminnal és fűvel a zsebében nyitott rá a rendőrökre.” – Remélem a rend őrei békén hagyták a lakhatási szegénység és a nyomordrogozás eme újabb áldozatát:
Mintalakótelep volt, a nyomordrogozás egyik legijesztőbb központja lett: „Az elmúlt két évben drasztikusan megváltozott a budapesti József Attila-lakótelep bejárata. A békés telepi élethez szokott lakók rettegnek a hol agresszív, hol ájultan heverő dizájnerdrogosoktól.” – ...de csak mert nem tudják hogy a város mindenkié és hogy az ő előítéleteik miatt kell a drogosoknak a boldogság eme kis köreibe menekülni. Érdekes amúgy visszaolvasni a kétéves Drogriporter-cikket ahol már pedzegették a fogalmat ami mostanra beépült a mantrák közé:
0

VASÁRNAP, AUGUSZTUS 11.:
SÍRI CSEND VIHAR UTÁN
0
Bizony, kor és kamu vagyunk.

Talán érdemes:
Nyolckor Moby Dick-ként kezdődő tavalyi thriller az HBO-n: mogorva tengerész (Matthew McConaughey) sétahajózásból és horgászokból él de ebbe folyton bezavar egy különleges hal meg(nem)fogása. A rossz üzletmenetet volt felesége (Anne Hathaway) lendítené fel törvénytelen ajánlattal: amennyiben exe eltünteti mostani gazdag férjét láb alól, tízmillió dolcsi üti a markát. Barátunk elsőre visszakozik de egyrészt a pénz is jól jönne, másrészt valahol elégtételt jelentene bosszút állni a pasin akiért nője elhagyta – ám az egésznek van egy más olvasata is... A Vihar előtt nem talál fel semmi újat de a mai SW/Marvel-áradatban az iparosmunkát is becsülni kell még akkor is ha a közönség nem értékeli SPOILER meg akkor is ha a Serenity Nagy Csavarja sokszor voltmár a Jákob lajtorjájától a Hatodik érzékig SPOILER VÉGE. Ma nem ez lesz az egyetlen (látszólag) bűnügyi furcsaság merthogy fél kilenckor kínai krimit is kapunk a Cinemax 2-őn. A Hamu kicsit elnyújtva (majd’ két órában), lenyűgöző látvánnyal, szinte pontosan egy héttel a múltkori Amerikai barát után hoz kissé hasonló murder pact-et bár itt nem Hitchcock hanem híres orosz szerző adja az alapot. Egyszeri nyomozó tíz év után kerül közelebb lezártnak hitt gyilkosság megfejtéséhez: anno az áldozat mostohafiát vádolták de bizonyíték hiányában el kellett engedniük, most viszont kiderül hogy a gyanúsított helyett barátja ölhetett, az ötletet pedig Tolsztoj Feltámadásából vették. Az Ash igazi neo-noir pont onnan ahonnan a legkevésbé várnánk (Távol-Kelet), többszöri megnézésre is alkalmas (tehát érdemes felvenni). 21:35-kor újra Duna World, újra kétrészes dokumentumfilm kissé megtévesztő címmel merthogy Juci bácsinak köze nincs a mai gender-agymenésekhez, őt Gláser Jakabnak hívják és úgy vált történelemmé hogy „csak” megmaradt, életben és vallásában is, fenntartva a Teleki téri lakásimaházat a huszadik század viharaiban örök túlélőként, humorral-bölcsességgel. Ebből igyekeznek meríteni a fiatalabbak és jó volna azt mondani nekik hogy ma már más szelek fújnak de pld. Dubajban még most is csak ebben a féllegális formában tud létezni a zsidó vallás, ami meg Juci bácsit illeti, 22:25-kor jön az emlegetett második rész.

Zene” és „film” rovat:
Ejtették Kevin Spacey ellen a szexuális zaklatás vádját Massachusettsben – Akkor most újraforgatnak vele mindent amiből a per miatt kivágták? LOL!44!4
Iggy Azalea most Peppa malacnak szólt be: „A rapper úgy döntött, ezúttal egy mesefigurával áll le szájkaratézni.” – Valaki szóljon már neki hogy...áh, hagyjuk.
kultúrpart – Ed Sheerannek nem elég a pop, mindenben a legjobb akar lenni: „Legújabb albuma sztárparádéval megtámogatott kísérlet arra, hogy a rock, a grime vagy a trap műfajában is bizonyítson.”ÉDES FASZOM, ne akarjon „mindenben a legjobb” lenni, bőven elég volna ha EGY jó dalt írna!
Recorder – zene – Mi lesz idén a nyár slágere?: „Taylor Swift vagy koreai pop? Tini vagy veterán slágergyáros? Idén ezek a dalok akadtak be.”ÉBERSÉG! Rekorder-elvtársak, hát mi ez a white privilege?! A Nyár, sőt az Év Slágere már jóideje megvan:
Minden idők leghosszabb ideje listavezető száma a Old Town Road – És? Attól jobb lesz? Vagy az előadó életkorától ugrik meg a minősége?...bár van aki szerint igen: „Lil Nash X húszévesen vonult be a zenetörténelembe.” – ...és én még mindig nem hallottam a számát. Na sebaj, majd húsz év múlva visszatérünk erre a bevonulásra, és ha már rapzene:
A rapperek reptéri bunyója 2 millió eurós ketrecharccá változottHESSTEG BLM Wait, a challenger appears:
Bűnözés elleni virrasztásuk közben lőttek agyon két, erőszakellenes chicagói anyát: „Egy autóból nyitottak rájuk tüzet.” – ...és ezzel a kör bezárult, újratermelődött a céltalan erőszak :SS
CARAMEL & CHAOS – legenda – Sir David Attenborough, az angol nemzeti kincs: „Nemcsak a természetfilmek terén hozott kiváló döntéseket: neki köszönhetjük a Monty Pythont is.”Keep calm, majd betiltják velük együtt:
KT – A Monty Python-legenda soha nem lesz lovag: „John Cleese szerint túl megosztó személyiség ahhoz, hogy a királynő lovaggá üsse. A humo­ristáknak amúgy sem tesz jót.”Nap kommentje:

Sir Galahad 2019.07.28. 21:58:29
Teljesen igaza van. Feje tetejére állt minden: az abuszurd humorista mondja ki a valóságot, közben a világ lett abszurddá és nevetségessé. Ha nem lesz lovag, azzal nem ő lesz kevesebb.

...amúgy meg:

nj 2019.07.28. 19:10:28
Soha nem lesz lovag? De hiszen már évtizedek óta az! :-)
www.youtube.com/watch?v=NJEgqhzwz0o


VISZLÁT HÉTFŐN!

Kulcsszavak: éberség

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés