2019. 08. 12.
When Henry met August (aug. 12-13-14-15.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
When Henry met August (aug. 12-13-14-15.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, AUGUSZTUS 12.:
LES MISERABLES MISFORTUNATES
0
Józanság dolgában elég szarul állnak.

Talán érdemes:
Az HBO-n nyolckor újabb adag az Utódlásból de már a második évaddal, a Cinemaxon ugyanabban az időben (vagy holnap 07:55-kor ugyanitt) a hét első félrelépő férje akinek prostikkal megejtett liezonjai rejtve maradnának ha felesége orvosi teszten nem kapná meg hogy HIV-pozitív, így viszont közelgő 35. házassági évfordulójuk is kútba (sőt, Vákuumba) esik – azaz esne ha az első nagy kiborulás után az asszony nem döntene mégis a folytatás mellett, a Nagy Kérdés ezek után hogy mit szól mindehhez a könnyen ítélkező külvilág és mi lesz a tervezett ünnepséggel... Eközben fél kilenckor a testvércsatornán (Cinemax 2) is Szarul állnak a dolgok a Trainspotting alkoholista (és holland-belga) kiadásával: diszfunkciós család legfiatalabb tagja két dolog közt választhat (á la Renton), élet vagy lassú halál. Mióta anyjuk otthagyta őket, ő apjával, nagyanyjával és három (!) full alkesz nagybátyjával él olyan white trash körülmények között amikre Amerikában már kihívnák a Nemzeti Gárdát de mivel ebben nő fel, neki ez a normális és az biztos hogy minden nap eseménydús... A Misfortunates szintén könyvből (Dimitri Verhulst-éból) készült és ugyanúgy fekete humorral-naturalista jelenetekkel operál mint szigetországi elődje. Utóbbiak kiverhetik a biztosítékot pedig egynémely részeges fail-videóhoz képest még így is visszafogottak lesznek – kivéve ha olvastuk a triviát miszerint az egyik színész bajszát a többiek (plusz a teljes stáb) fanszőrzetéből ollózták össze :SSS

Nem biztos hogy érdemes:
...csak ha felkészültünk a fentieknél is felkavaróbb élményekre merthogy a Henry – egy sorozatgyilkos portréja pontosan az, ami: Henry Lee Lucas (Michael Rooker) hidegvérrel öl és filozofál, majd társul régi ismerősével Ottis Toole-lal (Tom Towles), közös pokoljárásukat annak lánytestvére enyhíti de sejthetően nem sokáig. A Portrait of a Serial Killert nehéz volt megnézni de még nehezebb volt nem nézni (főleg hogy a valóságot dolgozta fel), pár évvel később Belgiumból (már megint!) érkezett a mégbrutálabb-méggyilkosabb trónkövetelő (Man Bites Dog) hogy aztán végképp ne legyen megállás és jöjjenek a sima torture porn-ok (Dugj meg!, Mártírok, Szerb film, stb.) ahol a „„„művészi üzenet””” (a társadalom visszásságainak bemutatása) végképp háttérbe szorult az egyre durvább külsőségek mögött (nem véletlenül azok rajongtak értük akik a Cannibal Holocaust-ért meg a Faces of Death-szériáért). Ennyi az elijesztés, akit érdekel az a Cinemaxon megtalálja 21:20-kor.

#LESZAROM a celebgyerekeket is!
Sztárok és gyerekeik, akik le sem tagadhatnák egymást – Nem tagadom hogy LESZAROM őket:
övé a rivaldafény – Íme Pierce Brosnan 22 éves modell fiaLESZARO Wait, a challenger appears:
Modellek világa – Kate Moss 17 éves modell lánya kiköpött mása édesanyjának: „Kate Moss lánya követte anyja nyomdokait, ő is modellkedik. Lila Moss édesanyja tanácsait követve sminkeli magát minden egyes nap.”LESZA remélem a heroin chic kimarad neki :SSS
belekóstolt a modellkedésbe – Figyelemre méltó, mennyire hasonlít Liz Hurleyre 17 éves fiaLESZARO Asszittem a lánya, bár még lehet az:
Celebgyerekek, akik nem címkézik fel a nemüketJÓL TESZIK, MAJD ELDÖNTIK MIK AKARNAK LENNI Celebgyerekek akiket leszarok:
braking news motorsport – Megmutatta első fiát a világnak Jenson Button: „Már neve is van a jövevénynek.”MAJD ELDÖNTI HOGY AKARJA HÍVATNI MAGÁT Remélem nem Benjamin Button mer' akkor különleges élete lesz :DDD
Útban a harmadik gyerek! – Milla Jovovich ismét terhes, vegyes érzései vannak – Nekem nem, én simán csak LESZAROM.
nem viselt fehérneműt – Hailey Baldwin popsit villantott – ...és ezzel nem aratott osztatlan sikert:
Most már Ireland Baldwin édesanyja is beszólt lánya meztelenkedése miattWait, a challenger appears:
kínos – Ireland Baldwin újabb meztelen posztja alatt nagybátyja is kommenteltWait, a challenger appears:
már duplán kínos – A nagybácsi után édesapja is hozzászólt Ireland Baldwin meztelen képéhez – Remélem azt hogy LESZAROM.

 

KEDD, AUGUSZTUS 13.:
PERSHING: THE LOUDEST VICE
0
Kajálás a világ körül Russel Crowe-val.

Talán érdemes:
Nyolckor újra HBO, újabb médiaközeli sorozat első két része de már Stephen Frears rendezésében, Viacom helyett a Fox News-ra koncentrálva és Russell Crowe-val a főszerepben, ő játssza A hírcsatorna legharsányabb hangját, Roger Ailes-t aki a modern amerikai híradózás egyik megteremtője...volt, míg napvilágra nem kerültek magánélete fekete foltjai. Igen, itt is a nemrég vetített Front Runnerhez hasonló okok miatt bukik a főhős, úgy látszik a politikai elfogultságot még mindig jobban tolerálják a Nagy Víz túloldalán mint a nőcsábászkodást, ami a Loudest Voice-ot illeti ez Crowe-tól meglepően komoly húzás (ahogy Seth MacFarlane-től is), talán jobban segít megérteni a tömegtájékoztatás mostani helyzetét ha 1995-től kezdődően végigkövetjük Ailes hogyan jutott a csúcsra majd a mélybe. Ugyanabban az időben megint sötét titkokat rejtegető férj (Christopher Abbott) a Cinemaxon aki mintha a tegnapi serial killer, Henry legrosszabb tulajdonságait is birtokolná ugyanis tervezett „üzleti útja” valójában gyilkosságot fedez, gyereke megölése iránti vágyait élné ki másokon. Emberünk tehát elutazik, szobát foglal és kurvát rendel, nem sejtve hogy az érkező örömlány (Mia Wasikowska) talán még nála is betegesebb... Ha a csapdába csalt ragadozó ismerős lesz az nem véletlen, a Piercing alapjául szolgáló könyvet ugyanaz írta aki az Odishont (Ryu Murakami), a megvalósítás nagyon retro lesz, felidézve a hetvenes-nyolcvanas évek erotikus thrillereit és giallóit, utóbbiak soundtrackjei viszik el a hátukon nagyrészt az egész alkotást (meg persze az operatőri munka), egyébként ez is inkább öncélúan erőszakos mint jó. Egy órával utána (21:00-kor) 2013-as adaptáció a konteósok egyik kedvenc ügyéből a Film Mánián: az ötvenes évek végén pár orosz túrázó elment egy rossz hírű helyre, maradványaikat később találták meg, furcsa sebesülésekkel-csonkításokkal (és radioaktív sugárzással). A Halálhegyen történteknek azóta sincs (hivatalos) magyarázata így nagyjából szabad kezet kap aki hozzányúl a témához, bárkit lehet hibáztatni a jetiktől az ufókon át a katonai attasékig és Renny Harlin meg is teszi. A Dyatlov-rejtély az ő értelmezésében found footage amit természetesen nem az áldozatok vettek fel hanem pár geek akik az évforduló alkalmából odautaztak, hátha látnak valami. Nos fognak, és ha már, akkor itt a

Konteó rovat:
WHO: A saját sikerünk áldozataivá váltunk: „Azt hitték, 2020-ra sikerül kiirtani a kanyarót a világban, ehhez képest egyre nő a betegek száma.” – Véletlen? Aligha az:
Kórházi fertőzések jelentik a legnagyobb egészségügyi fenyegetést: „Félelmetes a szuperbaktériumok evolúciója, a fertőzések 3/4-ét a kórházakban kapják el.” – Nem lehet hogy esetleg ott tenyésztik őket?...csak mert volt ilyenre példa:
A CIA 5 éven át dolgozott egy igazságszérum kifejlesztésén 9/11 után: „97 terrorizmusért elfogott rabon végeztek kísérleteket, végül etikai aggályok miatt álltak le.” – Durva kísérletek lehettek ha még a terroristákon kísérletezve is felmerültek etikai aggályok.
Éveken keresztül kamuzott és átverte az olvasókat a Spiegel sztárújságírója: „Claas Relotius hamis forrásokra építette karrierjét, a német lap fennállása legsúlyosabb válságaként éli meg az esetet.” – Csak nem megint valami amit a konteóblogok előbb pedzegettek?
Belső anyagokból derült ki, hogy a Monsanto „hírszerző központja” megpróbált lejáratni újságírókat és kritikusokat: „Fizettek azért, hogy a Reuters újságírójának könyvéről rossz kritikákat írjanak, és a Google-keresések találatai között ezek legyen elöl, de még Neil Youngot is megfigyelték.” – Lásd fentebb.
Úgy vannak a magyarok a készpénzzel, mint egy rossz házassággal – Bizony úgy, és nem csak a HVG szerint:
Sikertelenek a készpénz visszaszorítását célzó próbálkozások Magyarországon: „December végén rekordszintre, 6117 milliárd forintra nőtt a forgalomban lévő készpénzállomány.” – Szóval elismeritek hogy vannak próbálkozások a készpénz visszaszorítására? :DDD
Milyen az élet készpénz nélkül?: „Svédországban már pontos dátuma van a készpénzmentesség elérkezésének, de még mindig sok kérdésre nincs válasz.” – ...de azért gondolom belevágnak, hát végülis mi baj lehet?
Az amerikai vízumhoz ezentúl meg kell adni a közösségi oldalakon használt felhasználóneveket: „Öt évre visszamenőleg bekérik a telefonszámokat és az emailcímeket is.”Nap kommentje:
0

SZERDA, AUGUSZTUS 14.:
K-POP, K-RULETT
0
A szerencsét mint rulettgolyót megkapod. Vagy nem.

Talán érdemes:
Kilenckor PTSD-dráma a Viasat3-on a megszokottól pozitívabb irányból közelítve pedig benne van egy stalkingos thriller potenciálja is: Irakban béketeremtő amcsi katona (Zac Efron) ismeretlen nőt ábrázoló fotót talál, és mivel nem sokkal ezután sikerül megúsznia egy robbanást meg összes bevetését túlélni, azt hiszi hogy a fényképen látható személy (Taylor Schilling) az ő Szerencsecsillaga. El is indul felkutatni és mit ad Isten, megleli, ám mivel azt ő is sejti hogy nem lehet ajtóstul rontani a házba, pláne nem egy képre hivatkozva így a kis lépések taktikáját követve kerül egyre közelebb a célszemélyhez... Ilyen is csak egy (férfi által!4!4! írt) romantikus lányregényben eshet meg – és tényleg, Nicholas Sparks-nak hívják az értelmi szerzőt. Egy órával később (tízkor) megint Távol-keleti bűnügy, most a Film Mánián, orosz helyett egy kis Koreai rulett a két ország határán egyensúlyozva (kissé a Bourne-széria nyomdokain): északi titkosügynök délre dezertál a koncepciós perek-tisztogatások elől melyeknek felesége-lánya áldozatul esik. Hamarosan saját bőrén tapasztalja hogy új hazájában sem éppen tiszta a játék mikor ottani ügynökök megölik segítőjét (aki meg az északi lakosokat támogatná kormányuk ellenében), és rá kennék az egészet. Barátunk innentől teljesen persona non grata és csak magára számíthat...

Turisztikai rovat:
Tilos leülni Róma egyik legszebb lépcsőjénWait, a challenger appears:
Függőágyat feszített a píneák közé, megbírságolták: „300 eurója bánta a bécsi turistának, hogy a trieszti üdülőövezetben két fa között akart henyélni.”Wait, a challenger appears:
Megint bemászott valaki a Trevi-kútba: „A férfi ókori római szenátornak öltözve követelte, hogy beszélhessen a belügyminiszterrel.”Wait, a challenger appears:
250 euróra büntettek egy nőt Velencében, mert bikiniben napozottSARIATANÁCS LIKES THIS Wait, a challenger appears:
Rendőrt hívtak két német turistára Velencében, mert kávét főztek a Rialto híd lábánál: „950 eurós bírságot kaptak, és még a várost is el kellett hagyniuk.”Wait, a challenger appears, sőt egyből kettő:
Összefirkálta két német Prága büszkeségét: „A Károly híd megrongálása miatt öt évig nem léphetnek Csehországba és fizetniük is kell.”KÖ-VE-TE-LEM hogy a Magyarországi Sátánisták Egyháza fizesse ki a srácok büntetését, hisz' ők csak pár fordított keresztet fújtak fel!4 Azt is KÖ-VE-TE-LEM hogy csináljanak velük mélyinterjút a Cseh Keresztény Elnyomásról ami gátolta őket Szabadon Választott Vallásuk gyakorlásában és népszerűsítésében!4!!4! négy EJRÓPA SEGÍÍÍCCSSSS!44!4!! négy
 

CSÜTÖRTÖK, AUGUSZTUS 15.:
MERCY, LESS THAN JUNGLE
0
Tudja hol szeret a kobold.

Talán érdemes:
Háromnegyed tízkor 1959-ből 1998-ba, az Ural hegyeiből a jó öreg Afrikába (na meg a Cinemaxra) ugrunk ahol nincs szükség alienekre meg bigfootokra a létszámcsökkenéshez, elvégzi helyettük a munkát a Dzsungel kegyelme. Ennek lesz kitéve két katona nyolcvan kilométeres gyalogútjuk során amit ha nem a flóra-fauna akkor a hutuk fenyegetnek (merthogy a második kongói háború idején járunk, ők meg elszakadtak az egységüktől). Éjfél előtt öt perccel maradunk a természet veszélyeinél de már az AMC-n ahol olyan állattal riogatnak amivel normális körülmények közt sosem találkoznánk. OK, a koboldcápa ronda de nem annyira hogy úgy démonizálják ahogy a Cápatámadás Malibun készítői teszik és nem is túl testpozitív őket a kinézetükről megítélni. A Malibu Shark Attack nagyon gagyi: a halakat földrengés csalja elő majd cunami segíti őket ördögi tervük végrehajtásában miközben az ellenük küzdő humánok egy Baywatch-ből ittfelejtett őrtoronyban igyekeznek túlélni. Ennyi a mai felhozatal, közben 20:50-től folytatódik az Úttörő Jesús Gil biográfiája is az HBO-n.

Friss hírek a f@sztiválról:
5 bulvársztori, ami fesztiválon történt és mindenki erről beszélt: „Ezeken a bulikon bizony nem igen lehet unatkozni. Vannak azonban olyanok is, akik túl jól érzik magukat, vagy fogalmuk sincs, hogy kellene viselkedni.” – Jaja, vannak bizony, még a prémiumfesztiválokon is:
Kiutasították az országból a Balaton Soundon ápolóra támadó szlovák férfit: „Az ittas férfi úgy orrba vágta az ápolónőt, hogy az a földre esett.”Wait, a challenger appears:
Külföldinek néztek, és véresre vertek egy 4 fős társaságot a Balaton Soundon: „A támadók egyike leköpte a társaság vietnámi tagját, és azt ordította: Köcsög kínai.” – Amerikában mondjuk már gasztrofesztiválokon is gyilkolnak, mi még nem tartunk ott, de már majdnem :SSS
lángoló gitárok – Nem ismered a Sziget fő fellépőit?! Dehogynem! – Nem, tényleg nem ismeri őket senki:
sziget 2019 – A britek kedvence nálunk nem igazán működött – Nincs mese, le kell cserélni a közönséget, a külföldit is. STÁRokra visszatérve:
Heti trend a szigeten – heti trend – Idén sem lesz koedukált a Sziget Nagyszínpad, de íme az üdítő kivételek – Én úgy emlékszem hogy Nagyszínpadon már az első Szigeten felléphetett aki elég tömeget vonzott be, bőrszíntől-nemi identitástól-sekszuális orientációtól függetlenül de most végre megtudtam hogy egy színpad akkor sem koedukált ha női előadók lépnek fel rajta. Felmerül a kérdés hogy mi volna elég jó a cikk férfi szerzőjének, gondolom a svédek csaknői fesztiválja megütné a mércét, kár hogy oda őt sem engednék be :DDD Ami meg az idén föllépő Bátor Énekesnőket illeti, közülük harmadik a Recorderben rendszeresen szemlézett Tove Lo aki „(...) általában elég szexi és elég hipszteres szerelésekben nyomja a fellépéseit, (...) a svéd híresség arról is ismert, hogy néha mellet villant a színpadon koncert közben, de persze első blikkre nyilvánvaló, hogy az önmagát biszexuálisnak valló énekesnő nem azért mutogatja a testét, mert ezzel szeretné eladni magát, hanem a testpozitivitás jegyében. – ...a rajongói pedig gondolom a testpozitivás jegyében RÁNTANAK RÁ A FOTÓIRA nem a „nőt” látják benne hanem a Tttehhettsséggettt aki pucérkodás nélkül is érvényesülne ha akarna, de hát nem akar...
Ha kijössz a VOLT-ra, garantáltan felforr az agyad: „Új helyszínen kezdődött el a VOLT fesztivál. A terület nagy részén nincs árnyék, van helyette rengeteg szponzoráció.” – Dehát agyforraláshoz nem kell fesztivál, zenehallgatáshoz meg főleg nem:
Fesztivál – 12 dolog, amiért rendes ember nem jár zenei fesztiválokra: „Fullasztó a por, nagy a tömeg, minden drága...soroljuk a többit is.” – Erre (meg a fentire is) szokás szerint csak ennyit:
0

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés