2019. 08. 17.
When August met November (aug. 17-18.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
When August met November (aug. 17-18.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, AUGUSZTUS 17.:
AMBER RAIN WOMEN...
0
...seven seconds away.

Talán érdemes:
A Dunán az örök klasszikus (tehát ismétlésgyanús) Airplane!-t adják negyed tízkor, ez az összes repülős katasztrófázás kifordítása Leslie Nielsennel és a Zucker-Abrahams-Zucker művek hangárából gördült ki. Repülésiszonyban szenvedő egykori katonai pilóta (Robert Hays) szakítani akaró barátnője (Julie Hagerty) miatt lóg fel a gépre de szaktudására hamarosan szükség lesz mikor a teljes staff elcsapja a gyomrát gyanús állapotú halételekkel – őket Dr. Rumack (Nielsen) ápolja. Érdekesség hogy Kareem Abdul-Jabbarral kapunk sportoló-cameót is de a legerősebb láncszem Nielsen (nem ok nélkül rá bízták később a Csupasz pisztolyokat). A Cinemax 2-őn újabb látványmozi negyed tizenegykor, ezúttal Északról de attól még olyan borongósan ahogy azt a November elnevezésből sejthetjük. A tarrbélás káeurópai (észt-lengyel) fíling alapját itt is egy „sátános” könyv (Ördöngös idők) adja melynek antihősei a Gonosszal úgy üzletelnek ahogy mindenki mással (=nem egészen tisztességesen, de legalább nyereségesen) és krattokat gyártanak emberi-tárgyi maradványokból. Ezek a gólem-robot keverékek végzik el az igazán piszkos munkát (háziállatok ellopása, miegyéb), a fővonal mégis romantikus: helyi földesúr alkalmazásában álló srác elcsábítása szentesíti az eszközt a főszereplő hölgyemény számára aki elfeledett(nek hitt) pogány praktikákkal operál. Majd’ két órányi gyönyörűen megkomponált nyomasztás, aki gerjed az effélékre az ne hagyja ki, 00:40-kor (azaz már vasárnap) lesz még egy 2005-ös Wesley Snipes-akciózás román koprodukcióban a Viasat3-on, ebben az adóbehajtók örök kedvencének 7 másodperce van kirámolni egy pénzszállítót. Ahogy az várható, beüt a krach és csapata egyik tagját elrabolják ruszki gengszterek, neki meg be kell érnie egy Van Gogh-képpel, azaz csak kellene mert van olyan tökös hogy üzletelni-szabadítást szervezni kezdjen... A 7 Seconds-ból elég lenne másfél óra sima csihipuhi de a készítők nem bíztak semmit a vágókra, annál többet a művészkedős megoldásokra, így én csak és kizárólag magyar szál, Szabo kapitány (Tomi Cristin) kedvéért válogattam be.

A seksz, a szipu rovat:
The Mexikó Edition:
Mexikói drogbárók ingatlanjait árverezte el az állam: „Volt köztük úszómedencés ház, menekülő alagút, farm és luxuslakás is.” – ...amit kemény, becsületes munkával szereztek meg a korábbi tulajdonosok. Ja nem.
k – Meleg sörrel oldanák meg a gondokat: „Egészen elképesztő javaslattal állt elő egy mexikói politikus az alkoholizmus elleni küzdelem jegyében.”MELEG SÖR? NORMÁLIS?!  Wait, a challenger appears:
Helikopteres ördögűzéssel próbálja kiűzni a városát megszálló drogcsempészeket egy kolumbiai püspök: „Szentelt vizet fog permetezni egy katonai helikopterről.”MAJD LEFEJEZIK ŐT IS Szerintem napalmot vagy gyomirtót permetezzen helyette a drogbárók fejére.
A venezuelaiak több mint ötöde alultáplált: „Hasonló éhezés Jemenben és Szíriában van.”NINCS éhezés, megmondták világjáró honfitársaink is!!
Ifjú párt ölt meg a részegen vezető mexikói focista – Kapjon kitüntetést, börtönbe úgyse mehet, focistáknak mindent szabad (ott is).
Egy hét alatt három újságírót gyilkoltak meg Mexikóban: „Pedig az egyiküknek még rendőri védelmet is ígértek.” – ...na és ha a rendőrök ölték meg? Ugye így rögtön más a leányzó fekvése.
Börtönlázadás Brazíliában: 16 embert lefejeztek, összesen 57 halott: „Órákig tombolt az erőszak a Brazília északi részén található börtönben.”AND NOTHING OF VALUE WAS LOST THAT DAY Kamu, fotosopp, visszafele lett felvéve, a favellák és börtönök a közbiztonság melegágyai!4!4
Tömegsírokat találtak Salvadorban: „Az országot uraló bandák tüntethették el bennük áldozataikat. Az országban csak tavaly több mint háromezren tüntek el.” – Lásd fentebb.
Kínai étteremben lőtt agyon két izraelit egy nő Mexikóvárosban: „Először úgy tűnt, hirtelen felindulásból ölt, de az ügy a szervezett bűnözéshez kapcsolódhat.” – Na ne mondjátok már! Tényleg??? Hogy mik vannak!44!4
Még az ánuszában is drogot kerestek: „Megaláztak egy ártatlan új-mexikói férfit. Beöntéssel, végbéltükrözéssel is próbálkoztak. Eredménytelenül.” – Biztos azért mert leszarta. Ooops, wrong day, de ha már itt tartunk:
Mexikói melegbárban filmezték le a homofób politikust – Jár neki a TISZTELET! :))))

 

VASÁRNAP, AUGUSZTUS 18.:
PÁRIZS, AZ ÉN BAKONYOM CHEMTRALIÁM
0
Poppins nem éri utol.

Talán érdemes:
Haladjunk visszafele a kései időpontoktól kezdve: a TV2 egy 2011-es magyar art movie-val (Diamond Club) támad 01:50-kor amiben kiábrándult kortársművész (a kvázi önmagát alakító Uglár Csaba) élete Nagy Dobására készülve albérlő párocskát (Haumann Máté, Tenki Réka) fogad be lakásába akik közül a nő egyre jobban a hatása alá kerül. A rivális kanálison (retekklubb) 22:35-kor apokaliptikus vízió tavalyról melyben Párizs változik Centraliává egy földrengés után, a túlélők a város magasabb épületein húzzák meg magukat. Így tesz Mathieu (Romain Duris) és Anna (Olga Kurylenko) is, közben reménykednek hogy a mentőcsapatok kiszabadítják tőlük Egy lélegzetnyire levő, (szó szerint) burokban élő lányukat, ám mikor egyértelmű lesz hogy se a gyerekért, sem értük nem jön senki, a maguk kezébe veszik a dolgokat, erre már csak azért is szükség van mert a burok működtetéséhez áram kell... Nem amerikai, nem nagy költségvetésű alkotás de különös aktualitást ad neki a nálunk hol itt, hol ott terjengő szarszag – hát remélem nem az lesz a vége mint Franciaországban :SSS A sort nyolckor egy ugyancsak tavalyi, már címében (Mary Poppins visszatér) is remake zárja az HBO-n, ebben Emily Blunt bújik a varázsdada bőrébe időrend szerint majd’ negyedszázaddal az originál után, segítségére, optimizmusára szükség is van mert a gyerekek időközben felnőttek és dübörög a gazdaság...i válság. A Mary Poppins Returns-t nyilván csak a régihez lehet mérni és ugyanott, ugyanúgy vérzik el mint a dettó nemrég dizni-újrázott A Szépség és a Szörnyeteg: túl sok erőltetett dalolás és túltolt PC – az biztos hogy ebből egyhamar nem lesznek mémek.

Remake rovat:
Totális téboly: újraforgatja a Disney a Reszkessetek, betörők!-et: „Csúcsra ért a kreatív kiégés az óriásstúdiónál. Jön az Éjszaka a múzeumban újragondolása is.” – Nem a kiégés jele ez hanem az újjászületésé, mert:
Most már tényleg készül a Csipet csapat mozifilm: „Az egykori Saturday Night Live-rendező Akiva Schaffert kérte fel a Disney, hogy hozza tető alá az évek óta kallódó tervet.” – Nagyon ideje volt már ennek is.
cinematrix – Ősszel jön a Demóna folytatása: „Angelina Jolie Csipkerózsika-feldolgozása olyan sikeres volt, hogy máris itt a második rész.” – Gondolom abban is lesznek mindenféle agendák...
Az új Oroszlánkirály már a Jégvarázst is lenyomtaTITÁNOK HARCA És? Attól jobb lesz?
Mozi – Folytatódhat az élőszereplős Aladdin: „Hatalmasat kaszált a Disney-klasszikus Guy Ritchie-féle remake-je.” – Lásd fentebb, gájricsire meg kb. innentől lehet keresztet vetni.
ZUBRECZKI JUDIT – Keanu Reeves mindenkit megöl, aztán meg bosszankodik: „Keanu Reeves szexin öregszik, de ennyi azért kevés a boldogsághoz. A John Wick 3. inkább lefáraszt mint kikapcsol.” – Pont emiatt ez az Év filmje:
John Wick, a rajongód vagyok!: „A John Wick: 3. felvonás – Parabellum brutálisabb, viccesebb és fárasztóbb, mint az elődei voltak. Egy könyvtári könyv, egy ló és egy bukósisak is lehet halálos fegyver.”MAGYARUL: a csürhe deszenzitizálása tovább folytatódik. És tényleg:
Előzményt ír Az éhezők viadalához a regényíró: „A stúdió reméli, hogy a 64 évvel a korábbi könyvek előtt játszódó regényből is készülhet majd film.”Év filmje lesz ez a remake...de csak ha nem törnek a babérjaira:
Mozi – Itt van minden, amit eddig tudni lehet a Magyarországon forgó Dűne-mozifilmről!: „Denis Villenueve a rendező, Hans Zimmer a zeneszerző, benne lesz Jason Momoa és szinte a teljes hazai filmes szakembergárda!” – ...de csak ha befejezték az Akváriumember 2-őt:
cinematrix – Máris döntöttek az Aquaman folytatásáról: „Jason Momoa két és félórás dezodorreklámja elérte az egymilliárd dolláros bevételt, úgyhogy el is kezdik összerakni a második részt.”„Összerakni”, igen, ez a helyes kifejezés :DD

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés