2019. 08. 24.
Wild Wild Westenger (aug. 24-25.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Wild Wild Westenger (aug. 24-25.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, AUGUSZTUS 24.:
JOHN & SPIDER WICK...
0
...birtokra kellenek egymással.

Talán érdemes:
Fél tízkor folytatódik az Airplane ofkorsz a 2. résszel a Dunán, emelve a tétet (és megelőlegezve a mai űrturizmust) mivel most egy space shuttle-t indítanak el kellő biztonsági óvintézkedések nélkül, a sárgaházba zárt Ted Striker őszinte bánatára hogy végül megint rá háruljon a világmegmentés mikor kiderül hogy az első utasszállító űrhajó hamarosan az utolsó is lehet. A poénok a régiek, annyira hogy többségük ismerős lesz a múlt héten adott originálból és ha már ahhoz mérjük, említsük meg hogy bármennyire kitettek magukért a készítők, Leslie Nielsent nem pótolhatja se William Shatner sem pedig Sonny Bono. A végső (szomorú) csattanót a valóság szolgáltatta pár évvel később az űrsikló-tragédiával ami után már ezt is kicsit más szájízzel nézzük, ugorjunk is mert tizenegykor kamasz-fantasy jön Nick Noltéval a Film+-on. A Spiderwick krónikák a jó öreg átjárós műfajt éleszti újra (lásd még: Narnia, Végtelen történet, Ahol a vadak várnak, és azokhoz hasonlóan ez is könyvből készült): nyújorki (csonka) család vidékre, különc felmenőjük birtokára költözik ahol lassan de biztosan kezdik észrevenni hogy a BAGLYOK dolgok nem azok amiknek látszanak. Az eseményeket nagyban befolyásolja mikor az egyik gyerek elolvassa a címben említett könyvecskét, elszabadítva a mesebeli gonoszt ami ugyanolyan szívesen végezne a jókkal mint az olvasóval és szeretteivel...és amit feltűnően a mai kor démonához (toxic white male patriarchy privilege) igazítottak, kisgyerekkel ne is üljünk le elé mert rémálmai lesznek. Végezetül éjfél előtt öt perccel zenei kuriózum az M5-ön: 2018-ban az argentin rockzene atyja, Gustavo Santaolalla Magyarországon járt és ha már itt volt, koncertet is adott melyben filmzenés témái domináltak (csak emlékeztetőül a fontosabbak: Bábel, Korcs szerelmek, Brokeback Mountain), na ezt láthatjuk most hetven percben.

Év filmje rovat:
De Niro, Pacino, Pesci, Scorsese, maffia - mi kell még? – Talán egy forgatókönyv?... – „Itt az első előzetes az év egyik legjobban várt filmjéhez: THE IRISHMAN!”Év filmje, de csak a Dirty Grandpa 2. után :DDDD
10 éves a valaha készült legrosszabb film: „Te is láttad? Őszintén sajnáljuk. Tényleg.” – Őszintén sajnálom de LESZAROM továbbra sem az Álom.net a legrosszabb, még Magyarországon sem:
kritika – Dobó Kata filmje olyan merénylet, amit elhinni is nehéz: „Bemutatták a színésznő első saját rendezését, a Kölcsönlakást. Lehet rajta nevetni, csak nem azért, amiért az alkotók szerették volna.” – Értem, tehát ez az Év filmje.
Kritika – Pikachu, a detektív senkiből nem fog rajongót csinálni: „A Pokémon-film csak a nosztalgiára épít, ezért szűz szemmel könnyű elveszi a forgatagában.” – Hát még ha tamagocsikról forgatnának, az lenne csak igazán az Év filmje! Persze csak polkorrekten megoldva:
Könyves – A dzsinnek belpolitikája is tele van rasszizmussal: „S.A. Chakraborty első regénye, a Bronzváros az utóbbi idők egyik legnagyobb fantasztikus irodalmi meglepetése és sikertörténete volt.” – Nincs mese: Év könyve, remélem a Disney erre is lecsap az Aladdin-újrázás után.
előzetes – A Rákosi-érába repít a Susotázs rendezőjének új filmje: „Az Akik maradtak egy magányos nőgyógyász és egy dacos kamaszlány kapcsolatáról szól. A film előzetese az Indexen látható először.”Év filmje.
Kritika – Erőszak és szerelem a vadászházban: „A második világháború utáni zavaros időkben Kerekes Vica és Szabó Kimmel Tamás szeretnék egymást, de közbeszól a múlt. Végre itt egy jól működő magyar film noir.”Év filmje, Gryllus Dorka likes this. Ja ő nem, mert a fő riválisa vetkőzik benne...
kult – Kritika – Néha megdugok egy-két nőt, de ez nem számít megcsalásnak!: „Nulla állami pénzből készült film Péterfy Borival és Farkas Franciskával, egy olyan seggfejről, akiből naponta tíz szembejön velünk.”Év filmje, és ha már támogatás:
Mozifilm készül a móri mészárlásról: „A Testről és lélekről producere az egyik alkotó, a Filmalap még nem szavazta meg a támogatást.” – Pedig biztos Év filmje lenne, ahogy ez is:
Máté Gábor alakítja a 13 éves tanítványát molesztáló karmestert: „Kényes témáról forgatta első nagyjátékfilmjét Nagy Zoltán.” – Értem én hogy komoly probléma meg minden, de tessék mondani, lesznek mostanában vidám filmek is? :((((


VASÁRNAP, AUGUSZTUS 25.:
PIRANHA NEM CSAK EGY VAN <3
0
Így ROHANTAM csúsztam a Westendbe.

Talán érdemes:
Kilenckor kedvenc trágár mackónk „apukája”, Seth MacFarlane a TV2-őn egy 2014-es westernparódiával amit írt, rendezett, producerált és még a lead-et is magára osztotta. Azért nem neveztem főhősnek mert a figurája nem heroikus, inkább gyáva, legutóbbi megfutamodásakor barátnője (Amanda Seyfried) is lelépett azzal akivel pisztolypárbajt kellett volna vívnia (Neil Patrick Harris megint macsóként), szerencse hogy egy Erős Nő (Charlize Theron) lelket ver belé és kitanítja amire kell, s hogy honnan a szakértelme? Hát maga is egy bandita (Liam Neeson) csaja... MacFarlane biztos terepen van az animációkkal de élő színészként nem olyan hatásos, nem véletlen hogy a Million Ways to Die in the West magyarítása is a Nagy Dobásra utalgat (Hogyan rohanj a veszTEDbe) pedig ez lehetett volna a kétezertizes évek Wild Wild West-je / Blazing Saddles-e ha maradtak volna az intelligens utalásoknál (csak egy példa: Neeson karakterét Clinch Leatherwood-nak hívják) és nem feküdtek volna rá a pisis-kakis-egyéb humorra (és nem tűnne fel benne Sarah Silverman amint a vaginájáról monologizál). Ugyanabban az időben (21:00) a hétvége első vizeskedése a Filmbox Plus műsorán és a Tengerre Franciák! Jacques Tati-t idézi némaságával és helyzetkomikumával azonban ordít róla hogy 2011-es: míg Tati nyaralói családbarátak voltak addig itt jócskán lesznek felnőtt helyzetek (nudisták, S&M), de egye fene, Dominique Pinon és (a meztelen!4!44) Maria de Medeiros kedvéért talán adok neki esélyt. A Paramount Channelen egy órával később, tízkor is maradunk a hullámok között – vagy nem, mivel a Piranha 3DD-ben újra lenge öltözetű fiatalokra csapnak le a CGI-halak. Előbbiek közt sajna most nincs egy Kelly Brook vagy egy Gianna Michaels, plusz még a cameók is gyengék: Gary Busey tehénfingot gyújt be, Ving Rhames „csak” lerombolja az imázsát – sokat elmond hogy az önparodizáló David Hasselhoff jön ki belőle a legjobban (ja és az alig nyolcvanperces játékidőből tíz elmegy a stáblistára meg az alatta futó bakikra). Az utolsó merülés féléjfélkor vár ránk a Prime-on Paul Walkerrel aki itt Jessica Albával kutat hajóroncsok után A tenger vadjai között ám egyik expedíciójuk eredményeképp elég mai rakományt (drogot) találnak. Épeszű ember menekülne, tudva hogy a jogos tulaj (vagy jogutódja) előbb-utóbb jelentkezik a becsületes megtalálóknál de a búvárokhoz kiruccanó baráti pár férfitagja – miután a többiek nem értékelik az ötletét – maga kezd el házalni a cuccal... Az Into The Blue fő erényei Walker és Alba kidolgozott felsőteste, ezek fognak a fotelbe ragasztani minket (na meg a tény hogy valódi cápák között bohóckodnak) merthogy a sztori ezerszer voltmár, de ha már narkó:

Teljes legalizáció rovat:
drogiporter – Tinédzserek fűfogyasztása a legalizáció után – ...amiben természetesen Mi, Magyarok megint rosszul teljesítünk:
Magyarország a legszerényebb kannabiszfogyasztó Európában, elterelésben viszont nagyok vagyunk: „Európában a magyar fiatalok szívják a legkevesebb füvet, intravénásan pedig már szinte csak dizájnerdrogokat tolnak. A kokain csúcsra ért Európában, a kábítószer-terjesztő hálózatok innoválnak és „uberizálódnak”, de a vegyipar is odateszi magát: minden héten új dizájnerdrog születik – derül ki a friss európai drogjelentésből.” – ...amire a megoldás biztosan a teljes legalizálás lenne...és igen:
A magyarok 60%-a egyetért az orvosi kannabisz legalizálásával: „A kormánypárti szavazóknak is csak a 21 százaléka ellenzi, derül ki a Závecz kutatásából.” – Ez érdekes, engem nem kérdeztek, de mindegy, lapozzunk:
A telepen szinte olyan népszerű a nyugtató, mint az alkohol: „A Magyar Addiktológiai Társaság munkatársai 30 szegregátumban mérték fel a droghelyzetet. Nem a pszichoaktív szerek a legnagyobb probléma.” – Kitalálom: ugye megint az Előítélkező Többségi Társadalom jelenti a gondot?...
Legalizálják az USA-ban az ipari kendert: „Drogként használt közeli rokona miatt üldözték, pedig egy csomó jó dologra használható.” – ...de gondolom attól még a jónép az orvosi marihuánára fog esküdni...vagy az orvosi gombára:
Egy 50 éves férfi 5 gramm varázsgombával 5 órára bezárta magát a hálószobájába, ez vezetett oda, hogy Oakland dekriminalizálja a szert: „(...) A Los Angeles Times azt írta, Plazola először fogyasztott pszilocibintartalmú gombát, és (...) olyan gondolatai támadtak, amiket korábban elképzelni sem tudott. A politikus, szervező és ingatlanfejlesztő férfi tavaly lett 50 éves, és eléggé unta magát, (...) gyakran érezte magát mentálisan blokkoltnak (...). A lapnak azt mondta, (...) 7 éves korában egy rokona halála után azt mondták neki, hogy örökké a mennyországban fog élni. Azóta mindig úgy érezte magát, mint aki fél lábbal a sírban van. A gombázás után viszont megértette ennek a jelentőségét, és belátta, hogy „a félelem függője”. A felesége szerint a férfi azóta jószívűbb, a gyerekei pedig azt mondják, olyan mint egy barát.”SZÓMA, HA MONDOM, SEGÍT A GONDON: ha EGY gazdag, unatkozó lelkibeteget helyrerázott EGY darab jól sikerült trip abból logikusan következik hogy engedjük rá a szert azokra akiknek (még) semmi bajuk. És igen, ez a terv, a módszer pedig a legdurvább konteóknál is vadabb: Ez a trip azért vált fontossá, mert Plazolának jók az összeköttetései az oaklandi városi tanáccsal, ahol egy korábbi elnök idején kabinetfőnökként dolgozott. (...) Kaliforniában egy (...) szervezet 2018-ban a varázsgomba állami szintű legalizálásáról szóló népszavazást próbált kiíratni, de nem sikerült, a hollywoodi központú kampányiroda 2020-ban próbálkozik legközelebb. Mint mondták: „Ha megszerzed Kaliforniát, azzal az egész USA-hoz szólhatsz. És ha végül az Egyesült Államok megfordul, az egész világ követni fogja. Gyakorlatilag bármelyik állam jó jelölt, ahol relatíve jól megvannak a fűvel.” – Szóval egy jól bejáratott lobbi működik A LAKOSSÁG LEBUTÍTÁSA a droglegalizálás érdekében? NAHÁT, KI HITTE VOLNA!! HOGY MIK VANNAK!!4!4!!négy!! Nap kommentje:
0
...kivéve hogy a leszarás továbbra sem kedden történik:

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés