2019. 09. 02.
Lady of the Cake (szept. 2-3-4-5.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lady of the Cake (szept. 2-3-4-5.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, SZEPTEMBER 2.:
HÖLGYEK GÖRÖNGYE
0
Run, Franka, run!4!

Talán érdemes:
A Cinemaxon nyolckor gyengécske, nőkre optimalizált „komédia” melyben a különc egyetemistalány, Allie kezd féltékenykedni legjobb barátnőjére mikor amaz összejön egy sráccal – hiába ő adta meg nekik a kezdőlökést, a végeredményt látva nem épp Hölgyek gyöngyeként viselkedik. A Lady-Like több szék között esik a padlóra de aki adna neki esélyt és elsőre lemarad az holnap 11:25-kor elcsípheti ugyanitt. Fél tízkor koprodukciós sorozat első része a Dunán és az Elveszettek (avagy The Missing) mindaddig aktuális lesz amíg nyomtalanul tűnnek el gyerekek. Itt is ez történik egy párral (James Nesbitt, Frances O'Connor) Franciaországban, ügyükkel pedig a legtökösebb helyi rendőr (Tchéky Karyo) küszködik merthogy használható nyomokat nem talál. Majd’ egy évtizeddel később már csak az ex-férj reménykedik és nagy nehezen a rendőrt is rábeszéli az akta újranyitására... Az ihletet természetesen Madeleine McCann esete adja (nem véletlen ugyanabban az évben játszódik), csak itt fiúgyermeknek vész nyoma. 23:20-kor másfajta rémületforrás a Film Mánián ahol Franka Potente futkározik nem először és nem is utoljára, most épp a föld alatt egy őt előbb megmentő majd kergetni kezdő Creep elől. A készítők hozzák amit ígérnek (Borzongás: Hajsza a metróban), a potenciális elkövető háttere csak az összecsapott befejezéskor derül ki, vagyis a rövidsége a hátránya (ahogy a túlzásba vitt erőszak is).

Hétfő? #LESZAROM.
kar' – Aki leszarta, nyalja le!: „Csúnya szavakat természetesen szabad használ­ni. A kérdés, hogy mikor és miért érdemes.”Mindig és bármire, főleg hétfőn:
Nyár – Ha épp nem tudja eldönteni, akar-e meztelenkedni, vagy sem – itt a vonalkód bikini – Heteró vagyok, LESZAROM.
heti trend – Milyen kiegészítő áll a legjobban egy férfinak a fürdőnadrághoz? Döntsük el!: „Nevetséges vagy menő? Mondja meg ön!” – Lásd fentebb…
Globális felmelegedés – Olyan kánikula van a Love Islanden, hogy nem szexelnek a realityszereplőkLESZARO Globális felmelegedés, mi? Inkább költözzenek Fire Island-re és coming out-oljanak, az időjárásra meg csak ennyit:
Hajnalban az ég dörgött, vagy csak álmodta?: „Jól hallotta, esett.” – Jól hallottátok azt is hogy LESZAROM.
Ön valószínűleg még sosem hallott Billie Eilishról, ez a légifotó bizonyítja, hogy ezzel szinte egyedül van – Szinte tuti hogy nem egyedül SZAROM LE…
baglyok vs. pacsirták – Van, aki genetikailag alkalmatlan a bulizásra? Te is az vagy? – Nem, én LESZAROM.
Kate Hudsonnak nem esik nehezére levenni a ruháit, sőt: „Nem érdekli a 40 éves színésznőt, mit gondolnak róla az emberek, szeret meztelenkedni, és kész.” – Akkor én is csak LESZAROM és kész.
házmestermedve – Így éld túl, ha a szomszéd már megint felújít!: „Mosolyfakasztó tippek következnek!” – Le kell szarni oszt’ jónapot…
Tékozló Homár – És a szobafestő nem jön: „Hetek óta ígérget, mit lehet ilyenkor csinálni?” – …és ismét csak lásd fentebb ^^
l – Így tudsz lezárni bármilyen vitát egyetlen mondattal!: „Nem mindig van szükség győztesre, ha egy vitáról van szó.” – Továbbra sem mondat hanem csak egy szó: LESZAROM.


KEDD, SZEPTEMBER 3.:
BUBORÉK, DE LILA
0
Most kopaszkodj!

Talán érdemes:
Kilenckor Tövismadarak-utánérzés az HBO-n, az itteni Isten bárányai a külvilágtól szó szerint elszigetelt apácák akiket „megkísért” az ismeretlen Ignotus atyával (akinek ofkorsz semmi köze a magyar íróhoz), erre utal a széria első epizódja (The Devil into Paradise) is. Bibliai terepen maradva és ugyanabban az időben (de már az AMC-n) B-kategóriás feldolgozása Sámson (Taylor James) végzetes szerelmének, legalábbis itt ezt hozták ki belőle ami annál furább mivel (ha minden igaz) ezt egy keresztény stúdió forgatta le. Ha Halivúd csinált volna az izomkolosszusból gyöngéd óriást az nem lepett volna meg ennyire, bár ők a mostani metoo miatt talán az erőszakos múltját és jellemét domborították volna ki, ja és még valami: ha már úgyis becastingolták, Billy Zane játszhatta volna a leadet is mert neki legalább nem kellett volna a szerep kedvéért kopaszodnia (parókát öltenie viszont igen). Kicsit szomorú hogy ez volt Rutger Hauer egyik utolsó feltűnése (a hérosz apjaként és igen, csak miatta érdemes végigszenvedni ezt a bő két órát). Tíz előtt tíz perccel Csiky Gergely-darab az M5-ön melynek korábbi verziója voltmár, de ez a 2016-os elvileg nem. A kereten felüli költekezés, az esztelen vásárlás ma is ugyanakkora probléma mint anno csak már impulse shoppingnak hívják, és feljöttek mellé más, modern Buborékok is (megfelelés a közösségi média elvárásainak, stb.) ergo ha Solmayék ma fényűznének, a családfőnek még az akkorinál is nagyobb légvárakat kéne építenie.

A dolgok internete rovat:
kívül tágasabb – Jön az okosülés a repülőkre: „Másfél évig dolgoztak a proto­típuson. Azt ígérik, tényleg kényelmesebbé válhat a repülés.” – Jaja, észre se veszik majd ha kilövik alóluk a gépet vagy beleállnak vele egy toronyba:
GPS-ekkel okosítja Irán a Hezbollah rakétáit: „A precíziós okosfegyverek megváltoztathatják az erőviszonyokat, ezekkel méterre pontosan tudnának célozni, míg most csak vaktában lövöldöznek.” – Jó hír a légitársaságoknak! Ja nem.
Hetente kéne vírust irtani a Samsung okostévéin: „Annyira azért nem okos az a tévé, hogy magától elvégezze ezt a feladatot.” – Bezzeg bekapcsolni be tud magától ez is:
Vissza kell hívni több mint 26 ezer főzőlapot, mert maguktól bekapcsolhatnak – A távolban valahol felsír egy Color Star televízió: „A Whirpool, KitchenAid és JennAir termékei érintettek. Egyelőre csak az USA-ban, Kanadában és Mexikóban érvényes a visszahívás.” – ...ahogy a faszbúk visszaéléseinél: előbb-utóbb kiderül hogy mindenkit érint.
rendelj kínait – támogatott – Xiaomi Mi Band 4 vs Mi Band 3: „Összehasonlítottuk a két nagyágyút, és elég nehéz volt eldöntenünk melyik a jobb okoskarkötő.” – Hát amelyiket app nélkül is fel lehet venni:
Máris lehaltak a Nike új okoscipői: „Egy szoftverhiba miatt az appal nem lehet bekötni a cipőt. És mivel fűző nincs rajtuk, máshogy se.”ÉDES FASZOM, ezt a sok hülyét! Veszik a szupercipőt amit még felvenni se lehet okosteló nélkül...
Mi a fenének kellene okos épület meg okos bicikli a világnak?: „Ha minden összekapcsolódik mindennel, akkor majd eljön a világbéke is. Vagy nem.” – De igen eljön, mégpedig Nike okoscipőben:
s – Az okoseszközök személy­telenre szabnak bennünket: „Nem más mondja ezt, mint Pál Feri mentálhigiénés szakember, az ország egyik legismertebb "stand-up" papja.” – Nem, nem csak ő mondja:
Scarlett Johansson: Az internet a sötétség hatalmas féregjárata, ami felzabálja önmagát: „Az amerikai színésznő sokak félelmét fogalmazta meg.” – Nézze a jó oldalát, az ő meztelen fotóival már nem fognak visszaélni a Fappening meg az Under The Skin után.
ces2019 – Lazára vett figurával épít okosotthont körénk a Bosch: „A mifelénk főként szerszámgépeiről ismert, járműipari, energetikai szektorban is jeleskedő Bosch nem véletlenül ruccant át Amerikába.” – Felkészül: Kína...mármint az átruccanásra:
Nyolcvanmillió amerikai háztartás adatait találták meg egy védtelen szerveren: „A 24 GB-s adatbázisban az alapvető személyes adatok mellett a pontos tartózkodási hely is szerepelt.” – ...de ezek már feltörhetetlenek és csak ujjlenyomattal nyithatók ésatöbbi...ja nem:
Szintet lépett az adatbiztonsági pánik: ujjlenyomatok kerültek a netre: „Több mint egymillió felhasználó adatai szivárogtak ki a Biostar 2, biometrikus adatokat kezelő szoftver hibájából. Nagy baj.” – Gondolom emiatt a teljes ujjlenyomat-azonosítós projektet le fogják állítani. Ja nem:
danube – A magánéletünk lett a kapitalizmus új áruja – Ugyanezt felette így prezentálják:
kívül – Okosváros vagy adathalászat?: „A torontói okosváros projekt újabb akadályba ütközik. Egyre többen nagyon utálják a gondolatát is.” – Nem is értem miért! Ja de:

különvélemény 2019.06.26. 07:15:06
Ha Amerika csinálja: megfigyelő kapitalizmus, ha Kína: elnyomó kommunista diktatúra.


SZERDA, SZEPTEMBER 4.:
BRACE YOURSELVES...
0
...Winchester is coming.

Talán érdemes:
Nyolckor gyarmatosítás-kritizáló adult animation a Cinemaxon ami főleg az alkalmazott bábtechnika és az etűdökre bontott sztori miatt érdekes mert egyébként a Micsoda pompás torta! gyerekeknek túl komoly, felnőtteknek meg a megvalósítása lesz túl „gyerekes”. Már a Kutyák szigete is csak azért működött mert (átlátszóan, de akkor is) inkább utalt mint konkretizált, itt is vannak pillanatok amik egy kevésbé politikus műben megállnák a helyüket, de ebben mindössze annyi a tanulság hogy „a DROG kolonizáció rossz, értem?”. Háromnegyed tizenegykor valóságalapú majdnemhorror a Film Now műsorán. Mint köztudott, Amerikában a mai napig örök sláger a fegyvergyártás így nem meglepő ha Sarah Winchesterre tekintélyes vagyon maradt férje után, ahogy az sem hogy a pénz elvette az ő eszét is bár tény hogy kevésbé ártalmas hobbit/kényszerképzetet talált magának mint Florence Foster Jenkins aki elhitte hogy operaénekes. Nem, Sarah (Helen Mirren) attól fél hogy a gyár puskái által megölt emberek visszatérnek bosszút állni ezért „csapdát” tervez nekik, hamarosan fel is épül a Szellemek háza, ez az örökké befejezetlen, mégis „lakható” épület ahol ajtók nyílnak a semmibe, az emeletre egyre keskenyedő lépcső vezet, egyszóval úgy alakították ki hogy a holt lelkek ne találják meg a tulajdonost. Van némi rejtett feminista szál is (akkor is, most is kevés női építész volt a porondon, érthető ha ez lett Sarah hobbija majd megszállottsága), a Winchester emiatt (is) közelebb áll a misztikus-drámai vonalhoz mint a Fűrész-féle mai riogatásokhoz, nem csoda ha sokaknak nem jött be – persze a legjobb mégis egy igazi látogatás volna a valódi házba (vagy nem, ki tudja).

Miért, eddig mi volt? rovat:
Az Amerikai Horror Story új évada egy hosszú slasher horror lesz – Miért, eddig nem volt az?
Pénzmosók paradicsomává vált a Fortnite: „A játék virtuális valutájával könnyű a lopott hitelkártyákat kiüríteni és tisztára mosni a pénzt.” – Miért, eddig nem ezt csinálták?
Videódiszkó – Marilyn Manson önmaga totális paródiája lett: „Courtney Love-val bohóckodik egy olyan klipben, amit nehéz komolyan venni. Új klippel jött ki a QOTSA és a Preoccupations is.” – Miért, eddig nem önmaga paródiája volt az összes említett előadó?
Steven Seagal orosz állampolgár lett – Miért, eddig nem az volt?
Szubkult – Bárcsak ne olvastam volna el az új Harry Pottert: „Az Elátkozott gyermek csapongó, sablonos, ömlengő, patetikus és csöpögős.” – Miért, a régi heripotter nem volt az?
Vaskos csalódás lett az ötödik Black Mirror – Miért, az előző négy mi volt?
A Trónok harca vörös banyája démonnak állt – Miért, eddig nem az volt?
Sophie Turnert sokáig nem tartotta elég jónak a filmipar – Miért, most jó?
Ez a majom a legnagyobb természetességgel kattintgat az Instagramon, és kiválasztja a róla szóló posztokat: „Maximum néhány évtized lehet hátra, amíg átveszik az uralmat a Földön.” – Miért, eddig nem a lájkmajmok uralkodtak?
Nicolas Cage négy nappal az esküvő után kérte házassága érvénytelenítését: „Egy felvétel szerint a házassági papírok intézése közben nagyon részeg lehetett a színész.” – Miért, ő mikor nem az? LOL!!
Tom Cruise lánya profi szcientológus toborzó lett – Miért, eddig nem az volt?
ilyen az, ha casting van – Kaley Cuoco elárulta, hogy majdnem nem ő lett az Agymenők jócsaja – Miért, ő jó csaj? o_O
 

CSÜTÖRTÖK, SZEPTEMBER 5.:
BACK TO SCHOOL...
0
..back to reality :(

Nem érdemes:
…mert ma ilyesmi is lesz, mégpedig az HBO-n nyolckor mert jön A gyűlölet, amit adtál és aki arra tippel hogy ez ilyen dindunuffin/#BLM-es izé az jó helyen kapirgál, itt fiatal lány ingázik fekete többségű, lepusztult lakhelye meg az elit fehér suli között. Egy darabig úgy tűnik mindkét közösségnek meg tud felelni de csak míg egy fehér zsaru le nem lövi a haverját. Innentől kb. kitalálható milyen irányba folynak a dolgok és igen, olyan gagyi-egyoldalú mint bármelyik Spike Lee-opus: a fehérek kivétel nélkül gonoszak, főleg a rendőrök akiket itt gyakorlatilag démonizálnak és dehumanizálnak (miközben a bandákról, a drogkereskedőkről és a szegénységbe született gyerekekről rózsaszín képet festenek). Lehetett, sőt kellett volna beszélni a túlkapásokról, ehelyett ez is a lincshangulatot gerjeszti csak épp a másik oldalon, cserébe legalább az elnevezéssel sejtetik hogy egyetlen céljuk a gyűlölet „visszaadása” (függetlenül attól hogy jogos volt-e a hatóság fegyverhasználata vagy sem).

Talán érdemes:
Ugyanitt negyed tizenegykor tabutéma az Alternatív véggel ami a hatásvadász alcím (A halál hat új módja Amerikában) ellenére viszonylag korrekt áttekintés az elmúláshoz való hozzáállás változásairól a tengerentúlon és arról, hogyan tartanak ezzel lépést a temetkezési cégek. Sajnos nem ússzuk meg az agendanyomatást sem (eutanázia-propaganda) pedig enélkül is bőven adna gondolkodnivalót. Közben 21:50-kor egy nálunk kevésbé ismert lengyel film remake-je az M5-ön kissé átkeresztelve: a Kövek a sáncra (meg persze az eredetije) a Szürke Seregről szól. A II. VH alatt pár elszánt cserkész apró gyerekcsínyekkel keserítette meg a németek életét, „nagyban” akkor kezdtek gondolkodni mikor egyiküket foglyul ejtették. A rendező túl sok Tarantinót nézett, így kerülhetett a hangsúly a fiatalok hősiességéről a retorziók kegyetlenségére, szóval kutassátok fel helyette a régit (Akció a fegyvertárnál). Ugyanabban az időben (21:50) vicces francia variáció a Dunán generációk kényszerű együttélésére, ezúttal sikeres építésznő (Sarah Winchester ha megérhette volna!4!4) kényszerül Vissza a mamahotelbe és szorul anyja (Josiane Balasko) na meg testvérei lelki-anyagi támogatására, kihagyva számításából a kirepülésétől eltelt időt és akkor jöjjön is a

Mamahotel rovat:
férfi szemmel – Vészjelek a mamahotelekből – Jaja, vészjelek:
Nem születnek a gyerekek, mert a fiatalok képtelenek saját életet kezdeni és elköltözni a szülői házból: „Hiába a bőkezű támogatás, nem látszik, hogyan lesz több gyerek Magyarországon. A fiatalok a végsőkig halogatják a gyerekvállalást, közben pedig még a saját szüleik is hátráltatják őket abban, hogy saját életet kezdjenek.” – Máskor meg így utasítjátok vissza a „nyámnyila” férfit:
Maradj csak anyádnál! – Bezzeg ha csaj csinálja akkor még a nagymamahotel is MENŐ:
27 ÉVES, NAGYMAMÁJÁVAL LAKIK – A berlini élő Barbie mellmére-tét képtelenség befogadni – Akkor már érthető miért nem költözik máshova, ezekkel a mellekkel nem is lehet…
humánerő – Mamahotel a munkahelyen – Szóval nektek már az se jó ha valaki éjjel-nappal bent melózik.
építeni akarok! – Egekbe lőhetik a lakásárakat a fiatalok: „Mi történne akkor, ha bezárna a mamahotel?” – Csak szólok hogy a lakásárak már most az egekben vannak és pont emiatt nem engedhetik meg maguknak a fiatalok, de ti csak nyomjátok a hülye cikkeket:
betti szerint – Tényleg nem szeretnének gyereket és házat a mai fiatalok?: „Tényleg igaz ez? És mi lehet az oka?” – Segítek: szeretnének, de nincs rá pénzük. Nap kommentje:

DIEGO_HU 2019.08.07. 11:18:11
27,BP
Teljes mértékben egyetértek. Nem azért nem akarok lakást meg gyereket mert annyira új generáció vagyok, hanem a körülmények ismeretében önként mondok le ezirányú vágyaimról, mert tudom, hogy becsületes (értsd bejárós) munkával nem fogom tudni megteremteni az emelkedő ingatlanárak mellett a fedezetet arra, hogy akár csak egy kis lakást tudjak venni.
Meghülyülve meg nem vagyok, nem fogok gyereket gyártani egy albérletbe...
Nálam a prioritás anno ez volt (azóta már beláttam, hogy sose fogom elérni):
1. ház/lakás
2. autó
3. gyerek
Az 1-2 pont felcserélhető lett volna.
Továbbá nem valami ruppótlan gyári melós, hanem nagyvállalati informatikus vagyok (szóval nem keresek szarul, bár vidékről úgy tűnhet, hogy ez egy álombér).
Köszönöm a rendszerváltásnak és a '90-es éveknek, hogy gyerekkoromban egy olyan társadalomra/világra készitettek fel a szüleim, ami nem létezik.


VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés