2019. 09. 16.
Hódfény, ahova köll. (szept. 16-17-18-19.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hódfény, ahova köll. (szept. 16-17-18-19.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, SZEPTEMBER 16.:
DÖMENHU SZÓLDÖ HOLD
0
Szerelemben, étteremben.

Talán érdemes:
Igyekszem kerülni a love story-k beválogatását de mit tegyek ha legyűrt a túlerő! Nyolckor (későn kapcsolóknak holnap 13:25-kor) mágikus realista rom. kom. Olaszországból a Cinemaxon melynek szárd főszereplője kissé túl komolyan veszi a „lehoznám néked a csillagokat is az égről”-slágert, sőt rá is licitál, így lesz ő A férfi, aki megvette a Holdat, igazolva a nemzetiségéhez ragadt állandó jelzőket (tökösség, ígéret megtartása, stb.). Hogy milyen mikor ezen vonások hiányoznak arra ugyanabban az időben de már a Film4-en jön az ellenpélda a Kis hazugságok a szerelem nevébennel ahol jó sokáig senki sem meri felvállalni magát, sem a magánéletet karrierre cserélő munkamániás szingli, sem pedig plátói férfibarátja (aki másokkal azért rendszeresen áldoz a testi szerelem oltárán). Emiatt eshet meg hogy a nőcsábász – megállapodottságát bizonyítandó – stabil barátnőként mutatja be anyjának a magányos kolleginát aki időközben belezúg a mama másik fiába… Egy órával később (kilenckor) továbbra is Vágyak nyomában járunk de már a Filmbox Family-n és nem csak szerelmi értelemben: harminc felé ballagó ügyvéd otthagyja jól fizető állását a színészet kedvéért, ezzel lavinát indítva el mert amíg ő spanyol drámában talál magára addig csaja egy szintén ottani íróval vigasztalódik. A Wine of Summert az idealisták imádni fogják, a cinikusoknak Elsa Pataky, Marcia Gay Harden és Najwa Nimri fogja eladni.

Miley Cyrus? LESZAROM.
egy nem mindennapi betétdal – Megvan a közös pont Lana Del Rey, Ariana Grande és Miley Cyrus között – Az, hogy mindannyiukat LESZAROM:
Őrület, Miley Cyrus egy évig sem bírta a feleséglétet – …és igen, az ő esetében ez Követendő Példa, mondjuk mindegy mert LESZAROM.
Liam Hemsworth hivatalosan is lezárta a kapcsolatát Miley Cyrusszal: „Instagram posztban fejtette ki, mit kíván volt feleségének.” – Gondolom azt amit én…ja nem:
Game over – Liam Hemsworth beadta a válókeresetet – …ezzel párhuzamosan a médiában megindult a smear campaign:
Egy bennfentes szerint hálószobai kudarc vezetett Miley Cyrusék válásához, új dala azonban másról árulkodik – Arról hogy LESZAROM.
Miley Cyrus barátnőjével csókolózva dolgozza fel, hogy szakított a férjével – ...és tőle még ez is menőség <3
Miley Cyrus kvázi szexelt Kaitlynn Carterrel egy szórakozóhelyen: „Úgy estek egymásnak egy klubban, mintha senki nem lett volna körülöttük.” – Lásd fentebb.
botránykirálynő akcióban – Miley Cyrust kirúgták egy szállodából, amiért péniszalakú tortát vett exének, amit végig is nyalt – ...aztán a tárgyakról áttért az emberekre:
nem bír a vérével – Miley Cyrus most Ariana Grandét is megnyalta – ...és tőle ez sem zaklatás, ahogy Madonnától sem ^^
Miley Cyrus nem gondolkodott sokat, már össze is bútorozott a barátnőjével: „Szeretettel gondol Liam Hemsworth-re, de egy percig nem bánja, hogy a közös történetüknek vége.”Katy Perry likes this, amúgy hamarosan őt is LESZAROM :)
 

KEDD, SZEPTEMBER 17.:
IM PÓZNÁS
0
Ahány sarok, annyi vidék.

Talán érdemes:
Nyolckor északi variáns az Életben maradtakra és a Visszatérőre a Cinemax műsorán DiCaprio helyett Mads Mikkelsennel aki repülőbaleset után a Sarkvidéken reked. Mivel az időjárás bezavar a mentőexpedícióba, hamarosan egy súlyosan lesérült nő társaságában néz szembe a dilemmával: menjen, maradjon, vigye magával a koloncot vagy ne és könnyen megtippelhető, melyik megoldást választja (hiába hogy felkészítést kapott survivalism-ből). Joe Penna netes videók után vágta bele jégcsákányát a debütálásba, sikerült is új színt hoznia a kimaxolt(nak hitt) témába és bár kicsit lehetne rövidebb (mondjuk másfél óra), de ez legyen a legnagyobb baja. Tíz előtt tíz perccel Madách örökbecsűje az M5-ön és az Ember tragédiája Szegeden több szempontból is ünnepi, az egyik ok hogy a 2011-es volt a 80. Szabadtéri Játék, a másik meg az hogy a darabot eme rendezvénysorozat keretein belül több mint hatvanszor láthatta a közönség (nyilván nem ugyanaz a közönség, de akkor is), egy szó mint száz, minden adott az impozáns gárdától (Ónodi Eszter, Blaskó Péter, Cserhalmi György, sőt még Hobo is) a korábbi előadások megidézéséig (bejátszásokkal, nyilván). 23:40-kor újra a nemrég telelő égitestet emlegetik a Film4-en de már nem romantikus hanem családi kontextusban, a Holdfényöbölbe ugyanis valódi apját (Tim Matheson) felkutatni érkezik lánya (Kristen Bell) akit a fickó anno anyjával együtt otthagyott, kérdés hogy elég lesz-e két hónap a sebek begyógyítására? SPOILER A válasz az hogy elég lenne ha a papa alkoholizmusa nem uralkodna el rajta : ( SPOILER VÉGE.

MAGYARUL! rovat:
The Érzékenyítő Tréning Edition:
Martha Stewart beszállt a fűbizniszbe: „Egy kanadai cég CBD-s projektjének lesz tanácsadója az amerikai televíziózás egyik legismertebb életmódguruja.”MAGYARUL: drogpárti érzékenyítő tréning.
Marihuánás hambit fog árulni egyetlen napig egy denveri burgerező: „A nagy nap április huszadikán lesz, a CBD-vel (...) felturbózott burger pedig 4 dollár 20 centbe fog kerülni, csak hogy egy újabb ponton kötődjön a dolog a füves szubkultúrában kitüntetett helyet elfoglaló 420-as számhoz. (...)” – Lásd fentebb. Tessék mondani, lesz technokolos-heroinos-herbálos „hambi” is? Abba is gondoljunk bele mekkora visítás lenne ha valaki alkoholos „hambit” hozna forgalomba ilyen nyomott, beetető áron...
A GMO-t megenni nem kell félnetek jó leszMAGYARUL: érzékenyítő tréning, és tényleg:
GMO – Azért nem eszel génmódosított kaját, mert nem tudod, mi az – ...vagy mert nagyonis tudom, még jó hogy kéznél van a jó öreg konteókártya:
Valamit nagyon tudnak a génmódosítás ellenzői: „A génmódosított élelmiszerek elleni tiltakozásban például elég jók.”MAGYARUL: lejáratókampány a szkeptikusok ellen. És tényleg:
Ősszel jön az országos 5G, és vele a legszebb összeesküvés-elméletek: „Az 1970-es évek óta minden új hálózat esetében rákkal, halállal, vagy csak egyszerű háttérhatalmi kísérletekkel ijesztgetik egymást az emberek. Az ötödik generációs mobilhálózat veszélyeiről szóló rémhírek nagyjából ugyanennyire megalapozottak. Némi orosz dezinformáció is tetten érhető a háttérben.” – Ti már csak tudjátok ^^
Nem, az 5G-től sem fogunk mind meghalni: „Még nem volt olyan új technológia, amelyről ne terjedt volna el bevezetésekor, hogy a legkülönfélébb módon árt az egészségnek. Az 5G ellen is sokan tiltakoznak, leghangosabban azok, akiknek fogalmuk sincs, mi az.” – Lásd fentebb, tíz év múlva meg talán az is kiderül, volt-e valóságalapja a félelmeknek.


SZERDA, SZEPTEMBER 18.:
WE ARE MR. GLASS…
0
and we are FÉLIG EMPTY kettős égő.

Talán érdemes:
Nyolckor M. Night Shyamalan idei műve az HBO-n, ötvözve-folytatva barátunk Nagy Dobását (Sebezhetetlen) és 2017-es visszatérését (Széttörve): David Dunn (Bruce Willis) a Dr. Jekyll / Mr. Hyde-kettősségű Fenevadat (James McAvoy) kergeti, a nem hibátlan szupermenek játszmáját Elijah WOOD Price vagyis Mr. Üveg „felügyeli” (Samuel L. Jackson, akit egyre többször találnak meg ilyesmikkel, lásd a Kingsmant). Antihőseink először felfedezték majd elfogadták adottságaikat (legyenek azok jók vagy rosszak), most már csak Wood „átalakulása” teheti teljessé a képet és persze a szökés az elmegyógyintézetből ahol fogvatartják mindhármukat (Száll a kakukk…-utalás). Shyamalan hosszú kegyvesztettség után próbál egyszerre megfelelni a mai elvárásoknak (Marvel/DC fanboyok) és régi rajongóinak, jó hír hogy utóbbiak javára billen a mérleg nyelve: a Glass inkább lelkizés mint szuperistenutánzatosdi, az extra képességek ürügyül szolgálnak a velük járó kockázatok és mellékhatások bemutatásához. Ennek is csak a hosszával van bajom, nekem sok a két óra tíz perc, ugyanabban az időben újra a Holdon találhatjuk magunkat a Cinemax segítségével és a sima sci-fi-t várók ugyanúgy pórul járnak mint akik superhero movie-t akartak Shyamalantól mert a távoli bolygó kincsLelőhelye csak kulissza a megszállott apja (Jay Duplass) és a kegyetlen környezet közt őrlődő lány (Sophie Thatcher) felnőtté éréséhez.

Divatrovat:
The Hair Edition:
cs – Amiről nem sokat beszélünk, pedig a nők mindennapjai része: „A szőr.” – Épp ez az hogy túl sokat beszéltek róla:
élet – 18+ Amit tudni akar az egyetemista lányok szőrtelenítési szokásairól: „Az Egyesült Államok különböző egyetemein kérdezték meg a 18 és 22 év közöttieket, milyen fanszőrzetet viselnek.” – Nem, nem akarom tudni még akkor se ha a pofámba toljátok:
#életem – Számít-e ki mennyire szőrös ott lent?: „A férfiak és a nők máshogy vélekednek, ahogy a fiatalok és az idősebbek is. De mit gondolsz te?” – Lásd fentebb…
#életem – Az intim szőrtelenítés kitartóan szedi áldozatait. Te is köztük vagy? – Nem, én LESZAR oops, wrong day. Szóval már a szőrtelenítés is „szedi az áldozatait”? Egyem az európai jó dolgotokat...
Üvegplafon – vitaindító – Szőrősen vagy nem szőrösen – miért is fontos ez? – Mert nektek már csak first world problemek jutnak: „Az utóbbi időben erősen fellángolt a vita a nők szőrtele­nítése körül.” – Természetesen azóta megszületett a döntés:
bezzeganya – A pasik sem borotválják a lábukat, mi sem fogjuk! Lépj be a klubba!: „Csak a társadalmi normáknak akar megfelelni az, aki szőrtelenít?” – Csak rajta, de aztán ne sírjatok a végeredmény miatt...
Üvegplafon – A feministák azért büdösek, mert szőrösek: „Rózsavölgyi Zsuzsa a színpadon leplezetlenül tárja elénk természetes meztelenségét, testszőrzetét, szégyen nélkül beszél abortuszáról. Azért teszi, hogy megmutassa, nekünk sincs miért szégyenkeznünk.” – Térjünk erre is vissza majd úgy tíz év múlva...
Gumicukor – Az internet utálja, Paris Jackson viszont imádja a saját szőrét: „Mutogatja is előszeretettel, pedig támadják érte, gyakorlatilag folyamatosan.”Paris Hilton likes this.
Michelle Rodriguez is elkezdte növeszteni a hónaljszőrét: „Szerencsére az övé még nem csillámos.” – Még lehet :SSSS
18+ Amber Rose egyértelművé tette, hogy miért nem szőrteleníti magát: „A celebnő megbékélt intim szőrzetével. Szerinte ugyanis így a természetes.” – ...és ez csak úgy spontán, magától eszébe jutott...ja nem:
blogozine – szépség – A szőrös nő a trendi?: „Az adidas szerint minden­képpen, ugyanis szőrős lábú modellel hirdetik az új cipellőt!”Gillette likes this, nekik is mennyire bejött ez a nyitás...
femilla – Kérjük vissza a szőrös férfiakat! – Majd kaptok helyettük szakállas nőket :DDDD
Az orrszőr lesz az új szexi? – Felkészül a seggszőrzet. Ja nem, sőt már az orrszőr sem sekszy:
stíler – Az év legröhejesebb sminkjtrendjei: „Extra orrszőr, hullámzó szemöldök és hasonló izgalmak.” – Máris véget ért? Pedig épp csak elindult:
nesze!szer – trendfaktor – Január szőrösen: JanuHairy: „Új mozgalom, januárban nem szőrtelenítenek a csajok!”Nap kommentje:

napalm 2019.01.09. 17:01:44
Gillette és Wilkinson ezt nem kedveli.

...de a Pornhub és az XHamster igen:

tompus 2019.01.09. 17:02:11
Januárban több pornót néznek majd a pasik, mint hogy ilyen nővel legyenek.

 

CSÜTÖRTÖK, SZEPTEMBER 19.:
SEOUL CONFIDENTIAL
0
Börtönvonat Yoonával.

Talán érdemes:
Ma is csak két program közül választhatunk, politizálás vagy közepes akciózás, kezdjük utóbbival, főleg mert ezt kezdik korábban (kilenckor és a Film Mánián). A Titkos küldetés Szöulban mintha a két Korea viszonyainak enyhülését vetítené előre a közös ellenség iránti összefogásban, ez itt egy korrupt északi zsaru aki piszkos ügyleteivel elárulja kollégáját, megöli annak feleségét majd elindul a határ felé. Állambiztonsági ügyről lévén szó hamar létrejön az együttműködés, ám mivel senki sem vállalja a veszélyes feladatot egy nemrég felfüggesztett (és tök más habitusú) déli rendőrt adnak az északi mellé… A Confidential Assignment a Jackie Chan-féle Csúcsformában még távolabb keleti kiadása olyan cameókkal amit csak helyiek (vagy K-pop megszállottak) fognak érteni (lásd a Girls' Generationös Yoona feltűnését) és csak remélhetjük hogy előbb-utóbb UNOKÁINK Északon is látni fogják. Tíz előtt tíz perccel doksi az HBO-n két részben melynek fő kérdése hogy Ki ölte meg Garrett Phillipszet? Erre már 2011 óta nem találják a választ, ami biztos az az hogy a srácot (miután hazament a suliból) meggyilkolták és hogy (az amerikai) Potsdam rendőrsége az anya, Tandy Cyrus (nem rokon) fekete ex-barátját, Nick Hillary-t akarta kihozni elkövetőnek. Rasszizmusuk lehetetlenné tette a korrekt nyomozást, cserébe felszínre hozta milyen ósdi beidegződések szerint is dolgoznak, ami magát az ügyet illeti, itt is mindenkinek megvan a maga álláspontja ahogy O. J. Simpsonnál, az igazság meg sosem fog kiderülni.

A természetet visszavágják :( rovat:
The Japán Edition:
17 év után először nem vadásznak bálnára idén nyáron Izlandon: „Nincs rá kereslet.” – Ha nincs kereslet, majd generálnak:
Jobb biznisz a bálnanézés, mint a bálnavadászat – Nem, nem jobb:
világevő – Mi dönt a világ legdrágább halainak sorsáról?: „A japánok ebben sem viccelnek, vérkomoly az árverés, de a végjáték egészen meglepő!” – Kitalálom: a halászhajót elsüllyeszti Moby Dick, a matrózokat meg megeszi Godzilla?...
54 ezer forintért adták a bálnahús kilóját Japánban: „Árverésekkel szeretnék megkedveltetni a fiatalabb nemzedékekkel a bálnaevést.” – Hiába, túlszaporodtak a bálnák...ja nem:
Idén nyáron elpusztult a világ északi simabálnáinak legalább két százaléka: „Ez darabra nyolc egyedet jelent, de hát összesen "körülbelül 411" él belőlük.”Keep calm, hamarosan még annyi se lesz:
Harminc év után ismét kereskedelmi célú vadászatra indultak a japán bálnavadászok: „Az idei évre 227 bálnás kvótát tűztek ki.” – Mit rinyáltok? Van 411, a japók megölnek 227-et, még így is marad 184, ez Japán belügye, még jó hogy egyébként vigyáznak a természeti értékeikre…ja nem:
Műanyag zacskók miatt pusztulnak a híres japán szarvasok – A szarvasok csak örüljenek hogy nem deportálták őket Fukushimába:
Japán sajnos kénytelen lesz némi radioaktív szennyezést ereszteni a Csendes-óceánba: „Nem tudnak mit kezdeni a több mint egymillió tonnányi szennyezett vízzel, ami a 2011-es baleset óta halmozódott fel.”GODZILLA LIKES THIS Óriási szerencse hogy Japán megtapasztalta az atom árnyoldalait Hiroshimával-Nagaszakival és csak a világ tengereit mérgezik vele, a saját lakosságukat (főleg a császárt!!4!négy) nem. Nap kommentje:
0

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés