2019. 09. 22.
Thünbergi mesterdallamok (szept. 23-24-25-26.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Thünbergi mesterdallamok (szept. 23-24-25-26.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, SZEPTEMBER 23.:
PANASZKOR
0
Essence of the Adolescence.

Talán érdemes:
Nyolckor coming of age-sablonok a Cinemaxon: nem elég hogy a Kamaszkort többek közt a Sráckorral is könnyű összetéveszteni de a sztorija is ezerszer voltmár. A zűrös családban nevelkedett bizonytalan Adamet megcsapja a Zélet szele mikor haverja (a már lil’ korában visszavonult rapper, Lil’ Romeo) beviszi a (nem olyan) jóba, a léha kaliforniai létbe. A páros csavarog, fosztogatja a boltokat és bulizik míg hősünk össze nem fut a Nagy Ő-vel (India Eisley) aki még lejjebb rántja az örvénybe (amibe beletartoznak az egyre keményebb drogok is, ofkorsz). Az Adolescence fő hibái a játékidő aránytalansága és a karakterek kidolgozatlansága (Adam egyik percről a másikra változik heroinfüggővé), összegezve kicsit mintha a Thirteent látnánk lányok helyett fiúkkal – de ugye minden generációnak kell egy cautionary tale, a mostaninak ez jutott. Az M5-ön hiánypótló doksi tíz előtt öt perccel mert sosem lehet eleget foglalkozni a tömegeket megmozgató (vagy nem, „csak” teljesen újat hozó) Elhallgatott zenekarokkal, jöjjenek azok a beat-korszakból (Atlas, Kex, Liversing, Taurus) vagy a punkból (Spions). A visszaemlékezéseket egy-két újraegyesült legenda dala színesíti csak hogy még jobban tudatosuljon, milyen sokat vesztettünk azzal hogy legtöbbjük után nem maradt lemez. A reunionok több okból nem teljesek-nem jönnek létre: van aki már nincs köztünk és vannak akik nem akarnak nosztalgiázni, viszont ha hihetünk az ajánlónak akkor az agyonhallgatásért felelősöket is megszólaltatják (így pld. Lendvai Ildikót is). Rögtön utána 22:50-kor jön a második rész ugyanitt, ne menjetek sehova!

Hétfő? #LESZAROM.
The Pallyween Enikő Edition, mert Mihalik Barbarát megint elnyomja a konkurrencia:
Palvin Barbara nélkül nem kezdődhet filmfesztivál – ...ahogy hétfő sem:
Heti trend – Nézzük, túlöltözte-e valaki Palvin Barbarát Velencében! – Nem, mert:
Palvin Barbara melltartó nélkül érkezett a vörös szőnyegreHARVEY WEINSTEIN LIKES THIS LESZAROM.
blogozine – Wow! – Palvin Barbinak még ez is jól áll: „Új frizurával hódít a Numero Russia hasábjain.” – Jöhet rá a jól bevált numero uno, vagyis a LESZAROM.
Egy masni is tud szexi lenni – Kislányos masniban mozizik tovább Palvin Barbara a Velencei Filmfesztiválon JA, A MASNI IS SEKSZY FŐLEG HA NINCS MÁS RAJTA, LOL LESZAROM.
Palvin Barbara is villantott: „Ha esik, ha fúj, a modell stílusosan öltözködik.” – Most öltözködik vagy villant? Bár mindegy mert ha esik, ha fúj, én LESZAROM.
a legújabb kollekció – Fehérnemű fotózásról posztolt Palvin BarbaraHARVEY WEINSTEIN & TERRY RICHARDSON LIKES THIS LESZAROM.
Volt melltartó-csúzli is! – Palvin Barbara megmutatta a melltartóját Miamiben – Lásd fentebb…
galéria – Palvin Barbara és batárja között munka közben is megvan a kémiaSajnos megint Batárt írtatok barát helyett, de ez van...
Forwardist – Beckhamék világelsők, Palvin Barbi második: „Évek óta pletykálnak David hűtlenségéről, de ezzel a performansszal a power couple felvette a kesztyűt.” – Én is FELveszem: LESZAROM.
dönt és hajlít – kerek – Kemény munka áll Palvin Barbara feneke mögött – Hiába, mert LESZAROM.
Recorder – Még Palvin Barbiból is előhozná a rockerállatot: „Jack White legkirályabb zenei kollaborációi.” – Belőlem max. a LESZAROMot hozza ki, ahogy ez is:
Palvin Barbara és barátja a Szigeten bulizott: „A modell a VOLT Fesztivált sem hagyta ki, most a Szigeten szúrták ki.”LESZA Kiszúrták? És legalább leeresztett? LOL!!!4
A nap képe – Palvin Barbara új Insta-képét nagy valószínűséggel imádni fogják a férfikövetői – Nagy valószínűséggel LESZAROM pedig férfi volnék.
így még biztosan nem látta – Palvin Barbara majomnak öltözött – Azt biztosan mindenki látja hogy LESZAROM :)
Forwardist – Palvin Barbi neccharisnyában végre menő: „Sikerült szakítani a cukibaba vonallal, és a hangsúlyt a cool faktorra helyezni.” – Miért, eddig cukibaba volt? o_O
Hírösszefoglaló – Rékasi Károlyék új házában napelem lesz, motorcsónak nem: „Plusz: Palotás Petra a súlya miatt tűnt el annak idején a képernyőkről, Palvin Barbara pedig Giorgio Armani-reklámban tűnt fel.” – Feltűnően LESZAROM.
Tessék, választhat! – A türkiz, vagy a bordó fehérnemű áll jobban Palvin Barbarának? – Még mindig a barna, mert LESZAROM:
Milánóban szombaton – Palvin Barbara enyhén monalizás séróval tekintette meg az Armani-bemutatótNEM ENYHÉN SZAROM LE Wait, a challenger appears:
Milánóban vasárnap – Palvin Barbarék vasárnap a BOSS-bemutatót nézték, hülyéskedtek is egyet – ...eközben Budapesten, hétfőn: LESZAROM.


KEDD, SZEPTEMBER 24.:
THE QUEEN I MEAN
0
Ne merj levegőnek nézni!

Talán érdemes:
Kilenckor megint összekeverhető címadás, most a Filmbox Premiumon, a Levegőnek semmi köze nincs az Egy lélegzetnyire sci-fi-jéhez, ez egy 2017-es variáció a lebénult férfire (Andrew Garfield) és a mellette kitartó nőre (Claire Foy), valós személyekről mintázva: Robin Cavendish annak idején felnőttként, Afrikában kapta el a járványos gyermekbénulást ám nem nyugodott bele hogy az orvosok letettek róla, kitartása eredményeképp további 35 évet élt. A Breathe-tel Andy Serkis először lép a kamera mögé, vállalkozásában segítette Cavendish-ék fia, Jonathan is, utána az HBO 2-őn újabb figyelmeztető fiataloknak 22:40-től arról hogy nem mind barát aki ránk mosolyog, főleg nem ha az illető az iskola Bálkirálynője is. Túl szép hogy ilyen felszínes személyiség elfogadja BFF-nek egy tanárnő lányát, úgy meg duplán gyanús hogy a mama közelmúltban öngyilkosságot elkövetett kollégája helyére érkezett az osztályt tanítani. Allie MacDonald túlspilázza a főgonoszt de a többieket sem kell félteni: ha a Mean Queen nem működik thrillerként, még mindig felfoghatjuk camp movie-nak. Megint M5, megint 21:50, de most something completely different egy idei komédiával a Turay Ida Színházból ami a székelyekhez ragadt közhelyekre ad bővérű választ, főleg A medve nem játék!-mondásra és teszik ezt Berecz István, Pásztor Erzsi, Topolcsány Laura és még sokan mások közreműködésével. A keretszitut egy színház adja, ennek társulata találja ki hogy elég volt a macsós-édesbús imázsból, jöjjenek a Székely pajzán történetek, én persze ezzel együtt sem tudom kihagyni amit ilyenkor el szoktam sütni:

A medve nem játék! rovat:
Valamit kezdeni kéne a medvebűnözéssel: „Először Nógrád, most Kalifornia. Nincs elég méz?!” – Nincs, sőt a fóka is hiánycikk:
Teljesen kimerült a jegesmedve, ami 800 kilométert tett meg Oroszországban, hogy élelmet találjon: „Az iparváros lakóit is meglepte az érkezése.” – Szerencsére a Művelt Nyugaton tudják a megoldást:
Megunta, hogy a medvék felzabálják a mézét, mézkóstolóként veszi hasznukat! – Van egy rossz hírem: valójában a medvék használják ki őt és ki fogják belezni ha nem tesz ki egyre többet…
Recorder – zene – A lány, aki meg tudja ülni a medvét: „Hat énekesnőt darált le az új magyar rockzenekar, a hetedik lett az igazi.” – Wait, a challenger appears:
Kézből etette a vad medvét a kislány, ne csinálják utánaDE IGEN, CSINÁLJÁTOK ÉS KÖZBEN ÉLŐZZETEK IS, HADD RÖHÖGJÜNK :DDD
Rátámadt egy medve, de megkéselteWait, a challenger appears:
Medve támadt meg egy orosz férfit, mire az leharapta az állat nyelvét: „Nem mindennapi módon élte túl az esetet Nyikolaj Irgit, akinek az ösztönei felülkerekedtek a félelmén. Horrorisztikus fejsérülésekkel, de túlélte a találkozást az éhes medvével.” – …de csak mert nem járt arra egy farkas:
12 órán át üldözte egy farkas, de jött egy medve, és megmentette: „Az egész olyan, mint egy film, pedig tényleg megtörtént.” – De már nem sokáig mivel a medvék és farkasok félretették ellentéteiket és együtt buliznak:
Medvékkel szórakozott egy farkas Tusnádfürdőn – Most még nevetünk, de ha velünk szórakoznak majd nem fogunk :SSS
Medve vesztegetett meg egy korrupt házőrző kutyát: „Méghozzá szarvascsontokkal.” – Lásd fentebb, persze azért a megelőző csapásokat sem szabad túltolni:
kegyetlen – Megöltek egy medvebocsot, mert túl barátságos volt: „Mennie kellett a macinak, akit a turisták többszöri tiltás ellenére is etettek.” – Ha barátságos azabaj, ha elvadult akkor meg azabaj:
Fél Olaszország M49-nek, a szabadulóművész medvének drukkol: „A zseninek tartott állat három elektromos kerítésen és egy négyméteres akadályon is sikeresen átmászott. Kiadták rá a kilövési engedélyt, aminek nagyon sokan nem örülnek.”AZ A BAJ HOGY TOVÁBBMEGY Wait, a challenger appears, sőt egyből négy:
Négy medve fosztogatta a Grand Hotel Bálványos konyháját és élelmiszerraktárát: „A betörőkről biztonsági kamerás felvétel készült.” – Erre csak ennyit:

SZERDA, SZEPTEMBER 25.:
GUIDE TO THE SUPERSTARS
0
Tabasco & Jerry.

Nem érdemes:
HBO, 20:00 – Miután Sir Conan Doyle reneszánszát éli, ideje volt más oldalát is bemutatni Holmes és Watson barátságának – vagy mégsem ha ezt úgy csinálják mint itt, vagyis veszik a mai vígjátékok bejáratott közhelyeit (főleg az obszcén „humort”) és ráhúzzák az amúgy jól parodizálható franchise-ra. Megint egy érv amellett hogy ami rövid formátumban működik (egész pontosan egy Saturday Night Live-szkeccsben) azt nem szabad egészestésre nyújtani. Etan Cohennek és John C. Reilly-nak ez most nagyon nem jött össze, hacsak nem az Arany Málnákra utaztak mert azokból kettőt is hazavihettek (Will Ferrelltől meg már rég nem várok semmit).

Talán érdemes:
Ugyanabban az időben újra hanyagolt zenék a fókuszban a Cinemaxon, nem épp a könnyű műfajból: Mario Castelnuovo-Tedesco a II. VH. utáni Hollywood egyik fő komponistája volt aki emellett kinevelte a mai Nagy Nevek többségét is (Henry Mancini, Nelson Riddle, John Williams), hogy A maestro nem maradt meg annyira a köztudatban mint pártfogoltjai annak legfőbb oka a szórakoztatóipar akkori work policy-je volt, sok zenészhez, íróhoz hasonlatosan az ő műveit is mások neve alatt jelentették meg. Adam Cushman úgy irányítja a figyelmet erre a tényre hogy csupa alig ismert arcot válogatott a direkt kis pénzből tető alá hozott projekthez így a néző kénytelen lesz nem rájuk hanem a történetre figyelni (az álomgyár árnyoldalai, Tedesco barátsága egyik tanulójával, Jerry Herst-szel – ő írta amúgy a forgatókönyvet is). Fél tizenegykor újabb olaszt kapunk a Filmbox Plus-on és a Guido a Szupersztár igyekszik pozitív jelzőkkel megtölteni ezt a mára lejáratott nevet: az itteni fickót tényleg így hívják, ráadásul a kelleténél nagyobb adag igazságérzettel verte meg a sors. A fordulat akkor jön el mikor legutóbbi önkéntes rendőrködése után felfigyelnek rá a szövetségiek és megbízzák hogy belülről bomlassza az alvilágot…

Greta Thunberg rovat:
Azért csinálom ezt, mert ti, felnőttek, beleszartok a jövőmbe: „Egy 15 éves lány magánakcióján felbuzdulva fiatalok százezrei kezdtek élhető bolygót követelni világszerte, miközben a felnőttek hallani sem akarnak magasabb benzinárakról. Generációk között zajlik a klímaháború egyik fontos ütközete.” – Nincs mese, ki kell irtani a felnőtteket, csak így jöhet el a Gyermekkor vége és népesülhet be az Elátkozottak faluja. Ja nem:
Nem szül, amíg a politikusok nem veszik komolyan a klímakatasztrófát: „És még mozgalmat is indított ezügyben egy kanadai egyetemista. Már közel ezren csatlakoztak.” – ...gondolom Afrikában / Indiában / Brazíliában / Kínában, tehát a legjobban túlnépesedett szennyező országokban-kontinenseken is. Ja nem.
A 16 éves lány, aki azt akarja, hogy a felnőttek pánikoljanak: „Greta Thunberg, a klímaváltozás ellen iskolai sztrájkot hirdető svéd tinédzser romantikus ikonná vált. De érhet-e bármit a gyakorlatban az online sztárság egy ilyen bonyolult probléma ellen?”Mi az hogy, nagyonis, és ha nem még mindig ott a popSTÁRság:
Nagy zenekarok utasították vissza Greta Thunberget: „Pár hete megjelent a fiatal aktivista közös száma a 1975 nevű bandával. Állítólag náluk nagyobb együttesek mondtak nemet Thunbergnek.” – Pedig még Obama is approválta:
Greta Thunberg találkozott Barack Obamával: „Te és én egy csapat vagyunk - mondta neki Obama, majd ökölpacsiztak egyet.” – ...és ezt teljes médiaellenszélben érte el. Ja nem:
Ki az a Greta Thunberg?: „Nyolc kevésbé ismert, mégis fontos tény a világ legismertebb klímaaktivistájáról.” –...olvashatjuk a „hirdetés” rovatban, egyenesen Lucifer Sam tollából (gondolom nem csak a Syd Barrett iránti tiszteletből) de csak mert Promó Ottó nem ért rá :DDDD
Megérkezett Greta Thunberg vitorlása New Yorkba: „A 16 éves aktivista a környezetszennyező repülés helyett a két hetes vitorlázást választotta.” – ...és ezt önerőből, egyedül valósította meg. Ja nem: „egy német üzletember (...) a rendelkezésére bocsátja (...) 18 méteres (...) vitorlás jachtját. (...) Thunberget a hajó legénysége mellett a papája, valamint egy filmes is elkíséri.” – …akik gyalog vagy úszva mennek majd haza, közben vigyázva arra is hogy védencük minden kérdést korrekten megválaszoljon a kamerák előtt. Ja nem.
Bárkinek beszól, hogy ne szarjon a jövőjére: „16 évesen a világ vezetői előtt szónokol, találkozott a pápával és Obamával, Nobel-békedíjra jelölték, pólót és bögrét árulnak az arcával, 3 millióan követik Instán. Az iskolát abbahagyta, vitorlással átszelte az óceánt, az élete kaland. A svéd Greta Thunberg tinédzserek millióinak álmát váltotta valóra, és még csak nem is örül neki. Utálják sokan, de nem ez a baja. Csak a klímaválság.” – ...amit úgy lehet a legjobban megfékezni a túlfogyasztással együtt ha bögréket-pólókat gyártunk meg könyveket adunk ki a mini-zsandarkról. Ha ezt szegény Karen Silkwood megérhette volna, meg azt is hogy Greta beszól a vele „egy csapatban” játszóknak:
Greta Thunberg a szemükbe mondta az amerikai politikusoknak, hogy nem tesznek eleget: „"Nem próbálkoztok eléggé, bocs" - mondta amerikai kongresszusi meghallgatásán a svéd tini klímaaktivista.”Nap kommentje:
0

CSÜTÖRTÖK, SZEPTEMBER 26.:
NEW YORK, RIO, TOKYO
0
Távolban a csillék.

Talán érdemes:
Tíz előtt tíz perccel a városokhoz írt mozgóképes szerelmeslevelek (Paris, Je T'Aime, New York, I Love You) brazil kiadása az M5-ön több rendezővel (köztük azzal is akinek a Cidade de Deus-t köszönhetjük): a Rio, szeretlek! tíz kis etűdből (plussz az összekötő) felépített turistacsalogató ami majdnem feledteti a hely rossz hírét (gy.k.: a Rio, Eu Te Amo-t direkt az ottani olimpiai játékokhoz időzítették). Ehhez kellettek hihető love story-k illetve az őket eljátszók is (Emily Mortimer, Vanessa Paradis, Harvey Keitel, Vincent Cassel valamint John Turturro aki írta-dirigálta is az egyik novellát), külön jópont Bebel Gilbertóért mondjuk Rio de Janeirót vele együtt is csak biztonságos távolságból (= képernyőn keresztül) csodálom. Ugyanabban az időpontban maradva zárjunk zenével ha azzal kezdtünk: az HBO-n idei doku Balázs Józsefről a tehetséges roma zenészről aki zongorával indult Pege Ali és a többiek után, egyesítve népe dallamvilágát a jazzes megfejtésekkel. A külföldi szerződés dacára a befutás még mindig Csillagfény távolságban van tőle de – ahogy azt itt is sugallják – nem a célbaérés a lényeg (ami nem orvosolná addigi megpróbáltatásait) hanem az odavezető időszak. Akárhogy is, sok sikert neki, ha nem Magyarországon akkor külföldön (Pleszkán Frigyes szomorú sorsából kiindulva).

Tinderkert rovat:
KULTÚRA @ !B – Tényleg egyre romlanak az erkölcsök? – Nyilván nem, mert mit olvashatunk felette:
csibemesék – Tindertojás: B terveink: „Mi lesz azokkal az emberekkel, akikkel még találkoztunk, de sorra egy másik személyt kerestünk bennük?”LESZAR Ja nem ide, lapozzunk.
A Tinder hercege – 15 ezer meccse volt a Mr. Tindernek becézett férfimodellnek, mégis offline talált rá a szerelem – 15 ezer meccse volt? Legalább kiütéses? LOL!4!4
KultúrPara – Miről szól egy sugar daddy élete?: „Pénzes férfiak mesélnek arról, miért tartanak el náluk sokkal fiatalabb lányokat.” – Mert fiatalok és kell nekik a pénz. Mármint nem a férfiaknak :DDD
A Black Mirrort nyúlva emeli új szintre a randizást a Tinder: „Interaktív sorozattal hozná össze az embereket a világ legismertebb ismerkedős applikációja.” – Nyilván csak véletlenül vették az ötletet egy disztópiából…vagy nem:
Intuíciók – A társkeresés sötét oldala: „Mikor lép be életünkbe a félelem, az első látásra szerelem helyébe? A kor előrehaladtával miért nehezebb az ismerkedés?” – Elég vastag pénztárcával nem nehéz:
szex @ i2 – „Csupán” a 40 éves japánok negyede szűzNap kommentje 1.:

Sir Galahad 2019.08.08. 08:01:24
Vajon mi az oka annak, hogy összefügg a férfiak jövedelme és a lehetőségük a szexelésre?

cs – Tindertojás: Elég jó vagyok neked? – Ahogy mondani szokás, It’s not me, it’s you:
Koczy – Tinder '19 – "Szia! Most költöztem haza anyámhoz, úgyhogy nálunk nem tudunk találkozni. Egyedül élsz?" – …és igen, már megint a mamahoteles férfiakon csattan az ostor.
mindenkiszingli – A szingliség nem probléma, emberek!: „Íztelen torta a cukormáztól nem lesz finomabb, így a párkap­cso­lat sem tesz boldogabbá, ha belül csak szeretetéhség van.” – …amit ki is használnak rendesen:
a'vírus – Társkeresős csalások, szevasztok: „Meredeken emelkedett a társkereséssel kapcsolatos csalások, átverések száma.” – Kimaradt a legnagyobb átverés, az hogy esetleg megtalálod az igazit:
! – Szorongó, magányos ember ne tinderezzen, ha jót akar – ...tehát pont azoknak nem szól a „társkereső” akiknek szüksége lenne rá. Amúgy testi fogyatékos se tinderezzen ha jót akar:
Fogyatékosként párt keresni olyan, mint minden nap kitölteni a lottót: „A fogyatékossággal élő emberek sokszor csak visszautasítással találkoznak, amikor párt keresnek. Hiába próbálkoznak éveken át a társkeresőkön, és beszélgetnek jókat, amint kiderül a fogyatékosságuk, a másik fél szinte azonnal felszívódik.” – Mi van, róluk nem lesznek gunyoros cikkek amiért senkinek sem kellenek a testpozitivás-kampány ellenére sem? Nap kommentje 2.:
0

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés