2019. 09. 30.
Loyal Welding (szept. 30., okt. 1-2-3.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Loyal Welding (szept. 30., okt. 1-2-3.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, SZEPTEMBER 30.:
ROCKING THE BEACH AWAY...
0
...lovardafényben.

Talán érdemes:
Nyolckor az elcsépelt toleranciameséknél mélyebb komolykodás a Cinemaxon melyben dél-amerikai lány akarna az USÁba (és édesanyjához) eljutni ám tervét tévútra viszi egy jó megjelenésű és még jobb rábeszélőképességű „segítő”. Nona sztorijában nem az illegális határátlépésen van a hangsúly (érintik azt is persze) hanem az emberkereskedők sötét üzelmei, aki lemarad, holnap 11:40-kor megnézheti ugyanitt. Jóval később, 22:55-kor az M5-ön újabb színészt láthatunk Maszk nélkül, ezúttal Haumann Péter karrierjére tekintenek vissza akire jóformán bármit rá lehet bízni a komédiától a királydrámáig tehát nem csak egy profilja van. 23:25-kor a hét első halmozottan hátrányos gyermekkora a Cinemaxon két testvérrel akik bántalmazó apjuk elől a sport iránti rajongásba menekülnek majd egy velük egyidős társaságba akik között végre önmaguk lehetnek. A Rockaway nagyrészt a(z eddig effektmesterként ismert) rendező, John J. Budion élményeire épülő keserédes felidézése ifjúsága boldog és nem olyan vidám pillanatainak. Egy csatornával arrébb (Cinemax 2) maibb youth movie fél kilenckor, a Rivaldafényben gyenge folytatása voltmár de most a 2000-es originál lesz soron. Ebben még viszonylag jól hozták össze a balett-táncot és a Fame megoldásait: tizenkét ideges fiatal készül a Nagy Vizsgára ami belépőjük lehet a Balett Akadémiára, az igazi győztes persze a csiszolatlan gyémánt Zoe Saldana (legalábbis ő maradt meg a legjobban a köztudatban ebből a – hihetetlen, de igaz – majd’ húszéves műből).

Royal Wedding? LESZAROM!
life – Kiderült, milyen ruhában esküszik Meghan Markle: 34 millióba kerül – Tehettem volna az oligarchásba is, ehelyett csak LESZAROM ^^
Kiderültek Harry és Meghan nászutas tervei, és már be is szóltak nekik miatta: „Néhány amerikai újságíró nincs elragadtatva a döntésüktől, még szerencse, hogy a hercegi párnak nem őket kell boldoggá tennie.” – ...meg az is szerencse hogy LESZAROM.
amire nincsenek szavak – Meghan Markle nagyon meglepődött, amikor Beyonce és Jay-Z az őt ábrázoló festmény előtt pózolt – Hogyne lenne rá szó: LESZAROM.
Ez a srác II. Erzsébet legkockásabb hasú rokona: „A 18 éves Arthur Chatto a királynő húgának az unokája, és elkezdett izomfotókat tolni az Instagramra.”LESZAROM őket, akárhogy is igyekeznek up-to-date-ek lenni:
Megvolt a királyi család első meleg esküvője: „II. Erzsébet királynő unokatestvére ezzel történelmet írt.” – Magánügy, LESZAROM.
hogy egy ... – Chrissy Teigen kimondta azt, amit mindenki gondol Meghan hercegné apjáról – Csak nem ő is leszarja?...
Meghan Markle terhes – A királyi ház a Twitteren jelentette be a hírt. – Én meg a blogon keresztül jelentem be, hogy LESZAROM.
Néhány dolog, amit Meghan Markle babaváró bulijáról tudni lehet – Köztudott hogy LESZAROM.
Így se született még dédunokája a királynőnek: „A brit királyi család rajongóinak nagy bánatára ezúttal elmaradhat a parádézás a pár órás újszülöttel. Meghan Markle, Harry felesége nem csak ezzel rúgja fel a tradíciót. A hercegné eltökélte, hogy a maga módján éli meg a terhességét és a szülést.” – Megértem, én is a magam módján SZAROM LE.
Megszületett Harry herceg és Meghan Markle gyereke: „Harry herceg azt is elárulta, hogy kisfiú.”LESZ ÉBERSÉG!! indexes elvtársak, mi ez a gender assume?! Majd eldönti a gyerek hogy mi akar lenni!!!
rejtély – De mi az, amiben Katalin hercegné és Vilmos herceg még mindig nem tudtak megegyezni?ABBAN HOGY LESZAROM Nem aktuális, már megegyeztek:
Meghan Markle tökéletesen beilleszkedett Katalin hercegné, Vilmos és Harry herceg hármasábaÍGY KEZDŐDIK EGY SWING akarom mondani LESZAR vagy mégsem illeszkedett be, mert:
Meghan Markle eléggé kivan lelkileg: „Nem igazán tudja még megszokni az új életét, és nagyon sok olyan dolog hiányzik neki, ami régen a mindennapjait jelentette.” – Mindjárt megsajnálom...ja nem, LESZAROM.
élet – Meghan Markle plus size hasonmását szinte csak a combmértete különbözteti meg a hercegnétől – Meg az is hogy őt még nem szarom le, de ha így folytatja...


KEDD, OKTÓBER 1.:
ELNÖKI ÜGY KUTY.
0
Jó a szamár is, szomszéd...

Talán érdemes:
Kilenckor egynekjó horror a Filmboxon, ezerszer ismerős forgatókönyvvel: hétköznapi, újrakezdés előtt álló nőt foglyul ejt egy szadista kamionos és pincébe zárja ahol a fizikai szenvedés mellett Lélekőrlő látomásokat is túl kell élnie. A Keepsake nem egészen torture porn de már majdnem az, óvatosan vele, szerencsére ott van alternatívának a szomszédcsatornán (Filmbox Family) egymás után két (majdnem teljesen) családi program, mindkettőben hangsúlyosan jelenlevő US president-ekkel. A kilenckor adott Az első kutya (avagy Elnöki kutya) merénylet miatt kerül messze gazdijától (Eric Roberts kivételesen nem rosszfiúként) és aki ismeri a tuti receptet az már azt is kitalálta hogy egy magának való kiskölyök juttatja vissza Teddy-t a Fehér Házba. A family entertainment folytatódik ugyanitt 22:35-kor egy 1967-es darabbal és valamivel kevesebb STÁRral bár Brighty, az okos szamár mellé nem is kell más, főleg ha hozzávesszük hogy barátunk működési területe a Grand Canyon. Itt segít be az öreg aranyásónak akit aztán megöl egy bűnöző de az eszes (bright) csacsi túljár az eszén (közben úton van a felmentő sereg is egy kissráccal meg hegyivadász bácsikájával). Brighty amúgy valóban létezett (teljes „neve” Bright Angel), „találkozott” Teddy (már megint?) Roosevelt elnökkel (ez se marad ki) és még szobra is van, egyébként mindkettő inkább nagyobb gyerekeknek való (vannak bennük komorabb jelenetek).

A természet visszavág rovat:
Öt rendőrautóval kellett elállni az elszabadult szegedi póni útját: „Átnyargalt a városon.” – ...egész Japánig:
Egy háztetőre menekült az árvíz elől egy japán idősotthon terápiás törpelova: „Három napig keresték az eltűnt állatot a száznál is több halálos áldozatot követelő árvizek után.”Wait, a challenger appears:
Megharapta egy ló Abu-Dzabiban, erre őt tartóztatták leMegharapta, na persze...igazán tudhatta volna hogy arrafele nem illik nyilvánosan csókolózni, főleg nem állatokkal!
Yvonne (2005-2019): „A tehén, ami 2011-ben megszökött a fogságból, és hónapokig sikeresen bujkált a bajorországi erdőkben, 14 évet élt.”Keep calm, megjött az utánpótlás:
Nemzeti hőssé vált – Közösségimédia-sztár lett egy vakmerő holland tehén: „Az állat elmenekült a vágóhíd elől és azóta egy erdőben bujkál. Az internetezők szerint ő a szabadság új szimbóluma.” – Penka, a bolgár tehén lájkolta ezt.
Egy hatalmas oroszlánfóka beköszönt a halpiacra kunyerálniWait, a challenger appears:
Visszatért a letartóztatott pingvinpár, és megint kirabolta ugyanazt a szusizótTHUG LIFE 4 LIFE!4!!
Éjjel randalírozó szarvasmarhák tartják rettegésben egy kertváros lakóit – Hívják ki rájuk a rendőrséget...bár felesleges, mert:
Ejtették a vádat egy nőt megkergető kecske ellenHarvey Weinstein likes this.
Teheneknek adott szaxofonos szerenádot egy amerikai férfi – Próbálja meg ezt Abu-Dzabiban....


SZERDA, OKTÓBER 2.:
KEDVENC KREDENC
0
Amber is hallotta a lövést. Ja ő nem.

Talán érdemes:
Fél kilenckor tavalyi opus a Cinemax 2-őn a háborúval járó döntésekről: Vlada, a tehersofőr (Ivan Lucev) elvállalja egy gyanús Rakomány elfuvarozását a NATO-bombázás kellős közepén (célállomás: Belgrád) és ugyan sejti hogy nem egészen törvényes-etikus dologban vesz részt de felesége betegsége miatt minden garasért le kell hajolnia. A Load (vagy Teret) nem tipikus háborúsdi, közelebb áll az A Perfect Day-hez mint mondjuk a Dunkirk-höz. Kereken 21:00-kor Amber Heard (rövid időn belül második) jelenése az AMC-n, igaz nem főhelyen, az Sean Farisé, ő játssza az új lakóhelyén hamar ketrecharcba keveredő srácot aki – miután rájön hogy az illegális meccsekbe a belépés díjtalan, kilépés bizonytalan – egy profihoz (Djimon Hounsou) kezd edzeni járni. A Sose hátrálj meg a Karatekölyök alapszituját update-eli 2008-as elvárásokhoz, nem falrengetően jó de nem is olyan rossz mint a lehúzó véleményekből gondolnánk (és még némi pozitív üzenet is jut bele).

Nem érdemes:
…csak ha kíváncsiak vagyunk Yorgos Lanthimos egyre súlyosbodó „„„művészetére””” melynek eddigi zenitje/nadírja a dark comedy-ként beharangozott A kedvenc amit még lefordítani sem tudtak rendesen mert valójában egy 18. századi kegyencről szól. Lássuk a felállást: Angliát hivatalosan Anna királynő (Olivia Colman) vezeti de valójában Lady Sarah (Rachel Weisz) irányít a háttérből, terveit azonban keresztülhúzza az új szolgálólány, Abigail (Emma Stone) érkezése aki hamarosan kegyetlen játékok, sőt trónok harcának alanya majd résztvevője lesz. Ilyesmi lenne a Veszedelmes viszonyok ha kosztümökkel igyekezne „mai” lenni – vagy nem, mert a Favourite annyira hű a történelemhez mint a Game of Thrones meg az általa ihletett szériák. Ha az eredetét keressük, vissza kell ásnunk Greenaway-ig meg az ő eltorzított tablóiig: ugyanazok lelkesednek iránta akik a Maconi gyermekért, és itt ér össze az arthouse illetve mainstream gusztustalanság. Persze az is lehet hogy Lanthimos úgy akart bosszút állni a görög mitológiát-históriát megcsúfoló amcsi-brit filmeken hogy fogta a szigetország egy kevéssé dokumentált korszakát-uralkodóját és végigvágtatott rajta a vesszőparipáival (hatalmi játszmák, egyén kontra establishment), ez esetben a műtét sikerült, az objektivitás meghalt, idolok bemocskolva (Anna királynőről nincs bizonyítva hogy leszbikus lett volna és akkor a hányásról meg más ilyesmikről nem beszéltem). Aki ennek ellenére adna neki esélyt az nyolckor megteheti az HBO-n, én kihagyom, ahogy az összes effajta feelbad-mozit is de ha már itt tartunk:

A szolgálólány meséje rovat:
Új stílus – Kipakolta melleit Elisabeth Moss, A szolgálólány meséjének sztárjaGileád likes this.
Könyves – Az Amazon megsértette az Atwood-könyv embargóját: „A független könyvesboltok kiakadtak, mivel az online cég a hivatalos dátum előtt kiszállította.” – Á, csak kicsit elsiették:
Könyves – 10 könyv, amit el kell olvasnod idén ősszel: „Többek közt Atwood, Aciman, Whitehead és Ferrante új könyve is hamarosan érkezik - mutatjuk miről nem érdemes lemaradni.” – Jó hogy mutatjátok, mit kell elkerülnöm :DDD
könyves – A szolgálólány meséjének folytatása is felkerült a Booker-díj hosszúlistájára – Merték volna kihagyni a listáról...
tűrj! – Szülnél 70 ember előtt, némán? Így vajúdtak a középkor királynői – ...ahogy azt a huszonegyedik században elképzelik.
Folytatódik az őrület, jön a negyedik évad A szolgálólány meséjéhez: „Még vége sincs a harmadiknak, de a Hulu már be is jelentette a következőt.” Wait, a challenger appears:
A szolgálólány meséjének folytatásából is sorozat lesz: „Margaret Atwood hamarosan megjelenő regényére máris lecsapott a Hulu. A Testamentumok 15 évvel A szolgálólány sztorija után játszódik.” – ...természetesen Amerikában, mert ott nyomják el legjobban a nőket. Azóta persze mindenki felugrált a disztópia-vonatra:
A Mr. Robot utolsó évados előzetese nem sok jót ígér: „Sose volt egy vicceskedős sorozat, szóval nem karneváli felvonulást várunk tőle.”Wait, a challenger appears:
Black Mirror: 5. évad – Minden lázadónak a győzelem a halála: „Charlie Brooker durva gyomrosként indult sorozata a technológiai rémálmokról már csak árnyéka egykori önmagának - de azért még mindig szeretjük.”MAGYARUL: miért jó ami amúgy szar:
kultúrpart – A szolgálóleány hozott ajándékot, meg nem is: „Ellentmondásos harmadik évadot zárt A szolgá­ló­lány meséje, amelyet egyszerre néznénk még és van elegünk belőle.”„Elegetek van”? Pedig még „okos” szentté avatás meg sátánkeresztes tudatalatti üzenet is van benne hogy a leghülyébbeknek is átmenjen a mondandó :DDD


CSÜTÖRTÖK, OKTÓBER 3.:
FORMA EGY FORMA!
0
These are a few of my favourite things.

Nem érdemes:
Lassan nincs olyan hét hogy ne kapnánk valamelyik napján egy Melissa McCarthy-vígjátékot és hát ma kilenckor sem ússzuk meg – illetve dehogynem hogyha elkerüljük a Filmcafét ahol förtelmes Főnökként tűnik fel. Tisztességtelen üzletasszony (McCarthy, who else) büntetése letöltése után régi beosztottjánál (Kristen Bell) meghúzódva igyekszik a tűz közelébe kerülni és süteményforgalmazással visszanyerni valamit a szeretőjéből lett riválisa (Peter Dinklage) által felvásárolt vagyonából, figyelmen kívül hagyva hogy az adósok és lehúzott befektetők még az internetnél is kevésbé felejtenek. Náluk csak a kritikusok memóriája jobb, ők úgy fogják érezni mintha az Identity Thief folytatását látnák a Nehéz Gyerekkorral megvert szociopatával akit mindig sajnálni kell akármit is követett el. A poénok ízléstelenek és/vagy idejétmúltak, főleg amik Dinklage mélynövésén csattannak de ami igazán megbocsáthatatlan az a gyerekek felnőtt szituációkba helyezése.

Talán érdemes:
Tízkor megint egy adag stand up az HBO3-on de sokkal értelmesebb formában mint nem is oly’ rég a 9/11-gyel viccelődő Ramy Yousseffel, a címe is Kedvenc formáim bár Julio Torres elsőre pont nem azokat a (női) domborulatokat fogja kiemelni amiket várunk hanem különféle geometriai alakzatokat amikhez ilyen-olyan emlékek társulnak (pld. Emma Stone-ról és Ryan Goslingról). Tíz perccel később (22:10-kor) az anyacsatornán (HBO) idei doksi idei bűnügyből: Conrad Roy-t barátnője, Michelle Carter kergette halálba az internet segítségével és az erről szóló Szeretlek, most halj meg ugyanúgy nem mentes az elfogultságtól mint többi társa (így a Cyntoia Brown-ról készült sajnáltatások). Erin Lee Carr többek közt azt is eltussolja hogy Michelle lelkesen sextingezett egy sráccal miközben a másik ablakban azt nézte, Roy hogyan fullad meg a kipufogógáztól de én mégis annál a résznél röhögtem fel amikor egy jogász kifejtette hogy az öngyilkosságra biztatás az nem bullying vagy gyűlöletbeszéd hanem free speech. Ja és még valami: hímnemű elkövető esetében már zengene a toxic masculinity-kórus és követelnék a halálbüntetés visszaállítását. Egyedül a McCarthy-vígjáték miatt került ide, meg azért is hogy legalább nagyjából képet kapjunk a mai kor netes személyiségzavarairól – ja meg azért is mert pont passzolni fog mellé a

Pussypass rovat:
SMS-ben vette rá a pasiját az öngyilkosságra, de maga is áldozat: „(…) Michelle Cartert emberölésért ítélték el, mert üzenetekben és telefonon arra biztatta a barátját, hogy legyen öngyilkos. Az HBO dokumentumfilmjéből kiderül, hogy messze nem olyan egyszerű az ügy, mint amilyennek látszik.”MAGYARUL: elindult a mosdatókampány, és tényleg: „(…) kapcsolatuk két éve alatt (…) Carter folyamatosan támogatta Royt, számtalanszor lebeszélte az öngyilkosságról (…). A fiú sokkal kétértelműbben viselkedett, volt, hogy a szerelméről biztosította a lányt, máskor meg durván beszélt vele, megalázta. Két héttel Roy halála előtt azonban (…) Carter már nem le-, hanem rábeszélte az öngyilkosságra. A védelem állítása szerint pont ekkor változtattak a lány gyógyszerezésén, ez okozhatta a változást. És az, hogy Michelle ekkor már úgy érezte, nem azzal segít Roynak a legtöbbet, ha megint lebeszéli az öngyilkosságról, hanem ellenkezőleg, ha ezúttal támogatja benne.” – Tehát Roy-nál nem írjuk a gyógyszerek számlájára hogy hol így, hol úgy beszélt vele, Michelle-nél viszont igen, na de nem is ez a lényeg, hanem hogy „a hülye című film pontosan tudja, milyen szar dolog kamasznak lenni. Végre nem úgy jelenik meg a mobil meg az Instagram, mint valami egzotikus kuriózum.” – Jaja, végre emberközelbe hozzák a gyilkost akivé bármelyikünk lehetett volna de valamiért mégsem lett.
Kézipoggyászában próbált kicsempészni egy babát a Fülöp-szigetekről egy amerikai nő: „Jennifer Erin Talbot semmilyen irattal nem tudta igazolni a csomagjában talált hatnapos csecsemőt.” – Örüljenek hogy nem ölte meg, bár azt is megúszná:
Felmentették a csecsemőjét elásó pompomlányt: „A vád nem bizonyította, hogy a baba élve született, sem azt, hogy tényleg elégették.” – Jaja, tök hihető, a halott baba amint benzinnel leönti, meggyújtja, végül egy méter mélyre beássa magát :DDDD
Az egy hónapos kislánya megölésével gyanúsítják a nagyváradi doktornőt: „Négy éve ölte meg a lakásában, aztán egy másik település udvarán eltemette a gyanú szerint.” – Lásd fentebbb…
Oklahomában letartóztattak egy 18 éves lányt, aki vett egy AK 47-est, és „poénból” 400 ember lemészárlását tervezte: „Alexis Wilson azzal hencegett, hogy mindenkit kinyír a volt középiskolájában. A lány (…) azzal védekezett a hatóságoknak, hogy kiragadták a kontextusából (!) azt amit mondott, mert ő valójában egy barátja (!) történetét mesélte el, aki 40 egykori diáktársa lelövését tervezte.” – …de ezért is a „fiatal, fehér férfiak” a hibásak: „Wilson esete nem csak fiatal kora miatt keltette fel az amerikai sajtó figyelmét. Az augusztusi kaliforniai, texasi és ohiói lövöldözések után több fiatal, fehér férfit is letartóztattak Amerika-szerte, akik valamilyen módon hasonló támadásokkal fenyegetőztek; többüknél fegyvert is találtak. De 2000 és 2017 között 250 lövöldözőt regisztráltak az állami és szövetségi hatóságok, de közülük csak 9 volt nőnemű.BRÜHÜHÜ, nincs nemi egyenlőség a sorozatgyilkolásban!! EJRÓPA SEGÍÍÍCCS!4!4! Nade keep calm, a pussypass itt is működik: „Egy év várhat rá a megyei börtönben és 5000 dolláros büntetés.”Nap kommentje:
0

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: éberség, LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés