2019. 10. 06.
Gemini Omen (okt. 7-8-9-10.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gemini Omen (okt. 7-8-9-10.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, OKTÓBER 7.:
SIBERIAN SYBARITES
0
A hajsza aggálya: Keanu éjszakája.

Talán érdemes:
Haladjunk visszafelé: este tizenegy előtt öt perccel jazzkoncert a MüpArttal (és az M5-ön), nem kisebb névvel mint Philip Catherine aki gitárral (és kvartettjével) tágított a műfaj keretein. 21:25-kor Keanu Reeves tavalyi mellélövése az HBO 2-őn merthogy a Gyémánthajsza címe dacára nem túl pörgős: Oroszországba utazó ékszerkereskedő (Reeves) köveit átadó fickó eltűnik, ő pedig egy szibériai bányavárosig követi a nyomokat hogy aztán egyik bajból a másikba majd végül az egyetlen helyi nő (Ana Ularu) ágyába kerüljön. Közben azért skype-olgat néha a feleségével (Molly Ringwald akinek itteni teljesítményére tökéletesen illik a phoning it in szakkifejezés), így lesz a svéd típusú krimi / szoftpornó hibrid Siberiából lassú folyású művészkedés. Északon maradva nyolckor road tripre induló izlandi zenész és barátnője a Film4-en amint utóbbi nagynénje hamvait szállítják végső nyughelyére a szigetországban. Az együtt töltött Nyár Izlandon természetesen mindkét vándoron (plusz a velük összeakadókon is) nyomot hagy, aki lemarad holnap 10:35-kor pótolhat ugyanitt. Más: Will Smith pár hete (megint) letarolta Budapestet de most szerencsénkre nem a Lánchídon hanem a Bazilika előtt és színpadon táncolt, az apropót új popcornmozija adta amiről ha többet akarsz tudni, a Paramount Channelen megteheted fél kilenctől az Így készült a Gemini Man segítségével, magáról az opus magnumról csak ennyit:

A klónomat sem küldeném el az új Will Smith-filmre – Nem vitás hogy ez az Év filmje, minden másra ott van az ami minden hétfőn:

LESZAROM a kardashianokat...
...és az egész családjukat:
mint két tojás? – Kim Kardashian idomaihoz hasonlították Gáspár Evelin fenekét: „Gáspár Evelin, a magyar Kim Kardashian, vagy Kim Kardashian az amerikai Gáspár Evelin? Döntsön!” – Döntöttem:
Kim Kardashian megosztott egy képet a 18 éves önmagáról, olyan mintha nem is ő lenne a fotón – Mert azon még nincs rajta a LESZAROM.
Ráismer így? – Meghackelték Nicole Scherzinger Instagramját, persze, hogy meztelen szexvideót ígért a hacker – Olyan nagyon azért nem kell ígérgetnie:
A családért mindent – Anyaszült meztelenül segíti testvére vállalkozását Khloe KardashianLESZAROM.
címlaplány lett – Kylie Jenner is modellt áll a Playboynak, természetesen meztelenül – Az csak természetes hogy LESZAROM!
Építési engedély nélkül épít hajléktalanoknak házakat Kanye West – De miért a többség kárára nagylelkű? Fogadja be őket valamelyik villájába oszt’ jónapot. Nade wait, a challenger appears:
Kim Kardashian kiszabadított egy gyilkost a börtönből: „Készített egy dokumentumfilmet az igazságszolgáltatásról, közben futott bele a 23 éve börtönben lévő férfibe.” – A gyilkos áldozatai is lájkolják ezt, mindegy, remélem ő is befogadta magához.
csak a hasuk helye látszik – Vajon szokott néha enni Gigi Hadid és Kendall Jenner?LESZAROM. A hasukat is.
Óriási botrányt keltett – A Vogue főszerkesztője szerint jó ötlet volt Kim Kardashiant és Kanye Westet címlapra tenniLESZARO Hú, nem is tudtam hogy Franciaországban még megvannak ezek az előítéletek :SSS
Kylie Jenner szülinapi banzájánál nem lesz drágább buli ezen a nyáron: „A luxus születésnapot egy yachton tartják majd, ahol olyan uncsi programok lesznek, mint a gőzkabinban párolódás vagy a fedélzeti moziban ücsörgés.”INGYEN SZAROM LE Wait, lesz drágább és azt is ő tartja:
Már nem titkos lagzi – Kylie Jenner magán-gépén egy esküvői ruha is utazik: „Nagyon úgy néz ki, hogy a híresség olaszországi születésnapi partija egyben lakodalom is lesz.” – Nagyon úgy néz ki hogy LESZAROM.
galéria – több mint bizarr – Egy uszályos férfi csúnyán leöltözte Kim Kardashiant a vörös szőnyegen – Nincs mese, Kimmie-nek is át kell operáltatnia magát!!!
Dokumentumfilmet készített a Netflix Kylie Jenner pasijáról: „Mindent Travis Scottról!”LESZAR Csak nem ő is börtönben volt? :DD
Malacokkal fürdőzött Kim KardashianLESZA Hogy is volt az az idézet? Ja igen: „Az állatok a disznókról az Emberekre, az Emberekről a disznókra, aztán a disznókról megint az Emberekre néztek, és már nem tudták megmondani, melyik az Ember, és melyik a disznó.”


KEDD, OKTÓBER 8.:
ODELAYING THE RUSH HOUR
0
Vadállat uraság autójában.

Talán érdemes:
Ma nyolckor a Cinemaxon kapunk egzotikus Vadállatokat azaz csak egyet (Johnny Flynn) akibe belehabarodik az addig búra alatt nevelt Moll (Jessie Buckley), hátra is hagyja a szülői házat és szellemi önfelfedező útra indul vele. Ahogy az lenni szokott, itt is hamar gyűlni kezdenek a viharfelhők: többen úgy vélik hogy hősnőnk élete párja mellékállásban sorozatgyilkolással foglalkozik, ez a gyanú a csajt is szélsőséges viselkedésre készteti… A Beast a kissé sematikus elnevezésével együtt is tűrhető, feszült indie (amit a helyszínére utaló Jersey Affair néven is forgalmaztak, hátha így többekhez eljut). Kilenc után öt perccel 2017-es akciózás az HBO2-őn melyben bérgyilkoson (Sam Worthington) lesz úrrá a lelkiismeret és kiszemelt célpontjával (Odeya Rush) együtt menekül Európán keresztül megbízói (és az általuk felfogadott újabb hitmanek) elől. Közben kiderül hogy a lány nem tud semmit arról, miért ölték meg apját (és miért akarják őt is eltenni láb alól), valamint az is hogy megmentője sem kimondottan Grál-lovag (drogfüggőségével és családjával tartják sakkban) – viszont így lesz ürügye elfogadni védence ajánlatát (és lehet belőle gyilkosok gyilkosa). A Hunter's Prayer többszörjó thriller melynek fő vonzerejét hazánk adja (javarészt itt forgatták).

Kis hírek a nagyvilágból:
Charlie Sheen nem veszi magához az ikreit, hiába került elvonóra az anyjuk: „A színész szerint exe csak jobban elmerülne a drogokban, ha átvenné közös gyerekeik felügyeleti jogát.”ASSZEM IDEJE ÚJRAINDÍTANI A BAGOLY MONDJA ROVATOT Nyugi Charlie, a megoldás a mozaikcsalád: két férfi és egy kicsi :DDD
Nem ketten, hanem öten haltak meg egy orosz rakétateszt során: „Moszkva korrigálta a csütörtöki baleset halottainak számát, de megnyugtatott: a sugárzás szinte normális.” – Szóval van „szinte normális” sugárzási szint? Ma is tanultam valamit.
Cardi B-t szexuálisan zaklatta egy fotós: „A férfi elővette a farkát egy magazinos fotózáson, a tulajdonos pedig nem értette, mi ezzel a baj.” – Szegény fotós, hogy le van maradva pár brossúrával! Bezzeg Obama alatt akár elnöki portrékat is készíthetett volna!!!
interjú – Liptai Claudia: Mindig is szerettem volna boltos lány lenni – Ez nagyszerű, remélem hamarosan láthatjuk valamelyik közértben ^^
Iráni külügyminiszter: lehet, hogy háború lesz, de nem mi kezdjük – Mint a dalban: we didn't start the fire :((
Budapestre jön a norvég drogos szanitéc, aki úgy szembesíti az európai kolonizáció mocskával az embereket, hogy attól soha többé nem lehet szabadulni – Tudom-tudom, Év könyve-filmje-eseménye de tessék mondani, NEKÜNK EHHEZ MI A F*** KÖZÜNK VAN? Mi nem kolonizáltunk senkit, minket kolonizáltak többen, többször is!
Sajnálom, a rendszer csinálta, nem én”: „1991-ben Almási Tamás visszavitt egy csoport nőt a kistarcsai gyűjtőbe. 38 év után tértek vissza a cellába, ahová ártatlanul évekre becsukták őket. Majd betoppant Piroska, az ÁVH egykor rettegett őre.” – …akit ezután rendőri kísérettel vittek a bíróságra. Ja nem, a kisnyilasoknak meg lett bocsátva :SSS Ettől függetlenül: DE, IGEN, TE CSINÁLTAD.
Robbanás volt abban az orosz laborban, ahol feketehimlőt is tárolnak: „Az egykor vegyi és bakterológiai fegyvereket fejlesztő üzemet felügyelő hivatal szerint nem volt veszélyes anyag a felrobbant helyiségben.” – …és ha igen, akkor is max. 3.6-os a szennyezettség, not great, not terrible. Nap kommentjei:
0

SZERDA, OKTÓBER 9.:
SPEAK THE SPELL!
0
How much IS the FISHLAND?

Talán érdemes:
20:00-kor folytatódik a múlt héten megkezdett kutyálkodás mégpedig az HBO-n, most is egy visszatérővel akit nem tántorít el sem a vad természet, sem a még vadabb emberek (pedig gazdája valamelyest miattuk kellett hogy megszabaduljon tőle). Örök téma, örök siker és az Egy kutya hazatér ugyanolyan spoileres mint anno Lassie de legalább a nehézségek ellenére egyértelmű lesz a happy end. Érdekes megnézni mennyit támadták az Egy kutya négy életét, itt mintha ezt akarták volna elkerülni azzal hogy beleerőltették a meleg szálat de aki csak emiatt hagyná ki az Edward „lóf***t, nehogymá’” James Olmos (vagy legalább Ashley Judd) kedvéért adjon neki esélyt. Ugyanabban az időben újra Izlandra (már megint!) ugorhatunk a Cinemax-szal ahol grafikus srác indul lelkizős túrára (már megint!) arája halála után de váratlan lehetősége adódik egy rúnamágusnak „hála”: némi Varázs segítségével reanimálhatják a halott menyasszonyt – hát ha máshonnan nem, a Kedvencek temetőjéből tudjuk hogy szoktak az ilyesmik végződni…

LÁJKDÍSZ! rovat:
Kínos partifotók miatt kért elnézést Kanada liberális miniszterelnöke: „Trudeau 2001-ben egy magániskolában tanított, a sulibulira pedig Aladdin-ruhában és festett arccal ment.”Rachel Dolezal likes this.
114 magánrepülővel érkeztek a Föld megmentéséről szóló konferenciára a sztárokPEDIG MEHETTEK VOLNA YACHTTAL IS Leonardo DiCaprio likes this.
Malina Hedvigről úgy készült színházi előadás, hogy nem mondják ki a nevétSzögi Lajos likes this. Ja nem, ahogy a rokonai sem :S
A török oktatási minisztérium büszkén jelentette be 301878 könyv megsemmisítését: „A 2016-os puccskísérlet után kezdték elkobozni a gülenistának bélyegzett műveket a könyvtáraktól és iskoláktól.”George Orwell & Ray Bradbury likes this.
Útra kelt a világ első úszó atomerőműve: „Ha odaér az állomáshelyére, az orosz Lomonoszov Akadémikus lesz a világ legészakibb atomerőműve.” – A Titanic, a Komszomolec és a Kurszk teljes legénysége belájkolta ezt. Ja ők már nem :SSS
Egy lefejezett Boris Johnson-bábuval állt színpadra egy brit rapper: „Slowthai nem kedveli a miniszterelnököt.” – Igazi career booster gesztus, Kathy Griffin & Dopeman likes this, nekik is hogy bejött.
A milliárd dolláros céglufi, ahol Run-DMC koncert mellett magyarázzák a tömeges kirúgásokat: „Elmaradt az irodabérléssel foglalkozó WeWork tőzsdei bevezetése, durva részletek szivárognak azóta a cégről.”Elizabeth Holmes likes this.
Előrelépés történhet VV Fanni meggyilkolásának ügyébenbede kisbetűvel márton likes this, remélem ír majd róla egy jó kis cikket :)))
Lebontották Európa egyik utolsó vízi városkapuját: „Akadályozta a hajózást a páratlan gótikus műemlék.”ISIS likes this! A múlt emlékei nem állhatnak a haladás útjába!!!
A saját BMW-jét is összefirkálta uszító felirattal, kiállt a média elé szomorkodni Jussie Smollett likes this.
Szétverte a saját pizzázóját és rasszista-trumpista szövegeket fújt a falra a volt NFL-játékos: „Bizosítási csalást akart elkövetni, de azonnal lebukott.” – Lásd fentebb, ti meg vegyetek már fel egy korrektort…
Újabb Trónok harca közeli sorozat készülhet: „Az HBO hamarosan megrendelheti a pilotot a sorozathoz, ami a Tűz és vér című könyv alapján készül, és a Targaryenekről szól majd.”J. K. Rowling likes this, a befejezés itt is megjósolható:
Forradalmi sorozatból limonádé-disztópiává vált a Black Mirror: „Felkerült a Netflixre a legendás sorozat ötödik évadja, de nagyon úgy tűnik, hogy a varázslatnak vége.” – Walking Dead & Game of Thrones likes this, a többire ott van Vigilant Citizen elemzése a Netflixről.


CSÜTÖRTÖK, OKTÓBER 10.:
A HISTORY OF LUCK
0
Across the Universe.

Talán érdemes:
Tíz előtt tíz perccel ismeretterjesztés másfél órában az M5-ön Cate Blanchett narrálásával és Terrence Malick kamerájával. Az Univerzum története a sokat akaró szarka mintapéldánya: a rendező a hetvenes évek óta meg akarta csinálni de akkor csak egy rövid szekvencia készült el belőle az aktuális projektjéhez (Tree of Life), a technikai lehetőségek mostanra lettek olyanok hogy elképzeléseit hosszabban is kifejthette (sőt, rögtön két hosszúságban mert létezik háromnegyedórás is Brad Pitt kommentárjával). A Voyage of Time: Life's Journey lenyűgöz a látványával de ehhez kevés fogódzót nyújt ergo kicsit olyan mintha a Barakát meg az Űrodisszeia végső tripjét kombinálnák 90 percig. Bele lehet-e a Világegyetemet sűríteni ennyi időbe (az elképzelt kezdetektől a szintén elképzelt végéig)? Nyilván meg lehet próbálni, de vajon érdemes is? Műfajnál maradva fél tizenegykor jön a Szeretlek, most halj meg 2. része az HBO 2-re.

Nem érdemes:
Nyolckor Will Ferrell mint illegális játékbarlangot működtető házaspár férfitagja a Cinemaxon (a másik fél Amy Poehler de csak mert Melissa McCarthy nem ért rá). A Szerencse háza max. az üzemeltetőknek az (na meg a lányuknak merthogy az ő oktatására gyűjtik a lóvét) és ha ismerős a felállás az nem véletlen, ugyanerre épül az Amit nem akarsz tudni a szüleidről is csak abban nem volt ennyi trágárság, droghasználat meg gangsta-dicsőítés. Kihagyható.

Szuperistenek és Istenutánzatok rovat:
The Joker Edition:
Kártyalapról indult antihős: „Elő a vörös rúzzsal, zöld hajfestékkel, lila öltönnyel! Kiből lett a legjobb Joker?” – Heath Ledgerből, bele is halt :(
Majdnem beleőrült a fogyásba – Joaquin Phoenix a Jocker szerep kedvéért 23 kilót fogyott, ami pszichésen is hatással volt rá – Sebaj, legalább megszületett az Év filmje:
Kritika – Ezt a képregényfilmet lehet Oscarra küldeni: „Amikor ő nevetni kezd, mindenki abbahagyja: a Joker komoly karakterdráma lett, ami szépen árnyalja Batman ellenpólusát, és bátran szembemegy a képregényes sikerfilmekkel.” – …meg a politikai agendákkal is. Ja nem, azokat totál kiszolgálja:
Ha egy várost elözönlenek a patkányok, az kitermeli a maga gyilkos bohócát: „A Joker valószínűleg minden idők legjobb szuperhősfilmje (…) amely lépésről lépésre mutatja be egy zavart elme összeomlását, és hogy mi történik egy társadalomban, ahol az elit magára hagyja a legnyomorultabbakat. (…) Miközben az elit kihasználja a nyomorultakat, olyan fasisztoid kijelentéseket enged meg magának, mint a (...) milliárdos, Thomas Wayne, aki arról beszél nyilvánosan, hogy csak az számít, aki vitte valamire az életben, mindenki más csupán egy bohóc.”MAGYARUL: Trump, Trump és persze TRUMP!!! Fel se tűnik hogy közben a háttérben megfordítják a sakktáblát hogy Gotham új hőse ne Batman (Thomas fia, Bruce Wayne) legyen hanem a nőket elcsúfító-gyilkoló Joker: „És itt jön az a kényelmetlen helyzet, amiért a Joker számos kritikát és támadást kapott (…), mert (…) Arthur Fleck szívszorító sorsa kiváltja az együttérzésünket és a sajnálatunkat. Miközben (...) egy sorozatgyilkos pszichopata kibontakozását látjuk, mélyen empatizálunk a kiszolgáltatottságával, a megaláztatásaival.” – …és ez már a Geekz-nek is sok(k) volt:
Joker – A gazdagok rosszak, értem?: „(…) Van egy olyan sanda gyanúm, hogy Todd Phillips kissé szociopata. Ez először akkor fogalmazódott meg bennem komolyabban, amikor (…) Fleck megöl (…) egy mentálisan beteg szerencsétlent (…). Másodszor pedig akkor, amikor (…) úgy idézik meg a Texasi láncfűrészes mészárlás záró macabre-táncát, hogy betegességét katartikusan-hősszerűen éteri zenével és slapstickekkel helyettesítik. (…) A Joker körül az utóbbi hetekben kialakult hisztériát (…) túlzónak tartom (…), de az is biztos, hogy sosem láttam még filmet, amit ennél jogosabban lehetne vádolni az értelmetlen, pszichotikus erőszak dicsőítésével, vagy legalábbis igazolásával.”TÉNYLEG NEM LÁTTÁL? A KINGSMAN ZENÉS KERESZTÉNYIRTÁSA IS KIMARADT? VAGY CSAK NEM TŰNT FEL? LOL Wait, a challenger appears:
Margot Robbie csontot tör: „Az önálló Harley Quinn-film első rendes előzetesében nincs sok kecmec: erőszak, Marilyn Monroe, Edith Piaf és emancipáció.” – Az Évezred filmje amiből sajnálatos módon szintén kihagyták Melissa McCarthy-t: „A Quinn vezette csapat további tagjait Jurnee Smollett-Bell (...) Mary Elizabeth Winstead (...) és Rosie Perez (...) alakítják majd.” – …közben átírva a DC-történelmet is: „(...) a film az Öngyilkos osztag sztorija után játszódik, amikor is Quinn (...) összeáll a DC többi női hősével, hogy megvédjék Cassandra Caint (Ella Jay Basco) a gonosz Fekete Maszktól (Ewan McGregor).” – …és igen, megvan a Tökéletes Ellenség: fehér, ciszheteró férfifekete maszkban :DDDD Nap kommentje a jutúbról:
0

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés