2019. 10. 14.
The Drunk Escape (okt. 14-15-16-17.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
The Drunk Escape (okt. 14-15-16-17.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, OKTÓBER 14.:
FREE ALTERNATIVES

0
Car di Brie.

Talán érdemes:
Nyolckor zenés coming of age movie a Cinemaxon a kilencvenes évekbeli zenei őrségváltásokra koncentrálva amikoris a grunge jelentette a nirvánát de csak Cobain öngyilkosságáig. Az épp csak tudatukra ébredő kölykök nem is tudnak mit kezdeni vele, a sokk utáni főbb reakció általában a zenekaralapítás, ezt teszi itt is egy kamasz miközben lánytesója a hard rockot eltemető másik műfajban, a gangsta rapben (és Bri Da B.-ként) teljesíti ki magát. Valójában persze Nincs választás, mindössze felvettek egy stílust (bár kétségtelen hogy a csajnak őszintébben megy az összeomlás mivel mentális problémákkal küzd) és idővel rá kell jönniük hogy a zene csak eszköz és háttér a felnövéshez. Jó kis indie, aki lekési, holnap 11:40-kor megnézheti ugyanitt. Háromnegyed tízkor Kolumbiában játszódó, krimibe oltott road movie Kanadából a Film Now műsorán: a magát egyházi Atyaként álcázó piti bűnöző (Tim Roth) épp szökésben van az igazságszolgáltatás és a magyar származású Nemes bíró (Nick Nolte) elől aki azt hiszi, ő a felelős lánya haláláért. A menekülő ember balszerencséjére az általa ellopott kocsiban már van egy potyautas (Valeria Henriquez) aki testvéréhez akar eljutni és ehhez meg is nyeri a tolvajt… Tíz előtt tíz perccel egyórás doksi az M5-ön a II. VH. két nagy túlélőjéről. A Veteránfilm hősei tényleg azok: Frankó Endrét és Szentiványi Jánost nem ideológiák hanem a repülés szeretete vezette a hadseregbe hogy az égi háborúk elmúltával a mai generációt emlékeztessék a múltra (és persze tapasztalataikat is átadják neki), jelenlétükkel gazdagítva a repülőnapokat. Ugyanitt 22:55-kor másfajta legenda örökségét ápolja a lánya egy évtizednyi légierős szolgálat után (lehet hogy ez a közös pont a leadásban?). Lisa Simone – ahogy a tinédzserek általában – teljesen más pályát akart mint anyja, Nina, így lett katona, de a vér az ő esetében sem vált vízzé, egy spontán jammelés alkalmával előtört az addig eltemetett(nek hitt) muzikalitása. Ritka hogy valaki ennyire helyt álljon több fronton (szó szerint), de ő nő létére hadseregben-zenében odatette magát, mostani koncertjén felhangzanak úgy a saját mint a mama dalai valamint lesz vendég is (Harcsa Veronika).

Hétfő? #LESZAROM.
10 gyakori szó, amit a nagyon sokan rosszul használnak: mást jelent, mint hiszik – Maradjunk annál az egy szónál ami ugyanazt jelenti:
Így viselkedik egy igazi úriember! És Ön? – Én? Én csak LESZAROM.
videó – 15 másodperc elég, hogy összekösse a fiatalokat: „Megszervezték Magyarország első TikTok fesztiválját: a rövid netes videóknak hatalmas rajongótábora van, de mi a jó benne?” – Az, hogy LESZAROM.
CK és JB és HB – Bieber és Bieberné jegyesfotózás helyett a Calvin Kleinnek állt modelltLESZARO vagy nem, mert:
Hailey Bieber rávarratta az uszályára, hogy csak a halál választhatja el férjétől: „Egyedül a kaszás állhat a szerelmesek közé. Vagy az önmagát keménycsávóként emlegető Justin Bieber citromsárga papucsa.”MILEY CYRUS LIKES THIS LESZAROM.
Bódi Sylvi kiselőadást tartott a parfümökről, de valahogy megint a melle került a középpontba – Valahogy majd LESZAROM őt is.
Szupervécét kapnak a bécsi metróállomásokLESZAR Wait, a challenger appears:
Mindent az Instagram-felhasználókért! – Instázók miatt építettek WC-t Ausztrália egyik legnépszerűbb turistacélpontja közelébe LESZAROM. Most miért ne, hát nem arra való?!
kütyü – Mobil WC, avagy két szóban a függésről: „Az eNET kutatása során közel öt millió embert kérdeztek mobilos szokásaikról. A válaszadók 25%-a még a WC-n is mobilozik.” – 100%-ukat SZAROM LE.
galéria – Idén is megválasztották a legszebb feneket – Ha nem Gianna Michaels-é akkor idén is LESZAROM.
Ripli Zsuzsa meztelenkedett egyet A mi kis falunk című sorozatbanLESZAROM.
Zimány Linda meztelennek tűnik ezen a képen, pedig állítása szerint nem az – Állítom hogy LESZAROM.
Még mindig nem tudják, mi okozta az augusztusi rejtélyes trágyabűzt – Az, hogy LESZAROM.
napi jócsaj – Bódi Sylvi egy szexi áttetsző ruhában pózolgat modell barátnőivel – Mondtam már hogy LESZAROM...


KEDD, OKTÓBER 15.:
ÉN ÉS A FŐNÖKNÉM...
0
...fütyülünk a nyaralókra az idén.

Talán érdemes:
Tíz előtt tíz perccel rendhagyó Goldoni-adaptáció az M5-ön. Truffaldino az originálban Két úr szolgája volt, A főnök meg én meg a főnökben már pizzafutárkodik és közben tarantinói kalandokba keveredik mikor rögtön az első, maffiaeljegyzésre szóló fuvar során beleszalad a rivális klán kocsijába. Innentől jönnek a Négy szoba / Ponyvaregény fordulatai, maga az átirat a Tháliában kezdte zenés darabként, meglátjuk mit mentettek át belőle nagyvászonra (Pindroch Csaba lesz benne a legismertebb, kis érdekesség hogy ugyanezt a sztorit a Belvárosi Színházban is játszották kb. ugyanekkor, Egy fenékkel két lovat címmel). Más. 22:25-kor erre a hétre is jut emberrablósdi mégpedig a Filmbox Extra HD-n ahol egyszeri családanyát zár kocsija csomagtartójába (Trunk) egy gyaníthatóan sorozatgyilkos egyén aki mikrofonon-hangfalon keresztül beszélget a nővel akinek egyetlen esélye a szabadulásra ha valahogy kidumálhatja magát az ülések mögül. A Nem szabadulhatsz indie-horror amit Jennifer Day igyekszik menteni valamelyest de a láthatólag alacsony költségvetés, a gyenge szkript SPOILER és a még gyengébb befejezés SPOILER VÉGE mind ellene dolgoznak. Kereken tizenegykor már elnevezésében (Nyaralás!) is a Hurrá, nyaralunk! 2008-as parafrázisa jön a Filmbox Family-re ahol semmi sem úgy alakul ahogy eltervezték, a turisták max. távolról csodálhatják a tengert de nem csobbanhatnak bele.

Kis hírek a nagyvilágból:
kínos baki – John Travolta nagyon csúnyán beégett a VMA-n: összekeverte Taylor Swiftet egy drag queennel – Az vesse rá az első követ aki meg tudná különböztetni őket egymástól.
Mozi – Gwyneth Paltrow jól beégett Jimmy Kimmel show-jában az összekevert Marvel-filmekkel – Lásd fentebb.
Ide kerülnek a gyerekedről posztolt fotók: „Ami egyszer felkerül a netre, ott is marad. De hol?” – Ahol minden, a nagytesó felhőiben:
helpdeszka – Megmutatjuk, hogy tudja törölni a fotóit a FaceApp szervereiről: „Ha ön is megijedt, hogy az orosz fejlesztők visszaélnek az arcképével, itt a megoldás.” – Ja, egy új app képében:
Itt az új őrület, a szelfinkből festményt varázsoló app: „A FaceApp már szánalmasan múlt heti, az AI Portraits Ars a net új sztárja. És még az adatainkat se kell féltenünk tőle. Szelfifestményesítő körkép.” – Tök hihető. Ja várj, nem az.
Love-ra keresztelik át a San Franciscó-i Haight általános iskolát: „Henry Huntly Haight kormányzó 152 éve csúnyákat mondott a feketékre és az ázsiaiakra.” – Felkészül a hippiforradalom melegágya, Haight-Ashbury. Eközben New York-ban:
Egy teljes körzetet neveztek el a Wu-Tang Clanról New Yorkban: „Egy komplett körzetet neveztek el Wu-Tang Clan Districtnek a New York-i Staten Islanden, ahol megalakult a legendás rapcsapat, írja a CNN. (...) Debi Rose önkormányzati képviselő azzal a szöveggel osztotta meg a nagy pillanatot, hogy ’A Wu-Tang Clan-körzet a rapcsapat hatását ünnepli, amit a világra gyakoroltak. És ünnepeljük ezzel az otthonukat is, Shaolint’ - utal arra a politikus, hogy Statent Islandre rendszeresen Shaolinként hivatkoznak a rapcsapat számaiban.” – ...akik Haight kormányzóval ellentétben a dalaikban sose mondtak csúnyákat senkire és még a nőket is tisztelték!!44 Ja nem.
Hollandiát nevezzék Néderlandnak! - kampányt indít a "holland" kormány: „Szeretnék kivezetni a hollandozást, szerintük túlságosan a prostitúcióra és a fűre utal.”DUBAJ LIKES THIS Csak szólok hogy ha a kuplerájt átnevezik azzal nem szüntetik meg a benne zajló tevékenységeket.
Hollandia is felelős a srebrenicai mészárlásért: „A holland katonák kiadták a boszniai férfiakat a szerbeknek, most döntött a bíróság.” – Hát, nem siették el. Sebaj, pár évtized múlva talán az áldozatokat is kárpótolják és akkor evezzünk is békésebb vizekre:
ritkán látható történelem – Színes mindennapok - 1971-72: „A magyar mindennapok sosem látott archív, színes felvételeken.” – ...sok helyesírási hibával és egyéb bakival. Nap kommentje:

Tomchy 2019.10.01. 07:50:55
"A kétezer négyzetméter nőt foglalkoztatnak" - Bár így tehetnék én is egyszer... :)


SZERDA, OKTÓBER 16.:
FELE DRINKS, FELE MAZE
0
Kicsivel később, ugyanakkor.

Talán érdemes:
Nyolckor művészkedős disztópia a Cinemaxon Portugáliából ami jövőben-múltban egyaránt távoli időpontban játszódik, 9177-ben amikoris az emberiségből egyetlen felhőkarcoló maradt, itt húzza meg magát a fogyasztói társadalom összes reprezentánsa, a csúcson természetesen a despotával. Ahogy haladunk lefelé, úgy szélesedik a paletta, de a legtöbben mégis házon kívül, a környékbeli erdőben vegetálnak így José Maria is aki felborítja a kialakult rendet amikor házilag gyártott üdítőjét odabent akarja eladni. A Kicsivel később előnye az alapszitu (a helyszín egyaránt lehetne Dubaj, New York vagy Brüsszel, netán Bábel tornya), hátránya a maníros színészkedéssel megtöltött sablonos karakterek (korrupt erőszakszervezetek, buja klérus, stb.). Ugyanabban az időben idei bőrlehúzás az HBO-n a kockás-fűrészes zsánerről. A Végtelen útvesztőről elsőre azt hihetnénk hogy a Maze Runner / Hunger Games-vonalat erősíti, de közelebb áll a House on Haunted Hill-hez meg a már említett Cube-hoz: hat, egymással látszólag semmilyen kapcsolatban nem álló figurát meghívnak egy szabadulószobába (Escape Room) ám egyre inkább úgy tűnik hogy 1.: itt tényleg a létük a tét, illetve 2.: nem véletlenszerűen válogatták ki őket. Bár a végére kicsit kifullad (SPOILER még a folytatást is belengetik SPOILER VÉGE) de pozitívum hogy itt a feladványokra és nem a vérre helyezték a hangsúlyt, a többire meg ott a Nap kommentje:

inglorius júl. 01. 18:36:04 1/10
Ez a film legyen lecke minden idiótának, akinek annyira szánalmas, unalmas szar az élete, hogy szabadulószobákba járnak! Aki adrenalinra vágyik jelentkezzen a hadseregbe, aztán a frontvonalon lehet bizonyítani az elszántságot éles fegyverekkel szemben!

Nem érdemes:
Továbbra is nehezen fogom fel hogy a billentyűpüfölésből-egérkattintgatásból sportág lett, azt még nehezebben hogy önálló műsort is kapott. OK hogy még csak tízkor és a retekklubbon de az E-Mánia akkor is egy betegség tünete, ha az ókori görögök látták volna hogy Counter Strike-ozó fiatalok ugyanolyan elismerésben részesülnek mint az olimpikonjaik akkor nem vesződtek volna Spárta megvédésével. Mindegy, legalább lesz ok hogy újraéledjen az

E-sport rovat:
Mi lesz a gyerekkel, aki egész nap videójátékozik? – E-sportoló, az lesz belőle:
Egymás után nyílnak az egyetemi esport-szakok. Jönnek a diplomás videojátékosok – Biztos karrier gazdasági összeomlás esetén is. Ja nem.
Több esport, kevesebb V4: „Jól sikerült az idei V4 Future Sports Festival, de a magyar esport jobban járna, ha a szervezők teljesen elengednék a regionális koncepciót. Én is beneveztem, de nem húztam sokáig.” – Azért mert egy lamer n00b vagy, vagy mert fizettek hogy veszíts:
Letartóztattak hat ausztrál fiatalt, akik bundázhattak CS:GO-ban: „Direkt elbuktak meccseket, és fogadásokat kötöttek maguk ellen.” – Igen, ez az igazi sport ismérve: nem csak fogadni de bundázni is megéri :DDD
iddQD – Okozhatnak-e valós erőszakot a videojátékok?: „Pszichiáter segítségével tesszük helyre a kérdést, ami minden iskolai lövöldözésnél előkerül.” – Szóljatok az okos pszichiáternek hogy „tegye helyre” azokat a programozókat is akik a Mortal Kombatba nyomorodtak bele lelkileg :SSS
godmode – Nem tudom, miért hajkurászok struccokat a puszta közepén, de csinálom: „Pár héttel a megjelenés után megnéztük, mire vitte a World of Warcraft Classic, és aki játszik vele, miért teszi.” – Ugyanazért amiért a Fortnite-nál:
Beperelték a Fortnite fejlesztőjét, mert túl addiktív játékot tervezett – Nem értem, hát ez eddig erény meg sport volt!!


CSÜTÖRTÖK, OKTÓBER 17.:
KÖZÖS...ÚJSÁG
0
Do you Love Busz?

Talán érdemes:
A Film Now-n amerikai komolykodás 21:20-kor a Ted Kennedy által Chappaquiddick-ben okozott balesetről melynek során kocsija a vízbe süllyedt. Egyedül ő élte túl, a vele utazó nő, Mary Jo Kopechne megfulladt, a pontos eseményeket itt sem fogjuk megtudni de el tudjuk képzelni (= a politikusok törvény felett állnak). Történelemnél maradva az Utószezont nem ajánlatos összekeverni a hasonló nevű kétezres évekbeli társával (Szezon), azzal csak a helyszín (Balatonpart) köti össze, ez egy 1966-os magyar drámázás Fábri Zoltántól ami a pár éve nagy kritikai sikert aratott 1945 ötletét is adta. Baráti társaság tagjai az egyik távollevő (Páger Antal) kárára telefonbetyárkodnak mikor a helyi rendőrség nevében behívatják az irodába, ezzel szívroham-közeli állapotba hozva az illetőt aki miatt anno a vészkorszakban elhurcolták zsidó főnökeit. Páger mellett Balázs Samura és Básti Lajosra érdemes figyelni 23:35-kor a Dunán.

Nem érdemes:
Ha összetéveszthetőségek: 21:40-kor sem Mr. Aldrinnal hanem Buzz Bissinger újságíró öntudatra ébredésével foglalkoznak az HBO-n, ami – minő meglepetés! – pont akkor következett be amikor Caitlyn Jennerről (tudod, a néhai Bruce) írt. Rövid leszek és lényegretörő: SEMMI bajom nincs azzal ha valaki vállalja a másságát vagy megkérdőjelezi addigi beállítottságát, az viszont nagyon zavar ha direkt pénzszerzési-agendanyomatási célból teszi, most pedig jöjjön a

Szakálla volt genderrovat:
The Family Edition:
élet – Keresik a nőt, aki vállalja az első Földön kívüli szülést: „Ha minden a tervek szerint halad 2024-ben jöhet világra az első űrben született gyerek.”JÓT TESZ MAJD A BABÁNAK Mi van, Caitlyn Jenner nem ér rá? Na majd a tvájlájt STÁRja:
előzetes – Robert Pattinson az űrben nevel gyereket: „A High Life című nyomasztó sci-fiben egy űrhajón kísérleteznek rajta és a kislányán.” – De remélem ő is szüli meg:
nagykép – Terhesek vagyunk, a férjem meg én: „A terhesfotózás sokkal érdekesebb, ha a fotós kilép a gömbölyödő hason pihenő kezek és révedező tekintetek vattacukor univerzumából” – Jaja, most ez a menő:
Transznemű férfi hozott világra egy újszülöttet: „Újságíróknak mesélt arról, milyen megterhelő volt érzelmileg a terhessége.”Wait, a challenger appears:
Saját unokáját hozta világra egy 61 éves nebraskai nő: „Cecile Eledge meleg fia gyermekét hordta ki.”Redneck vagy csak haladó szellemű? Ki tudja...
e – Mi jár az apának, ha gyereke születik? – Ha nem ő hordja ki akkor semmi.
Szülőtábort szerveztek férfiaknak: „Kínában a férfiak is megtapasztalhatják a szülés kínjait fájdalomszimulációs fotelekben.” – ...az ujgurok meg ugyanezt, szülés nélkül ^^
Jobban teljesítenek az iskolában az azonos nemű párok által nevelt gyerekek: „(...) A Leuveni Katolikus Egyetem friss kutatása kellő mintán, az egyéb különbségeket súlyozva jutott a címbeli megállapításra.” – Nincs mese, el kell venni a gyerekeket a heteró pároktól, az állatoktól is:
Egy Fehérfejű rétisas-trió újragondolta a család fogalmát, és egyelőre működik nekik: „Az egész úgy kezdődött, hogy Hope élete párjául egy meglehetősen passzív apát választott, aztán feltűnt egy másik hím.” – Már a sasok is megcuckultak? ÉBERSÉG! Ha már gyereknevelés:
Nagyon fontos testrészt változtattak meg a Barbie babákon – Már itt is el lehet dönteni mit csinálunk belőle? És igen, el:
Gendersemleges babát dob piacra a Mattel: „Szerintük épp itt volt az ideje.”SZERINTEM MEG A LESZARÁSNAK VAN ITT AZ IDEJE Wait, a challenger appears:
Új, női Monopolyt hoz ki a Hasbro, amiben a nők körönként több pénzt kapnak, mint a férfiak: „A Ms Monopolyban megfordulnak a szerepek.”Nap kommentje:
0

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: éberség, LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés