2019. 10. 19.
Lakónikus csoport (okt. 19-20.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lakónikus csoport (okt. 19-20.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, OKTÓBER 19.:
LOVIAPU RELOADED
0
The Year of the Man!4!!! négy

Talán érdemes:
Tíz előtt tíz perccel angolul-magyarul átlagos elnevezésű, de annál jobb black comedy a Filmbox Premiumon. A Tuti terv (vagy Man of the Year) Robert Altman és a cinema verité hagyományait követve nagyrészt improvizált, a helyszín egy buli ahol a résztvevőket (többszörösen) osztott képmezőn követhetjük, van is mit mivel az ünnepség vége megjósolhatóan zűrös lesz ahogy egyre több alkohol fogy, egyre többen egyre több hülyeséget beszélnek és a személyes sztorik is mind összeérnek (jobban mondva karamboloznak). A Dunán 22:35-kor kétrészes történelmi dráma A Laconia elsüllyesztéséről majd a túlélők megmentéséről amit ráadásul egyazon ember vezényelt le, Werner Hartenstein tengeralattjáró-kapitány (Ken Duken). A II. VH-ban az U-boot-ok szinte bármilyen ellenséges vízi objektumra kilövési parancsot kaptak de ezúttal menekülőket, sebesülteket és hadifoglyokat szállító hajót kaptak telibe. Mikor ez Hartensteinnek is leesett, az ukázzal szembemenve jött a felszínre hogy a túlélőket kimentse-biztonságos helyre vigye ergo igazi katona volt aki tiszteletben tartotta a „civilekre nem lövünk”-szabályt és megtette amit kellett, akkor is ha se az amcsik, se a britek nem igyekeztek átvenni tőle a rakományt (sőt, de ez már a jövő héten ugyanitt látható második rész tartalma). Ha nem a németek árnyaltabb ábrázolása, akkor Franka Potente kedvéért nézzük (vagy legalábbis vegyük fel).

Nem érdemes:
Negyed éjfélkor tök felesleges „folytatás” Eddie Murphy gagyi vígjátékához a Viasat3-on. Az Oviapu 2.-nek annyira semmi köze nincs hozzá hogy fel se tűnik benne (ahogy az originál szereplők többsége sem), Cuba Gooding Jr. játssza a gyerekpásztort, ezúttal szabadtéren. Nem tehet mást: bár szíve szerint szabira menne, felesége úgy véli a nyár éppen ideális...a nyári táborhoz ahova a kölyökkel és haverjával együtt utalja be. Driftwood mellett időközben kinőtt a földből egy modernebb, rivális kirándulói közösség akiket helyre kell rázni – és hősünk régen látott apjával ez is megvalósul. A rendező Fred Savage-hez illik barbár vezetékneve: ha nem Murphy olcsósított kiadását akkor tipikusan mai gross out comedy-t látunk ideillő alpári-altáji poénokkal (hányás, vécéből feltörő salakanyag, stb.), nem véletlen hogy már nálunk is a második címét fogyasztja (Oviapu nyaral).

A seksz, a szipu rovat:
The Mexikó Edition:
A FARC egyik korábbi vezetője újra fegyvert ragad: „Újrakezdenék a gerillaháborút Kolumbiában.” – Mi az hogy „újrakezdenék”? Eddig sem szünetelt:
Venezuela nyomorából nőnek ki újra a kolumbiai gerillák: „Ahogyan a venezuelaiak menekülnek az országból, úgy szippantanak fel közülük egyre többeket Kolumbia bűnbandái és fegyveres csoportjai.” – ...akik gondolom mást is felszippantanak ^^
Három halott, megkéselt és meglőtt szurkolók, bestiális vérengzésbe torkollott a hondurasi városi derbi: „Az Olimpia szurkolói megdobálták a Montagua csapatbuszát, és kitört az erőszak.” – Legyen ebből is olimpiai sportág mint a számítógépes játékokból oszt’ jónapot.
Korrupció vádjával őrizetbe vették az előző kormány kabinetminiszterét Mexikóban: „Jóléti programokra szánt milliárdok tűntek el.” – A saját jólétére költötte! Hol itt a gond?!
Huszonkilenc holttest darabjait találták száz műanyagzsákban Mexikóban: „Bűnözők is voltak a zsákokban, de egyelőre nem tudni, a drogháborúkhoz köthető-e az ügy.” – Kizárt dolog!!! Közép-, és Dél-Amerika a Biztonság Melegágyai ahova gyerekes családok is ellátogathatnak lakóautóval, bármiféle óvintézkedés nélkül, sőt nem csak ők:
70 éves biciklis nagyi hódította meg a bolíviai halálutatNégy gyerekkel Mexikóban – idősebbek is elkezdhetik, egyedül is!
videó – szevasztok – Besokalltak, ezért beutazták Európát egy mentőautóval: „Hat négyzetméteren éltek, de úgy tapasztalták meg Európát, ahogy elég kevesen tudják.” – Miért nem Mexikóba mentek? Az biztonságosabb!4!!
Rendőröket mészároltak le Mexikóban: „Tőrbe csalta őket a drogkartell.” – Eközben Brazíliában:
A riói kormányzó gyilkos drogpolitikáját okolják egy nyolcéves kislány halála miatt: „Ágatha Félix egy kisbuszban utazott, amikor egy kósza golyó eltalálta. A rendőrök egy motorosra nyitottak tüzet a szűk sikátorban, majd tűzharcnak hazudták az incidenst.” – Pedig volt az is, csak máshol:
Brutális bandaháború kezdődött, miután elfogták Mexikóban El Chapo fiát: „A Sinaola-kartell tagjai pick-upokra szerelt géppuskákkal lövöldöznek a belvárosban. (...) Sinaloa kormányzója felszólította a lakosságot, hogy keressen menedéket.” – Még szerencse hogy a katonaság és a kormány ura a helyzetnek. Ja nem:
A nyílt utcán győzte le a drogkartell a mexikói vezetést: „Csütörtökön elfogták El Chapo fiát Culiacánban, mire a drogkartell lángba borította a várost. Erre a hadsereg inkább szabadon engedte. A mexikói bűnbandák egyelőre nyerésre állnak a kormány ellen.” Vegyék át hivatalosan is a hatalmat, úgyis csak idő kérdése hogy megtegyék.
Szükségállapotot hirdetett ki Ecuadorban Lenín Moreno: „Tüntetések robbantak ki az üzemanyag-támogatás megvonása és a munkavállalói jogok gyengítése miatt.”LENÍN ÉLT, LENÍN ÉL, LENÍN ÉLNI FOG Tényleg nagy lehet a szükség arrafelé mert:
Tengerimalacból készült fagyit dobtak piacra Ecuadorban: „Állítólag a csirkéhez hasonlít az íze.” – Mit fognak ehhez szólni az állatvédők? És mi lesz így az übermenő rovarevéssel?!
Saját fiát jelölné washingtoni nagykövetnek a brazil elnök: „Bolsonaro fia azt mondja, elfogadja a posztot.” – Miért ne! Van más választása? Ugye hogy nincs:
Bolsonaro az saját űrügynökségének sem hiszi el, hogy gyorsabban pusztítják az őserdőket, mióta ő az elnök: „Berendelte az intézmény vezetőjét.” – Majd spontán meghal az intézményvezető is:
Munkája miatt lőttek le egy környezetvédőt Brazíliában: „12 évet dolgozott az őserdő védelméért.” – Örüljön hogy eddig élni hagyták:
Brazil bányászokat gyanúsítanak egy őslakos megölésével: „A wajapik szerint a bányászok elüldözték őket a falujukból, és leszúrták egy vezetőjüket.”Kár lenne pörlekedni, áskálódni azon hogy ki ölt meg kit!!! Várjuk meg az Elfogulatlan Bíróság ítéletét!4!!4! négy


VASÁRNAP, OKTÓBER 20.:
LESZ TALLIN IS?
0
Zach Galifianakis to the rescue.

Zene, talán érdemes:
...de csak ha el tudunk vonatkoztatni a metoo-botránytól ami már az operát se kíméli. Az M5-ön fél tíztől nagyon fura lesz Plácido Domingót Szegeden, a kulisszák mögött látni hogy utána 22:10-kor ugyanitt másfél órás koncerttel kápráztassa el a Szent Gellért Fórum közönségét. Pedig maga a Placido Domingo Classics 2019 Szeged remek áttekintés az énekes-karmester munkásságából ami nem csak sznoboknak hanem sima zeneőrülteknek is bejöhet az itt elhangzó közismert(ebb) dalok miatt. Idevágó hír:

Plácido Domingónak távoznia kell a Metropolitan operaházból: „A számos nő által szexuális zaklatással vádolt sztárénekes előtt sorra zárulnak be az operaházak kapui.”Nap kommentje 1.:
0
Talán érdemes:
Fél kilenckor ifjúsági futballmozi Olaszországból a Cinemax 2-őn: vidéki kamaszkölyök labdarúgó szeretne lenni ám szülőhelye és otthoni környezete másra predesztinálja – vagy nem, mert Egy nap hirtelen arra járnak a Parma előválogatói. Ami Antonio számára pozitív fejlemény az anyjának nem biztos hogy az, ő még mindig abban a hitben él hogy helyrehozhatja kapcsolatát külön élő férjével... Tízkor megint papás téma de már a Story4-en és inkább az Apa ég!-et mint a Murphy-összest másolva, az itteni Szuperapu nem azért az mert gyerekei összes gondját megoldja, hivatalosan éppenséggel egy sincs neki azonban váratlanul kiderül hogy spermadonorként leadott DNS-ével tudtán kívül igencsak bőkezűen bántak mert érkezik a 100. gyereke – egy másik családba, ofkorsz. Mondom, ez a That's My Boy! olcsósított német kiadása de keep calm, lesz még rosszabb:

Nem ajánlott:
AMC, 22:00 – A Purge-széria annak idején arra épült hogy mi lenne ha A megtisztulás éjszakája erejéig törvényen kívül helyeznék a törvényeket és a lex talionis érvényesülne – elég beteg felvetés de innen is volt lejjebb, a 2016-os Választási év már Trump indulása jegyében készült. Ahogy várható, fullba nyomják benne a politikát és a kreténségeket, így lesz kisebbségeket védelmező demokrata képviselőnő meg republikánus elnök által vezetett neonáci (!!!) csapatok. Csak emlékeztetőül: az elsőben hétköznapi család próbál ellenállni a lakásukat támadóknak, a másodikban egy apa akar bosszút állni fia haláláért. Itt is elindulnak ezen a vonalon (a képviselőnő be akarja tiltatni a purge night-okat ezért tőle is meg akarják tisztítani a várost) de aztán az lesz belőle, ami (egyoldalú propaganda), a legszánalmasabb mikor a rosszfiú fehér keresztény pap fekete hajléktalanokat áldoz a templomban Jézusnak (!!!). Igen, ez pont jellemző a keresztényekre, ahogy a rituális állatáldozat is, de ha már politikus alkotások, jöjjön az

Év filmje rovat:
Hitler kibelezése csak a kezdet a Netflix felnőtt animációs antológiájában: „Szex, vérfürdő & undorító lények címmel hitelesebb lenne a Love, Death & Robots, de az őrült ötleteket különböző animációs technikákkal bemutató Netflix-sorozat így is egy kisebb csoda. A Harcosok klubja és a Deadpool készítőinek szériáján ráadásul egy magyar sztárstúdió is dolgozott.”Év filmje, kihagyom.
filmvilág – horror – Tényleg az év(tized) horrorja a Mi?: „Megnéztük hányféle filmes utalást, szimbólumot sikerült belegyömöszölni a filmbe, és hogy jó-e ez nekünk.”Mi az hogy, nagyonis, bármi jó amitől a white male privilegizált kritikusok kényelmetlenül érzik magukat. És tényleg:
könyves blog – Apa, drogos, paráználkodó, de mindenekelőtt író: „Kim Leine, az egyik legnagyobb élő skandináv író és egyben a grönlandiak irodalmi nagykövete a hétvégén Budapesten lesz.”Év könyve, Placido Domingo likes this, hesstegmítú.
Alföldi Róbertnek volt egy rémálma, most valóra váltották: „Élete legkülönlegesebb színházi előadásán van túl. Egy titokban tartott színdarab, politikai áthallások, és egy szó szerint megismételhetetlen este: ez a Fehér nyuszi, vörös nyuszi.” – Az Év színielőadása, nem is kérdés.
A beszívott McConaughey tangában partizik: „A The Beach Bum főszerepében nem fogja vissza magát. Még a papagája is kokainfüggő.”Év filmje, Robert De Niro likes this.
Recorder – Ha a Titanic két lány szerelméről szólt volna: „És ha hetero férfi he­lyett leszbikus nő rendezte volna.” – Látatlanban is megmondom hogy ez az Év filmje meg azt is hogy a közönség a hibás ha nem tetszik neki!!44!
podcast kultrovat – Ez a film előbb lesz sikeres Amerikában, mint Magyarországon – Lásd fentebb.
Kritika – Teli szájjal kell kiröhögni a metálisten horrorját: „Glenn Danzig nem vígjátéknak szánta a Verotikát, hanem kőkemény vérengzésnek, de ilyen amatőrséget keveset látott a világ.”Év filmje. Most miért ne, pornósok játszanak benne és legalább vicces, nem úgy mint a hazai termés 99%-a:
Kritika – Ha megerőszakolnál valakit, te nem akarnád megúszni?: „A FOMO mai fiatalokról szól, és egyáltalán nem mártja cukormázba a mondanivalóját. Ritkán látni ennyire jól megcsinált, életszerű magyar filmet.” – Jó hogy szóltatok mit kell messzire kerülnöm:
Jaj, ez a szegény fiú megerőszakolt egy magatehetetlen lányt :(: „Egy brutális nemi erőszak történetét mutatja be a FOMO, de sajnos a filmkészítők pont olyan felelőtlenül dolgoztak, mint amilyen felelőtlenül az általuk ábrázolt tinik buliznak.” – Nem értem, Michelle Carternél, Cyntoia Brown-nál meg a Jokernél nem volt gond ez a sajnáltatás (gy. k.: az erőszaktevőket-gyilkosokat nemtől függetlenül továbbra is rühellem). Nap kommentje 2.:
0

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés