2019. 10. 21.
Tadzs ma halandzsa. (okt. 21-22-23-24.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tadzs ma halandzsa. (okt. 21-22-23-24.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, OKTÓBER 21.:
CELESTE ELESTE
0
Urnatúrna, á la natúr.

Talán érdemes:
Nyolckor klasszikus zenei drámázás a Cinemaxon Ausztráliából a karrierjét házasságra cserélő operaénekesnőről, Celeste-ről (Radha Mitchell) aki tíz év kihagyás – és a szeretett férfi halála – után térne vissza a világot jelentő deszkákra. Eme utolsó előadással letudná a lezárást is ám előkerül réglátott mostohafia akivel – mint kiderül – kölcsönösen szükségük van egymásra, nem csak érzelmileg. Aki lemarad, holnap 12:50-kor pótolhat ugyanitt, jóval később 00:40-kor tavalyi katyvasz a Filmcafén magániskolába küldött zűrös kiscsajjal (AnnaSophia Robb) aki az első perctől érzi hogy új sulijával valami nem stimmel. Ennek megállapításához nem szükséges halott apjával konzultálnia, az épület bizalomgerjesztőbb mint a Bates motel pedig az igazgatónő (Uma Thurman) gyanúsan kedves az öt vadóchoz és kihozza belőlük a kreativitást – vagy nem is ő mert a Sötét folyosók még sötétebb titkokat rejtenek. Ez nem mondható el a forgatókönyvről ami ezer stílusba pattanna szét, hol tvájlájtos-csajos young adult prédikáció hogy mind egyéniségek vagyunk, hol Woman in Black-es riogatás, hol St. Trinians-utánérzés, de a Down a Dark Hall-ban mégis az a legfurább hogy megnyerték bele Thurmant bár valószínűleg ez olyasfajta nyaralásfilm lehetett neki mint honi STÁRjainknak az Idegölő. Ha már horror, válasszuk helyette háromnegyed éjfélkor az ezerszer ismételt örökzöld Nyolcadik utas: a Halált a Moziverzumon, egyrészt mert jobb, másrészt mert Sigourney Weaver most ünnepelte 70. szülinapját.

Emily Ratajkowski? LESZAROM.
Laza cuccokban is szexi – Még Emily Ratajkowskival is megesik néha, hogy nincs kedve kiöltözni – Meg olykor az is megesik vele hogy LESZAROM:
EMILY RATAJKOWSKI ELÉG SZEXI FOTÓVAL TUDATTA, HOGY 1 ÉVE HÁZAS – A caps lock ellenére LESZAROM.
Emily Ratajkowski kiáll férje mellett, aki 2016 óta nem fizet bérleti díjat a lakásáértLESZARO Biztos őt is érinti a lakhatási szegénység, a város különben is mindenkié!44!
A legmenőbb modellek, Emily Ratajkowski, Bella Hadid és Kendall Jenner is bajba kerülhetnek a FYRE fesztivál miatt: „5,2 millió dollárral kapcsolatban lenne egy-két kérdése a bíróságnak. Ha kiderül, hogy nekik is közük volt az átveréshez, abból nagyobb baj is lehet.” – Abból nem lehet baj ha LESZAROM :)
sok locsolót – Emily Ratajkowski dögös húsvéti nyúlnak öltözött – Azértse locsolom meg, inkább LESZAROM.
Gumicukor – Emily Ratajkowski így oldotta meg a dress code-ot a 2019-es Met-gálán: „Neki ezt jelenti a "Notes on Fashion."” – Nekem meg azt hogy LESZAROM.
hódít a párducminta – Emily Ratajkowski bemutatta legújabb fürdőruha kollekciójátWait, a challenger appears:
legális pucérkodás – Emily Ratajkowski fürdőruhája tényleg csak annyit takar, amennyit muszáj – Csak annyira SZAROM LE amennyire muszáj, vagyis NAGYON:
nem sokat – Emily Ratajkowski új bikinije pontosan annyit takar, mint a korábbi fürdőruhái – Ezt is LESZAROM, meg a korábbiakat is ^^
Rendhagyó fürdőruhatrend – avagy a meztelen az új bikini: „Tessék, fürdőruhamentes strandfotók 5 modelltől, köztük Palvin Barbarától és Emily Ratajkowskitól.”Wait, a challenger appears:
egy kis nyári forróság – Emily Ratajkowski olyan apró bikinibe bújt, hogy alig lehet látniHARVEY WEINSTEIN LIKES THIS LESZAROM.
Értékesítés – Emily Ratajkowski bugyi-melltartóra vetkőzött egy közértbenLESZAR Bezzeg Kasszás Erzsinél-Icukánál ezerrel ment a rinyálás pedig ők még testpozitívak is :DDD


KEDD, OKTÓBER 22.:
AMERICANIMALS
0
I'm tellin' y'all, it's a sabotage.

Talán érdemes:
Fél tízkor valóságalapú darab a Film Now műsorán, nevük dacára az átlagosnál szimpatikusabb bűnözőkkel mivel az Amerikai állatok nem pénzt, „csak” pár értékes könyvet lopnak egyetemükről. A cél persze ugyanaz (meggazdagodás) de barátaink naivitása lenyűgöző, főleg hogy készpénznek veszik a krimikben látott módszereket és maguk is azokat alkalmazzák. Ez elsőre komikus de ahogy megtörténik a rablás, nekünk is leesik ami a tetteseknek vagyis hogy a valóság az nemkicsit más mint ami a moziban látható. Túl azon hogy félúton megkomolyodik/felnő, az American Animals azzal is újít hogy a valódi (szintén felnőtt) tolvajokat is megszólaltatja. Más. Nem csak az operák de az Apavadászatok is kísértenek múlt hét végéről, most épp éjjel fél egykor és az HBO3-on: mintha anyjuk, Helen (Glenn Close) újraházasodása nem volna elég, gyerekeit még azzal is sokkolja hogy elárulja, apjuk nem halott (az eddigi infókkal ellentétben), cserébe nem is biztos benne hogy ki az. Az első tippről (CARRIE Terry Bradshaw) hamar kiderül hogy nem jó, a lehetőségeket leszűkülnek az amerikaifoci-csapat valamelyik (vagy akár több?) tagjára, így kezdetét is veszi a South Park-ba illő nyomozás ERIC CARTMAN az egymástól nagyon különböző ikrek – a nyársatnyelt polgár Peter (Ed Helms) és a laza Kyle (Owen Wilson) – igazi faterja után. A Father Figures a hagyományos road movie és a papásmamás keresés keveréke, egynek elmegy (pláne hogy Close mellett Ving Rhames és J. K. Simmons is ott van).

Ajánlott:
Nyolckor másfajta Hölgyek feketében jönnek a Cinemaxra mint az angol kastélyokban szokás, az itteni Ladies in Black egy ausztrál áruház ruhaosztályán dolgoznak és hamar átformálják a közéjük nyári munkára érkezett Lesley-t (Angourie Rice) ami rá is fér a konzervatív családban nevelkedett lányra. Az onnan hozott értékekkel (munka és tanulás fontossága) nincs baj, azzal igen hogy apja nem támogatja sem az egyetemre járását, sem pedig a divat hívságait. Madeleine St. John könyvének adaptációja jó értelemben vett feminista mű arról a korról (1950-es évek) amikor még volt tétje az eszmének (további jópont Julia Ormond feltűnése). Egy órával később (kilenckor) jövőbelátó alkotás a Filmbox Family-n beszélő nevű hőssel és kitűnő soundtrackkel (Ryuichi Sakamoto, Fennesz). Euclides veszi fel az elhunyt japán tudós által elejtett szálat és indul fia, AUN segítségével a fenntartható energiaforrás nyomába amivel A mindenség kezdete és vége is megfejthetőbb lesz, már ha a leendő felhasználó földlakók nem pusztítják ki előbb magukat, és akkor lássuk milyen amikor nem a megoldást keresik:

Greta Thunberg rovat:
Brexit okozta elmezavarral diagnosztizáltak egy férfit Nagy-Britanniában: „Jellemző tünetei a szégyenérzet, továbbá a megfigyeléstől és rasszista támadásoktól való félelem.”A BREXIT MAGA AZ ELMEBAJ Á, ez nem menő, ma már a klímastressz a sláger:
Klímapszichológia – Klímahiszti vagy jogos para - megküzdési stratégiák: „"Te hogyan éled meg?" - mindennapi megküzdési stratégiáink a klímaváltozással.” – Én LESZ ja nem ma, nem ide, lapozzunk:
s – Könyvkritika: Ég a házunk: „Egy rendhagyó családregény, amelyből nyilván nem hiányozhat a klímavédelem sem” – Nyilván, hiszen elvileg arról akarna szólni.
videó – Megnéztük, milyen egy Greta Thunberg slam poetry verseny – ...és ettől egyből nullára csökkent a résztvevők karbonlenyomata és bolygónk főbb szennyezői is abbahagyták a pusztítást. Ja nem:
Csak az biztos, hogy Kínából eregetik az ózonpusztító freont: „Kutatók megerősítették, hogy kínai építőcégek a felelősek az utóbbi évek többletkibocsátásáért.” – Gondolom már megindult a gyerekek és slampoetek keresztes hadjárata, megakadályozandó a további szennyezéseket.
Videó – A Tádzs Mahalnál is magasabb lesz India óriási szeméthegye – Lásd fentebb.
12 ok arra, miért utáljuk Greta Thunberget – Nem, nem azért utáljuk „mert nő, (...) mert fiatal, (...), mert autista, (...) mert copfos”, és főleg nem azért „mert igaza van”, hanem a köré épült marketing miatt. Ja és én nem utálom hanem sajnálom:
1000 leütés – Greta Thunberg piaci ér­té­ke és a globalizáció új hulláma: „Ms. Thunberg a tömegnyomást csatornázza be a piaci szemléletbe.” – Sajnos még rosszabb a helyzet de ezt már Vigilant Citizen összegezte.
könyves blog – Greta Thunberg a vi­lág legbefolyásosabb tinédzsere – MAGYARUL: semmi befolyása nincs, szar lesz majd ha erre ő is rájön, meg arra is hogy tényleges szakértők elől foglalja a helyet:
Jó volna, ha nem csak Greta Thunbergre figyelne a világ: „500 fiatal vett részt a klímacsúcson, mindegyikük zöld témákkal foglalkozik, de nem gyakran kapnak hangot, ha nem Greta Thunberg a nevük. A magyar résztvevő, Zálnoky Krisztina a régió országait összefogó szervezetével küzd a fenntarthatóságért.” – Erről beszéltem kicsivel feljebb: a birka megveszi a grétás könyvet-pólót, posztol róla a neten és nem változik semmi...ahogy a lecseszés sem:
Greta Thunberg: Hogy mertek mindannyian hozzám jönni egy kis reményért?: „Felhevült beszédet mondott az ENSZ klímacsúcsán a 16 éves svéd aktivista.”Nap kommentje:
0
...és tényleg:
0

SZERDA, OKTÓBER 23.:
NEMZETI ÜNNEP
0
Rokkaparancs.

Talán érdemes:
A mai nap elsősorban a megemlékezésről (kellene hogy) szól(jon), kérdés mennyire megoldható a mostani agyonpolitizált időkben, a legjobban talán akkor járunk ha kilenckor egy idei doksit választunk az M5-ön. A Szerettünk volna még élni... arra bizonyíték hogy Ámor a fegyverek zajában is célba talál, így volt ez Forró Marianna és Tumbász Ákos esetében is, előbbi visszaemlékezéseiből rekonstruálták a sztorit, eredeti fotókkal gazdagon illusztrálva. Az ugyanitt háromnegyed tízkor adott másik doku a magyar-olasz barátság jegyében készült és az Avanti ragazzi di Buda c. dal keletkezéséről szól amit római futballszurkolók kezdtek szimpátiából énekelni, hagyományt is teremtve vele, 2016 óta sajnos erre a mondatra/dalra is ráült a politika (ahogy a sportra is), de attól még érdekes lehet. A legjobb nem ünnepi programot persze most is a legkésőbbre (éjjel negyed kettőre) tartogatja a TV2, ebben Nyugdíjas szélhámost bérelnek fel arra amihez a legjobban ért, ráadásul jó cél érdekében: miután a környékbelieket átverték és adósságcsapdába csalták, nincs más megmentőjük mint a profi megtévesztő. Gigi Proiettit főleg a Rocca parancsnok-szériából ismerhetjük de itt talán még jobb, remekül hozza a személyazonosságát váltogató ravaszdit, és csak hogy jobban fájjon, rögtön jön a 2. rész is. Csak emiatt ne maradjunk fenn három óra húszig (nem vicc, tényleg akkor adják), inkább vegyük fel.

Jennifer Lopez rovat:
…mert visszatért az Év filmjével:
Szinte meztelenül – 13 percen át nézheti, hogyan tanult meg Jennifer Lopez rúdtáncolniHarvey Weinstein likes this, sőt nem csak ő:
Kritika – Aki látta, nem felejti el Jennifer Lopez táncát: „A Wall Street pillangói komoly témákról szól, de közben végig szerethető és vicces tud maradni.” – Tudjuk-tudjuk, legyen bűntudatunk amiért valaki a könnyebb pénzkeresetet választotta aztán évekkel később rájött hogy itt nincs jog-, és nyugdíj. Év filmje, akár bekajálja a közönség, akár nem:
Oscart adnának a sztriptízelő Jennifer Lopeznek: „Új fimjét, A Wall Street pillangóit szeretik a kritikusok, alakításával kapcsolatban pedig máris Oscart emlegetnek.” – Mernék nem emlegetni, mernék nem díjazni!
Mozi – Ismerd meg a szexmunkást, aki Jennifer Lopez sztriptízes filmjében segédkezett!: „Az intim koordinátor után újabb hiánypótló szakma született a filmiparban: Jacqueline Frances sztriptíztáncos szakértőként vett részt A Wall Street pillangói forgatásán.” – Hát igen, szakértő…így is lehet mondani, nem mintha J-Lónak olyan nagy szüksége lett volna ruhátlansági tanácsokra:
7 gardróbnyi ruhanemű – Jennifer Lopez nagyot ment Egyiptomi koncertjén – …de csak ha a sariatanács is engedélyezi, mert:
Gumicukor – Jennifer Lopez fellépő szettjei kiakasztották a szexiség mutatót – Nem is sekszyk már hanem ordenárék:
On the Sex Ja nem, Six! – Jennifer Lopez végigribanckodta brooklyni fellépését: „Úrinő így nem guggol le, mondaná erre mindannyiunk nagymamája. És ha még csak guggolás lett volna!” – …mert volt LESZARÁS pucsítás is:
Jennifer Lopez láthatóan nagyon elégedett a fenekével: „Persze, ebben nincs semmi fura, hiszen sokan örülnének egy ilyen fenéknek.” – Ja, főleg férfiak, főleg az ágyban, főleg ilyen-olyan pozitúrákban :DDD
Jennifer Lopez a saját seggét hordja pólójánLESZA Szerénység! Ne tömjénezze magát!
Jennifer Lopez keményen megküzdött menyasszonyi jelmezével: „Döbbenetes méretű ruhájába könyörtelenül bele lettek passzírozva a színész-énekesnő mellei.” – Hát igen, stripperből lesz a legjobb feleség <3 Nade keep calm, jön az utánpótlás, kicsit sárga, savanyú de legalább a miénk:
Terhes ex-sztriptíztáncosnőt alakít Tenki Réka az új magyar romkomban – Jennifer Lopez LIKES THIS perelni fog :DDD


CSÜTÖRTÖK, OKTÓBER 24.:
GAME OF GOTYE.
0
Az aranyverem két oldala.

Talán érdemes:
Negyed tizenegykor az iron lady-t Aranylány, vagyis Andreea Răducan váltja az HBO-n. Róla azt illik tudni hogy pillanatok alatt lett Sydney győzteséből az olimpia vesztese mikor a neki felírt gyógyszerrel efedrin került a szervezetébe. Klisé hogy minden éremnek két oldala van de itt nagyonis érvényes amikor látjuk, hogyan próbálja a tornásznő visszaszerezni régi helyezését és vele tekintélyét: a dobogóra jutáshoz elsősorban fizikai erőnlét kellett, neve tisztára mosásához azonban lelkierejét kell összeszednie és ez legalább olyan nehéz.

Nem érdemes:
HBO, 23:55 – John Travolta maffiáskodása a tavalyi év egyik nagy buktája volt, és nem ok nélkül mert a Gotti szinte a Battlefield Earth-höz mérhető mellényúlás. Pedig a kezdés ígéretes: az öregecskedő Dont a börtönben meglátogatja gyermeke-utódja, ő pedig elmeséli az életét amit a fiú aztán könyvben is megír. Ezt vitték nagyvászonra – vagy nem, merthogy Kevin Connolly-nak sikerült a lehetetlen, csinált egy érdektelen iparosmunkát egy (rossz, de attól még) érdekes személyiségről. Az Armand Assantés verzió nálunk is voltmár a blogban és lehetetlen nem ahhoz mérni, nos Travolta egyszerűen nem elég tökös-karizmatikus-félelmet keltő ehhez a szerephez, az meg hogy családtagot (Ella Bleu Travolta) is beleerőltetett az tényleg a nulla pont, a végeredmény olyan mintha egy Keresztapa-Nagymenők paródiát látnánk, csak hát ezt nem annak szánták, viszont ha már nagymenők, jöjjön a

Trump rovat:
Rihanna for president! – Rihanna az Egyesült Államok legbetegebb emberének nevezte Donald Trumpot – Koncentráljon a fogyókúrájára meg a szar zenéjére, és általában, cipész maradjon a kaptafánál, művész meg a művészetnél:
Interjú – Trump nem simán üresfejű hülye – gonosz és veszélyes: „Woody Allen pedig ártatlan, most mégis meghurcolják – mondja az Oscar-díjas Javier Bardem, akiből nagy környezetvédő aktivista lett. Zürichben találkoztunk vele.” – Környezetvédő, tehát érinthetetlen és nyugodtan beszélhet hülyeségeket.
Robert de Niro Trump híveiről: B*szódjanak meg!: „A színészóriás nem bírt magával a CNN vasárnap reggeli műsorában. Igaz, szerinte súlyos a helyzet, egy gengszter vezeti az országot.” – …és mivel Trump-ellenes, neki is megbocsátják majd a hülyeségeit.
Kiakadtak a videón, amelyben Trump újságírókat gyilkol – Bezzeg a Trumpot-Boris Johnsont lefejező zenészek-művészek milyen menők! Az is mekkora poén hogy a keresztények halomra ölése senkit nem zavart a Kingsmanben (merthogy azt mémesítették), de amint médiagenyák logóival-arcával helyettesítették a hétköznapi embereket, egyből beindult a sírás-rívás :DDD
Kiverte a Marvelnél a biztosítékot az Amerikát kritizáló esszé: „Az ünnepi kiadásba szánt írás romlottnak nevezte Amerikát, és forradalomra szólította fel.” – Na, erről beszéltem: nyugodtan lehet lehülyézni a szavazókat meg erőszakra buzdítani, bár jó látni hogy van egy határ ebben is.
Trump elnök gondolt egyet, és Alabamát is veszélyeztetettnek nyilvánította: „A meteorológusok szerint szó sincs arról, hogy Alabamát is elérné a Dorina hurrikán.” – …ha meg elérné és nem szólt volna akkor meg az lenne a baj. Gyerekek, nem kell feltételes hibákat az Emperor nyakába aggatni, elkövet ő anélkül is baklövéseket:
Trump fogta magát és odadobta Erdogannak az Amerikát fegyverrel támogató kurdokat: „Áldását adta arra, hogy Törökország benyomulhasson Észak-Szíriába és ott megölhesse az Egyesült Államok leghűbb szövetségeseit.” Lord Palmerston likes this, ő mondta hogy Angliának nincsenek örök barátai, Angliának nincsenek örök ellenségei, Angliának érdekei vannak. Nem tudom ki mit várt, ugyanezt egyszer már eljátszották a tálibokkal, meg is lett az eredménye, attól félek most is meglesz, hiába mondja Trump hogy ilyen meg olyan messze vannak tőle a kurdok.
Trump titokban találkozott volna a tálibok vezetőivel, de azok pont előtte robbantottak fel egy amerikai katonát: „Béketárgyalás lefújva.” – Na, erről beszéltem.
Trump többször is komolyan rákérdezett, hogy nem kéne-e atomot dobni a hurrikánokra: „Természetesen nem. Az hagyján, hogy a vihart nem oszlatná el, de még ha el is oszlatná, akkor is radioaktív felhővel terítené be Európát és a fél világot.” – Nem Trumpot mentegetve megjegyezném hogy az oroszok nem kérdeztek csak beterítettek minket többször is. Nap kommentje a minap linkelt Orsi-videó alól, ha már úgyis névnapja van:
0

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés