2019. 10. 28.
Jason Megacápa (okt. 28-29-30-31.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Jason Megacápa (okt. 28-29-30-31.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, OKTÓBER 28.:
SVÉDELMEZŐ

0
Hessteg#Meteo!

Talán érdemes:
…sőt biztosan az merthogy 23:35-kor a reteklubbon filmgyártásunk egyik kuriózuma előtt tisztelegnek a XXI. század aktuális részében. A posztapokaliptikus Meteo készítése időpontja (1989) miatt egyszerre néz a zűrös múltba és a még zűrösebb jövőbe, megidézve-továbbvíve a Blade Runner cyberpunk hangulatát replikánsok helyett egyetlen személyiség három fő alkotóelemével: az értelmet Kistamás László, az erőt Varga Zoltán képviseli (nem véletlenül hívják Verőnek a karakterét), és akkor ott van még a hedonista ösztönlény (Eperjes Károly) is. A keretet Felhőcske (Kistamás) kísérletezése adja amivel bankot robbanthatna a lovin (ezzel mindhárman nyernének) de a látvány ebben is van olyan erős hogy nem nagyon kell mellé történet, elviszi az egészet az összeomló szocializmus meg a Fekete Lyukból ismerős figurák – egyáltalán, az egész egyszerre időtlen és ugyanakkor mégis egyetlen évhez köthető. Úgy tűnik az összes tűrhető programot későn kezdik, éjjel negyed egykor tavalyi sequel jön az HBO2-őn, kérdés mi szükség volt a Védelmező 2. részére mikor már az első is éppenhogy volt fogyasztható. Hogy akkorát szólt ahhoz az kellett hogy jó időben, jó helyen találkozzon Denzel Washington és a(z ex-klipes) rendező Antoine Fuqua, négy évvel később már kevésbé szerencsés a csillagaik állása: kevesebb akció, a visszavonult ügynök Robert McCall inkább csak segít a halomra ölés (=tényleges védelmezés) helyett, ráadásul meglehetősen lassú tempóban (vagyis pont azt vonták ki az egyenletből amitől működött). Törökországban indítunk majd ugrunk Brüsszelbe mikor McCall megtudja hogy megölték egykori munkatársnőjét aki épp egy gyilkossági ügyön dolgozott, így a bosszú mellé a nyomozás is őrá hárul és ha Fuqua megmaradt volna ezen a szálon, elkerülte volna a politikai agendákat és még a hosszát is leredukálta volna egy és háromnegyed órára akkor az Equalizer 2. még akár jó is lehetett volna. Fél egykor kétéves kísértetesdi a Filmcafén Trónok harca-, és hazai vonatkozással merthogy Emilia Clarke mellett Csókás Márton a másik lead, a Voice from the Stone már utóbbi kedvéért megérdemelt volna egy magyarítást de mit tegyünk ha nem jutott neki. Clarke játssza a vidéki toszkán kastélyba érkezett dadát aki feladata szerint egy szobrász (Csókás) felesége halála óta néma fiára vigyázna, amaz meg a falakra figyel amikből anyja szól hozzá – csoda-e ha lassan nevelője számára is elmosódnak a határok valóság és képzelet között?

Hétfő? #LESZAROM™.
The Oldschool Edition:
nyaralnak a télben – De jó nekik, strandolással indították az új évet! – Még jobb nekem, mert LESZARhatOM őket:
Cristiano Ronaldo az első ember az univerzumban, akit 150 millió ember követ Instagramon: „Az egymilliárd felhasználó 15 százaléka.” – Nem követem. LESZAROM.
Van valami egészen meglepő a 73939133-as számban – Az, hogy LESZAROM.
Valaki húgyos szendvicseket osztogat egy új-mexikói városban: „A helyiek először még azt hitték, hogy ez valami jófejség, aztán rájöttek, hogy van benne egy kis extra.” – Nem én voltam, de LESZAROM.
Önkéntesek felolvasztották egy leopárdfóka ürülékét Új-Zélandon, ÉÉÉS találtak benne egy pendrive-ot!: „Hiába töltött egy évet a lefagyasztott kakiban, működött és képek is voltak rajta.”LESZAR Legalább a vécén készültek? LOL!!!
neverordinary – Te miben fogsz meghalni?LESZAROM. Most miért, nem tökmindegy?
Tóth Andi egyre több mindent képes elérni a feneke mutogatásával – Kivéve azt, hogy ne szarjam le.
Aaron Paul két és fél percben elmeséli a Breaking Bad komplett sztoriját – Az semmi, én egy szóban is el tudom mondani: LESZAROM.
Egy kövér amerikai utas kényszeríthette a tajvani stewardesst, hogy törölje ki a seggét: „A légiutas-kísérőket mélyen megrázták az események.”AHELYETT HOGY LESZARTA VOLNA Remélem a sztyuvit már kirúgták amiért nem megfelelő módon viszonyult mások testpozitivitásához!!!
vagy? – Introvertált vagy extrovertált vagy?: „De legfőképp: mi van, ha egyik sem vagy?” – Akkor van az hogy LESZAROM.
Mire jó az a kis lyuk a lakat alján?LESZAROM.
Fürdene-e jeges vízben, ha nem muszáj? – Azt nem, viszont leszarnám:
Keddtől zavaros lesz az ivóvíz hat budapesti kerületben – Azért mert minden hétfőn LESZAROM ^^
A bécsieknek nem tetszenek az illatosított metrókocsik: „Nálunk ez a kérdés szerencsére fel sem merült.” – Ha kell, én a bécsi metrót is teLESZAROM!


KEDD, OKTÓBER 29.:
EGY FÉRFI, EGY NŐ...
0
...és egy esernyő.

Talán érdemes:
Nyolckor kétértelmű című de valójában ártalmatlan vígjáték a Film4-en amit se a Két nő és egy férfi, sem pedig a Gyerek a póráz végén nem fed le teljesen mivel nem lesznek benne mozaikcsaládok vagy szadomazo nevelőszülők, az emlegetett második nőt vezetik benne pórázon gazdái vagyis sima kutyálkodást kapunk. Az eb tulajdonosai vele készülnének fel a gyerekvállalásra hogy aztán kétszer is meggondolják, kell-e még egyszer ugyanez a kalamajka – bár miért is ne, a gyerek legalább tud gondoskodni idős szüleiről, ellentétben a házikedvencekkel.

Nem érdemes:
Ugyanabban az időben (20:00) túlnyújtott adaptáció James Baldwin könyvéből a Cinemaxon ami tényleg akkor működne Ha a Beale utca mesélni tudna mert ez így csak egy idealizált, egyoldalú képeslap a hetvenes évek Harleméből. Aki minimálisan is tájékozott az tudja hogy az az időszak elég vad volt (nem csak nyújorkban), nem kell még rá is játszani, márpedig itt van minden (nemi erőszakkal igaztalanul megvádolt fekete srác, kiszabadításáért küzdő terhes barátnő, rasszista rendőrök), épp csak nem áll össze egy egésszé – Barry Jenkins a Moonlight után most direkt hajtott az Oscarra, olyan is lett. A rendőrnél különösen ügyeltek hogy egyértelmű legyen a rosszfiúsága ám közben olyan részletekbe menően visszataszító tulajdonságokkal ruházták fel (ocsmány ruhák, haj és bajusz – mintha az akkori pornók sémáit látnánk) hogy a végén akaratlanul fordított hatást érnek el és a néző még azt is kétségbe vonja hogy voltak ilyen esetek, pláne hogy a párocska a könyvben hétköznapi volt itt meg mintha modelleket látnánk. Ha már modellek:

Divatrovat:
the Gender Edition:
Férfiként éltek, amikor összejöttek, most ők a divatcégek kedvenc transzlány-párja: „Jari Jones és Corey Kemspter két New York-i lány, akik még meleg férfiak életét élték, amikor egymásra találtak.” – …és még mennyi minden lehet belőlük!!! <3
Férfiból lett nő – A Victoria's Secret után a Chanel is transznemű modellel reklámoz – …de csak hogy ők is bevédjék magukat az SJW-k ellen:
Transznemű modellt alkalmazott a Victoria’s Secret: „A fehérneműben utazó gigacég nyitott a transznemű modellek felé, hogy feledtesse a céggel kapcsolatban kialakult negatív hangokat.” – Hát igen, a jó öreg toxic feminity :DDD
A leghíresebb transznemű modellek:rajong értük a divatvilág – …de csak ha kiskorúak és autisták is mellé:
szülői szeretet – A 11 éves transzvesztita kisfiú anyukáját fel szokták jelenteni a gyámügynél – Pedig egy 11 évesnek hol másutt lenne a helye mint elítélt gyilkosok társaságában vagy transz-sekszuálisok között a kifutón: „(…) Desmond Napoles (…) most júniusban fogja betölteni a 12-t. (…) 2 éves (...) volt, amikor anyukája egyik este a Drag Race-t nézte, és a kisfiú azonnal szólt, hogy megtetszettek neki a műsorban szereplő királynők. Amikor a kisfiú kérni kezdte, hogy hadd öltözhessen be ő maga is, az anya, Wendy Napoles nem mondott neki nemet, sőt, később úgy találta, hogy az autista kisfiúnak kifejezetten segít, ha ekként kiélheti kreativitását.” – ...pedig lehetett volna belőle is klímaforradalmár. – „Ezen a héten Desmond Is Amazing életének elmúlt egy évéből választottunk hat nyilvános szereplést a heti trendbe. Látványos és elgondolkodtató fotóösszeállítás (...) egy gyerekről, aki saját magát nem Drag Queennek, hanem Drag Kidnek (azaz draggyereknek) tekinti.” – Hát valóban elgondolkodtam de asszem nem ugyanazon amin a cikk írója. És igen, jól tippeltem: „Talán érdemes (...) megemlítenünk, hogy maga Desmond Is Amazing sosem szerepel a közösségi médiában, anyukája kezeli az Instát-Facebookot-stb., és (...) nincs szó arról, hogy Desmond lányként szeretne élni vagy transznemű lenne. A kisfiú melegnek tartja önmagát (...), a beöltözést pedig egyszerűen szórakozásként műveli. Önnek melyik öltözéke tetszett a legjobban?”EGYIK SEM, ahogy Queen Lactatia-nál sem MERT NEM VAGYOK PEDOFIL!! És igen, tovább folyik a hagyományos gyerekkor felszámolása:
wow – Egy svéd áruház megalkotta a világ első bébi influenszerét – …de legalább transznemű? LOL!4!4!
galéria – Elkészült a világ első gendersemleges próbababája – Nagyon progresszív, a következő a testi fogyatékos változat lesz és ez így megy tovább a végtelenségig míg nem marad más csak egy fej és végtagok nélküli fa/műanyag csonk a kirakatban :SSS


SZERDA, OKTÓBER 30.:
CRANKED SHARKED.
0
Tudja hol szeret az őscápa.

Talán érdemes:
Retekklubb, 00:15 – Bár még be se mutatták de a Drakulics elvtárs sokaknál máris az Év filmje, illendő hogy ennek is jusson Így készült. Divatja van mostanában a retrózásnak és (ahogy a Rókatündér) ez is a múltban (magyar hetvenes évek) játszódik ahol az éjszakát érinthetetlen rém uralja, rá vadásznak a titkosszolgák (akik a híresen antiklerikális kommunizmusban előbb-utóbb kénytelenek lesznek feszülethez-hagymához nyúlni). Hogy mekkora siker lesz az majd elválik, én adok egy esélyt a What We Do in The Shadows, a Lajkó és a Kolorádó Kid szerelemgyermekének melyhez az ihletet a Kondukátor egyik gúnyneve (Draculescu) adhatta. Az év nagy dobásaival azért is vigyázni kell mert gyakran visszafele sülnek el, így járt a Meg – Az őscápa is ami a szponzorokkal együtt váltogatta az irányokat: állatos ijesztgetésként kezdte (a Jaws mintájára), majd lett belőle gagyi Asylum-kópia (Sharknado összes) hogy végül a kínai finanszírozókkal a szörny helyét egy kislány és anyukája vegye át. Szomorú hogy ennél még egy újabb fejezet is jobb lett volna a cápatornádóból amihez minden adva volt, főleg a baltaarcú főhős (Jason Statham) aki – miután katonatársait megalodon-támadásban elvesztette – nem nyugszik míg újra le nem merül a Mariana-árokba hogy bosszút álljon, elfelejtve hogy a cápa van hazai pályán. A dög nyer, és ezt azzal „ünnepli” hogy világkörüli turnéra indul (Kínába), jó sok holttestet hagyva maga után és Meg (nem Griffin) sztorija ott vérzik el hogy nem vérzik el mikor nagynyomású lakhelyéről (mélytengeri árkok) átteszi működését a vízfelszín közelébe. A végtermék ezzel együtt is tanulságos: érezhetjük mekkora pénzek mozognak a háttérben ha egy B-movie-t is el tudnak téríteni családbarát irányba.

A cápa sem játék! rovat:
Tíz film, amit látni kell a nyáron: „A Hangya és a Darázs, az új Mission: Impossible-film és A hihetetlen család folytatása mellett olyan bizarr filmek jönnek a mozikba, mint az őscápával küzdő Jason Statham vagy a szexelő muppetek.” – Egytől egyig Év filmje. Ja nem:
Egyre keményebb Jason Statham és az évmilliók óta kihalt óriáscápa küzdelme: „Új részletek kerültek ki az év nyilvánvalóan legkreténebb bűnös élvezete, Az őscápa című filmből, amelyben az akciósztár nem retten meg egy gigacápától.” – Az a baj hogy kimaradt az élvezet de sebaj, itt egy kihívó:
A hét legjobb trailerében óriáscápákon repkednek zombik – Na, ez már sokkal jobbnak ígérkezik :D
Ő tényleg tudja, hol szeret a cápa: „A walesi nyugdíjas puszta kézzel tessékelte odébb a kétméteres állatot, ami strandolók közé tévedt.” – Lehet hogy régi haverok.
Hatalmas harapásnyomot találtak egy nagy fehér cápa fején, a kutatók se tudják, mi okozta – Szerintem Cthulhu vagy Godzilla lehetett.
Cápacsalinak darabolnak fel tízezer delfint: „Ázsia imádja a cápauszonylevest, így Peru a tiltás ellenére minden évben delfinholokausztot rendez.” – Van egy jobb ötletem: a halászokat darabolják fel és szórják vízbe csaliként :SS
ma is tanultam valamit – A kannibál cápaembrió már az anyaméhben felfalja a testvéreit – Engem nem zavar amíg a NÉGY méhfal között csinálja :D


CSÜTÖRTÖK, OKTÓBER 31.:
ZSÁKÚSZTÓ
0
Birodalmak, ökörségek.

Nem érdemes:
Este tizenegykor Kathryn Bigelow dramatizált újrajátszása a Mozi+-on az 1967-es, Detroitban zajlott sajnálatos eseményekből melyek során három fekete fiatal meghalt. Bigelow verziója elfogult mint a minapi Beale utca de még arra is rátesz egy lapáttal amikor a zavargások után elmenekülő (zömmel fehér) lakosságot hibáztatja. Sokat elmond az is hogy nem ott forgatták ezt a három órás (!) propagandaanyagot ahol játszódik hanem Massachusetts-ben pedig az egykori gyárvárosban ma is találni lepusztult környékeket (sőt, szinte csak azt).

Talán érdemes:
Tízkor már Mindenszentekre melegít a Film Now az Örökséggel amit az Anyám!-hoz hasonlóan kikiáltottak az Év filmjének, és ami szintén legalább annyira pszichodráma mint horror, bár a felszín egyszerű: anyja halála után felnőtt lánya (és családja) egyre jobban megismerik a néhai nagyanyó sötét oldalát és egyre furábban kezdenek viselkedni... Mikor a Hereditary jó akkor nyomasztó mint a Rosemary’s Baby, de Ari Aster ott nyúlt mellé ahol egyre több mostani direktor, vagyis a vágószobában: bő két óra helyett elég lett volna egy pörgős másfél.

Kiemelten ajánlottan kötelező:
Negyed éjfélkor újra víz alá merülhetünk az M5-ön, alászállva A sötétség birodalmába de ezúttal Statham helyett a téma szakértője, Jacques-Yves Cousteau lesz kalauzunk ebben az 1964-es doksiban. Cousteau nem csak átutazott hanem víz alatti kutatóállomást is kiépített (tíz, illetve harminc méter mélyen) hogy a lehető legjobban és legtovább megfigyelhesse a speciális körülmények közt élő „helyieket”, az eredmény egy másfélórás csoda amivel valamennyien gazdagabbak leszünk (én pedig remélem hogy több ilyesmit is fognak sugározni a klímatudatosság jegyében).

Kis hírek a nagyvilágból:
The Kína Edition:
Hongkong legvéresebb tüntetése volt a keddi: „A Kínai Népköztársaság 70. születésnapján éles lőszert vetettek be a hatóságok. Képek.” – Lehet hogy ott így ünnepelnek. Más kultúra, na.
Lefotózta a Hongkong mellett gyülekező hadsereget, kínai őrizetbe került egy tajvani férfi: „Családja augtusztus 20-án hallott róla utoljára, Kína most ismerte el, hogy letartóztatták.”Wait, a challenger reappears:
Agyonverhették a kínai rendőrök a letartóztatott ellenzékit: „Legalábbis kínai jogvédők szerint a holttest szeme, szája és füle is vérzett, és az arcát is sebek borították.” – Le vannak maradva ezek a jogvédők, igazán tudhatnák hogy a rendszer csinálta, nem a rendőrök!
Lezuhant egy épület tetejéről egy fontos kínai pártfunkcionárius: „Cseng Kína legmagasabb rangú makaói megbízottja volt.”LÁSD FENTEBB Kár érte, kiváló pártfunkcionárius volt!
620 ezer tévét osztottak szét Kínában, hogy minél többen lássák a katonai parádét: „A szegények sem maradhattak le a népköztársaság 70. születésnapjáról.” – …és közben a beépített kamerával figyelték nehogy máshova kapcsoljanak.
Kína szívesen megépítené a svéd-dán alagutat: „A kínai vasútépítés kísértete járja be Európát.” – Sőt, ingyen be is kameráznák:
Kínában már csak arcszkennelés után lehet okostelefont vásárolni: „A decemberben életbe lépő szabályozás minden telefonvásárlót arccal, névvel regisztrál majd.” – A TASZ, a Helsinki Bizottság meg az Amnesty International már tuti vörösre színezte a profilképét és mennek tiltakozni a Tienammen térre. Ja nem, ők most lelkesen pötyögnek a Made in China okostelóikon :DDDD
A kínai pártlap főszerkesztője arra panaszkodott, hogy túl kemény a cenzúra – Na, hamarosan mehet ő is az ujgurok közé tábori újságot szerkeszteni:
Ez a nő mondta el a legtöbbet arról, mi történik a kínai átnevelőtáborokban: „Sayragul Sauytbay családja még éppen el tudott menekülni, neki viszont elvették az útlevelét, és bekerült egy olyan táborba, aminek a létét is próbálták tagadni. Rendszeres a nemi erőszak és a kínzás, a mindennapok agymosással telnek. Egymillió embert tarthatnak fogva ilyen körülmények között. (...) Sauytbay szerint orvosi kísérleteket is végeznek a foglyokon, az emberek különféle gyógyszereket és injekciókat kapnak. Voltak, akiknek gyengültek a kognitív képességei, mások sterilek lettek.” – ...szóval a fogvatartóik elkövették ugyanazt amit anno a japánoknak felróttak. Nap kommentje, bár a cikk enélkül is magáért beszél:
0

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés