2019. 11. 01.
Minden héten Mindenszentek! vol. 4. (nov. 25-dec. 1.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Minden héten Mindenszentek! vol. 4. (nov. 25-dec. 1.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, NOVEMBER 25.

Horror rovat:
Erős felhozatallal kezdünk, a Story4-en kilenckor jön az eheti első Katie Fforde-horror: a Tengermély szerelemben a múlt árnyai annyira lekötik a gyászoló anyát hogy csak akkor kezd el odafigyelni kamasz fiára mikor az már félúton van a lejtőn és hogy milyen amikor valaki az aljáról próbál visszakapaszkodni azt fél kilenckor láthatjuk a Cinemax 2-őn Vincent Gallóval akinek a Buffalo '66 (avagy Megbokrosodott teendők) egyben a halhatatlanságba szóló jegyet is jelentette. Billy Brown (Gallo) zűrös srác, az elmúlt pár évet börtönben töltötte de ennek bevallása helyett inkább házasságot hazudott szüleinek (végül is nem járva messze az igazságtól), kiszabadulva azonban virítania kéne valamit így erővel magával visz egy táncoscsajt (Christina Ricci) aki aztán nemcsak hogy azonosul szerepével de magát Billy-t is háttérbe szorítja a papa-mama szívében. 23:10-kor újabb lassan megvalósuló disztópia az AMC-n amiben a jónép testrészekre vehet fel hitelt és ha valaki tartozik, az illetékes szerveket illetékes szervek (Végrehajtók) szedik ki – de mi van akkor ha a hóhért akasztják? Mi más mint a Menekülő ember / Logan futása-felállás… Végezetül fél egykor a retekklubbon a jó öreg Csúcsformában sorozat-remake-jének aktuális, Rémhotelben játszódó epizódja – bár itt is szörnyek lazulnak, de attól még nem egy Hotel Transylvania!

KEDD, NOVEMBER 26.
0

Horror rovat:
Nyolckor feminista horror a Cinemaxon melyben rajzolócsaj kényszerül Fűrészes megoldásokra az időjárás és agresszív pasija fenyegetése miatt, vagyis fel kell nyitnia egy hullát hogy megtalálja a „kulcsot” és ne legyen többé Helgolandon Elszigetelve. Az Abgeschnitten a német bestselleríró, Sebastian Fitzek könyvének hű adaptációja sok feszültséggel és még több belsőséggel – lehet hogy a németek is áttértek a francia útra (Mártírok, stb.)? Negyed tizenegykor szintén nő lesz pácban a Film4-en bár kevésbé véresen, itt megjavult prostituált áll rendőrségi titkárnőnek (Callgirl Undercover). Az új munkahely mellé új kapcsolat is jut…na, ha legutóbbi ügyének nem lenne köze a kegyetlen stricihez aki miatt ő is a legősibb hivatás feladására kényszerült (nem akart neki dolgozni), így ezután két lovat igyekszik megülni: lebuktatni a gyilkosságtól sem visszariadó selyemfiút és titkolni múltját kollégái, főleg választott párja előtt. Mi lesz még? Hát a Story4-en kilenckor a kötelező Katie Fforde-horror (Nefelejcs) melyben eltűnt apja nyomát üti bottal annak lánya (ha már a mama nem akarja).

SZERDA, NOVEMBER 27.
0

Horror rovat:
Nyolckor másfajta Apáca-show az HBO-n ahol az Annabelle-ben és Démonok között-ben megismert Valak kap egészestés esélyt amit elvileg nem lehetett volna elrontani, adva volt a(z úgy-ahogy) valós alap, a bejáratott franchise, James Wan is bizonyított nem egyszer, de már ott félremegy az egész hogy szemlátomást gőze se volt a készítőknek, milyen volt az ötvenes évek Romániája. Segítek: akkoriban nem lehetett Nyugatról csak úgy beutazni és nem sűrűn voltak angol nyelvű táblák sem (pláne nem eldugott kolostorokban). Bonnie Aarons majdnem olyan sikeresen hozza a frászt a nézőre mint a Mulholland Drive-ban, van magyar vonatkozás is (Bordán Lilivel) de Wan mintha elfelejtette volna hogy minél többször mutatja meg mitől kellene félnünk az annál kevésbé lesz ijesztő. Ofkorsz mára is jut Katie Fforde-riogatás (A te oldaladon) kómába esett ügyvédnővel akit az általa elütött fiú nevelőapja zaklat, csak az a gond hogy a nő semmire nem emlékszik a nagy alvás előttről, a vetítés helye és ideje a szokásos (Story4, 21:00).

CSÜTÖRTÖK, NOVEMBER 28.

Horror rovat:
A Viasat6-on fél tízkor a Két pasi - meg egy kicsi mai részében Charlie Sheen hajtogatja hogy „Nem vagyok meleg!” pedig jobb volna ha egyszerűen coming outolna, az Iggazzi Fffférfiaknak nem kell macsós külsőségekkel (összevissza kefélés pornós háremen innen és túl) bizonyítaniuk heteró-sekszualitásukat. Az ilyesmik csak ráerősítenek a gyanúra hogy az illető nincs kibékülve tulajdon nemi identitásával, nem lepődnék meg Charlie-ból is hamarosan Caitlyn Sheen lenne :DDD 21:55-kor doku-horror az HBO-n RONTÓ Ralph Laurenről aki túlzás nélkül a huszadik század divatjának egyik meghatározó alakja volt, ráadásul pár fokkal szimpatikusabb mint Karl Lagerfeld. A Nagyon Ralph minden magára adó élőhalottnak kötelező!!!

PÉNTEK, NOVEMBER 29.

Horror rovat:
Mára mindössze egy propaganda-horror jut Mészáros Mártától az M5-re tíz előtt öt perccel. A Holdudvarban Törőcsik Mari az alkesz politikusfeleség akit férje elvesztése után elkap a midlife crisis, gyerekei pedig háziőrizetbe rakják. Az aranykalicka a balatoni nyaraló, az őrködést az egyik fiú menyasszonya vállalja míg rá nem jön…na nem a rendszer visszásságára hanem leendő férje sötét indokaira. Hiába Szörényi és Bródy zenéje (utóbbi nevét direkt nem ipszilonnal írták), ebben semmi nincs a Szép lányok ne sírjatokból (hogy Mészáros későbbi rendezéseit ne is említsem), viszont az indokolatlan Lenin-portrék miatt bőven lesz okunk a borzongásra.

 

SZOMBAT, NOVEMBER 30.
0

Horror rovat:
Nyolckor romantikus horror a Film4-en melynek hősnője szeretné ha szeretnék ezért – egy női PUA-tankönyv tanácsára – sűrűbben váltogatja személyiségét mint Pom-Pom a külalakját míg be nem fut a hapsi aki előtt nem kell megjátszania magát. A történet abszolút happy end mert a Dater's Handbook-ot forgató Meghan Markle is megtalálta azt aki elfogadja őt olyannak, amilyen és ez tényleg nagy szerencse, na nem Harry hercegnek hanem a mozibubusoknak akiknek – lévén ez Meghan utolsó filmje – mostantól eggyel kevesebb rossz színésznőt kell elviselniük. Egy órával később (21:00) 2010-es bőrlehúzás az AMC-n az Universal egyik aranytojást tojó szörnyéről a Farkasemberről (Benicio del Toro) aki zűrös gyerekkora (halott anya, elhidegült apa) elől Amerikába menekül és nem is jönne haza ha testvére menyasszonya (Emily Blunt) nem kérné meg hogy ugyan derítse már ki, mi lett leendő férjével. Ez egyben lehetőség is volna hogy kibéküljön apjával (Sir Anthony Hopkins) de mint tudjuk, a sors mást tartogat… Éjjel fél kettő előtt tíz perccel akció-horror a TV2-őn, itt sima bűntény után nyomozva terroristák machinációira derül fény, a csoport nőtagját (Jaime Pressly) el is kapják de a nagyfőnök BLACK Swann (Dennis Hopper) azzal igyekszik rábírni kiadatására a rend őreit hogy óránként meglepetésszerűen felrobbantanak valamit. Hopper mellett Tom Sizemore a másik levitézlett arc, van még kötelezően becastingolt rapper is (Nas) de a Másodpercekre a haláltól legerősebb láncszeme mégis Steven Seagal, ha ő nem lenne, ez is csak egy sima csihipuhi lenne de Jelenlétével (tekintélyes Testsúlya ellenére!!4! négy) szinte az Egekbe emeli ezt a Műalkotást!!!négy4!

VASÁRNAP, DECEMBER 1.

Horror rovat:
Fél kilenckor modern (=ma játszódó) western-horror a Cinemax 2-őn és a Little Woods-ot nem ajánlatos összekeverni a Little Voice-szal, pláne nem Little Boots-szal, ebben sanyarú sorsú fekete lánytestvérpár igyekszik megmaradni a környezetük és főleg maguk generálta nehézségek (tartozások, nem kívánt terhesség, függőség) viharában és ahogy oly sokszor, itt is pont azzal (drogkereskedés) akarnak pénzt szerezni amiből ki akarnak törni. Tény hogy vannak benne túlzások és sarkítások de utána még jobban fogjuk értékelni akármilyen sokat vagy keveset adott nekünk az élet. Nyolckor Tim Burton idei mellényúlása az HBO-n ami sajnos tökéletesen illeszkedik a Disney terveibe: a Dumbó egyszerre biztonsági játék, a régi meggyalázása és agendanyomatás (visszasírjuk az originál drogos tripjét). A nagyfülű kiselefánt sztoriját fejből tudja mindenki: először kigúnyolják majd rájön szuperképességére (hallószervek szárnyként alkalmazása), itt már be is fut a cirkuszigazgatónak (Danny DeVito) köszönhetően majd felcsillan a Nagy Remény egy milliomos vállalkozóval (Michael Keaton), végül humán barátaival együtt rájön hogy valójában kizsákmányolják. Az ajánlóban külön kiemelik hogy „a Disney és Tim Burton (…) kibővíti a hőn szeretett klasszikust, melyben a különbözőséget ünneplik”, na most ez eleve benne volt az originálban, az nem bővítés hogy sötétebb és élőszereplős, a rossz hír az hogy most kezdenek csak belelendülni igazán:

Ijesztő óriássá vált a Disney, és hamarosan azt is megmondja majd, milyen filmeket nézhetünk: „Az egykori édibédi mikiegeres cég évtizedek óta agresszíven terjeszkedik, már majdnem akkora, mint az egész magyar gazdaság. Mindent egy kézbe akar venni, és diktálhat a nézőnek is, ami nagyon nem lesz jó. Senkinek.”KIVÉVE AZOKNAK AKIK LESZARJÁK Nahát, megint egy valóra vált konteó, a dizniről meg csak ennyit:
0

VISZLÁT HAMAROSAN : )

Kulcsszavak: Béla bácsi

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés