2019. 12. 02.
Not OK, n00bz! (dec. 2-3-4-5.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Not OK, n00bz! (dec. 2-3-4-5.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, DECEMBER 2.:
SOK ÁRNYÉKNAK SOK ÁLLA

0
Sir Anthony Hopkins. Ja nem.

Talán érdemes:
Nyolckor tavalyi suicide pact a Cinemaxon (lemaradóknak holnap ugyanitt 10:55-kor): mivel a harmadik X után nem nagyon van esélye befutni, Emma Peeters úgy dönt hogy 35. születésnapján befejezi nem csak a színésznői álmok kergetését de földi pályafutását is. Tervéhez megnyer egy temetkezési vállalkozót ám az időpont közeledtével ilyen-olyan érzelmek támadnak kettejük közt, „veszélyeztetve” a Nagy Döntést. A testvércsatornán (Cinemax 2) félórával később (tehát fél kilenckor, későn kapcsolóknak holnap déli 12 előtt tíz perccel) dráma a nálunk is jól ismert C. S. Lewis (Sir Anthony Hopkins) életének ama szakaszából mikor Joy Gresham, az amerikai költőnő (Debra Winger) kedvéért feladta a MGTOW-létet. Mikor kiderül hogy a későn megtalált boldogságot nem sokáig élvezhetik a nő rákbetegsége miatt, Lewis hoz még egy utolsó nagy áldozatot és feleségül veszi Greshamet, így biztosítva a jövőt annak előző viszonyából származó gyerekének (aki egyben az író nagy rajongója is). Az Árnyékországnak talán csak a hosszát lehet kifogásolni (bő két óra), Richard Attenborough egyébként hozta a tőle elvárható magas színvonalat. 23:35-kor lesz még egy 1997-es variáns Carlosra a Filmcafén és a Sakál árnyéka már csak amiatt is érdekes hogy jórészt nálunk forgatták. Persze ez még önmagában kevés lenne az üdvösséghez de vannak STÁRok (Donald Sutherland, Aidan Quinn valamint Sir Ben Kingsley), izgalom (sikerül-e hasonmásával lépre csalni a terroristát) és bár az Assignment-et a maga idejében lehúzták a kritikusok de ez ne rettentsen el tőle senkit.

Hétfő? #LESZAROM.
The Palvin Enikő / Mihalik Barbara Edition:
A lecsúszott bikinitől a meztelenségig... – Hétvégi szexizések: sikamlós bikini, fenékszelfi és fehérneműs pózolás: „Kelemen Anna, Czippán Anett és Mihalik Enikő is szexi-tartalommal kezdték a hétvégét.” – Kezdjük mi is ezt a hetet LESZAROMmal:
Booty-full monday – Bódy Sylvi szörfdeszkán, Rita Ora koncerten, Palvin Barbara pedig egy fotózáson mutatta meg kerek fenekét – …és ha hétfő, akkor LESZAROM:
utoljára vörösen – Mihalik Enikő a Harper's Bazaar címlaplánya lett – Nem először SZAROM LE.
blogozine – Nézegessünk Palvin Barbit egy szál pulcsiban!: „Ennél jobb csúnya pulcsis kampány sem volt még!” – Nagyon igyekeznek hétköznapiasítani a szépségideálokat (most épp „csúnya” pulcsikkal) de én azért csak LESZAROM.
Mihalik Enikőnek még szempillaspirálra sincs szüksége: „A szupermodell a medence mellől posztolt sminkmentes szelfit.”LESZAROM.
nyár – Az idei szezon fürdőruha trendjeiről Palvin Barbara és Mihalik Enikő sem maradhatott le: „A két magyar modell a kifutón túl is gyakran mutatkozik bikiniben. Megnéztük, hogy ők melyik típusokban érzik magukat a legjobban a vízparton.” – Abban amelyiket LESZAROM :)
Nem ő posztolta magáról – Félmeztelen kép került fel Instára Palvin Barbiról – Tök hihető…ja nem az, viszont LESZAROM.
ibizai emlék – Mihalik Enikő ismét megmutatta formás popsiját: „A modell egy yacht tején pózolt egy falatnyi bikiniben.” – Yacht-tej vagy jak-tej? Mindegy, én az ibizai emlékeket is Budapesten SZAROM LE.
nesze!szer – Palvin Barbi megint a titkos csajokkal strandol: „Mindenki Barbija piros bikiniben.” – …de miért nem barnában? LOL!4!
Önnek tetszik a változás? – Mihalik Enikő drámaian megváltoztatta a frizurájátNo drama, keep calm & LESZAROM.
Zöld szőnyeg – Végül csak elővette dögös énjét Palvin Barbara Milánóban – Végül csak LESZAROM én is : )
Mihalik Enikő annyira készült a Konyhafőnök VIP-re, hogy a balesetin kötött ki: „Már az első félórában úgy megvágta magát, hogy orvoshoz kellett mennie.”LESZAR Egye fene nem szarom le, JOBBULÁST NEKI! <3


KEDD, DECEMBER 3.:
BÁRKA? NA NE.
0
...inkább egy csehó.

Talán érdemes:
Fél tizenegykor a Dunán azt a jólismert vállalkozó-típust láthatjuk amelyik mindig a kiskapukat keresgéli, most épp megváltozott munkaképességűek alkalmazásával próbál éttermével olyan EU-s pénzekhez jutni melyektől egyébként elesne, amikor azonban jobban megismeri őket, rájön hogy Nino bárkája új utasai akkor is a maguk lábán állnak ha fizikailag nincs ilyenjük. Vegyünk példát mi is a meglágyuló szívű ügyeskedőről és adjunk esélyt Miklauzic Bence idei dobásának! Testi fogyatékosoknál maradva az M5-ön tíz perccel tíz előtt egyórás kivonat Nick Vujicic előadásából amit idei budapesti látogatása során ejtett meg. Róla azt illik tudni hogy ledolgozhatatlan hátránnyal indult (végtagok nélkül született), de hite és kitartása átsegítette (és segíti ma is) a nehézségeken. A motivációs trénerként tevékenykedő fiatalemberre hívőként-hitetlenként is oda kell figyelni, talán ezért elkerülhetetlen hogy olykor igény tart rá a politika is de semmi keserű szájíz: Vujicic mondatai (főleg az iskolai zaklatásokkal foglalkozók) jóval a napi marhaságok lecsengése után is velünk lesznek. Éjfél után tíz perccel sablonthriller az HBO2-őn ahol fiukat drogtúladagolás miatt elvesztett szülők kegyeibe férkőzi be magát egy agresszív kakukkfióka, először albérlőként, majd egyre jobban rájuk telepszik. A Túl a gyászon nem mutat újat, cserébe legalább nem túl hosszú.

Szelfibűnözés rovat:
Forwardist – Mennyi van még az influencer buborékban?: „Tegye fel a kezét, aki valaha azért vett meg egy gyümölcslevet, mert a kedvenc Insta celebjénél is azt látta!” – Hogy mennyi van benne? Túl sok mert lassan iskolai tananyag lesz:
könyves blog – Mi leszel, ha nagy leszel? YouTuber?: „Kertész Edina, gyerekkönyve, A milliomos szamár az influencerek világába vezet.”ÉDES FASZOM, legalább a gyerekeket kíméljétek meg ettől az őrülettől, később úgyis belecsúsznak elegen:
happy – Elképesztően népszerű vloggerek, pedig még csak gyerekek! – …és ha jól csinálják megúszhatják a felnőttkort is:
Mozi – Csernobil és a Jóbarátok-ház után a Joker-film New York-i lépcsőjét lepték el az influencer hadak – Remélem másban nem követik a példaképüket :SSS
Egy Youtuber befurakodott a Chanel modelljei közé, Gigi Hadid saját kezűleg penderítette ki – videó – Vesse a gorillák közé:
Ezért ne szelfizz gorillávalDE, IGEN, szelfizz, és utána ugorj be a nagymacskákhoz is:
Őrizetben a nő, aki bemászott az oroszlánhoz táncolni – Miért őrzik? Ha FARKASOKKAL oroszlánokkal akar táncolni, csak tegye.
5500 kalóriákat eszik egy brit nő, hogy híres legyen – Á, a hírességhez nem kell 5500 kalória csak ötven tojás:
Fogadott, hogy meg tud enni ötven tojást, nem élte túl: „Egy (…) indiai férfi összeveszett egy ismerősével, és a vita végére úgy akartak pontot tenni, hogy fogadást kötöttek: akinek sikerül megennie 50 darab főtt tojást, az 2000 rúpiát (kb. 9000 forintot) tehet zsebre.(…) A férfi a negyvenkettedik tojásnál (…) összeesett, és (…) az életét már nem sikerül megmenteni.” – 42 éves férfi, 42 tojás... I see a pattern here.„A fogadás ismerős lehet a (…) Bilincs és mosoly (...) című filmből, ebben a főszereplőnek (...) egy óra alatt kell elfogyasztani 50 tojást, hogy bizonyítson a rabtársainak.” – Mekkora troll a forgatókönyvíró, ’67-ben kitalált valamit ami azóta is csökkenti a hülyék számát: „A tojásos kihívásoknak (…) több halálos áldozata van: 2012-ben egy tunéziai férfi megpróbált megenni 28 nyers tojást, és ugyan sikerült elérnie a célszámot, a mutatvány után rosszul lett, és rajta sem tudtak már segíteni (…), egy évvel később Nagy-Britanniában egy húsvéti evőversenyen egy férfi (...) abba halt bele, hogy nem tudta lenyelni az egyik tojást, és megfulladt.” – Szerencse hogy a próbálkozók neve fennmaradt az örökkévalóságnak...ja nem, még elrettentésként sem, és ha igen, akkor se tanulna belőle senki, mert:
A hülyék túl hülyék hozzá, hogy belássák saját hülyeségüket: „Több kutatás igazolta már, hogy akik a legkevesebbet tudják a dolgokról, azok tartják magukat a legtájékozottabbnak, és vallják legnagyobb meggyőződéssel a legnagyobb hülyeségeket.” – Bezzeg én tudatosan és vállaltan vagyok hülye :)))
Elég gyagyák az emberek idén nyáron: „Több embert is letartóztattak indokatlan dolgok nyalogatása miatt, eközben mások mérgező hulladékban szelfiznek. És mi történik, amikor egy mémlány árulni kezdi a használt fürdővizét? Ömlenek a vásárlók.”Nap kommentje:
0


SZERDA, DECEMBER 4.:
DEAD. TRIGGERED.
0
Egy kis vadság senkinek sem árt…vagy mégis?

Talán érdemes:
Mára csupa gyenge eresztés jut, először nyolckor a Cinemaxon egy tavalyi francia ijesztgetés Lily-Rose Melody Depp-pel. Ő bizonyára csak a papa miatt kapott főhelyet ebben az eltűnősdiben melyben két nyaralónak vész nyoma, a helyiek azt gyanítják hogy Nagyvadak végeztek velük, a főhősnőt eközben egyre jobban rabul ejti a szintén itt dekkoló Titokzatos Író. A Savage Jacques Tourneur és Val Lewton két kultmozijának (Leopard Man ill. Cat People) 2010-es évekre hangolt és tvájlájtosított kiadása, ez sincs túlnyújtva (alig 85 perc), de tuti többnek fog érződni. 22:40-kor Dolph Lundgren az élőhalottak ÉLÉN ellen az AMC-n és bár az ajánlóban a videókazettás aranykorszakot emlegetik, a Halálosztag nem ér fel még az akkori másodvonalbeli alkotásokhoz sem mert a nulla költségvetés mellé nulla energiát fektettek a játékba is, kivétel Dolph aki titokban röhög, annyira túljátssza magát (vagy annyira részeg, vagy mindkettő). A Dead Triggerben az egyetlen értékelhető hogy a nehézségek (többszöri újraírás, direktorcsere plusz még a mexikói kartellek beavatkozása) dacára elkészült (de mint sejthető, nincs benne köszönet). Mi lesz még? Hát éjfél előtt tíz perccel egy Így készült a hamarosan bemutatásra kerülő Seveledről, mégpedig a retekklubon.

More human than human rovat:
The Kína Edition:
Akkora disznókat tenyésztenek Kínában, mint egy medve: „Elképesztően nagy a kereslet a disznóhúsra, ezért egyre többen próbálnak óriásokat kitenyészteni.”MEDVEDISZNÓEMBER LIKES THIS Biztos természetes úton érik el ezt a növekedést…ja nem:
Majomemberek gyártásába kezdett Kínában egy spanyol genetikus: „Kínában titokban már emberi sejteket ültetnek majomembriókba. A cél, hogy emberi szerveket állítsanak elő transzplantációkhoz.” – Kizárt dolog hogy rosszra használnák föl...ja nem:
Kínai tudósok emberi géneket ültettek majmok agyába: „Az etikai kérdéseket is felvető kísérlet során a majmok több területen is határozott fejlődést mutattak.” – Nyilván figyelembe veszik az etikai kérdéseket és betiltják az effajta kísérleteket. Ja nem.
Öt nap alatt kilopták a napelemeket a kínai csodaútból: „Valószínűleg le akarják másolni a technológiát.” – Maguktól lopnak? Ez fejlődés, eddig csak európai-amerikai dolgokat kopíroztak:
A Huawei felépítette Kínában a Szabadság hidat: „Új kutatóközpontjukat európai egyetemi városokról mintázták, párizsi, veronai, bolognai, heidelbergi és budapesti épületeket lemásolva.”More freedom than freedom: nincs szabadság, de van „szabadság” :DD
Megtanult magyarul a Huawei Watch GT2 – Első mondata: mi vagyunk a Borg, az ellenállás értelmetlen!4!!!
rendelj kínait – Melyik a legjobb kínai robotporszívó?: „Most kiderül, három gyártó ma­sináit eresztettük egymásnak.” – Segítek: hogy nektek melyik a legjobb az a kutyát nem érdekli, a gyártó favoritja továbbra is az amelyik a legjobban feltérképezi a lakásodat és folyamatosan közvetít a viselt dolgaidról :DDD
10,5 millió forintba került Kína első klónozott macskája: „A kisállatklónozás egyre nagyobb üzlet a világon, a gazdag vevők azt hiszik, hogy a másolat ugyanúgy fogja őket szeretni, mint az eredeti.”MORE MACSKA THAN MACSKA Ahelyett hogy elolvasnák a Cujo-t vagy a Kedvencek temetőjét…vagy ezek ott be vannak tiltva?…
Vezető és sínek nélküli buszvillamost mutattak be Kínában – Felkészülnek az utasok:
Kínai kutatók döbbenetes beismerése: emberi embriókat manipuláltak: „Először az emberiség történetében módosították emberi embriók génkészletét. A kínai kutatók figyelmen kívül hagytak minden etikai aggályt, és megkísérelték kicserélni egy halálos betegséget okozó gént egy jól működőre.”Keep calm, biztos nem nyúlnak bele még jobban a természetes folyamatokba...ja de:
Génszerkesztett babát vár egy újabb kínai nő, 12-14 hetes terhes: „Ő is részt vett Ho Csian-kuj sencseni tudós tudományos kutatásában, amiben novemberben megszületettek az első génszerkesztett ikrek.” – …akikben már defaultból benne van a párthűség ^^
Híreket gyártó robotot helyeztek forgalomba KínábanMore féknyúz than féknyúz, bár miért ne, hamarosan ezeket is csak robotok fogják olvasni, lásd a fenti hírt.
 

CSÜTÖRTÖK, DECEMBER 5.:
GYÁSZ, MENETBEN
0
Final Destination IRL :(

Talán érdemes:
Tíz előtt tíz perccel a fekete kultúra egyik bástyája, Az Apollo Színház előtt tisztelegnek az HBO-n amivel nem is lenne baj ha korrekten tennék de mivel a készítő-leadócsatornát épp most perelik a Jackóról szóló „doksijuk” miatt ezért sajátos (de inkább kicsinyes) módját választották a bosszúállásnak. Igen, eltaláltad, egyetlen szóval nem említik sem őt sem a Jackson 5-ot, hiába hogy (James Brown mellett) jóformán bérelt helyük volt a színpadon. Tetszik-nem tetszik ők is részei ugyanannak a sztorinak aminek Smokey Robinson, Patti LaBelle vagy épp Jamie Foxx (és amibe Pharrell Williams már jóval később csatlakozott be) de mindegy, Lauryn Hill legelső fellépése miatt kuriózum lehet (bár itt még nagyon gyerek és nagyon hamisan énekel, le is kergetik a színpadról). 23:05-kor újra magyar film a Dunán, jó zenével (Szörényi Levente, Presser Gábor), de az Álljon meg a menetet nem csak ez emeli a múlt heti Mészáros Márta-opus fölé (tényleg, ezt is nő rendezte: Gyarmathy Lívia). A keretet echte szocreál díjátadás adja melyben a gyár egyik régi motorosát jutalmaznák ám annak unokája ezt arra használná hogy az öreg felettese lányának imponáljon (akitől amúgy el is tiltották), nem véletlen hogy pont az ünnepeltről feledkezik meg mindenki. Tíz előtt tíz perccel már sokkal maibb realitások és kicsit meg is lepett hogy a Lazarescu úr halálát pont az M5 adja le. Mondhatnám az elnevezésére hogy spoileres de ebben sem a vége a lényeg (amit végül nem is mutatnak) hanem az odavezető út ami gyengélkedő egészségüggyel, téves diagnózisokkal és közömbösséggel van kikövezve. Ezt a kálváriát láthatjuk 155 percen át, attól kezdve hogy az özvegy címszereplőt elszállítják lakásából majd viszik egyik rendelőből a másikba és ez volt Cristi Puiu első válasza Rohmer Hat erkölcsi tanmeséjére vagyis még legalább öt ilyen pokoljárás vár ránk. 2005-ben készült de aktuálisabb mint valaha (és nem csak mert a benne ábrázolt, valóságalapú események hazánkban is egyre mindennaposabbak), bár időközben felnőtt egy generáció amelyik nem csak végignézi de élvezettel tapsol is szülei-nagyszülei kimúlásának:

Boomer a fejbe! rovat:
A világ egyik leghíresebb mémembere megadta magát az OK, Boomer-mémnek: „Neil DeGrasse Tyson arról twitelt, hogy boomerként kevesebbet fog twiteltni a beszólos fiatalok miatt és inkább ő fogja lenyuggerezni saját magát.” – Már elkésett, a szellemet nem lehet visszanyomni a palackba:
Index tárcák – Oké boomer: „Hogy nem tudod, mi az, nem érted, hogy mit jelent? Oké boomer. Röhöghetsz kínodban, de akkor is csak az vagy, egy boomer. Index tárcák, Dragomán György.” – Nem, nem vagyok „boomer” mert Magyarországon nem gazdasági felvirágzás volt a baby boom idején hanem kommunizmus meg Ratkó-gyerekek ergo bukik az egész „feléltük a jövőt, úgy fogyasztottunk”-duma. Akik kormányoztak, na azok tényleg dőzsöltek de valahogy sosem őket csak a hétköznapi embereket b***ogatják. Na jó, néha a gazdagokat is, de csak ha férfiak:
Gazdag, idősebb hímek - felmérték a világelitet: „Egy kutatás részeként 145 ország csaknem 40 ezer vezetőjének életrajzi adatait elemezték. Ez alapján az átlagos vezér 55 éves, gazdag, házas férfiember.”ÉBERSÉG!!! 444-es elvtársak, kimaradt a cikkből hogy emellé még keresztény is, ja és a ciszheteróságot sem elég sugalmazni („házas férfiember”), tessék szépen nevén nevezni az ellenséget ahogy azt az Indexen is teszik:
olmarketing – OK, boomer!: „Politikusok és eszmék bukhat­nak bele abba, hogy a világot most irányító boomerek és öreg X-ek még nem globálisan gondolkoznak.”BEZZEG A GYEREKEK MAGUKNAK TERMELIK AZ ÁRAMOT ÉS MAGUK SZERELIK ÖSSZE AZ OKOSTELÓT IS Meddig élnek vissza a boomerek mindannyiunk türelmével?! Azt hiszik nekik mindent szabad?! Hol vannak a drága jó vörös khmer fiatalok akik összefogdossák az öregeket?! Igaz hogy az összes korábbi generációnak kisebb volt az ökológiai lábnyoma a mostaninál de kit érdekelnek a tények ha megvan az új célpont:
Hé, öreg, most már befoghatnád!: „Két szó elég arra, hogy megsemmisítő csapást mérjenek az idősekre, akiknek azt üzenik: a herdálásuk és nemtörődömségük egy megroggyant világhoz vezetett.” – …még jó hogy a fiatalok most megkapták rájuk a kilövési engedélyt:
kb – Nem oké, boomer: „Nincs rendben, hogy a boomerek felélték a jövőnket – biztos, hogy olyanok akarunk lenni, mint ők?” – Tessék mondani, miben különbözik ez a nácik-kommunisták propagandájától? Az egy dolog hogy nem olvastátok a Bibliát („tiszteld apádat és anyádat”), de muszáj megvalósítani az összes antiutópiát? Hol a vége? Lesz majd Hajtóvadászat öregekre akiket Logan futása után az Elátkozottak falujában bedaráltok Zöld szójának, természetesen a fenntarthatóság jegyében? Ja és még valami: mi a f***ért nem magatokon kezditek a takarékoskodást mondjuk azzal hogy nem vesztek félévente új mobilt (ráadásul a Zelnyomó Kínából)? Nap kommentje:

leroi 2019.11.24. 21:54:07
A boomerek annyit tettek "csak" hogy
- létrehozták azt a világot, amelyben Európa 60-70 éve nem látott nagy háborút. (tudom, Bosznia…)
- felszámolták a gyarmati rendszert, még ha ez nem is a legjobban történt.
- elkerülték az atomháborút és mégis legyőzték az orosz kommunizmust.
- elhozták azt a világot, amelyben nem büntetendő a szexuális orientáció, nem automatikusan alacsonyabb rendű a más bőrszínű ember, és a nők szavazhatnak.
- elképesztő eredményeket értek el a tudomány és a technika terén.
- Nincsenek többé halálos járványok, alacsony a csecsemőhalandóság, az emberi életkor kitolódott.
- stb…
De jut feladat millenialoknak is: meg kell oldani a fenntartható világot. Hajrá fiúk-lányok-3.genderesek, most tiétek a pálya. :-)

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: éberség, LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés