2019. 12. 07.
Marriages & Meteorites (dec. 7-8.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Marriages & Meteorites (dec. 7-8.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, DECEMBER 7.:
Ó, FORTUNA...

0
Breath of a Chinese Cheerleader.

Talán érdemes:
M5, 21:00 – BSTH-témával nem lehet mellélőni, pláne magyar vonatkozással, ennek tükrében a Bud Spencer, a magyarok barátja sikerre van ítélve rövidsége ellenére is. Alig tíz percben megismerhetjük az örök Bambino hozzáállását ilyen-olyan dolgokhoz – sok titka nincs, „csak” igyekezett kihozni a maximumot aktuális munkájából, legyen az színészet vagy sport és persze végig optimista maradt. Ha már optimizmus, visszajáró olvasók tudják mit gondolok a nagyonhepi című alkotásokról így nem kell külön mondanom hogy Fortunata (Jasmine Trinca) egyáltalán nem szerencsés: nem elég hogy a Zélet megverte full alkesz rendőrférjével de a válás elé is nemvárt akadály kerül azzal a személlyel akinek elvileg segítenie kéne, a konzultáns-pszichiáter ugyanis saját mániáit vetíti ki rá... Részben Hanna Schygulla miatt válogattam be de főleg mert nálunk is egyre több olyan eset van ahol nőt bántalmaznak de mégis az agresszor felé lejt a pálya – nagyon remélem hogy ez mielőbb megszűnik (100%-ig nyilván nem fog) és Sergio Castellitto rendezése csak emlékeztető lesz, addig is 21:25-kor csekkolhatjuk a Dunán. A futottak még-kategóriában ma két vérszegény újrázás indul, előbb nyolckor egy idei eresztés a Film4-en melyben Egy pomponlány meggyilkolása lesz terítéken. A Death of a Cheerleader (avagy eredetileg A Friend to Die For) Kristin Costas valóságos esetét dolgozza fel (a lányt 1984-ben ölték meg, a tettes motivációi a sulibeli rivalizálásra vezethetők vissza), már első körben is a Lifetime csinálta meg (tűrhetően), ergo semmi szükség nem volt tőlük ugyanerre 2019-es kiadásban is ahol ráadásul több szemszögből vezetik le az eseményt (a harmadik az először meggyanúsított gót csajé), innen Európából amúgy is kicsit anakronisztikus a cheerleaderek világa és összezárása. Ezt követi egy órával később (kilenckor) egy 2012-es Jurassic Park-bőrlenyúzás a Filmbox Plus-on ami még a Lost World-öt is MEGIDÉZI plagizálja: kalandor tudós tévésekkel indul Afrikába, megörökíteni a helyiek által sűrűn látott dinókat akik szerinte valamikor együtt uralták a földet a humanoidokkal – vagy inkább azért viszi magával a stábot mert így a Blair Witch-feelinget is ki lehet maxolni (rángatódzó kamera, found footage, stb.)? Bármi is az ok, a Dinosaur Project legfőbb erénye a rövidsége (nincs másfél óra), így viszont lesz ok hogy feltámadjon a

Remake rovat:
tévé – Újabb színész mondott igent az Amazon egymilliárd dolláros Gyűrűk Ura-sorozatára – És? Attól jobb lesz?
Musical lett a Mrs. Doubtfire-ből is: „2020 tavaszán érkezik az 1993-as film alapján készült darab a Broadwayre.” – ...és ha megveszik a jogokat ahogy James Dean-nél, még Robin Williams-et is becastingolhatják hologramként ^^
Hátborzongató horrorsorozat készült Drakula történetéről: „Már be is mutatták az első előzetest, ez alapján elég ígéretesnek tűnik.”MAGYARUL: ez is olyan szar lesz mint az összes többi.
Új sorozat készült a Világok harca regényből: „A földönkívüliek most az 1900-as évek Angliáját szállják meg.” – Lásd fentebb...
Kritika – zombieland – Minek leforgatni ugyanazt a filmet kétszer? – Hogy idén is ez lehessen az Év filmje!4!4!!!
Három évet kell még várni a Fekete Párduc folytatására: „A Disney kétnapos expóján, a D23-on kiderült, 2022. május 6-án érkezik majd a második rész.” – Felőlem akár ezerötszáz évet is várhatnak vele...
Rockstation – Akár vissza is térhet Beavis és Butt-HeadAKÁR LE IS SZARHATOM Ja nem ma, olvassunk tovább: „Csupán annyi kell, hogy valaki megvegye a projektet. A megalkotónak, Mike Judge-nak lennének ötletei.”SPOILER: ő lesz az első akit kitesznek a projektből.
Mozi KRITIKA – Terminátor: Sötét végzet – Tök felesleges, de szórakoztató folytatás – ...vagy nem is olyan szórakoztató:
A Terminátor-filmek bronzérmese jó, de minek van?: „Izgalmas, szórakoztató, látványos, néhol kifejezetten vicces film lett a Sötét végzet, viszont ha agyonvernek, sem tudnám megmondani, minek készült.” – Csak egy tipp: pénzért?...
A Terminátor-sorozat Sötét végzete: „Az ég szerelmére, hagyjátok már végre békében kimúlni ezt a szerencsétlen franchise-t, nem látjátok, hogy szenved?” – El vagytok tévedve srácok, a franchise él és virul, TI vagytok a szenvedő alanyok amiért fizettek érte. Nap kommentje:
0

VASÁRNAP, DECEMBER 8.:
HARCCAL A TEJÚT FELÉ
0
Last of the Meteo-rites.

Talán érdemes:
Fél kilenckor bő húszéves katasztrófafilm a Cinemax 2-őn a Hazárd megye lordjaiból ismerős Tom Wopattal a főszerepben, ő kerülgeti majd a becsapódó Meteoritokat merthogy lakóhelye vezetése másfajta űrből érkezőkre koncentrál, a kis szürkékre, akiket épp a csillaghullás idején „ünnepelnek”, többek közt szépségversennyel (!). Igen, mintha a Cápa sztoriját látnánk halak helyett üstökös-maradványokkal de a Meteorites! nem tör annak babérjaira, megmarad bakijaival együtt is szerethető B-mozinak. 21:20-kor idei adaptáció a Dunán Móricz Zsigmond művéből és a Házasságtörés ofkorsz arról az össznépi sportról szól amit majd’ mindenki űz (tisztelet a kivételnek), Vitézy László ezt update-elte úgy hogy az író rajongói illetve a mai nézők kedvére is tegyen vele (azaz ne vesszen el az üzenet és ne unatkozzon senki). 21:35-kor a testvércsatornán (Duna World) sportdoksi halmozottan hátrányos helyzetű focicsapatról és (egyházi-emberi értelemben) karizmatikus vezetőjükről, Lugosi Zoltánról – a Karancs United jó példát mutat, kár hogy kevesen fogják követni. Tíz előtt tíz perccel túlnyújtott (=130 perces) amcsi romantikázás a Film4-en robinhúd-szindrómás bolti tolvajjal aki drága ruhákat osztogat a csóróknak, de csak míg nem találkozik egy rosszul öltözött pszichiáterrel akinek nem csak a ruhatára szorul cserére. A Chanel a mindenem! egy hétvégén belül másodszor süti el a lélekbúvárkodást – lehet hogy a Sors akar üzenni ezekkel valamit?...

Hétköznapi sekszizmus rovat:
? – Udvariasság vagy szexizmus előreengedni a nőket?: „Elvárhatjuk? Elfogadjuk? Szóvá tesszük? Szavaztunk, kiderült.”Keep calm, majd a sariatanács eldönti. Ja nem, az előny az female privilege:
ELVTRÉNING – Tiszteletre­méltó női lábak: „Néhány ok, amiért a hölgyek nem alaptalanul jogosultak az előzékenységre és az udvariasságra a férfiak részéről.” – ...és ha önzetlenek, az a baj, ha nem előzékenyek akkor meg azabaj:
Tényleg önzetlenebbek a nők a férfiaknál?: „Az agyuk működése alapján igen.” – Most akkor mégis vannak egyenlőbbek? Eddig úgy volt hogy nincsenek:
Már a tudomány is bizonyítja, hogy nincs gyengébb nem: „Egyre több vizsgálta mutatja ki, hogy a nők legalább olyan erősek, mint a férfiak.” – ...ezért van annyi női bányász, gépész meg kulimunkás az építkezéseken.
Lányos zavaromban – Nem az igazi férfi van kihalóban: „(...) Nem tudom magamban tartani tovább mindazt, melyet nap, mint nap megélek női létem által. Csodálatos érzés aktív résztvevőnek lenni abban a folyamatban, melyben a férfiakhoz való viszonyulásunk, elhelyezkedésünk az alárendeltből mellérendeltté válik, szépen lassan. Boldog vagyok, hogy ebben a női forradalomban élhetek, hogy épp ezekben az években élem legaktívabb éveimet.” – Jaja, te vagy a forradalmár a blogoddal, nem azok a nők ÉS férfiak akik anno vérüket adták pld. a szavazati jogodért vagy Malala, akit fejbelőttek mert iskolába mert járni. Látványos zavarodban elhúzhatnál a Közel-Keletre (NEM Dubajba hanem mondjuk Iránba vagy Szaúd-Arábiába), ott még van mit forradalmárkodni.
Dívány – A férfi és a nő egyenlő. De a házimunka azért a nők dolga – Jaja, nyilván az egyedülálló-elvált férfiak is bejárónővel végeztetik :DD
Mindenkiszingli – „Minden a férfiak hibája. Vagy mégse.” – Vagy mégis:
kötőszó – Hímsoviniszta volt a hagyományos magyar társadalom?: „Elfogadott és széles körben elterjedt, hogy a hagyományos magyar társadalom elnyomta a nőket. De mi ebből az igazság?” – Minden, és annak a többszöröse is:
Felszabtér – Hétköznapi szexizmus: „Van a szexizmusnak olyan hétköznapi formája, hogy észre sem vesszük, vagy normálisnak könyveljük el.” – Igen, már az is az ha úgy gondolsz valakire:
szemlélek – Lehet, hogy te is értelmi erőszakoló vagy? – Nincs szebb mint mikor „katolikus” bloggerek próbálják felvenni az SJW ritmust. Ja de van, az amikor az SJW-K elkezdenek sírni hogy where have all the good men gone:
Hol vannak az igazi férfiak?HOL LENNÉNK, A KOCSMÁBAN VAGYUNK, LOL Wait, a challenger appears:
nesze! – Férfiak: időnként segíthetnétek!: „(…) Nem szeretnék most egy dühös postot írni.” – …és igen, kitaláltad: ír egy dühös posztot a Magyar Férfiakról: „Hajnal, reptér. Külföld. Csak magyarok vannak, illetve a személyzet. (…) Szerzek egy kocsit, amire rápakoljuk a cuccot. Iszonyat nehéz. Egyetlen pasi sem mozdul meg, hogy segítsen, vagy csak fél millimétert is arrébb menjen, hogy könnyebb legyen a pakolás. (…) Felteszem a nagyobbik cuccot a szalagra. 27,4 kg. Sebaj, simán felemelem. Mert ezt is meg tudom csinálni. De nem akarnám megcsinálni, csak épp senki nem érzi úgy, hogy meg kéne moccannia. Most kérdezzem azt: mi van veletek férfiak? Nem teszem.”„Nem teszed?” B+ az egész poszt arról szól… – „Azt sem szeretném, ha minden másfeledik komment arról szólna: ezt hozta a feminizmus.” – Márpedig tetszik vagy nem, ezt (is!) hozta a feminizmus. Nap kommentje:

sure_shot 2019.08.26. 09:39:48
Én biztos segítettem volna, csak azzal vagyok elfoglalva, hogy talpraálljak, mert a válás eléggé kicsontozott. A volt nejem lecserélt egy sokkal jobb partira. Ügyvéd a fiatalember:D Nem buktam sokat csak egy 30 millát. De segítek, szívesen:)

...ja és még valami:

Lady Scarlett 2019.08.26. 21:13:25
Hát...Én mást tapasztalok. Amikor terhes voltam a 9 éves kissráctól kezdve a 80 éves papókáig mindenki ugrott ha felszálltam egy járműre. Amikor babakocsival tologattam a fiam, a HÉV-re szinte soha nem én emeltem fel a kocsit. Volt hogy hárman álltak ott mellettem és engem is felhúztak jóformán a HÉVRE. Igen férfiak, fiuk, idős bácsik. Valamelyik nap egy vagy két hete béna voltam nem kapaszkodtam a buszon. Elindult és én majdnem hanyatt estem. 2 pasi kapott el és én majd el süllyedtem szégyenemben. De csak az aggodalmat láttam rajtuk, meg azért is bocsánatot kértek hogy biztos túl erősen kaptak el. Azt se tudtam, hogy köszönjem meg nekik. Hozzáteszem nem vagyok egy Pamela Anderson. Inkabb egy Emma Thompson. Kb. Egy picit fiatalabb kiadásban. Szóval a kinézetem a semmi különös kategória. Megis csak jót mondhatok a pasikrol akikkel én összefutottam. A terhessegem elott, alatt és utána azóta is.

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés