2019. 12. 09.
Ó, de túl a demencián… (dec. 9-10-11-12.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ó, de túl a demencián… (dec. 9-10-11-12.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, DECEMBER 9.:
LAND OF NOPE.
0
Márkában a radiátor.

Talán érdemes:
A Cinemaxon nyolckor (lemaradóknak holnap 11:20-kor) finn dráma melyben favágóként dolgozó háborús veterán találkozik gazdag família lányával, helyszín az előbbinek államilag kiutalt birtok vagyis A remény földje ami többszörös jelkép: az 1939-es téli háború utáni újrakezdésé, az abban résztvevő katonák farmjaié és persze a szerelemé. 23:25-kor újabb múltszázadban (na jó, a hatvanas években) játszódó opus de már a Filmbox Premiumon és más műfajban, Patricia Highsmith könyvéből: boldogtalan házasságban élő sikeres építész (Patrick Wilson) fölös energiáit bűnügybe öli de végül maga vergődik A gyilkos markában mikor feleségét (Jessica Biel) gyanús körülmények között holtan találják. Kicsit több anyagi-művészi ráfordítással akár Hitchcockos noir is lehetett volna belőle de mint oly sok mai alkotás, ez se tudja hova akar kilyukadni (mondjuk bármilyen zavaros de a saját lábán áll és nem remake).

Talán ismétlés, biztosan érdemes:
…bár az Aviátor tipikus Scorsese-mű abban az értelemben hogy Marty bácsi nagy fába (Howard Hughes viselt dolgai) vágta a fejszéjét a kelleténél hosszabban (majd’ 170 perc). Hughes echte amerikai self made man volt aki valóban megcsinálta magát (filmipar, repülés), feljutott a csúcsra majd megzuhant egy baleset után de végül megrázta magát és talpra állt. Ha nem lenne az Aranypolgár ami más oldalról láttatta emberünk sebezhetőségét (aki igyekezett is megakadályozni a bemutatását) akkor nyilván én is másként állnék hozzá, így viszont részemről marad az erős hármas fölé osztályzat ami főleg az időtartamának szól – a direktor maximalizmusa értékelendő de mintha idősödve egyre elnyújtottabb műveket forgatna. Anyway, a kritikusok szerint az utolsó 20-30-40 perc miatt megéri kilenctől végigülni a megelőző két és fél órát a Filmcafén (jellemző hogy Az írnél is ezzel érvelnek), de ha már gazdagok:

Hétfő? #LESZAROM.
The Oligarcha Edition:
Gazdagisztán – Elmebaj a köbön a 20 millió dolláros cipő: „Jóformán értelmezhetetlen 6 milliárd forintot kérni egy pár cipőért, legyen bármilyen különleges és csillogó.” Keep calm, már nem sokáig csillog mert LESZAROM:
Egyetlen ismert járműre sem hasonlít a világ legdrágább szabadidőautója – Dehogynem, ARRA HOGY LESZAROM egy másik drága autóra:
165 millió forint: íme a világ legdrágább kocsikulcsa – videó – Vagy nem is a legdrágább, mert:
Az abszolút focista: 1 milliárdos Ferrarival parkol be a Bulgari eléLESZARO Wait, a challenger appears:
g – Kiborultak a szomszédok Wayne Rooney háza miatt: „Karrierje vége felé 20 millió fontos otthont építtet magának az angol focista. A ház nem csak drága, de nagy is.” – A Sportrovat újraindításáig LESZAROM.
GAZDAG – Patrick Stewart új otthona: „Ő vette meg Modern család rendezőjének 4,3 millió dolláros Los Angeles-i házát.”LESZAR Wait, a challenger appears:
Új rekord Floridában, 33 milliárdért vett nyaralót egy New York-i bankár – Ezt is ingyen SZAROM LE, és ha már házak:
indulhat a licit – Régen óvszert készítettek annak a viktoriánus háznak az udvarában, amit ma méregdrágán kínálnak eladásraLESZA Wait, a challenger appears:
Gazdagisztán – Négymillió dolláros lovat vett a dubai sejk: „Az egyéves állatot a jövő szupersztárjának tartják. A hatalmas ár egy kemény licitháború után alakult ki.”LESZAROM, inkább az árverésen háborúzzanak mint IRL.
Hotel-sztorik: egy magyar milliárdos úgy szórta a pénzt a születésnapján, mintha nem lenne holnap – Tegnap is leszartam volna, ma meg főleg:
18+ Videó – A pókermilliárdos partiján annyi aktmodell volt, hogy a Playboy-villa elbújhatLESZ Zsöszüííí Hesstegmítú!4!4!!4! Biztos fegyverrel kényszerítették szegényeket!!!

 

KEDD, DECEMBER 10.:
KI LESZ HELYZETBEN?
0
Csak lesel, mivé leszel.

Talán érdemes:
A Film Now-n háromnegyed tízkor az eddigi harmadik újrázás a kilencvenes évek méretváltoztatós vígjátékából. Miután előbb miniatürizálta gyerekeit majd a legkisebbet kingkongosította, Wayne Szalinski (Rick Moranis, az original cast egyetlen visszatérője) 1997-ben újra mellényúlt és riadtan közölhette feleségével hogy Drágám, most mi mentünk össze! Pedig milyen jól indult: Wayne és bátyja feleségei elhúznak csajosan nyaralni, a papák meg otthon vigyáznak a kölykökre és csak valami kidobásra ítélt vackot akarnak lekicsinyíteni hogy ezzel megmentsék, de előbb ők, majd hazaugró asszonyaik lesznek kénytelenek túlélőtúrát tartani a lakásban ahol csemetéik épp bulit rendeznek (ennyit arról, mennyire tűnik fel nekik a szülők távolléte). Mondhatnám hogy ez a leggyengébb ebből a franchise-ból (pláne mivel direkt videóforgalmazásra készült) de ez csak 2019-ig volt igaz amikoris a Disney bejelentette hogy gyermekkorunk eme darabját is megerőszakolja. Nagyon remélem hogy a Nicsak, ki beszél! nem jut ugyanerre a sorsra. Kilenckor a Karancs United után újra focimozi de már a Filmbox Family-n, a holland Narancs mezben belga párjával. A Leshelyzetben természetesen brüsszeli kissrác, Gilles álmodozik labdarúgó-karrierről apja támogatásával aki anno a pálya gyepét cserélte mezei zöldségeskedésre sérülése után, el is jön a nagy nap mikor az ifjú reménységeket válogatják a junior ligába ám a bíró igazságtalanságait nem bírja a papa szíve. Nem sokkal később a mama szíve (a boltocskával együtt) egy unszimpatikus fickóé lesz, mindemellé még Gilles is hordágyba kényszerül – ahogy mondani szokás, innen szép nyerni és akkor jöjjön is a

Sportrovat:
Senki sem akarja, hogy elektromos biciklivel nyerjék a Tour de France-t – De miért nem, ha a szupercipő ellen nem volt kifogásuk:
Le lehet futni 42195 métert 120 perc alatt: „A kenyai Eliud Kipchoge megcsinálta a korábban elképzelhetetlent. Igaz, a pálya nem volt szabályos, a cipői pedig talán még annyira sem.” – Nem baj, tőle ez nem csalás hanem menőség. Vagy nem is az:
Betiltatnák a két órán belüli maraton mágikus cipőjét: „Sporttudósok is betiltatnák azt a Nike cipőmodellt, amiben Kipchoge áttörte az álomhatárt. Tényleg olyan előnyt ad a bizarr megjelenésű cipő, ami már nem fair?” – Majd a SARIATANÁCS nézők eldöntik:
alapvonal – Egymást ütötték-verték a nézők és az NBA-sztárok: „15 éves az NBA legsötétebb napja, amelyen akkora verekedés tört ki a Pacers és a Pistons meccsén, hogy a végén a nézők is belekeveredtek. A Malice in the Palace az NBA történetének leghosszabb eltiltását hozta, több vádemeléshez vezetett.” – Még jó hogy Brazíliában ápolják a hagyomány emlékét:
Székekkel dobálták a szurkolók az élvonalból kieső négyszeres brazil bajnokot: „Káoszba fulladt a brazil első osztályú focibajnokságtól búcsúzó Cruzeiro utolsó meccse.” – ...ami még így is jobb mint a magyar foci:
laon – Brutálisan jó teljesítmény kellene: „A magyar labdarúgó válogatott esélye még megvan az Eb részvételre, de megérdemeljük egyáltalán?” – MUHAHA, hát persze:
Magyar válogatott: agyrém futball, számonkérés nélkül: „Nálunk ez a modell. Saját célkitűzésétől is elmaradt a csapat, amely 3 év alatt 33 helyet esett a világranglistán.” – Lehet hogy ez volt a cél:
Az uruguayi kapitány örül, hogy megismerhette az országot: „És megköszönte az ajándékba kapott 10-es mezt.” – ...meg az ajándékba kapott győzelmet, ahogy a walesiek is:
Wales 2-0-ra verte Magyarországot, mehet az Eb-re: „Nekünk az NL marad márciusban, idegenbeli bravúr kellene majd, pénteken az is kiderül, hol. A Juventus középpályása, Ramsey döntött Cardiffban.”Nap kommentje:
0

SZERDA, DECEMBER 11.:
CLAIRE-T MINDENKINEK!...
0
Senki többet? Utoljára.

Talán érdemes:
Nyolckor idei romantikázás az HBO-n: a II. VH utóhatásait (Aftermath) orvosló ezredest (Jason Clarke) és feleségét (Keira Knightley) egy hamburgi építész lakásában szállásolják el. Mindkét családot a háború csonkította meg (a ház eredeti tulajdonosa feleségét vesztette el, az újonnan érkezettek gyermeküket), talán ennek tudható be hogy az ezredes megengedi a német férfinak és lányának hogy velük lakjanak. A kezdeti viszolygások elsimulása a helyzet bonyolódásához vezet: a katona felesége beleszeret „vendéglátójukba” és viszonyuk el is mélyül. Ha valaki csak Knightley meztelenkedései miatt nézné (igen, tudom hogy már a feltételezés is sértő) annak most szólok hogy az összes ilyenben másvalaki testét csodálhatjuk (nem mintha ez levonna az Egy háború margójára értékeiből). Félórával később (20:30) félkomolyan induló franciázás a Cinemax 2-őn melynek hősnője (Catherine Deneuve) egy reggel arra ébred hogy ez élete utolsó napja, Claire Darling utolsó húzása ennek megfelelően egy garázsvásár melynek keretein belül megválik a számára felesleges tárgyaktól (= teljes vagyonától). Lépésével felkelti rég nem látott lánygyermeke (Chiara Mastroianni) figyelmét is aki kétségbeesetten próbálja visszaszerezni az áron alul elkótyavetyélt antik bútorokat illetve megérteni, mi vezethette anyját (a demencián túl) erre a sorsdöntő lépésre. Más: ha igaz a mondás miszerint minél jobb valami, annál későbbre dugják akkor a Susotázs az Év rövidfilmje merthogy hajnali 03:20-ig várat vele minket a Cinemax (hardcore mazochisták már láthatták Gaspar Noé legutóbbi elmebetegsége, az Eksztázis előtt). Két tolmács, egy (unalmas) konferencia (beszédtéma: hűtőgépek), valamint egyetlen aktív hallgató (vonzó nő), ennyi a recept, ezt maxolja ki Tóth Barnabás, a végeredmény szerintem jobb mint a Rózsaszín sajt, mintha a rendező ötletei jobban működnének „szűk” időkeretben (17 perc).

LÁJKDÍSZ! rovat:
the Harvey Weinstein Fashion Edition:
Nyár – Egyre kevesebbet bíznak a fantáziára – hódítanak az átlátszó fürdőruhák: „Teljesen átlátszó és hálós darabokkal támadnak a fürdőruhacégek. Lassan a mikor-bikinik válnak a műfaj hagyományos darabjaivá.”HARVEY WEINSTEIN LIKES THIS Wait, a challenger appears:
nyár – A szezon utolsó fürdőruha-körképe - láthatatlan bikini, melltapasz, fenékhangsúlyos egyrészesHarvey Weinstein likes this!!!
Kemény fotók a '90-es évekből 18+ Helen Mirren dekoltázsa és Iman villantása csak a jéghegy csúcsa a Gaultier-archívumbanHarvey Weinstein likes this.
Belepirul, aki látja – Ennél jobban dekoltált modelltalálkozó kevésszer van az évben – Dehogyis, hát pont ez a mindennapos:
18+ Még egy divathét, még egy seregnyi merész modell: „Meztelenkedés=szexiskedés? Nem feltétlenül, adták meg a választ portugál divattervezők a lisszaboni divathéten.”Harvey Weinstein likes this.
isten éltesse – Candice Swanepoel 31 éves lett, mi mással köszönthették volna, mint meztelen fotóvalHarvey Weinstein likes this.
micsoda fotó! – Gwyneth Paltrow félmeztelenül pózolt egy divatmagazinnakHARVEY WEINSTEIN LIKES THIS Wait, a challenger appears:
Heidi Klum levideózta a saját mellétHarvey Weinstein likes this.
új trend? – Elég kényelmetlen lehet, de legalább újszerű ez a mellaljékszerHarvey Weinstein likes this.
nem szégyenlős – Amber Heard levetkőzte minden gátlását egy fotós előttHarvey Weinstein likes this, és hogy ki az a fotós? Bizony a divat Weinsteinje akit állítólag bojkottáltak mert hesstegmítú:
Ahhoz képest, hogy Terry Richardson fogdoshatta a modelleket, már újra vetkőznek neki – Hú de meglepődtem. Ja nem: „(…) a botrány elült, a modellek újra pucéran, meg ruhában állnak sorra Richardson kamerája elé. Többek között Gisele Bündchen, Candice Swanepoel és Amber Heard is pózolt a fehér fal előtt.”Business as usual, the show most go on, it wasn’t rape-rape! Aki az Elnököt fotózza, érinthetetlen!!44 négy
 

CSÜTÖRTÖK, DECEMBER 12.:
SZAUDI AUDI
0
Nagy lépés a nőknek. Végre.

Talán érdemes:
Mára egyetlen nézhetőség jut, az is az HBO-ra fél tíz után öt perccel egy idei doksival ami egyben a polkorrektség kognitív disszonanciájának állatorvosi lova is lehetne. Vegyük sorra: ott vannak a klímasztrájkolók akik teljes médiahátszéllel emlékeztetik a Bűnös Nyugatot hogy hauderjúú, utalva ezzel autózásra és általában a fogyasztásra. Ott van a Femen, Pussy Riot, a Free The Nipple meg a többi „nőjogi” mozgalom melyek szintén sajtótámogatással kritizálják ugyanezt a (döntően európai) társadalmat és főleg a kereszténységet hogy mekkora Patriarcha Elnyomó vallás (lásd még a Szolgálólány meséje sorozatot ami ugyanennek a csatornának a produkciója). Na ebbe a miliőbe érkezik ez az egyórás bújtatott reklám ami azt sulykolja hogy Szaúd-Arábia milyen jó hely, hát 2019-ben végre férfi kísérő nélkül is volán mögé ülhetnek a nők, és persze egy büdös szó nem esik benne arról hogy ez mennyivel fog hozzájárulni a levegő szennyezettségéhez (lásd még a szintén emberi arcot erőltető Kínát ahol legalább annyit megtettek hogy kerékpárra kényszerítették a túlnépesedett tömeget). Örülök és kordokumentum de jobban örültem volna ha A szaúdi nők autósiskolája mondjuk a hetvenes években nyílt volna meg (a legjobb persze az lett volna ha eleve nem lennének olyan korlátok melyek leomlásának örülni kellene).

Gianna Michaels rovat:
Húsz évvel később kiderült, hogy kinek a keze van az Amerikai szépség plakátján, és még lehet, hogy önnek is mond valamit a neve – Eddig is tudtam hogy kié a kéz mely a BÖLCSŐT rózsát RINGATJA tartja:
komoly riválisa érkezik a lányoknak – Bombanő zavarja fel a Love Island állóvizét – …akit úgy hívnak hogy Gianna Michaels.
Nem volt ismerős ez a lány a Hide the Pain Harold-videóból? – De igen, ő Gianna Michaels.
Fantasztikus ötlet, hogy legyen újra magyar űrhajós, a kérdés már csak, hogy ki legyen? – Gianna Michaels.
Felismeri? – Kitalálja, ki a Harper’s Bazaar új címlaplánya? – Ha van igazság akkor Gianna Michaels.
Mozi – Újabb régi, közönségkedvenc Star Wars-szereplő tér vissza IX. epizódban!: „De vajon kicsoda? Darth Vader? Boba Fett? Wicket, a barátságos kannibál maci?” – Közönségkedvenc? Akkor csak Gianna Michaels lehet bár eddig nem szerepelt a Star Wars-ban.
Könyves – Ki írta 2019-ben az év legjobb első prózakötetét? – Gianna Michaels, még úgy is hogy nem írt semmit.
lifeadvisor – Sokat mesél rólad, miket látsz bele a tintapacákba – Tintapacák? De hiszen mindegyiken Gianna Michaels van… o_O
a 18+-os gála – XBIZ Awards – igen, jól gondolja, milyen esemény volt ez – Igen, jól gondoltam hogy Giannáról nincs egy fotó sem.
a legmeghökkentőbb szettek – gayvn – Ezen a héten is volt egy felnőttfilmes gála, íme a java! – Nem értem hol marad Gianna …ja hogy ez a GAYVN díjátadó?…
expressz orient – Jó arc-e Jackie Chan?LESZA Ja nem ma, olvassunk tovább: „Hogyan tárgyaljunk kínaiakkal? Ki a jobb fej, Jackie Chan vagy Hu Jintao?” – Egyértelműen Gianna Michaels a legjobb fej!
Szerinted milyen az ideális nő / férfi alakja?: „Testedzéssel kapcsolatban végeznek kutatást az ELTE Pszichológiai Intézetének kutatói. Aki kitölti, sportszerutalványt nyerhet.” – Küldhettek egy teljes edzőtermi felszerelést, tudom a választ:
Tudományos mérések alapján megvan, hogy kik a legszebb sztárok a világon – Nem „sztárok” hanem csak egy: Gianna Michaels.
Ön dönt! – Görög, Dukai, Kondákor, Iszak, Mádai, Ónodi – melyikük legyen az év nője? – Le vagytok maradva, az év nője ezer éve ugyanaz:
szavazz a legjobbra! – Ki volt a filmtörténet legszuperebb tanára? – Gianna Michaels a Big Tits At School-ban:
0

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: Gianna Michaels, LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés