2020. 02. 10.
Beyond the Austen Galaxy (feb. 10-11-12-13.) + The Rest of 2019 vol. 9.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Beyond the Austen Galaxy (feb. 10-11-12-13.) + The Rest of 2019 vol. 9.

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, FEBRUÁR 10.:
HAJRÁCSA IS MILYEN

0
Repül az IDŐ autó, ki tudja hol áll meg.

Talán érdemes:
Megjött Ciara és vele a kevés ajánlhatóság, nyolckor (lemaradóknak holnap 13:10-kor) az Apavadászat francia kiadása a Cinemaxon: szingli sztyuvi egyszem lánya a kamaszkorhoz közeledve egyre többször érdeklődik apja után így anyjának sincs más választása mint magával vinni fogantatása színhelyére mely 2 órára Párizstól található. A feladat: még egyszer bepalizni a lehetséges öt papát, ezúttal DNS-tesztre és Sidonie (Erika Sainte) optimista alkat lehet mert ugye légikísérőként kétórányi repülőútba sokkal több potenciális célpont (és apuka) belefér, ő mégis szülőhazája határain belül, autóval keresi a megfejtést… A Filmcafén egy órával később (21:00) Kirsten Dunst és Eliza Dushku karrierjének 2000-es darabja igazi first world problemmel a középpontban: cheerleaderek frissen kinevezett vezetője (Dunst) támogatott csapatuk meccsére készülve fedezi fel hogy a pompomlányok koreográfiáját a nagy ellenféltől lopta elődje. Sose legyen nagyobb bajunk, erről nem is kéne filmet csinálni, ami a Hajrá csajok!-at mégis a bűnös élvezetek közé emeli az a csapatok nevei (Bikák, Lóherék).

Hétfő? #LESZAROM™.
The Best of 2019 Oldschool Edition vol. 1.:
romantikus hangulatok – Gumicukor – Ezt csinálták a magyar celebek Valentin-napon – …és hogy mit csinálnak a noname csórók ugyanekkor? Hát leszarják:
nem volt elragadtatva :-I Vanessa Hudgensé minden idők legjobb reakciója a Super Bowlra – Nem az övé, hanem az enyém, mert LESZAROM.
Nem találja ki, mi lett az év szava: “A Collins szótár választotta ki, de sajnos itt az ajánlóban sem áruljuk el, mi az, kattintson bátran!”LESZAROM. Igen, nekem 2019-ben is ez volt és 20-ban is ez lesz:
Megvan 2020 hivatalos színe – Megvan hát, továbbra is a barna az:
Randiblog inbox – Te tényleg azt gondoltad, hogy az én pasim veled fog majd aludni? – Heteró vagyok, nem gondoltam csak arra hogy LESZAROM.
ön végig bírja nézni? – Varga Viktor meg posztolt egy videót arról, ahogy átszúrja saját mellbimbóját – Dehogy nézem, inkább LESZAROM.
A vesémet is eladnám egy új Iphone-ért - gondolta a kínai férfi, és meg is tette. De valamivel mégsem számolt – ...azzal, hogy LESZA ja nem azzal: “A remek ötletnek életre szóló, rémes következményei lettek.”MUHAHA, azt remélem is! :DDD
Amerika seggének nevezte Chris Evanst Robert Downey Jr.: “39. születésnapja alkalmából így köszöntötte fel Robert Downey Jr. Chris Evanst.” – Stílszerű leszek: LESZAROM.
Egész éjjel sírt a vegetáriánus nő, miután véletlenül húst evett – Le kell szarni oszt’ jónapot, és ha már evés:
Ezt teszik a belekkel a műanyag palackok: “A tudósok szerint nem tesznek jót a biszfenolok.” – Gyerekek, a műanyagot nem megenni kell hanem LESZARNI elvinni a helyi szelektív gyűjtőbe!44! négy!!!


KEDD, FEBRUÁR 11.:
MAJD HA FAGYLALT!
0
Két birtokos, egy eset.

Talán érdemes:
Ma is DNS-nyomok lesznek terítéken de már a Dunán ahol 22:25-kor francia sorozat első epizódját láthatjuk és A fagynak semmi köze Szorokin Jegéhez, annál több Jo Nesbóhoz és a Bíbor folyókhoz: vidéki rendőrnő és városból kirendelt férfikollégája jut el egy (a helyi birtokos istállójából származó) lefejezett lótól a serial killerig akit annak idején a nyomozó dugott rácsok mögé. Más: legutóbb a Chuck Norris-féle An Eye for an Eye kapcsán merült fel az Ölve vagy halva és hogy Seagal előbbiből merített ihletet az utóbbihoz, most kilenckor össze is hasonlíthatjuk őket a Film+ segítségével. Itt is felsőbb körökben kutató zsaru zár le egy régóta bonyolódó ügyet (triádok helyett politikusok sötét dolgai) és az akta is csak látszólag döglött – akárcsak a rajta dolgozó, kiiktatott fickó aki több mint félévtizednyi kóma után ébred úgy mint Tarantino Menyasszonya csak ő nem Billt akarja kinyírni. Faékegyszerű felállás de az igazán szomorú mégis az hogy a nem túl eredeti Hard to Kill még így is Oscar material Seagal mostani dobásaihoz képest, főleg hogy ebben még nem vette felette át a hatalmat az egója (plusz a nyolcvanas-kilencvenes évek fémfatálja, Kelly LeBrock is szerepel benne – az meg már tényleg hab a tortán hogy nem csak a vásznon lett Seagal-é hanem a való életben is). Ugyanabban az időben a Filmcafe a Craft melletti másik nagy Wicca-reklámmal, az ismétlésgyanús Átkozott boszorkákkal támad akik furamód maguk is boszorkányüldözők, kiszemeltjeik a haragjukat kiérdemlő pasik (például az otthonról elköltözött vagány csaj bunkó barátja) bár olyan nagyon nem kell erőlködniük mert a családi legendárium szerint a mágikus vérvonalat továbbvivő nővérekbe belezúgókra eleve lesújt a family curse (lásd a másik testvér normális férjét).

HA HA VERY FUNNY! rovat:
The Best of 2019 vol. 1.:
A hét legviccesebb eseménye a párizsi divathét voltHA HA VERY FUNNY!
alimento – Egészség – Hogy ne halj meg?: „A növényi alapú étrend minden betegséget megelőz, meg­gyó­gyít. legalábbis egyesek szerint.”HA HA VERY FUNNY!
9 étkezési szokás, amit 80 évesen majd megköszönsz magadnak – Lásd fentebb...
Eldőlt, ki a világ legviccesebb nagymamájaGIANNA MICHELS HA HA VERY FUNNY!
Veszélyes tréfát űztek a mentőkkel: „Egy égő házhoz riasztották őket, ahonnan nem tudott kimenekülni egy gyerek. Végül senkit nem kellett megmenteniük.”HA HA VERY Wait, a challenger appears:
Akkor sem visztek be – üvöltötte a kecskeméti férfi, aztán a mentős felé szúrt: „Végül egy börtönőr fegyverezte le. Vádat emeltek a hatvanhat éves férfi ellen.”HA HA Wait, a challenger appears:
Négyféle kábítószer miatt volt nyugtalan a BMW utasa egy győri igazoltatáson: „Bekötve bezzeg nem volt, csak beállva.”HA HA VERY FUNNY, gondolom akkor is így viccelődnétek ha az egyik haverotokat gázolta volna el :SSS
Egy pulóver miatt ölte meg munkatársát: „Egy ruhadarab és egy drogos melós drámája.” – Lásd fentebb.
Putyin merész viccel provokálta az amerikaiakatHA HA VERY FUNNY!
IFL Gazdaság – Legyen a gyermeked is milliomos!: „Megmutatom, milyen opcióid vannak neked is arra, hogy gyermekedből 18 éves korára milliomost “nevelj”!”HA HA VERY FUNNY, miért nem a saját gyereked életét jobbítod? Hülye tanácsoknál maradva:
aranytojás – Ennyi pénz kell az anyagi függetlenséghez!: „Számold ki, hogy mekkora vagyont kellene felépítened a teljes szabadsághoz, és ehhez mennyi időre lesz szükséged!”HA HA VERY FUNNY, minden másra ott a Nap kommentje:

daniel.g 2019.08.29. 16:14:54
Hogy tegye félre egy átlag ember (esetleg fiatal) a fizetése 20%-át, ha egy lakás bérleti díja a fizetés majdnem 70%-át elviszi?


SZERDA, FEBRUÁR 12.:
POCKETMAN RISES...
0
...out of the closet.

Talán érdemes:
Mára két főprogram jut, mindkettő az HBO-n, a korábban (nyolckor) adott Rocketman a Bohém rapszódiával szemben nem hazudja el vagy szorítja hátrébb főhőse másságát és gyengeségeit, kis finomításokkal de korrekten ábrázolja a zongorák és hülye szemüvegek koronázatlan királyát akiről a giccses külsőn túl jópár sláger is eszünkbe juthat. Elton John nem jött nagyon mélyről de megküzdött azért hogy rakétájával a csúcsra jusson, közben számot vetett melegségével (és leszámolt a hetero látszatházasságokkal) valamint leszokott ilyen-olyan káros szenvedélyeiről. Hogy a már fiatalon nagyon tehetséges Reginald Dwight-ból világsztár legyen ahhoz persze kellett Bernie Taupin is de a tartós siker (és a függőségek feletti győzelem meg a coming out) legkésőbb onnantól borítékolva volt hogy lemezcímbe emelte a kortársak által neki adott bece-, vagy gúnynevet. „Dagadt Reg” úgy állt bosszút az őt cikizőkön hogy dalaival beköltözött a slágerlista felsőbb régióiba és lehetne-e máshogy elmesélni az addigi hullámhegyeket-völgyeket mint ahogy ő tenné? Nem, így lesz a Rocketman rendhagyó musical ami hol fittyet hány az időrendre hol meg egészen személyes dolgokat tereget ki, hol túloz hol meg elérzékenyít – összességében olyan mint alanya (akiből azóta Sir lett). Ugyanitt 23:05-kor valami más: az aktuális Oscar-átadás visszahozza a köztudatba a korábbi nyerteseket, főleg ha hazánk fiairól van szó és Nemes Jeles László a Saul fiával tényleg újat mutatott, más kérdés hogy mennyire megosztotta vele a közönséget és a szakmát. A kritikus hangok az aranyszobrocska elnyerése után sem csillapodtak, a türelmesebbek várták hogy mi lesz NJL következő gurítása és erre 2018-ban meg is kapták a választ. A Napszállta sokak szerint a Saul… előzménye-ellentettje: a Monarchia korában követünk egy árva lányt (Jakab Juli) aki vidékről feljőve Budapesten keresi rokonait, elsőként a szülei által régebben üzemeltetett kalapkereskedésben ahol munkát is remél. Sejthetően elhajtják de tippet kap miszerint van egy sosemlátott testvére és innentől utána (is) folyik a nyomozás ami az akkori Budapest egyre veszélyesebb bugyraiba viszi. Ha ezekből ítélve történelmi képeskönyvet várunk (vagy csak némi fényt az alagút végén) akkor csalódni fogunk, NJL-ről továbbra sem egyértelmű hogy szerencséje volt-e a Saullal vagy tényleg csak ennyi van benne (=sok tarkó, még több elmosódott háttér, alig kivehető párbeszédek). Én továbbra is várok tőle egy rendes (=fogyasztható, közérthető) opust ami beteljesíti a kedvező ígéreteket.

Star Wars rovat:
The Best of 2019:
Megesett a kínai cenzorok szíve a Star Wars leszbikus csókján: “A Skywalker korából meglepetésre nem vágták ki azt a jelenetet, amiben két nő megcsókolja egymást.” – Akkor Ruben Brandt-nek is van esélye :)))
kritika – A rajongók imádni fogják a Skywalker korát: “Akik nem ismerik behatóan a történetet, annyira már nem. Ennél a kiszámítható és lapos iparosmunkánál a Skywalker-sagának egy fokkal jobb befejezés járt volna. Nagyjából spoilermentes kritika.” – …vagy még a rajongók sem fogják imádni, mert:
Star Wars: Skywalker kora – A legfantáziátlanabb Star Wars-film: “Gyávaság, nosztalgiaroham, kapkodás: egy négy évtizedes saga méltatlan lezárása.” Év filmje.
lumiere-galaxis – Véget ért a Star Wars?: “A Skywalker korát egyszerre lehet imádni és gyűlölni. Egy több mint 40 éves űrsaga ért véget, felemás módon.”MAGYARUL: SZAR „Véget ért”, hát persze:
Kritizátor – Boba Fett büszke lenne: “Hosszas várakozás után megérkezett az első Star Wars sorozat pilotja, mi pedig jól elmondjuk mit gondolunk róla.” – ...vagy NEM lenne büszke, mert:
Boba Fett forog a sírjában: The Mandalorian - pilot kritika: “A Mandalorian elkészültét teljesen érthetően rengeteg szem figyelte, hisz ez az első alkalom, hogy egy nagyobb költségvetésű, élőszereplős sorozatot kaptunk a Star Wars világából. Nem mellesleg érdekes a koncepciója is, továbbá telerakták fantasztikus színészekkel, és a trailer alapján mintha sikerült volna megfognia a Star Wars zamatát is. Mégis mi sülhet el rosszul ezek után?” – Semmi, ez az Év sorozata.
A Star Wars játék, amit kerestünk… nagyjából: “Nem hibátlan, de a Fallen Order réges-régóta a legjobb Star Wars játék.” – Ti nem ezeket a ROBOTOKAT játékokat keresitek, hanem:
Gazdagisztán – Ér egy Star Wars-figura 60 milliót?: “Rendkívül ritka Star Wars-figurát árvereznek el, a Boba Fett figura ikonikus, de ér ennyit?” – Csak ha a lefagyasztott Han Solo is ott van vele :DDD
k – A 9 legkínosabb Star Wars történet: “A Csillagok Háborújának hatalmas világa van a filmeken kívül is - nézzük meg ennek néhány kevésbé fényes pillanatát.” – …és a győztes mindenképp a Christmas Special akkor is ha netán nincs benne:
Kritizátor – Star Wars LSD trip: “Csillagok háborúja karácsony­kor. Akarjuk? Nagyon nem!!!” – Dehogynem, ez legalább vicces:

Bobby Newmark 2019.11.19. 13:37:10
Az kimaradt, hogy Carrie Fisher szanaszét kokózva énekel benne. Később azt nyilatkozta, hogy az egészből az égvilágon semmire sem emlékszik.

Miért imádjuk az első, és miért gyűlöljük a második Star Wars-trilógiát?: “Újranéztük az első hat Csillagok háborúját, hogy kiderüljön, mennyire szépítette meg az idő múlása az emlékeinket.” – Hogy miért imádjuk az egyiket és miért utáljuk a másikat? Hát ezért:
Thanos után a Star Wars is bekerült a Fortnite-kánonba: “J.J. Abrams a játékban mutatott be egy részletet a héten érkező Star Wars filmből, és minden játékos kapott egy fénykardot.” – Sőt, hamarosan lesz hivatalos pornóverzió is:
A Jedi visszatér dildón és kenyérpirítón is: “Ha valamin ott villog a Star Wars logó, azt garantáltan el lehet adni.” – Most már értem miért van Leiának is “fénykardja”:
[nerd] – nahát! – Hoppá! Leiának is lesz egy fénykardja a Star Wars IX-ben?!?: “Az új trailer alapján igen! A rajongók szerint ő fejezi be Rey kiképzését – bukott Jedi-mesterként!” – …szembemenve az SW univerzum összes eddigi törvényével.
Mozi spoilerveszély!!! – Kapaszkodj meg! Eredetileg nem is Luke vagy Rey, hanem Leia lett volna az utolsó Jedi! – ...akit Gabourey Sidibe alakított volna. Nap kommentje az eggyel korábbi hír alól:

Exploiter 2019.12.05. 07:15:02
Hát igen.
Lukeot azért kellett értelmetlen körülmények között megkaraktergyilkolni, nehogy már szegény kiscsajnak egy vénember mondja meg a tutit. Mansplaining lenne.
Viszont így meg kell valaki más, mondjuk egy nő aki szintén csak úgy magától ért a dolgokhoz, dehát szegény meghalt közben, úgyhogy dolgoznak azzal, amivel tudnak.
Kiváncsi vagyok, sikerül-e rosszabb nézettséget hozni vele, mint legutóbb.


CSÜTÖRTÖK, FEBRUÁR 13.:
ISMERT AZ URNÁSIG
0
Tágra zárt vidámpark.

Talán érdemes:
Nyolckor egy Jane Austen könyvét (meg annak adaptációját) túl komolyan vevő amcsi szingli csetlik-botlik a Film Now-n, összes partnerében Colin Firth-et keresve, nem csoda ha sose találja meg a nagy Ő-t. Végső elkeseredésében Austenlandba utazik (Westworld és Disneyland nőkre optimalizált kiadása amit robotkovbojok meg mikiegerek helyett az írónő figurái népesítenek be), hátha így összejön a Vakáció Mr. Darcy-val és az első csalódások után (letolják amiért a legolcsóbb jegyet vette meg, nem jó karaktert osztanak rá és még Mr. Darcy is úgy bánik vele ahogy az alapműben) azonban lehet hogy mégis megkapja amiért Angliába zarándokolt. Jerusha Hess rendezőnő debütjében humoros formába csomagolja a tanulságot miszerint a sekszmentes romantikázások legalább olyan káros mintát adnak a nőknek mint a pornó a férfiaknak KIVÉVE A GIANNA MICHAELS-ÖSSZEST és én remélem hogy lesz aki hallgat rá, főleg így Valentin-nap felé. Ugyanabban az időben ugyancsak a szerelmesek közelgő ünnepére gyúr az HBO és mi illene jobban a Bálint-nap helyét erővel elfoglalóhoz mint Rómeó és Júlia? Annyi mentsége van a leadó csatornának hogy az unásig ismert sztorit ezúttal valóban A szavakon túllevő eszközökkel (Beyond Words), vagyis tánccal adják elő mégpedig nem is akárhol hanem a Royal Balletben. A testvércsatornán (HBO2) és negyed tízkor még egy közelmúltbeli magyar alkotás ami sajna ugyanúgy felemás mint a Napszállta: az X – A rendszerből törölve az összekeverhető elnevezés mellé még egy olyan műfajba is belenyúl ami nagyon menő de nagyon nehéz jól csinálni, ez pedig az északi krimi amibe kicsit a Kiss The Girls szituja is befigyel. Zűrös, zárkózott rendőrnő (a Rókatündérhez képest itt évekkel idősebbnek ható Balsai Móni) egyszerre küzd saját démonaival és lánya gondjaival de még így is feltűnik neki hogy nem egyszerű öngyilkosságok történnek a politikai csaták tépázta városban hanem feltételezhető a külső kéz közreműködése de egyedül nemrég érkezett felettese (Schmied Zoltán) hisz neki (talán azért is mert vonzódik hozzá). Ujj Mészáros Károly ujjra a Liza… territóriumára tévedt, az X is fiktív helyen játszódik ami nem is lehetne messzebb Csudapesttől (vagy ahogy az indexes kritika megfogalmazta, “a rókatündért ebben a világban felkoncolnák”) és talán nem nagy SPOILER hogy itt nincs happy end. Kérdés hogy miért büntetnénk magunkat a sötét valóságnál is elkeserítőbb fikcióval – OK, értem, a skandináv krimi az új Tarantino (emlékezzünk, a Reservoir Dogs de főleg a Pulp Fiction után mindenki le akarta forgatni a maga QT-vízióját), ennek tükrében UMK-ra is áll ami NJL-re: szívesen látnék tőle is valamit külföldi zsánerek erőltetése nélkül, lehetőleg életigenlő befejezéssel.

Kossuth-díj rovat:
The Best of 2019, mert tavaly is akadtak jelöltek:
Kóros elmeállapota miatt felmentették a soproni férfit, aki tavaly agyonverte a szüleit: “K. R. a szüleivel élt, 2005 óta állt pszichiátriai kezelés alatt, de az állapota 2016 decemberében romlott, és a kezelés ellenére is agresszívvá vált. Határozatlan idejű kényszer-gyógykezelést rendeltek el.” – Még jó hogy a Lipóton van neki hely…ja nem, hát akkor kapjon Kossuth-díjat ő is:
Nem lehetett megállapítani, melyik ikertestvér balhézott, úgyhogy mindkettőt felmentették: „A leuveni bíróság úgy látta, jobb egyiküket sem büntetni, mint mindkettejüket.”EZ TUTI ELVESZI A KEDVÜKET A VISSZAESÉSTŐL Wait, a challenger appears:
Szétverték a közparkot, 327 ezres kárt okoztak, de megúszták: “Mert a füzesabonyi ügyész szerint a három fiú magatartása kedvezően változhat a jövőben.” – Hé gyerekek, és FIZETNI KI FOG? a Kossuth-díj hol marad?!
Kiállítás nyílik a fiatalabbik Bush festményeiből: “A volt amerikai elnök olyan katonákat festett meg, akik az elnöksége alatt lettek hadirokkantak.” – Nincs mese, jár neki a KOSSUTH-DÍJ Békenóbel…
A börtönben megváltozott, prímszámokkal foglalkozik a battai rém: “Öt embert ölt meg a kilencvenes években, most átírná a matematika tankönyveket.” – …vagy csak kiszabadulna mint a Kockában, ott is prímszámok jelentették a megoldást, eközben pár cellával arrébb:
Milliós kártérítést kapott a bestiális battonyai kínzó: „A rossz börtönkörülmények miatt perelt az életfogytiglant töltő férfi. 2010-ben két társával halálra kínzott egy 25 éves lányt.” ÉDES FASZOM! Kossuth-díj nem kéne a kártérítés mellé?! Ha már bántalmazók:
Egymillió dollárért cserébe szabadlábon védekezhet R. Kelly: „Az énekest tízrendbeli szexuális zaklatással vádolják.”Wait, a challenger appears:
kult – Már szabadon is engedték a nemi erőszak gyanúja miatt letartóztatott Chris Brown-t: „Rihannától bántalmazás miatt elvált rapper rágalmazási perrel fenyeget.” – Kárpótlásként egy KOSSUTH Oscar-díj esetleg?...
Nem érzi magát bűnösnek a vörösiszap-katasztrófa vádlottja: „Hamarosan ítéletet hoznak a nyolc éve húzódó ügyben.”Wait, a challenger appears:
A japán bíróság felmentette a fukushimai atomerőmű vezetőit a felelősség alól: “A japán ügyészség 44 ember halála miatt vádolta őket gondatlansággal.” – Szerintem kapjanak KOSSUTH-DÍJAT díszpolgári címet Hiroshimában és Pro Urbe-díjat Nagaszakiban ^^
5,8 milliárd forinttal tartoznak a bliccelők a MÁV-nak: “Ez háromszázezer kiszabott bírságból jött össze.” – Wait, a challenger appears:
760-szor bliccelt a vonaton, felmentette a bíróság: “Csalással vádolták, de a bliccelés nem számít annak, csak szerződésszegésnek.” – Kapjon Kossuth-díjat oszt’ jónapot, a járadékból tuti futja majd jegyekre. Nap kommentje:
0

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM, rest of, 2019

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés