2020. 05. 02.
Untam a vadonban. (máj. 2-3.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Untam a vadonban. (máj. 2-3.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, MÁJUS 2.:
SAINT AND RÉM

0
Esküvő után MONSZUN koponyák.

Ajánlott:
Negyed tízkor flashbackekben elmesélt kosztümös tabló a Dunán melyben körülrajongott, de belül üres udvari zeneszerző, JEAN Marin Marais (Gérard Depardieu) idézi fel a Sainte-Colombe-nál (Jean-Pierre Marielle) töltött tanulóéveit. A kezdet nehéz volt de gyümölcsöző: amit a megözvegyült férfinél még a király sem tudott áttörni (remete-magány) oda bejutott a fiatal tanítvány (Guillaume Depardieu) aki aztán kitanulva a szakma fortélyait nem csak pártfogója hírnevét de egyik lányát is „ellopta” és csak jóval később, túl a csúcson esett le neki hogy talán mégis mestere döntött jól (az elcsábított lányt addigra persze már ezerszer lecserélte). A Minden áldott reggelt korábban egyszerűen csak Minden reggel néven forgalmazták, remélem a változtatás nem jelent új szinkront de még ha így van, a két Depardieu miatt akkor is látnunk kell, különösen hogy az ifjabbik után tragikusan kevés maradt, az apa meg egyre lejjebb csúszik (mi pedig külső szemlélőként konstatálhatjuk hogy az általa játszott, majdnem ugyanilyen sorscsapást elszenvedett figura duplán jól döntött az elvonulással).

Talán érdemes:
Muzsikánál maradva sznobriadó az M5-ön: a Szent Efrém Férfikart főleg egyházi-, és kísérleti zenék iránt érdeklődők ismerhetik (utóbbiak pld. Ágenssel közös munkáikból) de ma kilenc előtt öt perccel 2019-es lemezük Zeneakadémiás bemutatójával lépnek ki mások árnyékából. A Wings központi témája az angyalok megjelenése a legkülönfélébb (de főleg ábrahámi) vallásokban, a koncertet a kórussal foglalkozó szegmensek egészítik ki.

Nem érdemes:
HBO, 20:00 – Kísértenek a klisék, rövid időn belül a második „sci-fi”-t kapjuk kihalás szélére került nőkről csak itt egy apa követ el mindent kiskorú lánya védelmében miközben folyamatosan vándorolnak – igen, az Utat is plagizálják de hát a cél szentesíti az eszközt, az Életem fénye megint egy kritikusok által mennybe menesztett minden férfi erőszaktevő-baromság. Ha ugyanilyen komolysággal forgattak volna mondjuk arról hogy a már idősebb lányt a papa a mai modern világ csábításaitól (tinder, diszkó-seksz, párcsere) akarja megóvni akkor pont a hozsannázók hoznák elő a patriarchátust, a mansplanninget meg a többi varázsszót. Casey Affleck szemlátomást bizonyítani akarta hogy ő aztán nem toxic white male de itt is beszarás lett a nagy akarás vége, Elisabeth Moss meg kvalitásaiban semmiben sem különbözik Adam Sandlertől vagy Zach Galifianakistól csak róla nem hülye komédiák hanem depresszív alkotások ugranak be – joggal, ebbe is ezért válogatták be. Ugyanabban az időben tavalyi remake a Film Now műsorán egy 2006-os dán darabból és az Esküvő utánban semmi nincs ami az originált emlékezetessé tette (főleg a Sigur Rós zenéje hiányzik) viszont fordítottak a nemi arányokon. Julianne Moore játssza az üzletasszonyt aki eddig rendszeresen adakozott egy indiai árvaháznak de az adományok ritkulásával a fenntartó (Michelle Williams) is felbukkan és követelni kezdi a jussát...gyenge de legalább apropót kaptam hogy feléledjen a

Remake-je volt genderrovat:
kritika – Lassan a démonokat is eléri a nemi egyenlőség: „Feldolgozás készült az Átok-trilógiából, az új filmben Japán helyett Amerikában rohangásznak férfi helyett női démonok.” – Ez miért egyenlőség? Eddig is csupa női démon meg szellem szaladgált benne (a japán originálban biztosan).
Joe Pantoliano is visszatérne a Mátrix 4-be: „A színész állítólag egy ideje lobbizik a rendezőnél, de még nem kapott választ.” – Operáltassa át magát:
cinematrix – Interjú – Peter Dinklage remekül eljátszotta volna Judy Garlandot!: „De vajon őt is Oscarra jelölték volna érte, mint Renée Zellwegert? Interjú a Judy című film rendezőjével és producerével Liza Minelliről, Weinsteinről és persze Garlandról.” – Peter Dinklage mint Judy Garland? Hát Gabourey Sidibe neve már fel sem merül?!
A Netflix több Oscar-jelölést hozott össze, mint bármelyik nagy hollywoodi stúdió: „Szemünk láttára alakul át a filmipar.” – Vagy nem, mert máskor azon sírtok hogy minden maradt a régiben, sőt rosszabb mint volt:
A Netflix az Oscar-jelölések igazi királya (meg a fehér férfiak) – ...olvashatjuk egy Fehér Férfi tollából :)) Mondjuk lehet mégsem ők a királyok, mert:
k – Áttörték az üvegplafont Hollywoodban: „Történelmi év volt a tavalyi a mozikban, most először volt ugyanannyi női főszereplő a családi filmekben, mint férfi.” – Így igaz, legjobb példa erre a Dr. Who „sikere” :DD
Spike Lee történelmet ír Cannes-ban: „Fekete filmest még soha nem kértek fel zsűrielnöknek.” – ...még azt is megbocsátják neki hogy FÉRFI huszonöt éve nem csinált semmi érdemlegeset.
Idén sem lesz házigazdája az Oscar-díjátadónak: „És akkor mit lehet majd nézni éjszaka órákon keresztül?”MIT, MIT, HÁT PORNÓT A Grammy-átadást. Ja azt sem:
Tíz nappal a gála előtt rúgták ki a Grammy-akadémia első női elnökét: „Deborah Dugan nemrég még a világ legjobb állásaként beszélt a munkájáról. Az eltávolítása mögött puccsot sejtenek.” – A magyarázat sokkal egyszerűbb:
Alkalmatlanságra hivatkozva rúgták ki a Grammy-akadémia első női elnökét: „A lemezakadémia igazgatótanácsának döntése "két alapos és független vizsgálat" eredményével magyarázta az elbocsátást, azt írták: "igazolódott, hogy Dugan vezetői hibákat követett el, és kudarcot vallott" (...). Dugan január óta kényszerszabadságon volt, miután a Grammy-díjátadó előtt a lemezakadémia egy régi alkalmazottja helytelen viselkedéssel vádolta meg. A lemezakadémia szerint ez a vád csak egy volt a sok közül, ami a későbbi vizsgálat során felmerült a volt elnökkel kapcsolatban.” – Lehet hogy ő a helytelen viselkedést értette a „legjobb állás” alatt :DDD
gabor szakacs – divat – Mi lenne, ha a nők uralnák a világot?: „A görög-római istennőket és a modern amazonokat keltette életre a Dior. Kivételes gyűjtemény kivételes nőknek!” – Remélem férfiak játszották őket a Zeggyenlőség nevében (lásd női Thor, stb).


VASÁRNAP, MÁJUS 3.:
MAMÁK NAPJA
0
Nem hiába: a hajába.

Nem érdemes:
...mert az Angry Birds 2. duplán kerülendő: nem elég hogy játék-adaptáció de még folytatás is, és ahogy a legtöbb sequel-nél, itt is lecserélték a rendezőt, az alapszitura (folyton balhézó malacok-madarak összefogása a Közös Ellenség legyőzéséért) túltolt politikai üzeneteket húztak (ezt miért a fiatal korosztálynak kell elszenvednie?). Nem hittem volna hogy az elsőnél lehet rosszabbat de csak összejött, bár az HBO mindent megtesz hogy gyerekesek leüljenek elé (mi másért adnák a fősávban, nyolckor?), de ne engedjünk a kísértésnek.

Talán érdemes:
Órára pontosan egy héttel Robin Williams után (kilenckor) ma egy hétköznapi anya kerül ugyanabba a helyzetbe de már a Filmbox Family-n, eltérés még hogy őt nem a (süteménye iránt) rajongók hanem lánya csempészi be a polgármester-jelöltek közé, a vicc akkor válik valósággá mikor a város regnáló vezetőjének balesete miatt szabad lesz a pálya Muffin polgármester előtt. Tehettem volna az anyáknapi különkiadásba is de egyrészt nem képvisel akkora értéket mint amiket oda válogattam, másrészt ez inkább family movie-nak álcázott propaganda mintsem méltó főhajtás a nők felé. Tíz előtt tíz perccel újra zeneközelben a Cinemax 2-őn ahol már a címmel (Fivéreim, ilyen néven idén voltmár valami teljesen más) és az egyik karakterrel is (Rocco) Viscontira utalnak (Rocco és fivérei, igen, Siffredi is abból „ihletődött”). Tartalmilag semmi köze hozzá, ebben két egykori alterzenész tesót látogat meg húguk és vele együtt előkerülnek-elsimulnak a régi viták, hiába, család über alles, főleg az anyák és akkor jöjjön is az

Ünnepi rovat:
A mai nap természetesen az anyáké és a Dunán rögtön kétszer is leróják előttük a tiszteletet, a korábban (negyed tízkor) kezdett Anyák napja a könnyebben emészthető, ez egy keserédes francia vígjáték: „csak” különböző anya-gyerek kapcsolatok de mindenki megtalálja benne ha nem is magáét de valami hasonlót biztosan (pláne azok akik időközben szintén szülővé váltak). Ugyanitt tizenegykor Julio Medem 2015-ös drámája amiben Penélope Cruz producerkedik-főszerepel, ő az a Mama aki a megpróbáltatások (sugárkezelések, férje csalfasága) közepette nem csak talpon marad hanem erőt is ad egy feleségét-lányát vesztett férfinak. Mágikus-realista mű ami a mainstreamhez szokottaknak magas lesz de a megzuhanást és az utána való talpraállást ők is érteni fogják és akkor elrettentésnek lássunk mai „anyákat”:

A seksz, a szipu rovat:
CÍMLAPON A BABAVÁRÁS – A terhes Chloe Sevigny bevállalt egy meztelen címlapfotózástHARVEY WEINSTEIN LIKES THIS Wait, a challenger appears:
Ashley Graham fehérneműben szoptatós képe nem aratott osztatlan sikert követőinél: „Nemcsak azzal van gond, hogy egy intim pillanatot osztott meg, hanem azzal is, amit mindeközben csinál.”Spiritual Tasha Mama likes this!44!!! Ha már pirosbetűs napok:
420 – Miért épp ma van a füvezés világnapja? – ...tudjuk, mert 4:20-kor a legjobb rágyújtani de azt még a füvesek se tudják miért akkor kell.
Snoop Dogg élőben DJ-zik majd az Instagramon, hogy megünneplje a 420-at – ...de csak ha A SARIATANÁCS IS ENGEDÉLYEZI nem tép be előtte annyira hogy kimegy a fejéből.
TÉVÉS BAKI: NADRÁG NÉLKÜL JELENTKEZETT BE EGY AMERIKAI RIPORTERWait, a challenger appears:
Élőben jelentkezett be otthonról a spanyol híradós, pont átment mögötte egy félmeztelen nő: „Megtörtént a Rettegett Karanténbaleset, olyan látszott a webkamerában, aminek nem kellett volna. A nő nem a felesége volt.” – ...de még lehet ha amaz is megnézi a videót :DDD
Meglepően sok híres nő bánta meg, és vetette ki mellimplantátumait – Pedig tudhatnák hogy duplán hasznos:
Műmell térített el egy golyót – Van egy érzésem hogy valaki hamarosan feltalálja a kevlárbevonatú szilikoncsöcsöket :DDD
Alkoholmentes fesztivál is lesz az idén nyári balatoni fesztiválkínálatban: „Idéntől beszüntetik az alkohol árusítását az Everness fesztiválon.” – Jó hogy ez is elmarad mert akkor legalább otthon ihatom meg a sört amit magammal kellett volna vinnem.
stopstd – Száz év alatt írták újra a szexualitást: „A szexuális kultúra évszázadokig nagyon hasonló volt Európában, de aztán elég volt pár ember, hogy a múltat eltörölje.” – ...ti pedig igyekeztek a nyomukba lépni, sőt továbbfejleszteni a múlteltörlést:
stopstd – Hogyan vált „normálissá“ a heteroszexualitás?: „Már tudjuk, hogy kétszáz éve még betegség volt a heteroszexualitás. De mi volt akkor a normalitás?”LESZAROM A hagymázas látomás a sorozat folytatásában lesz teljes, heteró-rezervátumokkal meg más ilyen szélsőséges, hangulatkeltő marhaságokkal:
STOPSTD – A heteroszexualitás jövője: „Az angol fiatalok fele már a fel­mé­ré­sek szerint nem is monda­ná magát 100%-ban hetero­szexu­álisnak. De nem azért, mint gondolnánk.” – Még szerencse hogy itt vagytok ti és megmondjátok mit gondoljunk, az egyet nem értőket meg cenzúrázzátok:

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.03.20. 10:25:27
"A szex az szex, és mindenkinek megvan benne a maga ízlése."
B a r o m i r a s z o m o r ú, h o g y a p o s z t o l ó a n e m e k k a p c s o l a t á b a n c s a k a s z e x e t l á t j a.
"Üzenetedben olyan kifejezést vagy linket használtál, ami tiltott. Fogalmazd át és küldd el újra!"
Nem tudom, a fenti mondatban mi volt a tiltott szó.

...ennyit mára, ne feledjétek az anyák napját,
VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés