2021. 05. 29.
What does balga do? (máj. 29-30.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
What does balga do? (máj. 29-30.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, MÁJUS 29.:
ABOMINABLE ADORABLE SNOWMAN...
0
...tibeti könyökkel.

Talán érdemes:
Úgy látszik újra szezonja van a nagylábúaknak és rokonaiknak: nyolckor a 2014-ben beválogatott Yoko után közelmúltbeli Jetikölyöké lesz a terep a Film Now-n, kicsit hasonló sztorival. Itt is családhoz való visszajutás a cél, ebben segít a laborszökevény szőrmóknak egy vagány gyerekcsapat, élükön zenészi (hegedű) ambíciókat dédelgető lánnyal aki – miközben hazajuttatja védencét – maga is megleli belső útját. Az Abominable ideális műsor egészen fiataloknak ami a nagyobbak gyomrát sem fogja megfeküdni (még én se köthetek bele). Ugyanabban az időben Baz Luhrmann 2008-as, ismétlésgyanús darabja az HBO-n melyben férjével közös földje eladása érdekében Erős Angol Nő (Nicole Kidman) kénytelen összeállni nem kevésbé öntörvényű marhapásztorral (Hugh Jackman) és átterelni egy nagyobb csordát Ausztrália északi részén. A kissé campes western-hangulatot csak a kor oszlatja szét: a II. VH előestéjén járunk és a furcsa párosnak nem csak a birtokra pályázó kiskirályokkal hanem a fokozódó nemzetközi helyzettel szemben is helyt kell állnia, még jó hogy kapnak segítőt egy bennszülött kisfiúval (aki aztán szép lassan ellopja a show-t a két STÁR elől). Luhrmann korábban már megütötte a főnyereményt Kidmannel (Moulin Rouge) meg nélküle is (Romeo + Juliet) de ezúttal túl messzire ment az időtartammal: majd’ 170 perc egyszerűen sok ebből. Fél kilenckor a Cinemax 2-őn a Sálvora-sziget mellett 1921-ben elsüllyedt, spanyol menekülteket szállító Santa Isabel történetét láthatjuk. Mivel a környék férfilakossága a szárazföldön tartózkodott, a hajótöröttek csak az ottani nőkre számíthattak, közülük is csak háromra akiket aztán felkapott az akkori média, ám ahogy az esetet pártatlanul (?) vizsgáló argentin oknyomozó halad az ügyben, úgy kezdi egyre jobban azt érezni hogy Hazugságok szigetére érkezett.

A seksz, a szipu rovat:
The Party Hard Edition:
Vuhanban már több ezres zenei fesztivált tartottak a hétvégén: „A bulizók többsége nem viselt maszkot, igaz, a városban a híradások szerint jelenleg már nincs koronavírus-fertőzött.” – ...mert aki netán mégis az lenne az már táborokban koncentrál a gyógyulásra ^^
Egy kis apokaliptikus bulika jöhet? – Ha itt is DJ Pestisdoktor pörgeti a lemezeket akkor kösz nem:
Olyan „jól sikerült” az illegális tömegbuli Franciaországban, hogy az egyik főszervezőjét már vád alá is helyezték: „Hosszú a bűnlajstrom.” – Á, az angolokhoz képest kispályás:
Iszonyat veretést tartottak az „önző” partiszervezők: „A londoni Chelsea negyedben egy 200 fős bulit kapcsoltak le a rendőrök a múlt hétvégén – írja a BBC. (...) Nem ez volt az egyetlen buli aznap éjjel, (...) a portál szerint egy másik, harminc fős partit is félbeszakítottak a rendőrök (...).” – Még jó hogy azóta legális az apokaliptikus bulikázás:
Annyira megörült a teraszok újranyitásának egy brit fickó, hogy gyorsan meg is fürdött egy korsó sörrel – Látszik hogy régen volt kocsmában, elfelejtette hogy a sört inni kell.
Ezrek buliztak egymás hegyén-hátán Liverpoolban – ...és nem csak fiatalok, idősebbek is elkezdhetik:
Illegális buliban járt egy 82 éves nagymama, a rendőrség vitte haza – Hát akkor jól be lehetett készülve :SSS
Járványkompatibilis maszkban ropással indult be a fesztiválszezon Mexikóban – Tessék mondani, ez már a Día de los Muertos? Ja nem, azt azóta áttették Amerikába:
Egy partibuszban születésnapot ünneplő fiatalokra lőttek Kaliforniában, ketten meghaltakParty hard mexican style, nézzünk is valami vidámabbat:
Felszállt a bulirepülő, kapja is a büntetéstMUHAHA, azt remélem is!
 

VASÁRNAP, MÁJUS 30.:
YVES SZERINT A LOREN

0
Én nem ilyen nagymosást akartam!

Talán érdemes:
Kilenckor túlnyújtott drámázás a Viasat3-on melyhez a hátteret a forrongó Sierra Leone adja, az időpont 1999. Ekkor és itt talál egy különleges gyémántot a kényszermunkára elhurcolt halász (Djimon Hounsou), ezzel szeretné megváltani maga és családja szabadságát szerencsevadász katona (Leonardo DiCaprio) segítségével. Közben egy idealista médiaszakmunkás (Jennifer Connelly) a területen zajló játszmákat-összefonódásokat leplezné le, szóval van téma bőven de így is azt kell mondjam hogy a Véres gyémánt száznegyven percben jobban működne mint majd’ két és fél órában (DiCaprio rajongói így is nézzék meg!). Negyed tízkor kuriózum a Dunán 1976-os, időnként noirba forduló Bronson-thrillerrel melyben barátunk visszavonult bűnügyi riporterként tevékenykedik. Szürke hétköznapjaiba titokzatos nő (Jacqueline Bisset) hoz izgalmat egy Tízezer dolláros megbízással: ellopott iratokat kéne kifizetnie és átvennie némi jutalék fejében. A látszólag egyszerű tranzakció persze nem megy simán mivel rendszeresen hullák várják és mikor összejön az átadás, Raymond St. Ives annak sem örülhet mert a dokumentumok tanúsága szerint megbízója echte mestertolvaj... Bár Ross Thomas krimisorozatának rajongói lehúzták, a St. Ives attól még jó, főleg hogy Bronson másik, kevésbé ismert arcát mutatja meg (és akkor még Lalo Schifrin zenéjét nem is említettem).

Nem érdemes:
HBO, 20:00 – Bár túltolt feminista szuperhősökkel nehéz, de próbálok objektív lenni és a Wonder Woman 1984 kapcsán nem fogom emlegetni Gadot botrányait (majd csak a hírekben, LOL). Szóval adva van valami amit 2020-ban előre beharangoztak az Év filmjének meg hogy a DC majd ezzel jól odavág a Marvelnek, nos nem jött össze pedig bedobtak amit lehetett: Max Lordban nem nehéz meglátni Trumpot (ha már itt tartunk, Pedro Pascal érdekesebbé teszi ezt a figurát mint Gadot a magáét), a címbeli évszámmal a nosztalgiázókat is be...csapták. Diana Prince itt csendben éli az antropológusok unalmas életét ám mikor szürke kollégáját (Kristen Wiig) behálózza a már említett főgonosz és MACSKANŐ Cheetah néven sötét erőkkel ruházza fel, ő sem ülhet tétlenül. Ez még szódával elmenne de Patty Jenkins egy ponton átnyergelt a manapság oly divatos „szeressük egymás gyerekek”-lóra vagyis a rosszak döntéseit nem csak megértjük (mint pld. Burtonnél a Macskanőt, Jokert vagy a Pingvint) hanem kifejezetten sajnálnunk kell őket (lásd még a kiskutya-nyúzó Szörnyella female role modellé válását). Azt felejtették el a készítők hogy ha mindenki egy oldalra kerül, semmi értelme nincs „jónak” lenni és küzdeni a „nemjók” ellen, persze az is lehet hogy a konteósoknak van igaza és a Sonynak dolgozó Gadot meg Jenkins ezzel akarja az utolsó szöget beverni a Warner koporsójába. SPOILER Egyedül az originál Csodanő, Lynda Carter feltűnése miatt lehet érdekes de ahhoz nem kell végigszenvedni 150 percet, megnézheted Youtube-on SPOILER VÉGE és akkor jöjjön is a

Szuperistenek és Istenutánzatok rovat:
The Wonder Woman Edition:
A Wonder Woman 1984 online jön Magyarországon is, mégsem kerül moziba: „A film magyar szinkronnal érkezik. Amerikában már karácsonykor felkerült a netre, de nálunk egész mostanáig bíztak a mozis premierben.” – Mint azóta kiderült, hiába a szép tervek, és ha már, akkor:
A Warner mer NAGYOT álmodni, 9 kategóriában is jelölné a WW1984-et – Merjék csak NEM díjazni!!! Tényleg, hány szobrot is gyűjtött be végül?...
WW84 – Ahelyett, hogy jól szétcsapna, mindenkivel rendes a Szupernő! - Wonder Woman 1984 – Tényleg? Még a férfiakkal is? Hát akkor ezért nem gyütt Oszkár bácsi.
A Wonder Woman 1984 egy magas labda, amit nem csap le senki – Jajj, de hát pont emiatt ez az Év filmje!!!
Wonder Woman 1984: hiába nézzük többször, nem lesz jobb – Lásd fentebb. Nincs mese, mással kell bepalizni a közönséget, előbb seksz-szel majd woke/metoo-kampánnyal:
MA IS TANULTAM VALAMIT – A kötözős szex, a poligráf és az alkotó szeretője ihlette Wonder Womant – Értem én hogy új gárda van nálatok de ez a cikk akkor is VOLTMÁR!!!
Gal Gadot megerősítette, hogy Joss Whedon megfenyegette – Most hogy sorra derülnek ki ezek az ügyek, gondolom Gadot korábbi dolgait is előveszik. Ja nem.
klumpa – ritkán látható töri – A mi Csodanőnk: „A magyar krimitörténet legsikeresebb karakterét a nézők imádták, a kritikusok utálták. Kulisszatitkok a Lindából.” – ...ami még így is jobb mint bármelyik mai társa:
tvdoki – Wonder Womanre várva – főszerepben a női szuperhősök: „Összegyűjtöttem néhány olyan filmet, amiben női szuperhősök játsszák a főszerepet és amiket kár lenne kihagyni.”MAGYARUL: ezeket kerüld messzire. Nap kommentje:

csker 2021.01.19. 22:12:26
Az lesz a haladás újabb lépcsőfoka, ha átlagos - Uram bocsá' molett - nők alakítják a szuperhősnőket.

...és azóta ez is megvalósult, lásd Melissa McCarthy Thunder Force-át...

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés