2021. 07. 26.
Könyökidő (júl. 26-27-28-29.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Könyökidő (júl. 26-27-28-29.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, JÚLIUS 26.:
HA ELSZABTUK...
0
...hát kérjünk ki egy Martinit.

Talán érdemes:
Kilenckor közepes thriller a Moziverzumon ahol brúszvili igyekszik még jobban elszakadni a hozzá társított jófiúktól. Egyszeri törvénytisztelő polgár (Hayden Christensen) vadászattal male bondingolna fiával, egykori szülővárosa ideális helyszínnek tűnik ehhez ám akaratuk ellenére tanúi lesznek mikor egy korrupt rendőr megsebesíti a rablót aki nem hajlandó osztozkodni vele. Mivel a zsaru a kissrácot fenyegeti ezért barátunk kénytelen lelőni, a sérültet pedig viszi ellátni – igen, kitaláltad: mikor jobban lesz, túszul ejti a gyereket... Sablonos sztori és hát az Első gyilkosság hamar le is csúszik B-kategóriába az egymást követő logikátlanságaival.Csak Willis-fanoknak, és ha már régi szerepekkel való szembefordulás, 21:35-kor húszéves, ismétlésgyanús akciózás a Film Now-n melyben Pierce Brosnan karikírozza ki dszémszbolondságait. Itteni karakterét is kémkedni küldik, de már kegyvesztett ügynökként és Dél-Amerikába, ő azonban nem tud kilépni a machinátorságból és hamar szárnya alá veszi (=kvázi megzsarolja a múltjával) azt A panamai szabót (Geoffrey Rush) akin keresztül újra pályára akar lépni. Ehhez nem is kell más csak némi pletyka meg intrika amit pártfogoltja elterjeszt kliensei, a helyi vezető politikusok és haverjaik között. John Boorman és John Le Carré szó szerint szerezték az alapötletet mert Graham Greene megírta ugyanezt a Havannai emberünkkel, amúgy azt beszélik ez az alkotás is közrejátszott a 007-es újrafazonírozásához (=Brosnan menesztéséhez).

#LESZAROM a celebgyerekeket is!
címlapfotó – Itt az idő megnézni Kaia Gerbert egy szál csizmában – Ideje van...a leszarásnak:
NEM NEHÉZ KITALÁLNI – Ő ITT EGY HÍRESSÉG MODELLKEDŐ LÁNYA, RÁJÖN, KI A SZÜLŐ?: „Egy ruhakollekciót mutat be ez a Phoenix keresztnevű lány, aki eléggé emlékeztet édesanyjára. Azaz kire is...? Mutatjuk!”LESZAROM.
tinédzserek – Britney Spears fiai már magasabbak az énekesnőnél – ...és szabadabban is mozognak nála :SSS
LAPOZGATÓ – A Calvin Kleinnek sikerült visszafogottan erotikus képeket készíteni Kaia Gerberről – Nekem is sikerült leszarnom :))
Elias Becker – Boris Becker 20 éves fia meglepően komolyan tolja az instás döglesztést – Nem meglepő akkor ha LESZAROM.
Monica Bellucci és lánya közösen szerepelnek a Vogue címlapjánLESZAROM.
Hasonlítanak? – Kate Moss és 18 éves lánya is a Vogue címlapján szerepelLESZAROM Wait, a challenger appears:
Gwyneth Paltrow lánya 17 éves, és le sem tagadhatná az édesanyját – Én a helyében le...tagadnám.


KEDD, JÚLIUS 27.:
PARTI, TÁBORTŰZZEL
0
Ha kedd van, akkor ez BELGIUM Thaiföld.

Talán érdemes:
A Film Now műsorán dark comedy nyolckor a rosszindulatú yuppie-ról aki frusztrációit az egyik eladásra kínált ingatlanán élőn vezetné le. Célja hogy elüldözze és így felverje az árat, eszköze a vízelzárás és mivel anélkül elég nehéz az élet, az idős nőnek nem lesz más választása mint kiköltözni – vagy fordítva, a rosszfiú fog rászorulni mert csapdába esik az aknában ahol a főcsap van. Gondolnánk hogy ennek hatására kicsit visszavesz az arcból, hát nem, csakazértis a győzelemre-túlélésre játszik (lásd a francia címet: Je te survivrai).

Talán ismétlés, talán érdemes:
Ha már mi magunk nem tudunk eljutni paradicsomi helyekre legalább hadd legyen savanyú a szőlő. A Part tökéletes lesz erre tíz előtt öt perccel az HBO-n: profi globetrotter (Leonardo DiCaprio) fura térképre bukkan egy állítólag romlatlan, érintetlen helyre vezető úttal. A legnagyobb hibát akkor követi el amikor titkát másokkal is megosztja, az már csak mellékes hogy magával is viszi őket. A földi édenkertbe érve aztán jön a lassú kijózanodás: az ottani kommuna közelebb áll az Apokalipszis, mostban látott közösséghez és vezetőjük (Tilda Swinton) is inkább Kurtz ezredes meg Charles Manson elveit vallja mint a békés hippikét. A Legyek urától a Midsommarig terjednek az ilyen elrettentő mesék, ezeknél csak a tények durvábbak, legyen szó helyiekről vagy tahó kirándulókról:

Turisztikai rovat:
balázs utazik – Így utazhatunk idén nyáron: „Hova, hogyan és mennyiért? Védettségi útlevéllel bárhova mehetünk? Tippek és tanácsok egy hivatásos világutazótól.” – ...avagy ember tervez, vírus végez:
Nyaralást szerveztek Görögországban, de a látogatók a járvány miatt nem hagyhatták el a hotelt – Legalább a kilátásban gyönyörködhettek, már ha nem a lichthofra nézett az ablakuk. Amúgy ha kimehetnek, abban sincs mindig köszönet:
Kitoloncolnának két youtubert Baliról, amiért viccből megszegték a maszkviselési szabályokat: „Nem teljesen gondolták végig, mit csinálnak.”HA HA VERY FUNNY Wait, a challenger appears, sőt egyből kettő:
Buddhista templomnál készítettek szexvideót olasz turisták Mianmarban: „Miután a videót egy pornómegosztó oldalra is feltöltötték, a mianmari hatóságok is elkezdték keresni őket.” – Remélem a következő jelenetüket már a börtön biztonsági kamerája rögzíti.
Már szállást is foglalhatunk Revoluton – A milyen úton???? o_O
minavidi – 5 ok, amiért el kell menned ősszel is a Balatonra!: „A Balaton többnyire nyári úticélként él a fejekben, holott ősszel is varázslatos.” – Sose volt rá pénzem, na majd a Velencei-tó...ja nem:
Ínyenc Fenevad – Tömegnyomor a Velencei-tónál: szar kaja horror áron – Maradok a sarki krimónál, ott ugyanezt kapom és még utaznom se kell ^^ EGÉSSÉG!


SZERDA, JÚLIUS 28.:
BILL, TOO CLOSE!
0
Nem hagyták el magukat.

Talán érdemes:
Nyolckor háborús klasszikus a Film Mánián a szövetséges csapatok hollandiai előrenyomulásáról illetve az azt előkészítőkről akiket stratégiailag fontos pontok, többek közt az Arnhem-híd elfoglalásáért küldenek előre. Ahogy a spoileres elnevezésből (A híd túl messze van) sejthetjük ez nem megy zökkenőmentesen, anyway, Richard Attenborough a Kelly hősei és a Piszkos tizenkettő babérjaira pályázott és jó rendezőként a STÁRokkal kezdte. Csak néhány név: Dirk Bogarde, Michael Caine, James Caan, Robert Redford meg persze az azóta lovaggá ütött triász (Sean Connery, Anthony Hopkins és Laurence Olivier). A monstre stáblistához hozzáillő hosszúság dukál de míg a Kelly... vagy a Dirty... időtartama fel se tűnik addig itt észrevesszük azt a majd’ három órát és nem csak amiatt mert kevesebb humort kapunk: Attenborough kissé nehezen fogja össze a dolgokat (de a végeredmény még így is jobb mint a Cornelius Ryan másik könyvéből készült A leghosszabb nap). 23:05-kor felesége (Elizabeth Banks) csalfasága miatt kiboruló férfi (Aaron Eckhart) keservei a Filmcafén: miután a szerető összeverése miatt börtönbe kerül, meleg testvéréhez költözik és segíteni kezd egy zűrös kölyöknek (Logan Lerman). A Ne hagyd magad, Bill! összetevőit is mintha kicentizték volna: vannak fura csajok (Jessica Alba), coelhói bölcsességek amiket előbb a felnőtt, majd az általa mentorált szájából hallunk (és persze hogy kiderül, utóbbi a bölcsebb).

Tetoválós rovat:
The Celebrity Edition:
Kristen Stewart bizarr ruhát és tetoválást villantott: „A színésznőt ilyen ocsmány ruhában még nem láttuk.” – Csak azért vette fel hogy elterelje a figyelmet az illuminátus-tetkójáról.
fejtsük meg! – Joe Jonasnak lett egy titokzatos, kulcslyuk alakú nyaktetoválása – A „megfejtést” lásd fentebb.
Csodálja meg Ruby Rose tetoválásait! – Lásd fentebb... :ásít: Mások bezzeg kreatívabbak:
Gumicukor – Scarlett Johanssont óriási tetkóval a hátán látták: „És láthatja ön is, ha idekattint.”Wait, a challenger appears:
Robbie Williams mellkasán Robbie Williams-tetoválás van: „Vajon tényleg maradandó az önarckép-tetoválás vagy ez csak egy vicc? Megy a találgatás, szálljon be ön is!”Steve O likes this! Tényleg, vele mi lehet?...
Hivatalosan is együtt van Steve-O és Kat Von D: „A hivatásos hülyegyerek és a tetoválóművészből lett celeb románcát bárki követheti Instagramon.” – Ha már hivatalos hülyegyerekek:
Circles – Post Malone tetováltatott egy véres körfűrészt az arcára: „A 24 éves, amerikai énekes-rapper már rég elég jól ki van dekorálva, most egy hónapig bírta új tetováltatás nélkül, és kicsit durvított.” – Sehol egy szemtetkó vagy agyba ültetett gyémánt? Uncsiiiiiiiiii...


CSÜTÖRTÖK, JÚLIUS 29.:
GHOSTS OF WINTER
0
Ezt azokra, akik még hisznek az idillben.

Talán érdemes:
Nyolckor politikai pályára készülő fiatalember alól húzza ki a szőnyeget a realitás a Film Now-n: nem elég szenátor főnöke összeomlása, még párkapcsolata is gajra megy. Mit lehet tenni? Ő is megy a boldogságot keresve, a Megtalált idill Cape Cod-on várja ahol aztán választott „szakmáját” is gyakorolhatja. Egy órával később (21:00) ugyanezen téma hihetőbb verziója a Filmbox Premiumon. Polanskit (ahogy Woody Allent is) igyekszem mellőzni de mit lehet tenni, néha ő is letesz értelmes dolgokat az asztalra. Így volt 2010-ben is a Szellemíróval amivel kétszeresen is visszatérünk a hétfőhöz, egyrészt mert ebben is Pierce Brosnan az (egyik) főgenya, másrészt mert itt is a kulisszák mögé leshetünk be. Szkriptdoktort (Ewan McGregor) legutóbbi megbízatása a volt angol miniszterelnök (Brosnan) elit villájába szólítja, feladata befejezni az önéletrajzot amire korábbi kollégájának ráment az élete (mármint ténylegesen). Ahogy kezdi összerakni alanya múltját, egyre több nem hivatalos részlet derül ki róla, ám nincs felkészülve demokrácia-export közben történt botrányára. A kéziraton innentől jobbára egyedül dolgozik de ahogy gyűjti az infókat, úgy kerül közelebb elődje végzetéhez. Ilyen volna ha Hitchcock túl sokat tudó, Észak-Északnyugaton grasszáló menekülő emberei betévednének Kubrick tágra zárt szemei mögé hogy seksz-orgiák helyett összeesküvést találjanak és ha már konteók, háromnegyed tízkor folytatódik a Q: A vihar felé is az HBO-n.

Szelfibűnözés rovat:
The NFT Edition:
A „katasztrófa kislány” NFT-ként adta el a mém eredetijét, közel 500 ezer dollárt keresett vele: „Zoe Roth-ot az apja fotózta le egy égő ház közelében 2005-ben, amivel nagyon híres lett.”Wait, a challenger appears:
Újabb ikonikus meme került eladósorba, ezúttal a vicces sárga kutya eredetijére lehet licitálni: „A Dogét inspiráló fotósorozat képeit természetesen NFT-ként lehet megvenni.” – A távolban valahol felsír az originál trollface rajzolója.
A világháló eredeti forráskódját 5,4 millió dollárért árverezték el NFT-ként: „A brit Tim Berners-Lee által írt forráskód mellett az NFT egy animációt, a brit informatikus egy levelét és az eredeti fájlokhoz kötődő teljes kód digitális plakátját foglalja magába.” – ...és aki megvette az jogdíjat szedhet a nethasználóktól. Ja nem, de fújjátok csak a lufit mint a dotkomnál :DDDD
Megfizetni Nyan Catet: miért ér több tízezer dollárt egy milliárd példányban létező fájl?AZÉRT MERT LESZAROM Amennyiben bitcoinban fizetik, érhet többet is:
2,9 millió dollárnyi kriptovaluáért árverezték el Jack Dorsey első Twitter-posztját: „Robog tovább az NFT-őrület. A malajzai vásárló úgy látja, olyan ez, mintha a Mona Lisát vette volna meg, de ebben valószínűleg téved.”Wait, a challenger appears:
Valaki 13 millió forintot fizetett a “Hagyjátok Britneyt békén” videóért – ...és aki tükröt tart az idióták elé:
John Cleese lerajzolta a Brooklyn hidat, 21,3 milliárd forintnyi dollárt akar érte – Pedig megtanulhatta volna hogy az Oxbridge komikusok ideje leáldozott, főleg mióta a valóság szürreálisabb bármelyik Monty Python-szkeccsnél.

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés