2021. 11. 13.
Escape from Cinema (nov. 13-14.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Escape from Cinema (nov. 13-14.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, NOVEMBER 13.:
VOLT EGY TÁNC...
0
...de nem volt túl ígéretes.

Talán érdemes:
Nyolckor Alan Rickman utolsó szerepeinek egyike a Film Now-n és a Promise (vagy Egy ígéret, mert nem egyértelmű milyen nyelven adják) az I. VH. előtti Németországban játszódik. Gyengélkedő gyáros (Rickman) engedi be egyre jobban az életébe asszisztensét (Richard Madden), szinte már családtagként kezelve. Amaz bele is jön a dologba, olyannyira hogy főnöke fiatal feleségéhez (Rebecca Hall) is a kelleténél közelebb kerül, ám ekkor jön a hidegzuhany egy mexikói kiküldetéssel. Patrice Leconte rendezése nem történelmi dráma a háborúhoz vezető útról, sem pedig forbidden love story pedig mindkettő ígérete megvolt benne, így max. Rickman rajongóinak fog bejönni. Ugyanabban az időben (20:00) a szeretet ünnepe közeledtével megszaporodó tematikus romantikázások egyike a Story4-en. Kisvárosba látogató üzletasszony találja meg önmagát azzal hogy beszáll az árvízkárok helyreállításába, megmentve ezzel nem csak a vásárt hanem az ünnep szellemét is. Egyik terve a helyi Könyvesbolt karácsonyra való felújítása, már ha a (férfi) tulaj is hagyja mivel ő elsőre inkább szabadulna a bolttól. A hepiend borítékolható, az utána ugyanitt 21:50-kor adott társa már kicsit realistább, ebben válás küszöbén álló pár tudja meg hogy lányuk hamarosan férjhez megy. Bejelentése után a szülők úgy döntenek, maguknak is adnak esélyt, hátha bennük van Még egy tánc lehetősége. Mindeközben a Filmbox Family-n gyenge őslényesdi kilenckor, itt épp Kongóba indul egy kutatócsoport alátámasztani az elméletet miszerint dínók és ősemberek együtt uralták a világot. Az utat természetesen dokumentálják így a Dinoszaurusz projekt már címével belövi mit kapunk: a Jurassic Park és a Blair Witch Project keresztezését. Ezzel nem volna baj és az alacsony költségvetéssel sem, ha cserébe nem spórolnának a művérrel, de szemlátomást fontosabb volt a családbarát besorolás mint a realitás.

A seksz, a munka rovat:
Minden 4. magyar férfi fizetett már szexért: máshogy néznek a prostitúcióra, mint a nők – ...de már nem sokáig, mert:
Itthon is megbüntetnék, aki prostituálthoz jár: „Zajlik a lobbi, hogy svéd mintára a prostituáltat támogassák, a futtatókat és a szexért fizetőket viszont büntessék.” – Büntetik a kuncsaftokat? Akkor szükségük is lesz a csajoknak az állami támogatásra...
Videóban vall arról, hogy 16 ezer emberrel feküdt le – ...és ez nem menőség mint szvingeréknél: „Ashley Clark Huffmant több mint 86 ezren követik a TikTokon. A videóiban az egykori prostituált leginkább a szexiparban eltöltött 20 évéről beszél (...) hogy minél több embert eltántorítson a hasonló életúttól. (...) Ashley őszintén, kendőzetlenül vall (...) függőségről, hajléktalanságról, arról, hogy elrabolták, megverték. És amiket ő tett: kirabolt, megzsarolt másokat. És beszámol a húsz év utóhatásairól: az emberi kapcsolatok kialakításának nehézségeiről, a szexuális élet nehézségeiről, és arról, hogy PTSD-ben (...) szenved.” – Húsz év sekszmunka után ez érthető, még jó hogy a mai fiatalok tanulnak belőle...ja nem:
18+ Ez a brit modell kameraszexszel 200 ezer forintot is megkeres óránként – Majd húsz év múlva ő is megírja mekkora trauma volt neki, addig megy a female empowerment-mantra:
képes beszámoló – Az OnlyFans mentette meg egy anorexiás walesi nő életétMAGYARUL: egyik szélsőségből (önsanyargatás) a másikba (seksz-munka, magamutogatás). Nem baj, majd ír róla könyvet.
Sztriptízhez használt rúddal felszerelt partybusszal mentek tanulmányi kirándulásra a gyerekek – Le vagytok maradva, ez már a svéd modell ellőszobája:
igazi kebelcsoda – Szexmunkás lett a svéd tanárnőből, olvadnak egykori tanítványai és kollégái Monica szexi képeitől: „A diákok, akiket korábban tanított, komoly összegeket fizetnek ki neki csak azért, hogy élő adásban nézhessék meg, ahogy ledobálja magáról a textilt.” – Szóval ebben a formában mindjárt menő a tanár-diák „kapcsolat”? Jó tudni, meg azt is hogy nincs egyedül a pályamódosítással:
OTTHAGYTA KÓRHÁZI ÁLLÁSÁT, MOST MILLIÓKAT KERES PIKÁNS KÉPEIVEL A SZEXI ÁPOLÓNŐ: „Allie Rae sokat mutató képeket osztott meg magáról, amit sokan nem néztek jó szemmel a kórházban, ahol nővérként dolgozott.”Wait, a challenger appears:
modell – Átlagos könyvelő volt, ma milliókat keres merész képeivel: „Miután felmondott a munkahelyén, Jazmyne Day többször kés alá feküdt. Megnagyobbíttatta a melleit, aztán a brazil fenékfeltöltés következett.” – Szóval ez nem testképzavar meg megfelelési kényszer hanem önmegvalósítás?


VASÁRNAP, NOVEMBER 14.:
AZ ŐRÖK LENYOMATA
0
Take another little piece of my heart!

Ajánlott:
A Dunán remek lengyel dark comedy a nyolcvanas évekről: vidéki városka kiégett cenzora azzal szembesül hogy az általa megvágott mű karakterei önálló életre kelnek és minden gondjukat-bajukat a nézőkre zúdítják. Mivel egymaga nem tudja kezelni a helyzetet, a pártközpontból kér segítséget, a kiérkező csinovnyikoknak egyből beugrik hogy hát ilyesmi voltmár a Kairó bíbor rózsájában. Gyorsan be is rakják a vetítőbe hátha azzal menthetik a menthetőt de pont az ellenkezőjét érik el és a két alkotás összekeveredik... A Menekülés a Szabadság moziból többszintű allegória: a beszédes nevű épület a cenzori iroda szomszédságában áll, a filmeket megvagdosó fickó egykor művészi (költői) ambíciókat dédelgetett és Wojciech Marczewski maga is megtapasztalhatta az ollók csattogását. Szomorú hogy csak féléjfél előtt öt perccel kezdik, de még így is felvehetjük.

Talán érdemes:
Kései időpontoknál maradva éjjel fél kettő előtt tíz perccel bő tízéves francia variáció a TV2-őn az időben oda-vissza utazásra, itt anyja sírját meglátogató idősödő illusztrátor tér vissza gyermekkorába, újraélve szinte elfeledett Távoli emlékeket. Ezek között van sok kellemes (barátság, szerelem) és pár rossz (mikor felfedezte hogy apja jó ideje egy halálos beteg nőbe szerelmes), kínálja is magát hogy megváltoztassa a múltat – de vajon akkor ugyanaz marad-e a jövője? A Quartier lointain meglepő módon japán mangából lett adaptálva, nem is rosszul. 23:00-kor rendhagyó musical a Prime-on. Itt is sikeres nő (Malin Akerman) tér haza szülővárosába ahol persze királynőnek érzi magát azokhoz képes akik (szerinte) nem vitték semmire. Magabiztossága csak addig tart míg meg nem tudja hogy fiatalkori szerelme esküvőre készül amire nem elég hogy meghívót se kapott de egyik barátnője a menyasszony. Mit lehet tenni? Keríteni...egy másik egykori barátot és az ő segítségével visszahódítani az exet, Isabella is ezt teszi, nem gyanítva hogy inasa ezer éve plátói érzelmeket táplál iránta... A Szívem hiányzó darabja a Hallmark movie-kat párosítja a Mamma Miával és egynek elmegy, főleg ha nem az utóbbihoz mérjük. Kilenckor tavalyi kosztümös komolykodás az HBO-n Kate Winslettel és Saoirse Ronannel, előbbi az anyját ápoló, megélhetési gondokkal küzdő őslénykutató, utóbbi pedig a jómódú háziasszony akit befogadott magához (nyilván nem ingyen). Az Ammonita (vagy Örök lenyomat) azt mutatja be hogyan találja meg a közös hangot két, egymástól nagyon eltérő személyiség míg végül viszonyuk már a barátságon is túllép, szembemenve az akkori idők moráljaival.

Nem érdemes:
...még úgy sem hogy este kilenctől megint nálunk élőzik a MTV EMA. A Music Television már régóta nem a zenéről szól (nincs is rajta), ami meg a mai pop-rockot illeti:

„Zene” és „film” rovat:
Postásként keresi a kenyerét a No Thanx egykori énekese, Skrapits ErikTISZTELET!, ő legalább tényleg dolgozik.
Justin Bieber beleszagol a kannabisz-iparbaSnoop Dogg likes this, még jó hogy a régi nagyok nem kényszerülnek ilyesmire...oh wait:
Paul McCartney elkezdett kendert termeszteni, de rejtegetnie kell, nehogy a környékbeliek elszívják – Nem volt neki elég amit a hatvanas években összetrippelt?!
150 kilométert bringázott, hogy GPS-el megrajzolja a Nirvana legendás borítóját: „Nevermind.” – Na, akkor készülhet a perre ő is:
Dave Grohl a Nevermind-borító gyermekpornográfia vádjáról: Nem értek egyet: „Óvatosan nyilatkozott a zenész az üggyel kapcsolatban.” – Merne csak NEM „óvatosan” nyilatkozni :DD Mondjuk a cancel culture így is eléri:
Cenzúrázták a Nirvana slágerét az MTV-nMÉG ADNAK ZENÉT AZ MTV-N? KI HITTE VOLNA Azon az MTV-n amelyik annak idején orrba-szájba játszotta? O tempora, o mores!„A „mulatto” szó eltűnt a refrénből.”Kevés, visszamenőleg fizettessenek kártérítést a csatornával, utána vonják felelősségre a zenekartagokat, főleg a szöveget író Kurt Cobaint. Igen, meghalt, de majd a lánya fizet helyette!!4!4 Ami meg a dalokat illeti, vegyenek újra mindent Lil’ Nas X-szel meg Kendrick Lamarral, nekik MINDENT ki szabad mondani :DDDDD
Kristen Stewart szerint eddig csak öt jó filmje volt – Kicsit túlbecsüli a kvalitásait, jobban tenné ha nem tömjénezné magát. Amúgy a többségnek továbbra is egyvalami fog beugrani róla:
Kritika – Új év, új Alkonyat-könyv!: „Itt a kultikus vámpírsztori újabb része. Kár, hogy hiányérzetünk maradt.” – Nekem is hiányzik belőle a LESZAROM ja továbbra sem ma,

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés