2022. 01. 31.
Átgründolt élet (jan. 31., feb. 1-2-3.) + The Rest of 2021 vol. 5.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Átgründolt élet (jan. 31., feb. 1-2-3.) + The Rest of 2021 vol. 5.

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, JANUÁR 31.:
NOT A WALK IN THE PARK
0
Nézz vissza harang nélkül!

Talán érdemes:
Fél kilenckor szókimondó vígjáték a Cinemax 2-őn de nem is lehet másmilyen ha Szex és szerelem a téma. Az itteni heteró és meleg párok közös nevezője a Hampstead park, van aki első randizik, van aki szakít, vannak fiatalok és vannak idősebbek. Ed Blum több szálon futtatja a dolgokat amik nem érnek mindig össze de Ewan McGregor miatt adok neki egy esélyt (a helyszínt meg már kicsit cukormázasabban felhasználta a Notting Hill). Más. Julian Schnabel visszatérő vendég nálunk de ma este a kamera másik oldalán láthatjuk amint róla készül el egy sokoldalú művész portréja. Festőként kezdte majd lassan de biztosan átnyergelt a mozgóképre, legismertebb művének főhőse Jean Michel Basquiat, kevésbé ismert tény hogy a Red Hot Chili Peppers egyik lemezborítóját (By the Way) is ő tervezte. Schnabel megérdemelt már egy tribute-ot, ha valamit felróhatunk Pappi Corsicatónak az az elfogultság de ez legyen a legkisebb bajunk, tíz után öt perccel irány az M5! 22:15-kor az elmúlt évek egyik nagy sikerének folytatása az HBO-n a Hang nélkül 2.-vel. Az első rész nagyot szólt (LOL), kérdés hogy ezt tudják-e továbbvinni, netán fokozni. A válasz egyértelmű igen, a megfogyatkozott család új útitársat kap Cillian Murphy-vel akinek van már tapasztalata a menekülésben (bár most nem zombik elől és nem 28 nappal később). A feladat nagyjából ugyanaz, túlélni a hangra ugró csillagközi invadereket és az agresszívebb humán túlélőket, Emily Blunt hozza a tőle elvárhatót, ASMR-t talán sose használták ilyen jól rémisztgetésre.

Ma is TANULTAM leszartam valamit rovat:
The Best of 2021 vol. 1.:
Találtak egy 2550 éve írt feliratot, most próbálják megfejteni, mit üzen – Azt, amit én minden hétfőn:
ma is tanultam valamit – Mi a különbség a zöld és a fekete olívabogyó között?KECSKEBOGYÓ LEGYEK HA TUDOM LESZAROM.
?! – Mik azok a furcsa golyók a fák és bokrok levelein? – Lásd fentebb.
18+ ma is tanultam valamit – Miért szexelnek a nők?: „Ennek 237 oka van. A legtöbbnek pedig kevés köze van a romantikához.” – Kitalálom: jól esik nekik és/vagy fiatalok és kell a pénz?...
egy új felmérés szerint – Kiderült, hogy mennyit szeretkeznek a magyar nők: „Rendhagyó, reprezentatív kutatás készült a magyar nők szexuális szokásairól. Érdekes eredmény született!”LESZAROM Lásd fentebb... :ásít:
ma is tanultam valamit – A középkori Európa legerősebb várát a vécén keresztül foglalták el: „Pedig Oroszlánszívű Richárd normandiai erősségét tripla fal, 9 méteres vizesárok és egy megmászhatatlan fennsík védte. Aztán jött Tömpeorrú Péter.” – ...és aztán jöttem én:
ma is tanultam valamit – Hová tűnik a fehér, ha elolvad a hó?First world problem, LESZAROM, a klímaváltozás sajnos ezt is megoldotta:
Megmérték, milyen mély az öt óceán: „A világóceán pontos mélységtérképe a klímakutatás szempontjából is kulcsfontosságú.”LESZAROM Hát, jobb későn mint soha :SSS
Az évszázad legkevésbé meglepő tudományos eredménye: „A macskák jobban szeretik, ha ingyen kapnak kaját, mintha dolgozniuk kellene érte.” – ...ahogy az újságírók is mert kb. ennyi a teljes cikk, viszont a támogatást ettől függetlenül kérik: „Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.” Fizessek azért hogy kimoderálják amit írnék egy egysoros cikkről? NORMÁLIS?!
 

KEDD, FEBRUÁR 1.:
STUCK IN THE MIDDLE...
0
...of the ROAD needle.

Talán érdemes:
Mára csak két program jut, előbb nyolckor külföldön is második címét (Lip Service ill. Pop Star) fogyasztó zene-közeli Lifetime-opus a Film4-en Christian Serratosszal (Twilight). Feltörekvő énekesnő orra előtt elhúzzák a mézesmadzagot ha és amennyiben előtte befutott celebnek adja kölcsön a hangját. Aki szerint Az én hangom a te hangod nem valósághű annak ajánlom Stefanidu Janula munkásságát aki számtalan hazai dance-formáció olyan női vokáljaiért felelt amiket hivatalosan a borítón domborító jócsajok énekeltek föl (nem mintha külföldön nem ez lett volna a gyakorlat). 22:00-kor tavalyi sci-fi romantikázás az HBO-n és bár az Időtlen szerelem magyarítása a Bill Murray-vígjátékra utal de igazi ihletforrása Robert Silverberg volt (Needle in a Timestack), az ő írását ötvözték a Makulátlan elme örök ragyogásával. Ezúttal Orlando Bloom szeretné átírni a múltat és szétválasztani régi csaját meg annak új barátját (Leslie Odom Jr.) úgy hogy törli utóbbi emlékeit és összehozza az exével. Nem tudományos-fantasztikus a szó szoros értelmében véve mert az itt ábrázolt világban az időutazás és a mások agyába nyúlkálás mindennapos, bár lassan nekünk is az lesz:

A dolgok internete rovat:
The Best of 2021:
st – Okos kütyük és amit velük mérünk: „Pulzus, kalória, aktivitás, alvás és minden más.” – Na csak óvatosan az érzékelők beállításával:
Betegesen pozitív a Honor okosórája: „A gyökérkezelést szundikálásnak veszi, a stresszt meg légzőgyakorlatokkal kezeli.” – Még szerencse hogy aki irányítja az kézben tarthatja a dolgokat. Ja nem:
Legyen óvatos, ha okosórát vett a gyerekének: „Egy fogyasztóvédelmi vizsgálat szerint a hekkerek megfigyelhetik és lehallgathatják őket.” – Hű de meglepődtem...ja nem.
Az androidos telefonok felveszik, miről beszélgetsz a készülék környékén, most megnézheted, hogy rólad miket rögzítettek – ...csak és kizárólag a mi érdekünkben:
Azon dolgozik az Apple, hogy az iPhone-unk felismerje, ha depressziósak vagyunk: „Nemcsak azt figyelné, hogy mit írunk be a telefonunkba, de azt is, hogy milyen sebességgel, és milyen gyakran gépelünk félre.” – Huhh, hány ezer újságíró kapna tőle beutalót :DDD
Elektródákkal űzhetők el a nyomasztó gondolatok: „A mesterséges intelligencia már a koponyán belül jár.”Nurse Ratched likes this!!!
Okosotthonnal spórolhatunk és a Földet is védhetjük: „Nagyobb kényelem, csökkenő rezsiköltségek, még nagyobb biztonság és jobb közérzet – többek között ezekkel az előnyökkel jár az okosotthon, melynek kialakítása akár pár tízezer forintból is elkezdhető.” – Első lépés: vegyél még több felesleges áramfogyasztó kütyüt:
Már a fogkefe is rád szól, ha rosszul csinálod – Mit tud tenni, elküld átnevelő táborba? Oh wait:
Majdnem megölt egy 10 éves gyereket az Amazon személyi asszisztense: „Azt javasolta, dugjon egy pénzérmét a konnektorba.” – Majd legközelebb ügyesebb lesz...mármint a személyi asszisztens :SSS
 

SZERDA, FEBRUÁR 2.:
ALL THE SMALL LITTLE THINGS
0
Jared Leto a sarokba bújva.

Talán érdemes:
Haladjunk visszafelé! A Dunán kilenckor folytatódik a Jó reggelt, Anya!, előtte nyolckor majd’ tízéves amcsi drámázás a Film4-en melyben nagyvárosi lánynak (az inkább énekesnőként ismert Jana Kramer) kell visszatérnie vidéki szülőföldjére (Heart of the Country). Gazdag férjét csaláson kapták és letartóztatták de azért otthon se minden fenékig tejfel, rég nem látott apjáról például kiderül hogy súlyos rákbeteg és lehet hogy a New York-ban hagyott pasija az egyetlen aki segíteni tud... Az Átgondolt élet vállaltan keresztény alkotás de a hazánkfia Shaun Sipos miatt talán másoknak is megér egy megtekintést. Ugyanabban az időben (20:00) marhafriss thriller az HBO-n. Kiégett idősebb zsaru (Denzel Washington) segít fiatalabb társának (Rami Malek) egy sorozatgyilkos kézre kerítésében a kilencvenes évek Los Angelesében. Az Ördög a részletekben lakozik és már a gyanúsított is megvan Albert Sparma (Jared Leto) személyében aki szemlátomást élvezi a figyelmet. Közben a két rendőr múltja is feltárul és fenyeget a veszély hogy egyikük olyan lépést tesz ami a másiknak annak idején a karrierjébe került... Nem csak a felállás hajaz a Hetedikre hanem a finálé is, kérdés hogy a Little Things-et fogjuk-e úgy emlegetni mint amazt. Szerintem nem mert az elnevezés ellenére itt nem ügyeltek az apróságokra, a lakások berendezése pld. egyáltalán nem olyan mintha 1993-ban járnánk és hát Malek sem egy Brad Pitt, de ha már itt tartunk:

Brad Pitt/Angelina Jolie rovat:
The Best of 2021:
hasonlítsuk össze a képeket!... – Angelina Jolie arcán vasaltak most egy jókorát – Már megint csak LESZAR vasalok egy jó nagyot.
Bréking – Brad Pitt pofára esett, tényleg – Sőt, azóta nem csak úgy:
Lefotózták Brad Pittet a Glastonbury fesztiválon, a háttérben Bradley Cooperrel: „Nincs is annál viccesebb, ha egy világsztár trollkodik bele egy másik híresség fotójába.” – Dehogy nincs, pld. ez:
Angelina Jolie elélvez a laptopjától – Tényleg? Veszek neki ötöt... – „Az internet világnapja alkalmából elővettünk néhány olyan filmet, amelyben központi szerepet kapott a világháló. Robert Redford és szupercsapata nagyokat mókázva töri fel a biztonsági rendszereket, Meg Ryan a világhálón is megtalálja a szerelmet, Angelina Jolie-t pedig inkább izgalomba hozza a számítástechnika, mint a szex. És itt van még Sandra Bullock is, aki ostoba filmjével beláthatatlan károkat okozott az internet megítélésének.” – Te most azt a Hálózat csapdájábant fikázod aminek 99%-a bármikor megtörténhet?
Azért hízhatna egy keveset – Angelina Jolie ismét tökéletes és lenyűgözőÉBERSÉG!! elvtársak, mi ez a body shaming?! Ha sovány, akkor sovány:
Ezért ilyen sovány Angelina Jolie? – Nem, hanem ezért:
Sokkoló videó a heroinos Angelina Jolie-ról: „A felvételt még 1999-ben készítette a drogdílere.” – Jár neki a TISZTELET! hogy lejött, eközben a férje:
Brad Pitt tiszta Kurt Cobain az új hajával – Nehogy másban is kövesse a stressz miatt:
ANGELINA JOLIE SZERINT A GYEREKEIT MEGFOSZTOTTÁK A TANÚSKODÁS LEHETŐSÉGÉTŐL: „Brad Pitt szerint viszont a bíró hiteltelennek találta Jolie vallomásának egyes fontos részleteit, és tulajdonképpen legyen már vége ennek az egésznek.” – Éljen az elfogulatlan újságírás :DDD


CSÜTÖRTÖK, FEBRUÁR 3.:
EINSTEIN, DE CSAK NÉVROKON
0
Kaszkadőr MIKE Dave reloaded!

Talán érdemes:
Kilenckor az utóbbi idők egyik leghatásosabb valóságalapú anti-drog propagandája a Paramount Networkön: újságíró (Steve Carell) nyugis életét feje tetejére állítja gyermeke addikciója. David Sheff azt tette amit a szakmája diktált vagyis dokumentálta az eseményeket (melyek végkifejletét akkor még nem lehetett sejteni), Felix Van Groeningen pedig egybegyúrta az ő könyvét (Beautiful Boy) a fiáéval (Tweak). A Csodálatos fiú túlmegy a drog rossz, értem?” közhelyén és a hátországra helyezi a hangsúlyt, vagyis a család (főleg az apa) küzdelmére ami bizony gyakran kilátástalannak tűnik. Carell itt végleg bizonyítja hogy nem csak vígjátékokban van otthon, Timothée Chalametre továbbra is érdemes figyelni, maga a film remélhetőleg az iskolai felvilágosítások része lesz (a Rekviem egy álomért mellett). Egy órával később 22:05-kor újabb pártatlansággal nem vádolható doksi, ezúttal az HBO-n. A Super Bob Einstein film a címbeli komikus munkásságának állít emléket aki nálunk főleg a Félig üres miatt ismert pedig voltak egyéb nagy dobásai is (pld. a Super Dave Osborne nevű kaszkadőr alteregója). Karrierje Sonny és Cher mellett kezdődött és cirka öt évtizedig (!) tartott szóval volt mit felidézni, Danny Gold ott nyúlt mellé hogy Einstein családját háttérbe szorítják a munkatársak. Ők általában csak reagálnak a poénokra de rosszabb esetben elemzik is őket, ráadásul sokakat mintha csak a politikai véleményük miatt válogatták volna be (főleg Sarah Silvermant). Ugyanitt jó későn (01:10-kor) a hét második idegenesdije Ausztráliából aminél az sem kizárt hogy sequel. A Megszállás: Zápor projekt nem egy Függetlenség napja bár valóban hosszú (130 perc), a támadás ebben már megvolt, a következő állomás a teljes hatalomátvétel de felcsillan a reménysugár néhány kimentett humanoid és átállt alien személyében. A legerősebb láncszem így is Ken Jeong lesz meg a máshonnan (Star Wars összes) átvett megoldások.

Testmódosítás rovat:
The Best of 2021:
mohó testépítés – Ő az igazi Hulk: 71 centis bicepsze lett, mert olajjal injekciózta magát – ...és semmit se ér vele, csak hülyén néz ki ahogy ők is:
TÖBB MINT BIZARR – Ennek a német férfinak van a legtöbb piercingje a világon: „A 61 éves Rolf Buchholz rengeteg tetoválással és 458 bizarr testékszerrel büszkélkedhet, közülük több mint 200-al az alsónadrágja alatt.”Wait, a challenger appears:
Űrlénnyé operáltatná magát ez a francia férfi – Jajj de le van maradva, kellene még hozzá egy menő betegség is:
Kasztrált sárkánnyá operáltatta magát a HIV-pozitív bankár – Hát, legalább tuti nem szaporodik :SSS
az egész arcát átszabatta – Plasztik katasztrófa: Tara nem elégszik meg ezekkel a mellimplantátumokkal – Pedig van rá elég elrettentő példa:
Bár milliókat költött, mégis eldeformálódott a feneke ennek a modellnek – Sőt, épp amiatt deformálódott el: „Feltöltötte ajkait, megnagyobbíttatta kebleit, és bár orvosai óva intették, a fenekét is formálni akarta - mutatjuk, hogy néz ki most Danii Banks.”Lolo Ferrari likes this. Ja ő már nem, de sebaj, jön az utánpótlás:
A világ legnagyobb szeméremdobját szeretné ez a 24 éves kanadai modell: „Mary Magdalene (...) azt találta ki, hogy addig műtteti magát, míg neki nem lesz a legnagyobb szeméremdombja a világon. Magdalene számtalanszor feküdt már kés alá (...), a modell keblei olyan nagyok és kerekek, hogy simán megáll egy üveg bor is rajtuk.” – Ebben már követi Lolo Ferrarit, csak nehogy másban is :SS

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: éberség, LESZAROM, rest of, 2021

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés