2022. 02. 14.
EnzimeZoom (feb. 14-15-16-17.) + The Rest of 2021 vol. 9.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
EnzimeZoom (feb. 14-15-16-17.) + The Rest of 2021 vol. 9.

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, FEBRUÁR 14.:
LAST HOUSE ON THE LEFT LAKE
0
Én vagyok aZ UTCAHÍRMONDÓJA királynője.

Talán érdemes:
Becsukott szemmel is kitalálhatjuk milyen nap van ma („Valentin”) és bár általában kerülöm a Seagal-opusokat de az eheti csók és könny-özönben jót fog tenni 22:50-kor némi csihipuhi a Moziverzumon. Faarcú barátunk (akit a játékidő pörgősebb részeiben dublőr helyettesít) a nála jobb formában levő Steve Austinnal véd Szigorított őrizetben levő fogolynőt a fejére (meg a beleültetett chipre) vadászó bérgyilkosoktól. Konteósok imádni fogják, ahogy az ivós játékok kedvelői is (Austin pedig mindent megtesz hogy ellensúlyozza a testsúlya miatt korlátozott Steve bácsit). A Cinemaxon nyolckor rövid, megrázó és inspiráló történet amiben egyik nevelőszülőtől a másikig vándorló kislány (az Annabelle-folytatásból ismerős Tayler Buck) lesz Az utca hercegnője. Családjából csak apja (a NEM magyar származású Edi Gathegi) van mellette de valójában ő sincs merthogy PTSD-je miatt emlékezet-kihagyásoktól szenved és hajléktalan is. Ez nem tartja vissza Aliciát a látogatásoktól amikből végül (a gyámügy nyomására) nagy döntés lesz amit azért hoz hogy felnőve hercegnőből ne legyen az utca királynője is... A mai túltolt feminizmus közepette jól látni hogy egy kislány küzd az apjáért, már csak emiatt és Martin Sheen mellékeskedéséért is nézzük meg (a szélesebb közönségnek meg ott van a Csúnya Bettin túllépő Ana Ortiz). A Viasat3-on egy órával utána (kilenckor) adott program már egyértelműen a szerelmeseké, még jó hogy itt némi idősík-kavarást is bevetnek a sci-fi fanek kedvéért. Van egy Ház a tónál melynek új lakója (Keanu Reeves) megtalálja a hajdani-majdani tulajdonos (Sandra Bullock) által ott hagyott levelet. Az egymástól immár jó pár kilométerre és két évnyi távolságra élő férfi és nő között előbb barátság majd szerelem szövődik az effajta távkapcsolat összes előnyével-hátrányával. Üzeneteiket a ház postaládáján keresztül juttatják el egymásnak és persze találkozni is szeretnének de ez nem lesz olyan egyszerű... A Lake House nüanszai a többségnek sokadjára esnek majd le de ha már házak és STÁRok:

Hétfő? #LESZAROM.
The Best of 2021 Oligarcha Cribs Edition vol. 1.:
INGATLAN ELADÁS – Sandra Bullock 4,5 millió dollárért árulja exkluzív otthonát: „A 22. emeleti ingatlan a Los Angeles-i Sierra Towers felhőkarcolóban található.” – Ha kertes ház lenne a tó partján akkor talán érdekelne, de így LESZAROM.
Így néz ki belülről Michael Douglas és Catherine Zeta-Jones otthona – Én meg így SZAROM LE:
impozáns ingatlan – Nézzen körül Renée Zellweger luxusrezidenciájában! – Dehogy nézem: LESZAROM :)
WOW – Nincs giccsben úszó luxus: lessen be Paris Hilton malibui álomotthonába! – Még jó hogy hogy A LESZAROM INGYEN VAN vannak olcsóbbak:
szex és new york – Hétezer forintért most Ön is beköltözhet Carrie Bradshaw ikonikus otthonába – Hét forintért se érdekelne...
luxusélet – Megmutatta álomotthonát Vanessa Hudgens - a villának még beceneve is van: „A becenevet a hollywoodi filmkészítő, Cecil B. DeMille után kapta, aki a szeretőjének építtette ezt a villát.” – Ha nem Rózsabimbónak hívják akkor LESZAROM és ha már énekesnők:
Ingatlan eladás – Licitre bocsátják a híres Long Island-i kúriát!: „Árverés előtt áll a Taylor Swift "Blank Space" című videoklipjében bemutatott kúria!” – Videoklipnek álcázott ingatlanos reklámfilm? Ügyes, ügyes...
i – Zendaya 4,9 millió dollárt fizetett első otthonáért!: „A 360 m2-es rezidencia egy 30 emeletes toronyban helyezkedik el.” – Ha nem templomtoronyban akkor nem menő:
Beyoncéék eladják a templomból lett luxusotthonukat, ahol nyáron a sütőbe gyömöszölt könyveket találtak a tűzoltók, miután gyanús körülmények között kigyulladt: „Aggodalomra semmi ok, a sztárpár akkor sem marad otthon nélkül, ha ez az épület hirtelen elkel.” – ...mert vettek egy másikat a biztosító által a tűzeset után fizetett összegből ^^
 

KEDD, FEBRUÁR 15.:
SZÜLETÉSI HIBÁM...
0
...hogy narancsos a kacsám.

Talán érdemes:
22:10-kor 2019-es cseh alkotás az M5-ön, folytatva a tegnapi romantikázást. Ide már komorabb színek is vegyülnek mert A narancs illata kamasz hőse félárvaként gondoskodik alkesz apjáról és Down-szindrómás kishúgáról. Az egyedüli vigaszt a környékbeli lovarda és az időközben megismert Hanna meg az ő narancsillatú haja jelenti... Ha úgy vesszük, Tereskova valamelyest megjósolta Iva Procházková Narancsnapok könyvét és a belőle készült feldolgozást is, igaz nála nem a lány haja volt illatos. Az AMC és Jean-Claude Van Damme jóvoltából mára is jut akciózás féléjfél előtt öt perccel. A Kickboxer nem tököl sokat, a Vérbosszú Bangkokban lefedi a lényeget: nagyon más irányba felnőtt testvérpár komolyabb, befordultabb tagja (JCVD) elégtételt vesz öccséért még ha ehhez a poklok mélyére is kell szállnia. Majdnem ez lesz a helyzet mivel amilyen nehéz illegális meccseken betartani a fair play-t, olyan könnyű elveszteni ezeken a fejünket. Remélem az új alcím nem jelent új szinkront is, nem mintha ebben a műfajban ez sokat számítana... A mai legkorábbi-legkésőbbi program a Sony Movie Channelen vár minket éjjel kettőkor (vagyis már szerdán) gyerekekre optimalizált szuperistenesdivel ami azért a szülőket is megcélozza Tim Allen, Chevy Chase és Courteney Cox becastingolásával. Zoom kapitány (Allen) a WATCHMEN Zenith nevű szupercsapat tagja volt de mára eljutott a nadírig: nem elég hogy társai kihaltak mellőle de ereje is elhagyta. Úgy kell neki a tanítói állás a Szupersuliban mint sántának a púp, mégis össze kell szednie magát mert újra veszély fenyeget és ki kell képeznie a New Superpower Generationt...

Szuperistenek és Istenutánzatok rovat:
The Best of 2021 vol. 2.:
Tíz világsztár, aki még nem ment el szuperhősfilmbe bohóckodni – ...és minimum plusz egy, mert:
Emily Blunt köszöni szépen, nem kér a szuperhősködésből Wait, a challenger appears:
Kifakadt Ridley Scott: Rohadt unalmasak már a szuperhősös filmek!: „Kemény nyilatkozat a legendás rendezőtől.”Martin Scorsese likes this.
Velvet – Mickey Rourke még mindig haragszik, leszarozta a Marvel-filmeketMARTIN SCORSESE LIKES THIS Majd megbánja ha újra feketelistára kerül pár évre...
Zac Efron még nem lehet szuperhős, és ennek oka van – Az hogy leszarja őket és jól is teszi, nincs mindenkinek ereje nemet mondani:
Anthony Mackie főszereplésével érkezik a negyedik Amerika Kapitány film – És? Tőle jobb lesz?
Mozi – Ethan Hawke Marvel-filmet forgat Magyarországon – Le van maradva, már Kína a menő:
Jackie Chanből csinálna szuperhőst a Marvel: „Ha ez megvalósul, nagyot fog szólni.” – Pármillió nézője alapból lesz mert az átnevelő táborokban éjjel-nappal ez fog menni.
Miért pont egy vörös boszorkány és egy sárga robot indítja be a Marvel történetének új fejezetét? – Hát az érzékenyítés miatt:
Mozi – Bejött a Marvelnek az ázsiai szuperhős, rekordokat döntöget a Shang-Chi – Gondolom a megtekintések fele itt is az ujgur táboroknak köszönhető :DD
 

SZERDA, FEBRUÁR 16.:
MORE THAN TESTÖRÖKSÉG
0
Fenékig!

Talán érdemes:
Mára csak két dolog jut, előbb nyolckor Ryan Reynolds tavalyi komédiája az HBO-n ami ráadásul sequel is. A nálunk is voltmár első részt korrekten viszi tovább a Sokkal több mint testőr 2. ami már az önmagától folyton elhatárolódó Salma Hayekről szól. Ő játssza az előzőben megismert hitman (Samuel L. Jackson) csaját aki miatt a furcsa párból még furább trió lesz akiket leginkább az egymás agyára menés köt össze. A háttérben felsejlik némi globális konteó melynek szálait wannabe zsarnok (Antonio Banderas) tartja kézben, Hayekre visszatérve azért azt ő is tudja milyen jó bőr ötvenpluszosan. Ki is teszi amit kell (és pár év múlva ettől is elhatárolódik), utána fél kilenckor tavalyi antiutópia a Cinemax 2-őn Olaszországból. Van az a mondás miszerint a Földet nem szüleinktől örököltük hanem gyerekeinktől kaptuk kölcsön, na itt már azt látjuk, milyen A fiak földje pár évszázadnyi konzumidiotizmus után. Elvadult világba vademberek kellenek – gondolhatta az egyszeri apa, ennek szellemében nevelte gyermekét aki halála után azért kel útra hogy találjon valakit akiben maradt még valami humán. Még jobb lenne ha az illető tudna írni-olvasni, ez esetben „tolmácsolhatná” a papa örökségét, egy naplót. A La terra dei figli lehetett volna olyan hivatkozási pont mint Luc Besson debütje, az Élethalálharc de ehhez úgy félórát le kellett volna vágni belőle bár akkor meg Valeria Golino boszorkányáról vagy épp Pohárnok Gergely kiváló operatőri munkájáról maradnánk le. Konteókra és éhezésre visszatérve:

Konteó rovat:
The Best of 2021 Rovarevés Edition vol. 2.:
Azzal gyanúsítják a Subwayt, hogy amit tonhalként árul, az nem tonhal, hanem valami egészen más: „Sertés? Csirke? Marha? Bármi lehet, de a UCLA vizsgálata 20-ból 19 mintában nem talált egy pikkelynyi tonhalat sem.” – Le vagytok maradva, ez JÓ:
A kacsától a homárig: hamarosan jön a valódi műhús, amihez nem kell állatot ölni: „Miközben a növényifehérje-alapú műhúsok már Magyarországon is egyre több helyen kaphatók, az ipar és a befektetők az állati sejtekből laborban növesztett húsok felé kacsintgatnak. A gyárak már felépültek, de a levágott állatok húsát kiváltó termékek árusítására két év elteltével sem kaptak hatósági engedélyt (...)” – Bezzeg a Haladó Kínában nem tökölnek az állatok jogaival:
Szeptember és október - a tücsökviadalok szezonja Kínában: „Több milliárd jüan forog az iparágban, az emberek nemcsak fogadnak az állatokra, hanem a harci tücskök kereskedelmén is gazdagodnak.” – Ezeket nem eszik meg mint a kutyákat. Mondjuk azokat legalább nem mérik előtte össze ketrecharcban :SS
rovarevés – Megoldás a műanyag­szemétre: etesd meg rovarokkal! – Jó bornak nem kell cégér, a szar kajának azonban miazhogynagyonis: „(...) Egy svéd startupnak köszönhetően nem csak újabb reményünk lehet arra, hogy megvan a megoldás a műanyagszennyezésre, hanem a rovarevés is népszerűbb lehet. (...) Felmerül a kérdés, hogy a csak műanyaggal táplált viaszlepkék emberi fogyasztásra alkalmasak lesznek-e? Biztosan, hiszen a műanyagot teljes mértékben megemésztik, átalakítják, tehát a műanyag eltűnik az állatból! (...) Viszlát műanyagok: helló egészséges étel és takarmány! :)”KERGEMARHAKÓR LIKES THIS ...a mikroműanyag-probléma meg le van szarva.
rovarevés – Együnk-e bogarakat?: „A trópusokat leszámítva nem túl népszerű a rovarevés, de egykor rendkívül elterjedt volt.” – Vissza a múltba, meg se álljunk az őskorig:
Rosszabbul eszünk, mint 12 ezer éve: „A homo sapiens kb. 300 ezer éve tűnt fel ezen a bolygón, (...) az utóbbi 10 ezer évben viszont az eredeti diétánkat összehasonlíthatatlanul rosszabbra cseréltük.”MAJD HA TÍZEZER ÉVIG ÉLEK TALÁN VEGÁN LESZEK És ezt is többször kell a pofánkba nyomni:
Egy vizsgálat szerint a ragadozó állatok hajlamosabbak a daganatos betegségre, mint a növényevők: „A kutatóknak most először sikerült bizonyítaniuk az úgynevezett Peto-paradoxont, hogy a hosszú élet és nagy testméret evolúciója természetes daganatokat kivédő molekuláris mechanizmusokkal társul.” – Nincs mese, le kell szoktatni a húsevőket, kezdjétek mondjuk az oroszlánokkal, ne a szokásos celebekkel:
Bear Grylls szerint György herceg szeme egyenesen felcsillant, amikor együtt ettek hangyát – ...azóta is ezt eszi. Ja nem, csak reklámozta a buta csürhének, a royal family továbbra sem halad a korral...vagy mégis, mert:
Erzsébet királynő olyasmit talált a salátájában, amit nem kellett volna: „(...) Ha valamivel nem elégedett, akkor a királynő rendszerint egy apró cetlit küld vissza a séfeknek. Ez történt akkor is, amikor egy döglött csigát talált a salátájában. A királynő ennél az alkalomnál fogta a cédulát, és azt írta rá: „Ezt a salátámban találtam – Ön megenné?” majd a cédulára rárakta a csigát és így küldte vissza a séfnek.”ÉBERSÉG!!! rojális elvtársak, mi ez a french shaming?! Tessék szépen megzabálni azt a csigát!!!!


CSÜTÖRTÖK, FEBRUÁR 17.:
MER' KELL EGY CSAPAT KILMER
0
Horizontálisan felszabadultak.

Talán érdemes:
Fél tízkor jön az obligát HBO-doksi egyből két résszel. A Kisvárosi hírek egy nevadai település, Pahrump tudósítóit követi amint a KPVM-nek szállítják az infókat. Ne várjunk médiakritikát, cserébe humoros, szimpatikus panorámát kapunk ami néha olyan vicces hogy többen is mockumentary-nak hitték á la Spinal Tap. Szintén szériáknál maradva 22:00-kor a testvércsatornán (HBO3) something completely different egy angol krimivel az önbíráskodás veszélyeiről. Miután fia cserbenhagyásos baleset áldozata lesz és a sofőr kiléte ismeretlen, az anya úgy dönt, A szörnyetegnek meg kell halnia azaz kinyomozza a feltételezett tettest és beférkőzik a bizalmába. Az ügyet közben a másik oldalról beszédes nevű (Strangeways) rendőr igyekszik felgöngyölíteni, ő remélhetőleg korábban találja meg a valódi felelőst mielőtt a titkos gyilkos mama eltenné láb alól a maga gyanúsítottját. Háromnegyed éjfélkor nálunk is harmadik címét fogyasztó thriller a Mozi+-on. Veszedelmes emlékek, Sötét láthatár, és most Felszabdalt horizont – ezek az eddigiek, és hol van még a variációk vége az emlékezetkieséstől szenvedő fickó (Val Kilmer) énkeresésére! Márpedig az idő szorít és rá kéne jönnie kicsoda valójában és milyen szerepet játszik az elnök ellen tervezett merényletben. Kilmer mellett is jutottak bele Nagy Nevek, pld. Sam Shepard, Faye Dunaway, Neve Campbell, Amy Smart és elsősorban a felsoroltak rajongói fogják élvezni ezt a kaotikus tripet (még valami: a zenefelelős Machine Head csak névrokon).

Divatrovat:
The Best of 2021 Szépségverseny Edition:
A versenyzők fele megfertőződött a mexikói szépségversenyen, de rájuk szóltak, hogy ne panaszkodjanakBolsanaro likes this :SSS
Miss Mexikó nyert, egyetlen szőke sem volt a Miss Universe tíz legszebbje közt: „Indokolt ez? És úgy egyébként könnyen megkülönbözteti a világszépéket?” – Nem ez a fő kérdés hanem hogy a lédibojokat miért zárják ki?! És tényleg:
Beperelik a francia szépségversenyt, mert szexista és diszkriminatív – Bezzeg a felvilágosult NYUGATON Keleten:
Ő nyerte a törökországi transzszexuális szépségversenyt – ...és mit szól ehhez a sariatanács? :DD
A Miss Nevada győztese, Kataluna Enriquez lesz az első nyíltan transznemű versenyző a Miss USA szépségversenyen: „Győzelmét arra szeretné használni, hogy szélesebb körben láthatóvá tegye a transznemű közösséget.” – ...avagy Mi, Fffférrrfiak még nőként is jobban teljesítünk!!! TISZTELET!
Betiltották a nagy fenékszépségversenyt Burkina Fasóban – Még ez is jobb mintha burkinibe kényszerítették volna a résztvevőket. Mondjuk van amikor megértem a tiltást:
Miután majdnem belehalt a seggplasztikába, megtalálta Istent – ...és megvilágosodásában rájött hogy testképzavara van. Ja nem, csak új kifogást-lelki betegséget talált rá, mert azóta is „(...) szorgosan plasztikáztatja különböző testrészeit. Mert Istennek ezek szerint ez tetszik.” – Majd ő is kirakja hogy #BootyByGod :SSS Nézzünk is természetesebb szépségek felé:
Bikinis szépségversennyel keresett gyakornokot egy cseh atomerőmű: „Végül tízet is találtak, mert akkora közfelháborodás lett belőle, hogy az összes résztvevőt kénytelenek voltak felvenni.” – ...és ez jó, mert lehet hogy egyikük sem ért az atomenergiához „de (...) olyan különleges látásmódot és dinamikát hozhat a csapatba, amely annak teljesítményét akár meg is sokszorozhatja (...).”
Kívül tágasabb Gyilkosok és drogfutárok szépségversenye: „Egy nem mindennapi verseny képei - drogcsempészek, gyilkosok, és egyéb bűnökért elítélt asszonyok parádéznak.” – Tárt karokkal várja őket a divatszakma :SSS

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: éberség, LESZAROM, rest of, 2021

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés