2022. 04. 04.
Squid Squat (ápr. 4-5-6-7.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Squid Squat (ápr. 4-5-6-7.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, ÁPRILIS 4.:
DÜHÖNGŐ BASEBALL-BIKA

0
Freeze, everybody!

Talán érdemes:
A Cinemaxon nyolckor (lemaradóknak holnap ugyanitt 11:00-kor) rendhagyó biográfia. Ty Cobb (LEONARDO DICAPRIO Tommy Lee Jones) az I. V.H. körül volt baseball-karrierje csúcsán de ahogy oly sok kollégája, nyugdíjasként ő sem tudott nyugton ülni a fenekén. Az akkor hetvenéves (már nem) sportoló nem elégedett meg a Hall of Fame-be kerüléssel: 1961-ben felbérelt egy profit hogy írjon róla könyvet és azzal korrigálja a médiában róla kialakult negatív képet. Al Stump (Robert Wuhl) igyekszik is megfelelni az elvárásoknak csakhogy minél több időt tölt el interjúalanya mellett, annál nyilvánvalóbb lesz neki hogy az Öreg harcos bizony pont olyan rasszista, alkoholista, nőgyűlölő, agresszív seggfej amilyennek lefestették. Kínjában úgy dönt, két könyvet ír: egyet a megbízónak, egy másikat pedig a szélesebb közönségnek (amit csak Cobb halála után adhat ki). Közhely de igaz: Ron Shelton alkotása is hosszabb a kelleténél, másfél órában el lehetett volna mondani hogy a plebs mi mindent elnéz a STÁRoknak a szórakozásért cserébe, Cobb-ot is úgy „szerették” hogy közben NEM szerették (és neki is megvan a maga gyerekkori tragédiája amiért az lett, ami). Ugyanitt de jóval későbbi-korábbi időpontra (02:10) ugorva félórás dark comedy a biológiai órájával szembeszálló szingli csaj kálváriájáról: nem elég hogy a negyedik X felé halad de barátja is otthagyta. Az egyetlen megoldás petesejtjeinek tartósítása lehetne ám a Fagyasztást végző orvoshoz számtalan sorstársa igyekszik bejutni... Az időpontok abszolút győztese a Film+ ahol hajnal negyed négykor tekinthetünk a(z egyre közelebbinek tűnő) jövőbe melyben megvalósult az anyagi-szellemi „egyenlőség”. Ezt úgy kell érteni hogy utóbbiból egyenlően kevés jut a többségnek, mondjuk igényük sincs rá, a gyerekeik hivatásáról is A TESZLEK SÜVEG az öregek és szakértők bizottsága dönt. Emlékeknek-képzeletnek-szerelemnek itt nincs helye, pontosabban van rá külön szakma, Az emlékek őre és arra is születni kell. A rebellis, idealista Jonast (Brenton Thwaites) úgy tűnik erre a pályára szánták, meg is kapja a kiképzést a rangidőstől (Jeff Bridges) aki Pandora szelencéjét nyitja meg előtte mert a srác legszívesebb mindenkinek visszaadná azt ami valamikor a létezés esszenciája volt. A Giver megoldásai-előképei egyértelműek (Gattaca, Fahrenheit 451, a fekete-fehérből színesbe váltás meg ugye a Wizard of Ozból van), az idő majd eldönti felér-e hozzájuk, addig is becsüljük meg hogy ilyesmik is készülnek (és persze vegyük fel, esetleg olvassuk el Lois Lowry alapművét is).

LESZAROM a kardashianokat...
...és az egész családjukat:
Most már az élet írja a Kardashian család valóságát?: „Rájuk járt a rúd mostanában, de talán 2022 más lesz.” – Nem, nem lesz más, RÁNK fog járni a rúd:
A Kardashian–klán egy újabb reality showban tér visszaÉDES FASZOM!!, nem úgy volt hogy már feloszlottak? A 444 is megírta!
Kim Kardashian és Kanye West együtt töltötte az estét – ...vagy mégsem, mert:
Hivatalosan is vége: Kanye West kikövette a Kardashian klánt TwitterenIt’s also official: I DON’T GIVE A SHIT!
Kanye West a színpadon könyörgött Kim Kardashiannek, hogy menjen vissza hozzáBLUE PILL CONFIRMED Hiába, mert LESZAROM az asszony már továbblépett:
Kanye West elkésett, Kim Kardashianra rátalált a szerelem?: „Megunta a várakozást a válással kapcsolatban.” – Én meg őket unom és SZAROM LE.
Pete Davidson már magára is tetováltatta Kim Kardashian nevétKanye West likes this. Ja ő nem:
Az Instagram 24 órára felfüggesztette Kanye West profilját: „Kicsit sokat zaklatta Kim Kardashiant és annak új pasiját, Pete Davidsont, illetve tett egy rasszista beszólást is.” – Sose az eszéért szerettem...ja nem szeretem: LESZAROM, amúgy meg deal with it:
Ideje megemészteni a hírt, hogy Pete Davidson és Kim Kardashian összejöttek: „A celebek celebje lecserélte Kanye Westet egy még viccesebb férfira.” – Az emésztés már megvolt, most jöhet a LESZAROM :)))
 

KEDD, ÁPRILIS 5.:
LONDONI TAXISOFŐR
0
Semmik vagyunk, semmik leszünk...

Talán érdemes:
Mára csak két nézhetőség jut, cserébe mindkettő jó súlyos lesz. Nyolckor Sir Anthony Hopkins egy 2020-as drámában a Cinemaxon idős, demens, de csakazértis saját törvényei szerint élő férfiként. Lánya (Olivia Colman) megteszi amit tud: mikor Az apa nem hajlandó elfogadni a mellé kirendelt segítőket, maga veszi át helyüket. Ezt nem lehet a végtelenségig fenntartani mert már neki is van saját felnőtt élete, Párizsba költözne a barátjával. Egyszerű, hétköznapi téma, mégis (tán épp emiatt) hol gyomorba vágóan erős, hol pedig kifejezetten humoros. Florian Zeller saját színdarabját adaptálta (remekül), Hopkins alakítása pedig (nem meglepő módon) Oscart ért. Családi gondoknál maradva az M5-ön Mike Leigh 2002-es dobása kilenckor: a Minden vagy semmi az angol munkásosztály küzdelmes kilátástalanságát zúdítja ránk két órában. Taxisofőr férj (Timothy Spall) és tőle elhidegült, pénztárosként dolgozó felesége (Lesley Manville) játszmázását munkanélküli fiuk szívrohama rázza fel még jobban (a lányuknak van munkája: takarít). Az eset a telep többi lakóját is megérinti, felszínre hozva a közösség számtalan eddig eltemetett gondját-baját... Nyilván nem elsősorban azoknak készült akik benne élnek de az All or Nothing ettől függetlenül számtalan díjat megkapott, kérdés ma mit szólnának hozzá:

Oscar-díj rovat:
Tilda Swinton szerint elkerülhetetlen, hogy megszűnjenek a külön női és férfi díjak a filmvilágban: „Örült a berlini filmfesztivál döntésének, és szerinte ez lesz az Oscar-díj jövője is.” – Meg fogják neki köszönni a magamutogató női celebek:
Julia Fox sokat mutató ruhában lopta el a reflektorfényt az Oscar-díj elől Harvey Weinstein likes this és ha már itt tartunk:
magazin – Ilyen mocskos eszközökkel juttatta Oscarhoz a Szerelmes Shakespeare-t Weinstein – Vegyék el visszamenőlegesen és forgassák le újra!!44!4!
Három vicces nő lesz az Oscar-gála házigazdája: „Regina Hall, Amy Schumer és Wanda Sykes lesz az 94. Oscar-díjátadó házigazdája - jelentette be kedden az amerikai filmakadémia.”HA HA VERY FUNNY, egyik sem vicces, mindhárom merő vicc:
Videó – Félmeztelenül lejtett táncot Amy Schumer: „A színésznő megmutatta, hogy készül az idei Oscar-gálára.”HARVEY WEINSTEIN LIKES THIS akarom mondani DO NOT WANT, még jó hogy élőben nem ment olyan messzire:
Amy Schumer mondott egy poént Leonardo DiCaprióról, fogta is a fejét mindenki – Meg kellett volna pofoznia Leót, most az a menő:
Oscar 2022 – A 10 legsokkolóbb dolog, ami megtörténhet az Oscar-gálán – Nem ez a sokkoló hanem hogy még pofozkodással sem érdekel senkit, az érintetteket sem:
ő? – Kristen Stewart az Oscar-jelöléséről: „Le se sz*rom": „A Spencer sztárja hivatalos válaszban fejezte ki, mennyire hidegen hagyja a díjátadó.” – Bezzeg 2016-ban még progressive poster girl-ként ünnepelték:
Lehet, hogy már láttuk az év legjobb filmjét: „Kristen Stewart egy kategóriába kerülhet Meryl Streeppel, és jövőre tutira nem lesz hófehér az Oscar.” – ...és azóta már női meg férfi díjak sincsenek. Alakul ez, alakul...
Rita Ora három napig másnapos volt az Oscar-gála után – Mi lett volna ha még nyer is valamit :DDD
Jót tett az Oscar nézettségének Will Smith pofonja – ...meg Chris Rock karrierjének is. Lehet hogy eleve ez volt a cél de én akkor is LESZAROM ja nem ma, lapozzunk:


SZERDA, ÁPRILIS 6.:
JULIETTE ÉS A JOGHURTKIRÁLY
0
Hajóvonták találkozásai…

Talán érdemes:
Haladjunk visszafelé! 21:35-kor nyolcvanas évekbeli update Shakespeare klasszikusából az M5-ön bár Coline Serreau műve nem teljes mértékű újrázás. Romuald és Juliette közül előbbi (Daniel Auteuil) egy joghurtvállalat feje akit két alattvalója igyekszik kigolyózni az igazgatói székből és felesége ágyából. Ehhez az ürügyet ételmérgezés adja, még szerencse hogy barátunk menedéket talál alkalmazottjai legszegényebbikénél, Juliette Bonaventure-nél a testpozitív fekete takarítónőnél (Firmine Richard). Ő az egyetlen aki tudja az igazságot ergo a furcsa pár előbb szövetséget köt majd meg is pecsételik a dolgot (igen, úgy). Mindig mondom hogy régi dolgokat nem szabad mai elvek szerint megítélni és ez itt is igaz csak a másik oldalról merthogy sokan érzékenyítést meg ilyesmiket látnak bele, nos ’89-ben még sehol sem volt a mostani túltolt őrület (bár tény hogy Juliette-et kissé klisésre írták az öt, más-más apától származó gyerekével együtt). Egy órával korábban, fél kilenckor hetvenöt perces cseh dramedy a Cinemax 2-őn melyben zenészcsaj és pszichológus lesz az az egymás mellé sodródó Két hajó akik Brnóban jönnek rá hogy szerelmük nem ismeri a határokat. Itt futnak össze először (ráadásul a pályaudvaron), ez lesz az összekötő kapocs kettejük között... Más. Halivúd mintha nem tudná elengedni a Suicide Squad-et: nem elég a 2016-os pofára esés, a harmatgyenge Harley Quinn-spinoff, megkapjuk melléjük Az öngyilkos osztag 2021-es, „javított kiadását” is nyolckor az HBO-n. Börtönlakó antihősök kapnak lehetőséget hogy aZ X MEN Task Force X keretein belül bizonyítsanak egy náluk is gonoszabb tudós (Peter Capaldi) szigetén...imerős? A rövid időn belüli újrázás nem újdonság, a Marvel is eljátszott már hasonlót mikor a 2003-as Hulk után kijöttek az Incredible Hulkkal 2008-ban, a sztori az apróbb változtatások ellenére a részletekig az mint az originálban (az egyik karaktert is ugyanúgy a lányával tartják sakkban). James Gunn szabad kezet kapott, az eredmény Deadpool-Dirty Dozen hibrid lett jó sok erőszakkal, gyorsan csökkenő csapatlétszámmal (az első osztagból Harley marad meg, a többiek mennek érte), menőnek szánt káromkodásokkal és poénokkal, Groot helyett cápaemberrel (magyar hangja Sylvester Stallone). Harley Quinn-re visszatérve Margot Robbie-t legalább akkora hiba háttérbe szorítani mint túlzottan előre tolni:

Lepofozta DiCapriót, most producerkedik - Margot Robbie-val beszélgettünk: „A szőke ausztrál színésznő a Suicide Squaddal tör be a hollywoodi A-listára. Budapesten egy kis költségvetésű sci-fi-thrillert forgatott. Interjú.” – Lepofozta DiCapriót? More Will than Smith, most pedig jöjjön is az idei első

Szuperistenek és Istenutánzatok rovat:
netflix – Harley Quinn szindróma - miért káros ez?Az kizárt dolog mert nem tudom, de tilcsákbe:
Kitört a botrány, véletlenül cenzúrázták Harley Quinn filmjét...and nothing of value was lost that day, az egészet kivághatták volna, máskor bezzeg nem cenzúráznak, azabaj:
A Marvel leszállította az év legfurcsább sorozatát: „Fröcsköl a vér és szakadnak a végtagok. Ez tényleg egy Marvel-sorozat? Tényleg.”Oh so brave, so edgy, különösen a GoT meg a Squid Game után.
magazin – Ez a 10 legrosszabb szuperhősfilm az új évezredben – De hát MIND az:
Mi lenne, ha random Marvel-történeteket nézhetnénk?: „A What If...? sorozat jól ismert Marvel-sztorikat mutat be a jól ismerttől eltérően. A tartalom nem túl mély, de az akció némileg kárpótol.” – De hát már most szövegkönyv-generátorral írják az összest:
puffcinq – Loki és Rómeó és Júlia is közeleg: „Josh O'Connor, akit nemrég a The Crownban nyújtott alakításáért díjaztak, Rómeó lesz, Tom Hiddleston Lokiként tér vissza.” – Ötvözzék Shakespeare univerzumát a marveldécével oszt’ jónapot.
Mozi – Wonder Woman Hófehérke életére tör – Lásd fentebb...
Ryan Reynolds elárulta, Deadpool benne lesz-e a Doctor Strange 2-ben – Mondom én hogy random generátorral írják ezeket...
hg – Pókember: Nincs hazaút: „Hogyan élte meg az új filmet a gyerekkora óta pókrajongó geek?” – Van valaki aki nem szarja le? Főleg azután, hogy kiderült:
Viccesebb a Pókember: Nincs hazaút bakiparádéja, mint maga a filmÉv filmje...mármint a bakiparádé :DDD
 

CSÜTÖRTÖK, ÁPRILIS 7.:
DEATHMATCH-MAKER
0
A vívás is egy művészet.

Talán érdemes:
Addig emlegettem A kislovagot hogy végre ezt is műsorra tűzik ma kilenckor az M5-ön. Lengyelország itt már túl van az Özönvízen, a címszereplőt barátai rángatják ki a szerelme halála utáni kolostori depiből ahonnan egyenes út vezet a harctéri-szerelmi kalandokig (és persze a megdicsőülésig). Jerzy Hoffmann is a visszafele haladás híve mert Sienkiewicz trilógiájának befejező részét forgatta le először és bár nagyon látszik rajta mikor készült (hatvanas évek vége) de attól még simán kötelező. Az HBO-n Hallmark-krimiszéria nyolckor ami az angol elnevezésből (Matchmaker Mysteries) sejthetően olyan tévés házasságközvetítőről szól akinek munkája mellett kisvárosi gyilkosságok megoldására is jut ideje. Ez az aktuális részben (A gyilkolás művészete) egy ókori szobrok eredetiségét vizsgáló régész és Danica McKellar igyekszik is Angela Lansbury gyilkos sorai nyomába érni de már ott hátránnyal indul hogy TÚL FIATAL rendes szakmája és hobbija között nincs logikus kapcsolódási pont. Ugyanitt maradva ugyancsak sorozat, de már doku fél tízkor a Watergate-botrányról melynek első epizódja Martha Mitchell-re, az igazságügy-miniszter feleségére koncentrál. Illik rá a Lassú égés elnevezés ami nem csak Nixon bukására hanem a széria ráérős ritmusára is utal. A testvércsatorna (HBO3) is marad a nyerő formulánál tízkor a Folklórral amiben ma rajongólány találkozik kedvenc énekesével de onnantól kezdve a forró surdai szél helyett jeges borzongás kíséri. Végezetül éjjel kettő előtt öt perccel újabb összekeverhetőség a Cinemaxon, ezúttal Hollandiából merthogy A bőr alattnak semmi köze az Under the Skinhez, ebben női szinkronúszó versenyre készülő csapat rivalizálása és annak következményei lesznek terítéken.

Megan Fox rovat:
Megan Fox papucsban és mackóban is nagyon dögös – Sőt, bútorként is:
Megan Fox a nagymama kanapéjának öltözött – Csak rá ne üljön a párja :SSS
Pankrátornak áll Machine Gun Kelly – Majd összeverik...ja már nincs hova:
Teljesen felismerhetetlen lett Machine Gun KellyMEGAN FOX LIKES THIS Eddig se ismertem.
örömhír – Új taggal bővült Megan Foxék családja – Pedig még össze se házasodtak:
lagzis – Ilyen esküvőre vágyik Megan Fox: „A színésznő és párja, Machine Gun Kelly belevetette magát az esküvőszervezésbe.” – Legalább nem lesz idejük zenélni. Oh wait:
rockstation – A Bring Me The Horizonnal közös dalt adott ki Machine Gun Kelly – ...avagy súlyosbítva azt, ami amúgyis.
Machine Gun Kelly megmutatja, milyen rossz Machine Gun Kellynek lenni: „Ő a főszereplője a Taurusnak, aminek a főszereplője kísértetiesen hasonlít Kellyre, még a volt barátnőjét is Megan Fox alakítja.” – A távolban valahol felsír egy Marilyn Manson.
Hatalmas gyémántgyűrűvel kérte meg Megan Fox kezét Machine Gun Kelly, majd ittak egymás véréből – Lásd fentebb, a gyűrűt meg ne irigyeljük tőle:
Machine Gun Kelly úgy tervezte meg Megan Fox jegygyűrűjét, hogy fájdalmat okozzon neki, amikor leveszi – ...és tőle ez sem patriarcha-menzonista elnyomás hanem menőség ^^ Nem mintha a csaját félteni kéne:
SZÉP IS AZ IGAZ SZERELEM – Megan Fox szó szerint magához láncolta szerelmét: „Machine Gun Kellyvel szerelmük erejét ezúttal úgy mutatták ki, hogy összekapcsolt körmökkel vörös szőnyegeztek. Elköteleződtek egymás mellett!” – Még mindig jobb mintha az intim ékszereiket kötötték volna össze :SSSS
Machine Gun Kelly piócákkal lazulgatott – De hát ő maga is egy vérszívó pióca...

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés