2022. 04. 09.
Tágra zárt szájak (ápr. 9-10.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tágra zárt szájak (ápr. 9-10.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, ÁPRILIS 9.:
NÉMA CSENDÉLET...
0
...hangos filmforgatás.

Ajánlott:
Féléjfélkor félig fikciós film a filmről a Duna TV műsorán. A félénk színész és rendező Grigore Brezianu (Marius Florea Vizante) nagyot álmodott mikor úgy döntött, leforgatja saját monumentális történelmi tablóját. Tervében támogatta a tőle teljesen más karakterű Leon Popescu (Ovidiu Niculescu) aki kultúrapártoló mágnásként akár Fitzcarraldo romániai kiadása is lehetne. A téma Románia 1870-es évekbeli harca a törökök ellen, a hossza kb. két óra és mielőtt legyintenénk, tegyük hozzá hogy saját pénzből és 1912-ben hozták tető alá, tehát még az élmény is friss volt. Megérdemelték a főhajtást és Nae Caranfil sokadjára bizonyítja az A többi néma csenddel hogy sem a menzeli humor, sem pedig a dráma nem áll messze tőle (Brezianut átnevezte Grigore 'Grig' Ursache-re, Leon Popescuból Negrescu lett de a lényeg megmaradt). Ma ez a legjobb program, nézzétek (vagy vegyétek fel).

Talán érdemes:
Fél kilenckor biográfia Tove Janssonról a Cinemax 2-őn és ha a név nem ugrik be elsőre, teremtményei, a múminok akkor is biztos ismerősek lesznek. A II. VH alatt találta ki őket és bár ezek a figurák hozták el neki a világhírt de legalább annyi „komoly” képet-írást hagyott maga után és szerette volna ha nem csak jópofa képregényesként él a köztudatban. Zaida Bergroth alkotása nem gyerekeknek való mert a vállaltan leszbikus Jannson és művésztársai bohéméletébe sok minden belefért – vagy mégsem mert Vivica Bandler még nála is szabadosabb hozzáállása eléggé megviselte :(( Ugyanitt negyed tizenegykor a Boldog idők és a Mikor eszünk már? után újabb rendhagyó dark comedy, a Danielle és a süvet még abban is hajaz az említettekre hogy itt is a zsidó valláson élcelődnek. A hatások közül a Halálos temetés a legnyilvánvalóbb: a címszereplő csaj (Rachel Sennott) gyászszertartásra érkezik de ott kártyavárként dől össze hazugságokra épített imázsa. Emma Seligman saját etűdjét bővítette „egészestéssé” és bár a Shiva Baby így sincs nyolcvan perc de rendesen betesz a mai polkorrektségnek, főleg a poliamóriára hajlamos főhősnővel aki évek óta sugar babyként él(ősködik gazdag férfiakon). Még ebben sem őszinte mert partnereinek azt hazudja hogy egyetemre kell a pénz („gender business studies”) holott valójában max. a Zélet iskolájában tanul (ahogy azt a faszbúkon írni szokták). A sors meg is leckézteti merthogy az egyik váratlan vendég nem más mint kitartója aki ráadásul feleséggel-gyerekkel jön a nagy eseményre, emellett szinte eltörpül hogy Danielle régi csaja is ott van...

Nem érdemes:
Éjfél előtt tíz perccel Pierce Brosnan mellényúlásainak egyike a retekklubbon bár ő csak mellékeskedik Danny Masterson mögött. Utóbbi játssza a gazdag yuppie-t aki nyaralni viszi barátait egy Ibiza-szerű szigetre ahol olyan klubban kötnek ki ami mintha a Tágra zárt szemek-beli parti és a (valóban létező) Manumission keveréke lenne. Van speckó drogja is amit maga a tulaj (Brosnan) terít, a neve Urge és csak egyszer szabad használni – hát persze hogy a földi mennyország agresszív Pokoli paradicsommá válik mikor barátaink másodszor is bedobják. Keep calm, még így is jobban járnak mint a néző akinek emellé még Brosnan ördögi filozofálgatását is el kell viselnie a Zemberi Gyarlóságokól, de ha már itt tartunk:

A seksz, a szipu rovat:
Kikutatták, hogy a kannabisz megelőzheti a koronavírus-fertőzést: „Persze nem elszívva.” – Még jó hogy az apró betűs részt senki se olvassa el. Aztán meg csodálkoznak mint az antidepresszánsoknál meg a vényre felírt opioidoknál, és persze ugyanazok írnak majd róla sajnáltató cikkeket:
Megrázó dokumentumfilm mutatja be a békés amerikai vidék heroinnal átitatott világát: „A (...) Jacinta szokatlanul közel viszi nézőjét a filmsztárok és rockzenészek egykor népszerű drogjához és mostani használóihoz. Női sorsok az Egyesült Államok legbékésebbnek tartott, 95 százalékban fehérek lakta államából, Maine-ből.” – ...és meg is van a felelős, lásd az utolsó sort, bezzeg egy éve még a fehér férfiak is áldozatok voltak:
Kosztya Proletárszkij - Mától a teljes film megnézhető!: „A Drogriporter kézzel rajzolt fesztiváldíjas animációs dokumentumfilmje egy szentpétervári aktivista és droghasználó börtön béli pokoljárását dolgozza fel.”ÉDES FASZOM, cuccozás és aktivizmus összemosása, mintha olyan forradalmi volna kábszizni...
Háromezer liter alkoholt öntött a csatornába a tálib titkosszolgálat: „Egy razzián foglalták le.” – Én ingyen megsemmisítettem volna nekik, persze nem öt perc hanem pár év alatt :DDDD
egészség – Végre kiderült, mennyi vizet kell inni egy nap – Vizet semennyit, csak alkoholt, a tudósok is megaszonták:
Két pohár bor több kalóriát tartalmazhat, mint egy hamburger: „Brit tudósok szerint két pohár bor elegendő, hogy kielégítsük szervezetünk napi cukorigényét.” – ...vagy mégsem, mert:
Nem tesz jót a napi egy pohár bor: „Az alkohol jótékony hatásai valótlan mítoszok a World Heart Federation szerint.” – Huh de durva, még jó hogy én nem pohárral hanem üveggel fogyasztok naponta...persze nem egyet és nem is bort:
fiatalság – A sör fiatalon tarthatja a DNS-t kutatások szerint – Akkor én folyamatosan fiatal vagyok és még leszek is egy darabig :))


VASÁRNAP, ÁPRILIS 10.:
KÖNNYGÁZOS BÉBIK
0
Mint aki halkan közbelépett.

Talán érdemes:
Ma nem lesz akkora választék mint tegnap: nyolckor idei, de máris bemutatott akciózás a Film Now-n és gyanítható hogy a 355 nem azért jutott erre a sorsra mert a mozik kasszáit már végigtarolta. Adott egy rossz kezekbe került mobilapp, ennek visszaszerzésére küldik a könnygázos (Mace) becenevű CIA-vondervument (Jessica Chastain) ám közbelép német, szintén női riválisa (Diane Kruger). It’s still a beginning of a beautiful friendship mivel nem csak egymásra hanem a Föld egyéb tájairól érkező barátnőikre (Penélope Cruz, Lupita Nyong'o, Bingbing Fan) is szükségük lesz a sikerhez. Az egység tagjainak egytől egyig megvan a maga special skillje (hacker, pszichológus, robbanóanyag-szakértő) és a girl power über alleshez számtalan egzotikus hely adja a hátteret Marokkótól Shanghaion át Párizsig. Nincs új a nap alatt (Charlie angyalai, James Bond) és ugyan szívesen cikizem a female empowerment movie-kat de azt akkor is a javára írhatjuk hogy nem egy már meglévő férfi franchise-t írtak át. Egynek elmegy bár kicsit fura hogy vasággyal ötvenkilós csajok látják el mindenki baját. Egy órával később (21:00) újabb BBC-sorozat az HBO3-on amiből megtudhatjuk, milyen is egy Botrány brit módra. A balhéhoz nem kell más csak hírnévre és pénzre éhes, már nem fiatal de még fehérmájú nőszemély (Clare Foy) meg egy leendő herceg (Paul Bettany). Tökéletesen igaz hogy a felek megérdemlik egymást: a férfi alkoholista, féltékeny, a nő meg direkt fiatal fiúk társaságát keresi (melegekét is, csak azért hogy beszélgessen velük, ezzel is feszítve a húrt). Az egészből a bulvársajtó profitálta a legtöbbet, élőben követni nyilván szórakoztatóbb is volt. Jut még egy gyenge krimi a Film4-re tíz előtt tíz perccel melyben jegyek hamisításával tutira menni akaró Éltanulóból lesz gyilkosság gyanúsítottja, hacsak nem tisztázza magát... Sokszor mondom hogy a Lifetime-nak nem állnak jól az ilyen véres-nyomozós dolgok, meg kéne maradniuk a romantikánál és hát a Killer Competitionnel is ez a helyzet: fogyasztható, de max. egyszer.

Zene” és „film” rovat:
Zene – Ki ez a lány, akinek szakítós dalát hallgatja az egész világ?EAMON LIKES THIS Ja ő nem.
Külön kategóriát találtak ki Bruce Willisnek a legrosszabb filmek „díjának” jelöltjei közt – ...amit azóta vissza is vontak az afáziája miatt. Én szívből sajnálom de a rossz film az akkor is rossz film...
Nicolas Cage nem szereti, ha színésznek nevezik – Hát egy ideje nem is az, bár óvatosan az ilyen kijelentésekkel hátha róla is kiderül valami.
Szakítása után a tengerparton vigasztalódik Dua Lipa – Pedig a Lupa Beach-re is jöhetett volna :DDD
Dua Lipa a mozivásznon is kipróbálja magát, Henry Cavill oldalánNE, bőven elég ha „énekel”.
Ed Sheerant saját kertjében temethetik el a családjával együtt – Ennyi modorosság meg rinya láttán Keith Richards forog a sírjában, pedig a fószer még nem is halt meg:
Ed Sheeran életét tönkretette a South Park egyik része – Ő meg az enyémet, 1:1.
Zendaya szerint olyan durva lett az Eufória második évada, hogy még ő sem ajánlja mindenkinek – Eddig se néztem, a mostanit is kihagyom:
Fájdalmas nézni Zendaya önpusztítását az Eufóriában: „Gyerekek, ne vegyetek drogot!” – Most akkor mégsem az orvosi marihuána meg a teljes legalizálás a megoldás? Én ezt nem értem...

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés