2022. 04. 11.
Space Grincs (ápr. 11-12-13-14.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Space Grincs (ápr. 11-12-13-14.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, ÁPRILIS 11.:
RISKY FISHY BUSINESS
0
Újabb hullám az örvényben.

Talán érdemes:
Nyolckor a Cinemaxon (vagy holnap ugyanitt 13:00-kor) majd’ ötvenéves jóság Peter Weir rendezésében melyben világvége-vízióktól gyötört ügyvédet (Richard Chamberlain) bíznak meg rendhagyó gyilkossági üggyel. Öt hallgatag (őslakos) gyanúsított, egy (szintén őslakos) halott akit feltehetőleg azért áldoztak fel mert túl sokat tudott és ahogy a fickó halad előre, úgy kezdi azt érezni hogy a lenézett, primitív törzsek legendái (így a mindent elnyelő Last Wave) legalább olyan igazak mint a felvilágosult fehér ember tudománya. Az Utánam a vízözön mintha az 1975-ös Piknik a Függő Sziklánál folytatása lenne, azt is Weir követte el, sőt 2018-ban sorozatot is csinált belőle (voltmár, ajánlottammár). További érdekesség hogy tíz évvel később a Serpent and the Rainbow hasonlóval állt elő csak ott Haiti és a vudu volt a főcsapás. Vízközelben maradva 01:40-kor a testvércsatornán (Cinemax 2) 2000-es Denis Villeneuve-alkotás sokszor elhasznált címmel. Itt látszólag irigylendő butiktulaj modell kerül Örvénybe merthogy a külsőségek mögött ezer probléma és tragédia rejlik. A romló üzletmenet és váratlan abortusz mellé feliratkozik az erősödő drogfüggőség melynek eredményeként elgázol majd cserbenhagy egy halászt. A lelkiismerete vezeti el a férfi temetésére ahol megismerkedik annak fiával, ezzel tovább görgetve a lavinát. Bár a Maelström második felvonása szinte normális de így is bőven lesznek bizarr megoldások, lásd a hal (!) narrációját. Más. Az M5-ön tíz után öt perccel kezdett Emlékek őrzőinek semmi köze a múlt heti Emlékek őréhez, annál több a Veszélyes kölykökhöz és a Holt költők társaságához. A helyszín erősen multikulti francia iskola ahol a tanárok eleve hátránnyal indulnak a diákokkal szemben akik a tanulást szükséges rossznak vagy még annak se tekintik. Anne Gueguen (Ariane Ascaride) mégis megpróbálta a duplán lehetetlent: nem csak tanítani és osztályközösséget építeni akart hanem a helyi muszlim közösségek között nem túl népszerű témával (gyerekek sorsa a holokausztban) is elindította tanulóit egy versenyre. Ahogy mondani szokás, innen szép nyerni és ami meglepő, sikerült neki, ha úgy vesszük duplán is mivel egyik hallgatója, Ahmed Dramé nem csak kiküzdötte magát hanem egész a színészségig jutott. Igen, kitaláltad: itt is játszik, sőt a forgatókönyvet is ő írta.

Hétfő? #LESZAROM.
The Hotel Edition:
sztár ingatlan – Fényűző luxus a Francia Riviérán: bárki kibérelheti Karl Lagerfeld pazar nyaralóját: „Privát séf, szabadtéri jakuzzi, saját strand és pazar kilátás: 12 főnek biztosít helyet a festői rezidencia.” – Tök ingyen SZAROM LE.
Heti 400 millió forintért lehet kibérelni Paul Allen szuperjachtját – Lásd fentebb, maradok a szárazföldön...vagy nem:
A Spice Girls egykori turnébuszában szállhat meg egy angol szigeten – Tehetném az autós oligarchásba is, ehelyett szimplán csak LESZAROM.
Töltse téli vakációját a Grincs otthonában! Kibérelhetővé vált a rajzfilmből ismert barlangLESZAROM Rajzfilmbarlangban tölteni a karácsonyt? NORMÁLIS?!
nézze meg – Egy napra bárki kibérelhette a Reszkessetek, betörők! csapdákkal teli házát: „A szerencsés nyertes kevesebb, mint 8 ezer forintért élvezhette a filmhez hűen berendezett rezidenciát és annak csapdáit.” – Akkor már inkább a Sikoly vagy az Amityville házában éjszakázok, ezt meg LESZAROM.
Rémálom utazás: elhagyatott börtöntáborra hasonlított a luxushotelnek ígért szállás – Lásd fentebb...
Vegyen egy űrjárta Szojuz űrmodult! – Lehet cikizni de ez legalább nem robbant fel mint a Musk-féle. Ha már űr:
Az ISS-en vakációzó japán milliárdos megmutatja, hogyan vécéznek az űrbenLESZAROM Tudjuk, pelenka is kell :SSS
Megduplázták a Virgin Galactic űrutazásainak jegyárait: „450 ezer dollárnál kezdődnek az új jegyek.” – Pelenkával vagy anélkül? Mondjuk nekem mindegy, én LESZAROM :DDD
 

KEDD, ÁPRILIS 12.:
THE SALESMAN MADE ME DO IT
0
Az ügy a felek között maradt.

Talán érdemes:
Kilenckor a nemrég kabátlopási ügybe keveredett Asghar Farhadi munkája az M5-ön és az Ügyfél voltaképp Az ügynök halálának update-je, erre utal angol elnevezése (The Salesman) is. Főhőse feleségével épp Arthur Miller művét igyekszik az iráni erkölcsökhöz igazítani de azt veszi észre hogy ehelyett saját életük lesz kísértetiesen Willy Loman-es. Építkezés miatt gyorsan el kell hagyniuk otthonukat de ideiglenes lakhelyükön sem nyughatnak: nem elég hogy a korábbi lakó otthagyta a cuccait de a nőt zuhanyzás közben meglepi egy idősebb úr. A kép lassan összeáll: az előző bérlő seksz-munkás volt és mert az ajtó nyitva maradt, valaki azt hihette hogy kuncsaft-fogadóóra van. A férj teszi amit az ottani (tényleg) patriarcha társadalom elvár és maga akar igazságot szolgáltatni de ehelyett saját tehetetlenségével szembesül. Céltalan frusztrációja legfőbb áldozata önmaga (na meg amúgy is lankadófélben lévő sekszualitása). Értem az utalást (az aktor kiléphet a lúzer figurából, saját vesztességéből nem), de bő két óra sok ebből a depiből. Mondanám hogy megérdemelte az Oscart de valószínűleg csak a kötelező diverzitás miatt kapott, Farhadinak vannak jobb dolgai (és rövidebbek is). Nagy ugrás: éjjel háromnegyed egykor horror-sequel az HBO-n és a Démonok között 3.-ban ugyan jelen van a megszállottság de legalább akkora súlyt helyeznek a nyomozásra is. Ez is based on a true story merthogy Arne Cheyenne Johnson volt az a srác akit állítólag Az ördög kényszerített tette elkövetésére. Az igazság most is ODAÁT valahol félúton van mivel okkult átkok állnak a háttérben.

Konteó rovat:
The Jeffrey Epstein Edition:
125 millió dollárért árulják Epstein két magánszigetét: „Az üzletember 2019-ben lett öngyilkos a börtönben.” – Csakazértse az oligarchásba :SSS
28,5 millió dolláros óvadékot ajánlott fel szabadlábra helyezéséért Ghislaine Maxwell: „Jeffrey Epstein jobbkeze kitart ártatlansága mellett.” – Jajaja, ő csak szerette a sekszet, a 444-en is megírták. Amúgy hiába spórol, mert:
Hat vádpontból ötben bűnösnek találták Ghislaine Maxwellt, Jeffrey Epstein volt barátnőjét: „Akár 65 évnyi börtönbüntetést is kaphat.” – Csak 65-öt? A távolban valahol felsír egy Ron Jeremy.
András herceg egy párt alkothatott Epstein bűntársával: „Mindez egy korábbi őr vallomásából derült ki.” – ...aki majd váratlanul meg fog halni.
Sosem látott fotókat mutatott be az ügyészség Epsteinről és barátnőjéről, Ghislaine Maxwellről: „Az egyik képen a királynő balmorali birtokán bújik össze a páros.”Keep calm, a royal family érinthetetlen:
Előkerült egy megállapodás, amely megmentheti András herceget a börtöntől: „Epstein valószínűleg hallgatási pénzt fizetett áldozatának.” – De meglepő...ja nem.
Jeffrey Epstein barátját is felakasztva találták a cellájában: „Jean-Luc Brunel korábban modellügynökségeket vezetett, és szexuális erőszak vádjával került börtönbe.” – Nahát, mennyi egybeesés. Na majd az alkalmazottak beszélnek...ja ők sem:
Jeffrey Epstein pilótája mindenkire emlékszik, de semmi különöset nem látott: „András Herceg és Donald Trump is utasa volt a Lolita Expressnek.” – Akkor ez business as usual. Mondjuk érthető ha nem akar ő is spontán öngyilkos lenni :D


SZERDA, ÁPRILIS 13.:
THE PAST IS THE NEW FUTURE...
0
...de melyikük a kulcsok őre?

Ajánlott:
22:35-kor régi, de örökérvényű magyar dráma a Duna World műsorán merthogy az Örökbefogadással ma is ugyanazok a kérdések vetődnek fel mint anno. Itt negyedik X-be lépett nő (Berek Kati) hallja meg biológiai órája ketyegését és esne teherbe a vele hetyegő (házas) pasitól aki persze túl gyáva hozzá (bezzeg a félrelépéshez nem volt az!). A sors iróniájaként váratlanul a nyakába hull egy idősebb, intézetből szökött lány (Vígh Gyöngyvér) és ő adja meg a végső lökést az anyai ösztönök ébredéséhez... Manapság, a kötelező kvóták korában sokan elfeledkeznek az úttörő első fecskékről pedig Mészáros Márta 1975-ben, nőként nyert, először, nem akármit és nem is akárhol (Arany Medve, Berlin). Ha még Koltai Lajos operatőrködését valamint Hernádi Gyula és Grunwalsky Ferenc besegítését is hozzávesszük akkor nem is lehet más mint kötelező.

Talán érdemes:
Nyolckor Hugh Jackman (meg a Westworld-ös Lisa Joy) tévedése az HBO-n. Az Új múlt nem olyan rossz mint amilyennek a kritikusok beállítják, de több melóval (és kevesebb játékidővel, nem lehet elégszer elmondani) sokkal jobb lehetett volna. A közeli jövőben már bőrünkön érezhető a klímaváltozás: víz alá került területek, hőség és vele a bagoly-üzemmódra átállt lakosok akiket jobban érdekel a múltjuk mint a sötét jelen vagy a még sötétebb jövő. Egy-egy emlék visszahozásáért komoly pénzek cserélnek gazdát, az ex-katona Nick Bannister (Jackman) is ezzel foglalkozik. Legutóbbi megbízója echte fémfatál (Rebecca Ferguson) aki nem találja a kulcsát és ahogy várható, az egyszerű ügy egyre vadabb fordulatokat vesz ahogy a detektív belezúg az eltűnő-feltűnő szirénbe... A Reminiscence alapötlete egyértelműen visszakövethető az Inceptionig (részben a Nolanhez fűződő rokoni szálak miatt) de beugorhatnak róla a noir-ok és mindkét Blade Runner is.

More human than human rovat:
Többségi részesedést szerzett a Hyundai a robotkutyákat gyártó Boston Dynamicsben – Mi baj történhet?...
Barátságtalannak tűnő robotkutyát dob piacra a Xiaomi: „A CyberDog jelentősen olcsóbb lesz, mint a Boston Dynamics robotkutyája, de először csak 1000 darabot osztanak szét.” – Kína + brutális robotok...biztos csak véletlenül hajaz a neve a megfigyelős PC-játékra (Watchdogs).
Mestereséges intelligencia emel vádat a gyanúsítottak ellen Kínában – Hú, mennyi malomtulajdonos ujgur kulák padlását fogják lesöpörni feketevágás miatt!444!4!!
A kínai divatbehemót másolással és algoritmusokkal tarolja le a nemzetközi fast fashion piacot: „A hihetetlen felfutáshoz kellett nekik a helyi beágyazottság, és egy tökélyre fejlesztett szoftver, amivel mindent azonnal kielemeznek.” – Ha már ennyi energiát feccölnek bele akár valami eredetit is létrehozhatnának pld. az egészségügyben...vagy nem, mert:
Önállóan operált ez a robot, és jobb munkát végzett, mint az emberMore orvos than orvos, felkészül mindenki más, de főleg mi, Fffférrrffffiak:
Férfiak helyett jöhetnek a robotok, azt mondják, jó lesz – Bezzeg a realdolloknál meg a női seksz-robotoknál ment a rinya... – „A robotok térnyerése általában olyan munkahelyeket szüntet meg, amelyeket férfiak töltenek be.” – ...akikért ugye nem kár:
KVANTUM – A jövő automatizált gyárai, ahol a gépek ember nélkül hoznak döntéseket: „Az okos gépek még okosabbak lesznek és még több adathoz férnek hozzá.” – Tessék mondani, fogyasztókra szükség lesz még?
VR-szemüveget adtak tehenekre, hogy több tejet adjanak – ...avagy first the sheep, next the shepherd.
 

CSÜTÖRTÖK, ÁPRILIS 14.:
ONE BENEFITS ALL!
0
Hipszterek vagyunk, deal with it!

Talán érdemes:
Nyolckor tavalyi rom. kom. az HBO-n ami már angol elnevezésével (Dating & New York) is a mai sekszésnyújork-generációt célozza. Jonah Feingold azért a műfaj klasszikusaiból (When Harry Met Sally) is merít mert hát az ismerkedés társasjátéka ugyanaz maradt csak a szabályok és eszközök mások (már a szakítós emailekre is külön template van, bizony). Az itteni párocska (Francesca Reale, Jaboukie Young-White) randiappon jön össze és egy one night stand után kölcsönösen ghostingolják egymást – vagy mégsem, mert úgy döntenek hogy fuck buddy-k lesznek de semmi több. Ezen belül is vannak kategóriák: a Friends With Benefits és a BEST Friends With Benefits, barátaink az utóbbiban állapodnak meg, ez azt jelenti hogy lelkiznek is a seksz mellett. Egyértelmű hogy egyikük magasabb szintre akarja emelni a kapcsolatot, az is hogy melyik (igen, a férfi). Idősebbek szerencséjére a New York-i randik nem sorozat, márpedig a 35 feletti korosztály öregnek fogja magát érezni a netes szlengek hallatán (amikből nem tudom mennyi jön át a magyarításban, mondjuk mindegy is). Az egyetlen közérthető karakter a love storyt elmesélő portás (Jerry Ferrara). Ugyanitt 21:35-kor újabb fejezet a Lassú égésű Watergate-botrányból, ezúttal Wright Patmanre koncentrálva. A testvércsatornán (HBO3) is érkezik az obligát széria tízkor ami ofkorsz a Folklór aktuális része. Múlt héten popSTÁRt kaptunk, most meg halálbrókert (Broker of Death) akinek tisztes, de szintén okkult megélhetése (amulettek árusítása) mellett ez a fő bevételi forrása. A Dunán Rofusz Ferenc-rajzfilmetűd 22:35-kor ami Leonardo da Vinci mesterműve, Az utolsó vacsora előtt ró le tízperces tiszteletkört. A vallás fullba nyomása adja magát de az értékek mulandósága is jelen lesz a freskó romló állapotával. Visszaugorva az ismerkedésre:

Tinderkert rovat:
HIÁBA KERESI A SZERELMET A VILÁG LEGMAGASABB EMBERE: „A 251 centi magas Sultan Kösen Oroszországban is szerencsét próbált.” – Vigasztalja hogy az alacsony nők se találnak párt maguknak:
randi – Felhagyott a párkereséssel A dadus sztárja, Fran Drescher: „Mindenki kamuzik”: „A színésznő sok kínos randin van túl. A legtöbb férfi azért haragudott meg rá, mert ő fizetett mindent.” – Jogos, ennyi erővel éhező nőtársait is meghívhatta volna:
Zsinórban 16 nap ment el randizni, csak azért, hogy egyen – Jól ki lehetett éhezve szegény :DDDD
Lifeadvisor – 34 éves özvegy vagyok. Nem randiznak velem a nők – Ha fiatal bombázó csaj vagy akkor meg azabaj:
plasztika – Kim Kardashian-melleket csináltatott magának, mégsem találja a szerelmet ez a nő – Az gondolom meg sem fordult a fejében hogy pont emiatt nincs senkije.
Társkeresőn csalt ki majdnem tízmilliót a meghódítására törekvő férfiaktól: „Mindezt két évtizeddel korábbi fotókkal.” – ...pedig be is drogozhatta volna őket mint Cardi B.
net randi – Tinder-csaló vert át egy 51 éves anyukát: kiforgatta a vagyonából, és a munkahelyétől is megfosztotta: „Sunita Brittain éppen egy olyan férfit fogott ki, mint akiről a Tinder Swindler című dokumentumfilm is szól.” – De hát ez menőség, a csalókat is sajnálni kell, meg lett aszondva:
Ha seggfej módon randizol, a végén te leszel az internet új főgonosza: „West Elm Caleb azzal érdemelt ki egy saját hashtaget, egy kis nyilvános megszégyenítést, sőt azt is, hogy már nagyobb cégek és márkák is a nevét kihasználva reklámozzák magukat, hogy úgy viselkedett, mint egy átlag huszonéves srác.” – Igen, minden „átlag huszonéves srác” „seggfej módon randizik”. De jó is ezt női újságírótól olvasni, sebaj, Calebet is várja a média:
hihetetlen – A Tinder-csaló, Simon Leviev saját társkereső műsorra vágyik Kapjon mellé Oscart meg Kossuth-díjat is!!

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés