2022. 04. 16.
Banksy Mellow (ápr. 16-17.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Banksy Mellow (ápr. 16-17.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, ÁPRILIS 16.:
BORDEAUX ÉJSZAKA...
0
...in one very wild republic!

Talán érdemes:
Nyolckor tavalyi akciózás az HBO-n ami már külföldön is második címét (The Asset ill. The Protégé) fogyasztja holott nem olyan rossz. Besson hasonszőrű mai dobásainál biztosan jobb, márpedig a Nikita és a Leon hatása több mint egyértelmű (ahogy a John Wick-é is). Fekete bérgyilkos (Samuel L. Jackson) Vietnamban talált Védence (Maggie Q) felnőve pótapja nyomába lép ám mikor amazt megölik, hátrahagyja a céh fedőcégeként működő antikváriumot és egész a Távol-Keletig utazik a bosszúért. Közben persze megismerkedik egy nála jóval idősebb szakmabelivel, össze is jönnek (távol álljon tőlem az age shaming de Michael Keatonnak ennyi idősen sem a seksz, sem az öldöklés nem áll jól). Nem tudom hogy a szebb napokat látott rendező, Martin Campbell kapott-e utána ajánlatokat, az biztos hogy Keatonnak bejött (lásd a Flash-t amiben újra Batman-bőrbe bújhat), Q meg eleve nem szorult career boost-ra (az itteni figurát ofkorsz a Nikita sorozatkiadásából mentette át). Ugyanabban az időben egyből öt epizód pár fiatalkorú bűnöző alpesi kalandjaiból a testvércsatornán (HBO3) akiket csapatépítő-átnevelő tréningre küldtek a hegyekbe de hamar vezető nélkül maradnak. Mivel az igazságszolgáltatással nem túl jók a tapasztalataik így inkább kikiáltják saját, (szó szerint) földalatti Vad köztársaságukat ahol hamar a Legyek ura lesz a király. A barlanglakók közé magyar vonatkozás is jut Béla Gabor Lenzzel aki jól hozza a rá osztott (rossz) karaktert, utána fél kilenckor provokatív(nak szánt) drámázás a Cinemax 2-őn. Henrika Kull a nemi identitások-határok elmosásával meg a sekszmunka = önmegerősítés-mantrával igyekszik pukkasztani a lassan nagyítóval sem található vaskalapos polgárokat, hősnőire berlini bordélyban dolgozva talál rá a Váratlan boldogság. Azt hinnénk itt nem lehet a másiknak újat mutatni de mégis mert hiába a szabados szakma és a pucérság, mégsem teljes a lelki kitárulkozás.

MűvéSEKSZ rovat:
jelenből a jövőbe – Elavult az ember művészi tevékenysége?Keep calm, majd a robotok ezt is átveszik tőlünk:
Művészi festményt készít egy brit robot, és csak 5 óra kell neki az alkotáshoz – ...és gondolom a késztermék az összes politikai oldal hópihéinek megfelel.
Robbie Williamsnek megvolt Banksy legjobb képei közül három, de nem kellettek neki – Megértem, egy kutya is more Banksy than Banksy:
Banksy, a kutya újraalkotja a graffitiművész kreációit – Nem akarom tudni milyen anyagokból :SSS
Őrizetbe vették a szobrászt, aki gigantikus szarszobrot szobort a szentpétervári Mars-mezőre: „Az alkotás hóból és festékből készült.” – Fontos hír, már utalom is nektek a támogatást...ja nem. Ha már szar:
Nevezték giccsnek, hasonlították kutyaürülékhez, mégis ő a legsikeresebb ma élő művész – ...úgy hogy ecsetet-ceruzát vagy bármi ilyesmit alig fog a kezébe, merthogy Jeff Koons-ról van szó. Az mekkora álszentség hogy pont a legnépszerűbb (LOOOOL) sorozata (igen, a Cicciolinás) marad ki a Zéletmű-kiállításból?
Recorder – A nő, aki mindenkit meztelenre vetkőztetettÉBERSÉG!!!! rekorder-elvtársak, mi ez a patriarcha kizsákmányolás?!
FEMINA – Úgy mutatja meg a nők testét a fotós, ahogy ritkán látniWait, a challenger appears:
Meztelen embereket állított a sivatagba a tenger védelméért egy fotós: „Úgynevezett művészet.” – Sőt MŰVÉSEKSZ :DDD


VASÁRNAP, ÁPRILIS 17.:
CHAOS REIGNS WALKS...
0
...deep in the woods.

Talán érdemes:
Az HBO-n nyolckor a pár évvel ezelőtti Nyúl Péter 2. része melyben a nagyfülű kópé felhúzza a Nyúlcipőt mikor Bea és Thomas házasságával háttérbe szorítva érzi magát. Irány a város és a nem mindig tiszta szándékú ott élők, egy darabig be is jön a számítása de természetesen választania kell új haverjai és az őt tényleg fontosnak tartók között... Tűrhető folytatás amibe a slapstick comedy mellé sajnos a manapság kötelező vécéhumorból is jut de ez legyen a legnagyobb bajunk (pláne hogy Dickens-utalásokat is elrejtettek benne). Továbbra is 20:00-nál maradva egyből két újdonságot kapunk, közülük a Film Now-n sugárzott lesz a gyengébbik. A Fejedbe látok mintha el lenne átkozva: 2017-ben kezdték forgatni de a negatív reakciók hatására 2019-ben újra nekiláttak hogy végül a Covid tegyen be a 2021-es bemutatónak. A vadiúj vadnyugaton járunk ahol a férfiak zajnak nevezett gondolatai (amik ugye 1000%-ban a SEKSZ!!4!4! körül forognak) mindenki számára hallhatóak, nem is csoda hogy egyedül élnek. Ilyen közösségben nő fel SZÍRIUSZ KAPITÁNY Todd Hewitt (Tom Holland) is aki nem tudja kontrollálni magát az űrből hozzájuk látogató Csillaglány (Daisy Ridley) előtt. Neki nincsenek leolvasható gondolatai de haza kéne telefonálnia különben anyahajója AZ A BAJ HOGY tovább megy más lakott bolygókat keresve. Egyedül a város vezetője, David Prentiss (Mads Mikkelsen) hasonlítható hozzá, ő a saját zaját tudja rákényszeríteni a többiekre, lakhelyüket is átkeresztelte PENIS Prentisstown-ra, érthető ha nem örül a váratlan vendégnek. Doug Liman bedobja a nézőt egy young adult regény kétségtelenül látványos univerzumába de nem ad fogódzót, se hátteret így a 110 perc (aminek nagy része erdőbeli gyaloglással telik) jóval hosszabbnak fog érződni. STÁRok (Holland, Ridley, Mikkelsen valamint Demián Bichir), töménytelen mennyiségű pénz...és semmi, pozitívum hogy legalább az angol elnevezése (Chaos Walking) illik hozzá (és beugorhat róla az ugyancsak zavaros Káosz birodalma is). Ugyanabban az időben ugyancsak a male guilt-re alapoznak, szintén a természet lágy ölén de már a Film4-en, itt barátjával vidéken hosszúhétvégéző csaj kezdi úgy érezni hogy Figyel az erdő. Jól sejti merthogy a srác nem maga hanem Toxikus Patriarcha apja kedvéért hozta ide hogy elfoglalja a megölt anya/feleség helyét... Az Off the Grid is „többismeretlenes” (eredetileg Secrets in the Woods volt), erre is érvényes ami a Lifetime-thrillerekre általában, javára írható a rövidsége (80 perc). Más. Rég nem volt már nálunk semmi Grúziából de ezen most fél kilenckor az Otar halála javít kicsit a Cinemax 2-őn. Az említett esemény autóbaleset miatt következik be, az elgázolt férfi családja némi pénzért cserébe hajlandó eltekinteni a vádemeléstől (úgy látszik az emberélet arrafele sem túl drága). Mivel a járművezető még bőven kamasz így apjára hárul a pénz előteremtése (ez, mármint a gyereke után „takarító” szülő is ismerős).

„Zene” és „film” rovat:
The Lil’ Akárki Edition:
Több száz öngyilkosságot akadályozhatott meg slágerével Logic amerikai rapper: „Miután a 1-800-273-8255 című dal megjelent és két nagy showban is elhangzott, 6,9 százalékkal nőtt az amerikai segélyvonalra befutó hívások száma.” – Jár neki a TISZTELET!, ilyen rapperekre volna szükség, nem pedig effélékre:
Lángoló – Orális szex a színpadon: „Danny Brown rappert az egyik rajongója próbálta szájjal kielégíteni az első sorból - fotó is készült.” – Jól jön majd a perhez tíz év múlva:
Szexuális zaklatás miatt beperelték Snoop Doggot: „Kilenc éve történhetett az incidens.” – Felkészülnek a pornófilmje szereplői...mármint a perre :DD vagy nem, mert Snoop közben megegyezett a hölggyel. Kilencvenes éveknél maradva:
A rajongóktól kérnek pénzt a Tupac-filmre: „Gobi Rahimi, a rapper barátja így készítené el a hiphopkirály utolsó 7 napját elmesélő 7 Dayzt.” – Akkor ebből (is) kimarad az erőszakos kényszerítés? Mondjuk érthető...
A Sports Illustrated azzal is történelmet írt, hogy rappert tett a címlapjára – Le vannak maradva ugyanis Megan Thee Stallion bár nő de nem transznemű és a neve („csődör”) is egyet jelent a Kizsákmányoló Patriarchátussal!4!!!
Pénzbüntetést kaphat a francia rapper, aki a fehérek felakasztásáról írt számot: „Nick Conrad szerint nem kell szó szerint érteni a szöveget.” – Jaja, művészi szabadság for teh win:
Rappelve próbált szimpatikusnak látszani a berlini rendőrség, de kisebb botrány lett belőle: „És nem azért, mert elég bénácskára sikerült a dolog, hanem mert a videó rendezője korábban SadiQ-kal, az iszlamista rapperrel is forgatott, bár azt azóta már megbánta.” – Fiatal volt és kellett neki a pénz, különben is, hessteg lájfz medörz!44!!44
Meghalt a kanadai rapper, aki egy repülő szárnyán akart klipet forgatni: „De nem számolt a légörvénnyel.” – Tehettem volna a szelfibűnözősbe is, amúgy mostanában nagyon hullanak:
Meghalt Snootie Wild: „Belehalt sérüléseibe a texasi repper, akit február 25-én szállítottak kórházba lőtt sebbel.” – ...de a show-nak így is mennie kell tovább:
Bebalzsamozták, majd kiállították egy klubban, így búcsúztatták el az elhunyt marylandi rappert: „(...) Goonew (...) még március végén (...) lett áldozata lett egy utcai lövöldözésnek (...), viszont valami olyan módon szerették volna elbúcsúztatni, amire eddig talán nem is volt példa: holttestét ugyanis bebalzsamozták, majd kiállították egy klubban, hogy mindenki egy óriásit bulizhasson mellette, minderről pedig videó is készült.” – Hologramturné when? LOL!44!!4!
Lelőtték Chii Wvttz tinédzserreppert: „18 éves volt.”Nap kommentje:
0

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: éberség

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés