2022. 04. 23.
Avantgarde Voyeurs (ápr. 23-24.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Avantgarde Voyeurs (ápr. 23-24.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, ÁPRILIS 23.:
HALÁLI EZ AZ ŰRHAJÓ
0
Choose the blue PILL drink!

Talán érdemes:
Fél tízkor egyszernézős közelmúltbeli stíluskatyvasz a Film Now műsorán amin Colin Farrell se nagyon tud javítani. A nem is olyan távoli jövőben már megindult a csillagközi gyarmatosítás, a majd’ száz évnyi távolságra levő bolygót (a logikus lefagyasztós megoldás helyett) többgenerációs, önellátásra tervezett űrhajóval érnék el. Az első, kamasz utasokból lennének a későbbi pilóták-satöbbik majd végső lépésként az általuk alkotott legénységet is ők reprodukálnák leendő gyerekeikkel. A sekszualitás addigi kordában tartásáról a nevelőtisztjük (Farrell) által megitatott BRÓMOS TEA kék lötty gondoskodik, naná hogy a két „legokosabb” srác úgy dönt, nem kérnek a szómából. Ennek beláthatatlan (=könnyen megtippelhető) következményei lesznek melyek közül az lesz a legkevésbé érdekes hogy melyiküknek jut a vonzó űrnővérke (Lily-Rose Depp). Farrell karakterének halála után a reményteljes kezdés közhelyekbe megy át, még egy nyolcadik utast is bedobnak hogy mindenki jóllakjon. Ezerszer kivesézték mit honnan vettek át a Voyagers-be: az ösztönöktől hajtott, szerektől bódult young adultok az Eufóriából jöttek, a felállás pedig természetesen az Alien és a Legyek ura keresztezése (illetve az utóbbiból készült rádiójáték továbbfejlesztése). Háromnegyed éjfélkor hétéves román darab a Dunán melyben unalmas életet élő aktakukacot talál be szomszédja hogy együtt keressék meg kertjükben azt A kincset amit utóbbi nagyapja ásott el a II. VH alatt. A tényleges ásás megkezdése előtt be kell szerezniük egy elég drága fémdetektort, igazából a szomszéd is azért társul (és ajánlja fel az osztozkodást) mert önerőből nem tudná megvenni a szerkentyűt. Ezek után aligha ér minket váratlanul hogy kaland helyett fekete humorral átitatott társadalomkritikát kapunk (bürokrácia, ilyen-olyan politikai rendszerek jövésmenése), ezt domborítja ki a Robin Hood-utalás is (a főhős éppen ezt olvassa gyerekének). Minden szimpátiámmal együtt azt kell mondjam max. félórányi szusz van az ötletben.

Nem érdemes:
Filmbox Extra HD, 22:45 – Régóta fenyegetnek minket mesterséges intelligencia generálta forgatókönyvekkel és a kínai Vanguard tényleg olyan, mintha: hatvanpluszos Jackie Chan, akció a világ körül, kétezres éveket idéző CGI. Mindez megbocsátható lenne politizálás nélkül csakhogy a kötelező Nyugat-kritika mellé ott lesz még az elit (és Jackie vezette) szervezet akik családias összetartással védik a Polgárokat a terroristáktól. Lehetne akár szórakoztatóan rossz is ha nem ugrana be róla a 444 cikke az élet Tinderén balra húzó, nagytestvérkedő kormányról.

A seksz, a szipu rovat:
The Mexikó Edition:
Brazíliában a jobb- és a baloldali politikus MMA-meccsel rendezte le a szakpolitikai vitát – Akkor már akár focizhattak is volna:
Brazíliai focipályán lőttek agyon hat fiatal karácsonyozót: „Agyonlőttek hat embert és ötöt megsebesítettek a brazíliai Fortaleza városának egyik focipályáján - közölték Ceará állam közbiztonsági hatóságai szombaton.” – Kizárt dolog, meg lett mondva hogy Dél-Amerika nem veszélyes hely még négy gyerekkel sem!!!
Az út közepén álldogáló, maszkos drogkartell tagokat fedeztek fel a Google MapsenKeep calm, csak a hagyományokat őrizték:
Ötszáz éves, farúdra felhúzott gerinceket találtak Peruban: „A bennszülöttek így próbálták meg helyreállítani és óvni a sírrabló gyarmatosítók által tönkretett holttesteket.” – Igen, mert a patriarcha kolonialisták nélkül a temetések is békésebbek lennének. Ja nem:
Előbb a virrasztáson, majd a temetésen is mészárolt egy mexikói banda: „Összesen kilenc emberrel végeztek.” – Gondolták ha már temetés, legyen lajkaboss és jobbanteljesítés:
Ötvenezernél is több azonosítatlan holttest van Mexikóban – Írjátok hozzá ezeket is:
Holttestekkel teli autót parkoltak egy mexikói kormányzati épület elé: „Reggel álltak oda vele, a sofőr elmenekült a helyszínről.” – Dehogyis „menekült”, csak rohant „sportolni”:
19 embert gyilkoltak meg egy mexikói kakasviadalon: „Több ember pedig kórházba került.” – A lényeg: nyugtassatok meg, a kakasoknak ugye nem esett bántódása?
 

VASÁRNAP, ÁPRILIS 24.:
UTOLSÓ VACSORA...
0
...az ARABS SZÜRKÉNÉL algír apátságban :(

Talán érdemes:
A retekklubbon újabb közelmúltbeli magyar alkotás 22:15-kor azoknak akik vevők az ilyesmire. „Komoly” irodalmi karriert kergető reklámszakember (Fekete Ernő) sikertelenségét az aktuális coelhós-oravecznórás bestselleren (Így vagy tökéletes) és annak íróján (Béres Márta) vezeti le. Az antipátia kölcsönös de ahogy az lenni szokott, végül mégis egymásra lesznek utalva, pontosabban a férfi a nőre merthogy közös fotójukkal és a vele beinduló pletykákkal futtatná be magát. Rom.kom.-hoz képest túl sokszor beszélnek benne csúnyán és ezt is túlnyújtották (105 percre). Ha már mindenképp párkapcsolat akkor válasszuk fél kilenckor a Cinemax 2-őt ahol megcsalás után is együtt maradó páron át látjuk, milyen hullámokat vet az ilyesmi. Itt a férfi hagyja ott családját fiatalabb nőért de a Kötődések olyan erősek hogy végül a szerető küldi haza. Igaza van mert három évtized múlva is együtt vannak bár mintha maguk sem tudnák miért, talán a Sors rendelte így... Az anyacsatornán (Cinemax) érdekes téma egyoldalúan tálalva nyolckor. Bármilyen hihetetlen, a laza hatvanas években is akadtak nők akik Jézus szolgálatára esküdtek fel, ilyen volt Cathleen Harris (Margaret Qualley, nem mellesleg Andie MacDowell lánya) is aki Novíciaként találta volna meg hivatását a test ördögével dacolva. Furcsamód az akkori katolikus rendszer pont ebben gátolta, főleg a zárdafőnöknő (Melissa Leo) aki az elmélyedés helyett a testi fenyítésre és lelki terrorra helyezte a hangsúlyt, nem véletlenül őt viselték meg legjobban a vatikáni reformok. Be lehetett volna ezt mutatni tárgyilagosan is, ehelyett Margaret Betts mintha a Whiplash keresztény(ellenes) kiadását akarta volna létrehozni az apácás exploitationök eszköztárával (vetkőzés, leszbikus vonzalmak). Vallásnál maradva a Duna TV megint jó későn (23:53-kor) kezdi a jóságot pedig a valóságalapú Emberek és isteneket jó volna ha minél többen látnák. Xavier Beauvois filmje az 1990-es évekbeli algériai polgárháború idején játszódik mikor pár iszlám szélsőséges Tibhirine-ben túszul ejtette az ottani muszlimokkal harmóniában élő keresztény szerzeteseket. Választhatták volna a menekülést de inkább a maradás és a közösségnek végzett munka mellett döntöttek, egy ideig még az is elképzelhetőnek tűnt hogy megtalálják a közös hangot a radikálisokkal. A cím a Zsoltárok könyvéből van, a megvalósításba bele lehet kötni de az egyik papot megformáló Lambert Wilson és főleg a falu orvosaként nagyot alakító (79 éves!) Michael Lonsdale miatt így is kötelező.

Év filmje rovat:
Adam Driver erőszakoló apród, Matt Damon a bosszúálló lovag Ridley Scott új filmjében: „A francia középkorban egy párbajjal döntik egy erőszak vádját. De ha a kihívó férj veszít, a feleséget is kivégzik.”Trónok harca kontra blédranner és Farkas gyermekei...Scott-nak öregkorára tényleg elment a maradék esze.
Szemérmetlen realityvel sokkol az HBO Max Év sorozata, Netflix likes this.
cinematrix – Minden határt áthág az HBO Max új erotikus sorozata: „Sokaknál ki fogja csapni a biztosítékot.”NÁLAM NEM, ÉN LESZAROM Ja nem ma, olvassunk tovább: „Ellen Rapoport (...) ahelyett, hogy drámai módon közelítené meg ugyanazt a korszakot, amit a Fülledt utcák feldolgozott, inkább a humoros tálalást választja (...). Ha valakit zavart, hogy az Eufóriában rengeteg péniszt mutogattak, az a Minxtől sokkot fog kapni. Itt ugyanis direkt túltolták a tárgyiasítást a készítők.” – Bezzeg ha férfi próbálkozik ilyesmivel:
Ben Affleck sem menti meg az Amazon új erotikus filmjét: „Eddig ez az év egyik legnagyobb csalódása.” – ...pedig az Amazon is igyekszik progresszív-provokatív lenni, brühühüü...
Hónapokat csúszik az év legjobban várt horrorjátéka – Érdemes lesz várni rá...ja nem:
Olyan durva lett ez az új horrorjáték, hogy a PlayStation cenzúrázta: „A készítők ki is akadtak miatta.” – ...de azért csak piacra dobták.
Minden idők legrosszabb videójátékának kiáltották ki ezt az új fantasyt: „Senkinek sem tetszik.” – Pont ezért ez az Év játéka!
Ha mostantól életem végéig csak egy játékkal játszhatnék, valószínűleg ezt választanám – Elvileg már játszod, sőt el is vesztetted:
Új alkalmazást adott ki az Epic Games, lemásolhatjuk vele a valóságotEZT a valóságot?! Mi a f***nak?! Bőven elég élni benne...

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés