2022. 05. 21.
Failed sailors on the moon (máj. 21-22.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Failed sailors on the moon (máj. 21-22.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, MÁJUS 21.:
WEAK ME UP...
0
...before your logo.

Talán érdemes:
Mára csak két program jut, mindkettő a Cinemax 2-re. Előbb a múlt heti Elköteleződést rendező Semih Kaplanoglu lassú folyású (majd ’ 150 perces) tavalyi drámája jön fél kilenckor melyben török gazda próbál megfelelni új és régi elvárásoknak. Előbbit az a cég jelképezi amelyik az apjától örökölt birtokon vezetne át magasfeszültségű áramot, utóbbit pedig vallásos felesége és az ő mekkai zarándoklata. Természetesen maga is vele tart és Hasan útja úgy lesz fokozatosan a belenyugvásé és lelki békéé ahogy az utazás során kijavítja múltbeli hibáit. Ugyanitt negyed egykor 2018-as, kissé sematikus című (Ébredés) variáns a világ összes szépségét-rútságát összefoglaló alkotásokra (Baraka, Quatsi-széria, Samsara, stb.). Ezek a maguk idejében üzenetük és technikájuk miatt ütöttek nagyot de mivel manapság bárki csinálhat timelapse-videókat és senki sem akar rosszkedvű lenni így Tom Lowe is a könnyebb megoldásra szavazott (vagy a producerkedő Godfrey Reggio és Terrence Malick győzte meg erről). Az Awaken is ugyanarra épít amire az említettek (gyönyörű felvételek a Föld összes tájáról) de azokhoz képest jóval optimistább és fiatalosabb (=nem sok idős embert mutatnak). A zene korrekt (bár Joseph Trapanese nem egy Philip Glass), Liv Tyler narrációjából nem tudom mi marad, de azért csak vegyük fel.

A seksz, a szipu rovat:
The Házasság Edition:
Az esküvőn közölte a tanú, hogy szerelmes a mennyasszonyba, aki végül hozzáment feleségülWait, a challenger appears:
A vőlegény berúgott, késett az esküvőről, a menyasszonyt végül az egyik rokona vette el: „Az ara apja gyorsan kitalált egy tartalék tervet.” – Jajj de elmaradott, az lett volna a menő ha a hivatalos férj is becsatlakozik mikor odaér!!!
A házasság lehet a hosszabb élet titka – ...vagy nem, mert:
kívül tágasabb – Tovább élne? Tartson kutyát!: „Kimutatták, hogy egy kutya jelentősen csökkenti az idő előtti elhalálozás kockázatát.” – Így már ez a hír is érthetőbb:
A férfi lemondta esküvőjét, mert menyasszonya majdnem megölte a kutyájátKeep calm, van ellenpélda is:
Egy brit anyuka hozzáment a macskájához, hogy ne kelljen lemondania róla – Akkor már nem kell a vonzalmai miatt Spanyolországba mennie:
Spanyolországban elfogadták a törvényt, amely az állatokat legális családtagoknak tekinti – Felkészülnek az élettelen tárgyak:
Manzárd – 14 éve él próbababákkal egy nő: „Suzanne Heintz a, fotós, író példás családi életet él közel 14 éve férjével és lányával. Akik próbababák.” – Nézzük a jó oldalát: legalább szaporodni nem fog. Amúgy ezt is lehet fokozni:
Ilyen hatezer Barbie babával együtt élni: „A szingapúri igazgató szenvedélye még 13 éves korában kezdődött, már 87 millió forintot költött rá.” – Ezek a japánok Szingapúrban sem nyughatnak!44!
 

VASÁRNAP, MÁJUS 22.:
SANTA CLAUS FROM BELOW
0
Fogadó a szerelemhez.

Ajánlott:
Bár A szerencse forgandó néven voltmár egy pókeres marhaság, a ma 21:25-kor adott névrokona valóságalapú tárgyalótermi krimi lesz Barbet Schroedertől a Duna TV-n. Idősebbek még emlékezhetnek Sunny és Claus von Bülow sztorijára: a fél világ azt találgatta hogy a feleség (Glenn Close) kómába esése mögött vajon a férje (Jeremy Irons) áll vagy sem. A vallomások mellett az indíték is ellene szólt: elszegényedett nemesi család sarjaként jól jöhetett volna neki az élőben elég elviselhetetlen nő vagyona. Az első ítélet után fellebbezett és megnyerte magának Alan M. Dershowitzot (Ron Silver) aki végül kiharcolta neki a felmentést. A befejezést tudjuk: Sunny majd’ harminc évig vegetált, Claus Angliába tette át a székhelyét, ergo nem az számít ki a tettes (Schroeder mindkét szemszögből bemutat egy-egy eseményt), a lényeg hogy a Reversal of Fortune sokkal jobban átadja, milyenek azok akik olyan szinten gazdagok hogy gyakorlatilag érinthetetlenek. Claus ördögien profi manipulátor aki hol ártatlan benyomást kelt, hol pedig mozdulatlan feleségén poénkodik aki közben végignarrálja a filmet – újabb bravúros (vagy megkérdőjelezhető) húzás a forgatókönyvet jegyző Nicholas Kazantól. Irons figurája Oscart ért de így is Dershowitz alakítása a legérdekesebb: ő előbb könyvet írt az egészről majd az O. J. Simpson-ügyben bizonyította be hogy az elfogulatlanságnál jobban szereti a médiafigyelmet hogy aztán Jeffrey Epstein védőjeként (és szigete rendszeres vendégeként!) írja ki magát a normális emberek közül. Hát igen, az a bizonyos forgandó szerencse...

Talán érdemes:
Nyolckor idei katasztrófafilm a Film Now műsorán Roland Emmerichtől. A Moonfall után egyértelmű lesz hogy a Quatsi-khoz hasonlóan az Armageddonnak és az Indepence Day-nek is lejárt a szavatossága. Az aktuális fenyegetés ezúttal nem klímaváltozás, aszteroida vagy japán tengeri óriásgyík hanem a Föld felé tartó, pályáját elhagyó Hold. Ezt kellene semlegesítenie a visszavonult űrhajósnőnek (Halle Berry), már ha más is hinne neki az általa tíz évvel korábban elárult egykori kollégáján (Patrick Wilson) és az ő konteóhívő haverján (John Bradley) kívül. A fizikai-biológiai törvények figyelmen kívül hagyása még beleférne de a legnagyobb poén így is az amcsi űrrepülő oprendszerét (Windows akárhány) védő orosz fejlesztésű vírusirtó (Kaspersky) lesz, a legnagyobb ziccert meg ofkorsz kihagyták:

kicsi és gabi máj. 07. 14:29:23 5/10
Ha a Halle Berry letolta vona a bugyit, akkor egy 8-as, így max 5.

A Cinemaxon 21:35-kor adott Találkozásoknak semmi köze sci-fi névrokonához, ebben fiatal kissrác (Lucas Jaye) talál magára egy veterán (Brian Dennehy, az originál Rambóból) segítségével és küzdi le félelmeit (főleg az őt zaklató idősebb gyerekektől). Az anya (Hong Chau) eredetileg azért utazott vidékre hogy kitakarítsa és eladja elhunyt nővére házát de a lomok-emlékek között válogatva erőt vesz rajta a ragaszkodás. A főcsapás ezzel együtt a fiú és az öreg katona barátsága: az egyik előtt még ott az élet, a másik pedig igyekszik átadni neki saját bölcsességét. Érdekesség a magyar származású Laurent Rejto valamint hogy ez volt Dennehy utolsó szerepeinek egyike. Soha rosszabb búcsút. A testvércsatornán (Cinemax 2) furcsaság Hawaii-ról fél kilenckor melynek halálát érző főhőse azt vallja magáról hogy Egyszerű ember voltam. Ez persze nincs teljesen így: Masao (akit korától függően más-más színész személyesít meg) tanúja volt szülőföldje turistaparadicsommá válásának, átélt egy nagy szerelmet hogy felesége halála után elidegenedjen gyermekeitől és egyre több időt töltsön múltja árnyaival. Christopher Makoto Yogi ráérős tempójú meditációja leginkább a kísérletezőknek-bátraknak ajánlható. 21:50-kor tízéves horror a Film Mánián. Mikor az abúzív anyja temetésére hazatérő Annie (Caity Lotz) körül kezdenek eltűnni a rokonok-segítők, a helyi rendőr (Casper Van Dien) őt gyanúsítja. A lány először a mama szellemét sejti az esetek mögött (már csak a házban hallható furcsa zajok miatt is) így a nyomozáshoz médium segítségét kéri, ő azonban valóságosabb veszélyre figyelmezteti. Ahogy egyre mélyebbre ássa magát családja történetében, úgy kerül elé egy egykori sorozatgyilkosság – lehetséges hogy van összefüggés múlt és jelen között?... Az Egyezség kis költségvetést használ fel nagyon hatásosan, nem is értem hogy lehet hogy a folytatását adták le nálunk előbb. 23:28-kor újra a maffiáé a terep a Dunán ahol nápolyi fiatalok követnek el gyerekcsínyeket, kihasználva büntethetetlenségüket. A megbízásokat a felnőttek adják nekik de csak idő kérdése hogy a kis Ragadozók úgy érezzék, megállnak a maguk lábán is. A hatalomátvételtől kezdve Claudio Giovannesi és Roberto Saviano (Gomorra) mintha maguk se tudnák mit akarnak: Nicola (Francesco Di Napoli) gyakorlatilag úgy jut a csúcsra hogy nem piszkolja be nagyon a kezét hogy majd a végén hirtelen eluralkodik rajta a vérszomj. Akárhogy is, az Isten városának (náluk is kiskorúbb) bandái seperc alatt kifiléznék őket és ott tényleg hihető hogy alig van rendőr a sikátorokban.

„Zene” és „film” rovat:
The Barbie Edition:
A képébe nevettek a Barbie baba miatt, mégis dúsgazdag lett – Majd az SJW-k elveszik az ő pénzét is:
Üvegplafon 18+ Menstruáló Barbie és Ken levágott feje: „Barbie-t imádjuk utálni - de mit mondanak el a véres Barbie-képek rólunk és a világról?” – ...ugyanazt mint a lebombázott Aprajafalva, vagyis hogy nem tudjátok kihagyni a gyerekeket a felnőttek baromságaiból.
Hatvanéves Ken, Barbie barátja: „A születésnapra két ismert divattervező is ruhaszettekkel rukkolt elő.” – Le vannak maradva, a ruha a legkevésbé lényeges:
extravagáns összeállítás – Jön a hallókészülékes Barbie, és a vitiligós Ken baba, bemutatták az új kollekciót – Óriási sikert jósolok neki, legalább akkorát mint a csupa nő Szellemirtóknak.
Különleges Barbie babát mutattak be a közelgő nőnap miattMI AZ HOGY NŐ?! Wait, a challenger appears:
Barbie baba lett az AstraZenecát kifejlesztő professzornőből – Szép-szép, de nem elég diverz:
Fekete politikus nő az új Barbie-babák között – Majd ezt is betiltják, csak más okból mint a golliwogokat.
Sarah Michelle Gellar háziasszony Barbie lett – ...még úgy is hogy nem őt választották a készülő Barbie-filmbe:
Itt az első hivatalos plakát a Margot Robbie-féle Barbieról – A Harley Quinn-Suicide Squad buktái után ennek is eljött az ideje, és ennek is a mai polkorrektség lesz a végzete:
A lehető legmeglepőbb rendezőt választották a Barbie-filmhez: „Évek óta próbálják összehozni a filmet a Barbie babák földjéről. Ha már a főszereplő nem lett szokatlan választás, legalább a rendező igen.” – Csak nem Jordan Peele az? LOL!!4!4!!

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés