2022. 07. 11.
Az Anyegin Csanád (júl. 11-12-13-14.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Az Anyegin Csanád (júl. 11-12-13-14.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, JÚLIUS 11.:
MIKROKOSZT, MOST!
0
Néha a csigák is úgy vannak vele.

Ajánlott:
A Cinemaxon nyolckor (vagy holnap ugyanitt 13:05-kor) francia természetfilm, egyensúlyozni a múlt heti rossz híreket, bemutatva az aljnövényzet Mikrokozmoszát. Jó rácsodálkozni hogy itt is ugyanaz a körforgás megy és a farkastörvények is ugyanazok mint a nagyobb állatok (vagy akár az emberek) között. A mozgatórugók (szaporodás, táplálkozás) is hasonlóak csak kicsiben, de kamera által felnagyítva teljesen máshogy hatnak. Míg a Sivatagi show mesterséges eszközökkel humanizálta az afrikai vadont addig (a magyar származású) Claude Nuridsany és Marie Pérennou tudományos, szórakoztató ÉS nevelő megoldást választott, nem ok nélkül lett művük hivatkozási pont. A Le Peuple De L'Herbe együttes is innen vette a nevét bár ők más okból érzik magukat egynek a Füvek népével.

Talán érdemes:
Ugyanabban az időben (20:00) tízéves, valóságalapú drámázás a Film Now-n aminek Anthony Broadwater ügye ad aktualitást. Egyedülálló, védőügyvéd anya (Julia Ormond) újratárgyalást harcol ki Calvin Harrisnek (nagy levegő, és: Mahershalalhashbaz Ali). A fekete férfit egy 11 éves, mentálisan beteg kislány megerőszakolásáért csukták be, a nő szinte véletlenül kapta meg az ügyét mikor kollégáját villámcsapás érte. Védő és vádlott kölcsönös bizalmatlansága aztán barátsággá mélyült ama húsz (!!!) év alatt amíg sikerült semmissé tenni a bírói tévedést. Egyből a szabadulással nyitnak hogy lássuk, milyen nehéz volt az idáig vezető út és bár a Bűnösnek nyilvánítva (vagy Tökéletlen igazság) igazi TV movie de ez ne rettentsen el senkit. Ha már bűnüldözés, az M5-ön egyórás doksi 21:35-kor a profilozás egyik úttörőjéről. Cesare Lombroso arcelemzései a maguk korában újítók voltak, ma már az általánosítás-előítélkezés szinonimái lettek, erre utal a Star Wars-os alcím (A sötét oldal) is.

Hétfő? #LESZAROM.
The Oligarcha Cars Edition:
Éppen a Mars felé repeszt Elon Musk piros roadstere – Majd ha arra járok azt is LESZAROM, addig is maradjunk két lábbal a Földön aholis:
Két hét múlva érkezik a Mercedes nagyméretű elektromos luxus SUV-jaLESZAROM Wait, a challenger appears:
171 millióért kínálnak egy 30 éves, ritka BMW M5-öt – Ingyen SZAROM LE.
Egy autóimádó sejk megépítette a világ legnagyobb Hummerjét, ami inkább szörny, mint autó – Majd megy ez is a többé közé ha megunta:
A brunei szultán 5 milliárd dolláros autógyűjteménye csak úgy rohad a dzsungelben: “500 Rolls-Royce, 450 Ferrari, 400 Bentley és tucatnyi egyedi ritkaság áll brunei raktárakban az uralkodó család eszelős gyűjtőszenvedélyének köszönhetően.”Greta Thunberg likes this.
Íme a legújabb luxus lakóbusz, amibe még liftet is építettek: “A kétemeletes járgánycsodában teaszoba és lift is található, valamint panorámás kilátást nyújt.” – Repülni nem is tud? Uncsiiii:
Ez az igazi rongyrázás: egy 3,8 millió dolláros, magánrepülőből kreált limuzinLESZAROM.
A 900 lóerős Brabus Maybachnál tényleg nem nagyon van feljebb – ...lejjebb viszont igen:
Így muzsikál a svéd Koenigsegg 1700 lóerős háromhengeres autójaMuzsikáló svéd segg?! LESZAROM NORMÁLIS?!


KEDD, JÚLIUS 12.:
A MIKROFON-MOGUL
0
Na most mondd, testvér…

Talán érdemes:
Nyolckor Puskin-adaptáció az M5-ön Martha Fiennes rendezésében és Ralph Fiennes főszereplésével, ő lesz az életunt aranyifjú, Anyegin aki vidékre költözve direkt szomszédja menyasszonyának (Lena Headey) kezdi csapni a szelet pedig annak nővére (Liv Tyler) egyértelműen vonzódik hozzá. A hecc vége párbaj és a vőlegény halála, Anyegin már csak évekkel később, más feleségeként látja ismét Tatjánát és most ő ír neki levelet… Egy órával utána 21:00-kor biográfia a Filmbox Premiumon Ralph Waldo “Petey” Greene Jr.-ról, a hatvanas évek legendás fekete rádiósáról. Petey (Don Cheadle) jó útra tért bűnözőként osztotta az észt a mikrofon mögül szintén ex-börtönlakó társa, Dewey Hughes (Chiwetel Ejiofor) segítségével. Átalakulására barátnője (Taraji P. Henson) ösztönözte, egyaránt megfért nála a soul zene meg a polgárjogi küzdelem, poénjaival és őszinteségével a feketékhez szólt de a fehérek is megtalálták (Howard Stern érezhetően sokat merített tőle). Már ez is elég volna a halhatatlansághoz de Greene civilben is azon dolgozott hogy letérítsen másokat az általa bejárt tévutakról. Inspiráló sztori sok humorral és némi tragikummal (ahogy az az ábrázolt korszaktól elvárható), örömhír hogy a Mondd, testvér! 2007-es így nem estek benne át a ló túloldalára. 21:35-kor a hét első kiborgos programja (Nyár Prágában) érkezik a Story4-re. A cseh fővárosban élő robotgyáros saját gyermekeként kezeli úgy legutóbbi kreálmányát mint szomszédja fiát. Régi barátnőjétől van egy lánya akiről nem tud és aki most anyjától függetlenül szintén ide látogat majd nekilát felkutatni vér szerinti apját akitől annak idején a Vasfüggöny legördülése választotta el.

Kis hírek a nagyvilágból:
videó – Egy szaúdi férfi Maseratival próbált lehajtani a lépcsőn, nem sikerült neki – ...de nem is akármelyiken hanem a római Spanyol lépcsőn. Most ezt a turistásba, az oligarchásba vagy a szelfibűnözősbe tegyem? Áh, jó helyen van itt...
Forró parázson jártak, 25 embert szállítottak kórházba egy céges csapatépítőről: “A módszert gyakran alkalmazzák motivációs tanfolyamokon és jótékonysági rendezvényeken.” – Hát, így jártak, de legalább nem fáztak rá :DDD
Borisz Jelcin egyszer annyira berúgott egy elnöki csúcstalálkozó előtt, hogy alsógatyában találtak rá Washington utcáin, mert pizzát akart enni: “Az egykori orosz államfő közismerten nagy piás volt, ami miatt gyakran más országok vezetői kerültek kínos helyzetbe. Írországban egy mondás is született egy bizarr ügyéből.” – Azért az írekről is van pár piás közmondás…
Elon Musk kínai hasonmását, Elong Muskot kitiltották a kínai közösségi oldalakrólWait, a challenger appears:
Kim Dzsongun hasonmása zavarta meg a kampányeseményt Ausztráliában: "Elnézést, de nem mondhatod meg a legfelsőbb vezetőnek, hogy mit tegyen" - mondta a hasonmás, miután el akarták távolítani a helyszínről.” – Ahelyett hogy kitüntették volna:
Kim Dzsongun és Putyin klónja menekítette ki Ukrajnából Zelenszkij hasonmását – Jár nekik a TISZTELET!
Semmi se lesz már a régi: felszámolták New York utolsó telefonfülkéjét – Remélem nem Colin Farrell használta utoljára :SSSS
 

SZERDA, JÚLIUS 13.:
VIRÁGOK ALDERWOODNAK
0
EZER Ötszáz veszélyes holddá pattanni szét.

Talán érdemes:
22:50-kor black comedy a Filmbox Extra HD-n az ilyesmiket kedvelőknek, kivételesen női lúzerrel. Dee Dee Rutherford (Lisa Ann Walter) és apja kapcsolatát utóbbi (Kurtwood Smith) próbálja megjavítani nyugdíjazása küszöbén állva, azt remélve hogy ha előbbit befenyíti akkor végre felnő és méltó lesz a családi vállalkozás (Fortuna 500) vezetésére. Előtte fél kilenckor trendhagyó misztikusság a Cinemax 2-őn. A Twilight és társai mindent megtettek hogy lejárassák a vámpírokat, még jó hogy a Minden holdak friss vért hoz a műfajba. 1876-ban lerombolt árvaház egyedüli túlélőjét veszi magához és teszi halhatatlanná egy nő akire a kislány ettől kezdve Anyaként hivatkozik és csak később jön rá, milyen kétélű ajándékot kapott tőle az örök élettel. A falubeliek azonban lerohanják a vámpírkolóniát és hősnőnk csak hosszú évek múltán talál új menedéket egy bánatában-gyászában Istentől eltávolodott férfinél. A helyi pap persze nem nézi jó szemmel az itt már Amaiának elkeresztelt (LOL) lány fura viselkedését aki igyekszik beilleszkedni a humánok közé de az Anyát sem tudja kiverni a fejéből. A mese 1936-ban és újabb háborúval kap új fordulatot… Fél órával később (21:00) sablonosan (Veszélyes) elnevezett 2021-es akciózás a Mozi+-on melyben Scott Eastwood lesz az a feltételesen szabadlábon levő smooth criminal aki megfogadná pszichiátere, Dr. Alderwood (Mel Gibson) tanácsát és meghúzná magát. Ilyenkor szokott közbevágni a Sors és tényleg, a fickó köztiszteletben álló testvérét megölik, ő pedig elindul megkeresni a tettest, ezzel egy időben a törvény mindkét oldalán álló figurák indulnak utána, egyazon céllal (megölni a szökevényt, megszerezni a tesója által őrzött titkot). A Dangerous igazi agypusztító B-movie valaha szebb napokat látott STÁRokkal (Famke Janssen, Kevin Durand) és percekre beugró Nagy Visszatérőkkel (Gibson).

Elon Musk / Bill Gates rovat:
Elon Musk azzal viccel, megvenné a Coca-Colát, hogy visszategye a kokaint a kólábaHA HA VERY FUNNY:
Elon Musk azzal viccelődött a Twitteren, hogy abbahagyja a munkát, és influenszer lesz: “A világ leggazdagabb embere szmájlikat nem tett a poszt mellé, így még az is lehet, hogy komolyan gondolja.”MEG AZ IS LEHET HOGY LESZAROM Sajnos eddig is az volt:
Elon Musk rengeteg pénzért megvette a Twittert, és senki nem tudja, mi lesz ezutánMI LENNE, LESZAROM Ja nem ma, olvassunk tovább:
Lehet, hogy Elon Musk gazdagabb, mint hinnénk: “A világ leggazdagabb embere, de nem tudni, miből tudja megvenni a Twittert.” – Nem csak ti nem tudjátok:
Elon Muskra szerdán rátört a tweetelhetnék, bukott is gyorsan 12 milliárd dollárt: “Amióta fejébe vette, hogy megveszi a Twittert, már 49 milliárd dollárt bukott. A Twitterért 44 milliárdot ajánlott.” – Nem bukott eleget, azabaj:
A világ legérdekesebb embere: “Botrányhős, zseni, példakép, infantilis provokátor, narcisztikus akarnok, bevállalós cégvezető, korszakos üzletember, embertelen hiperkapitalista, látnok. A világ leggazdagabb embere, aki egyben a legfelkapottabb és legmegosztóbb híresség is. Kicsoda valójában Elon Musk, és hogyan lett az, aki?” – Röviden? Az ilyen cikkek segítségével mint ez, mert mikor virítani kéne a lóvét vagy teljesíteni a vállalást akkor Musk lelkesen sunyít:
“Elon, édesanyádat elvitted már a Marsra, és vissza is hoztad?” – interjú Neil deGrasse Tysonnal – Én nem szeretem ezt az agresszív bokszolót de remélem kiüti Muskot mielőtt nekikezd a hülye ötletei megvalósításának:
Egymillió embert vinne a Marsa Elon Musk a “modern Noé bárkájával”VEGYETEK FEL KORREKTORT Nap kommentje:
0

CSÜTÖRTÖK, JÚLIUS 14.:
A TŰZ VÍZ HÁBORÚJA
0
Viva Bolivia!

Talán érdemes:
A csekélyke felhozatalból arra tippelek hogy visszajön a hőség mert mára csak két jóság jut, előbb 21:40-kor a Barschel-ügy dramatizált kiadása az M5-ön. Uwe Barschel miniszterelnökként túlélt egy repülőgép-balesetet majd belebukott egy választási botrányba hogy aztán genfi hotelben találják holtan. A család és a politikust követő újságírók kizárják az önkezűséget, főleg utóbbiak hajlanak erre az elhunytról kiderült dolgok után (pld. fegyverkereskedés). Azt lehet mondani hogy a Végzetes szóbeszéd tényleg az volt mert a vele foglalkozók közül többen szintén gyanús körülmények között vesztették életüket. Tíz előtt tíz perccel film a filmben a Film Now műsorán: spanyol direktor (Gael García Bernal) arról regélne, hogyan fedezte fel Kolumbusz Kristóf az akkor még Ismeretlen földet és hogy ez mivel járt. Terveit köti a költségvetés így a legolcsóbb megoldást választja: helyieket alkalmaz minél kevesebb pénzért, teszi mindezt a kétezres évek Bolíviájában ahol a kormány épp drasztikusat lép az indiánokkal szemben vívott vízháborúban. Icíar Bollaín egyszerre kritizálja a múltbeli gyarmatosítókat és a mai “követőiket” akiknek bár mások az eszközeik (és néha el is határolódnak őseiktől) de hosszú távon ugyanúgy gondolkodnak. Mivel természeti kincsek tulajdonjoga is szóba kerül benne (ráadásul az egyik őslakos színész aktivista tevékenységén keresztül) így többszörösen is időszerű darab és ha már politikusok:

Boris Johnson rovat:
Boris Johnson a könyvtárban kisgyerekeket riogató csupasz fenekű, színes majommal fényképezkedett – Kicsit túltolta a PARTY HARD!!!-ot:
Boris Johnson szerette a bulikat a lezárások idején: “Úgy tűnik, hogy a brit kormánynak nehezére esett betartani a maga által alkotott törvényeket.” – Miért is kéne? Érinthetetlenek ahogy a royal family is, és különben sincs ellenük bizonyíték. Ja de van:
Fotók kerültek elő Boris Johnsonról, ahogy a hivatalában tartott egyik illegális partin iszik: “Johnson eddig azt állította, nem tudott a járvány és lezárások idején történt Downing Street-i szabályszegésekről.” – Hát ha ivott akkor nem csoda ha hogy nem emlékszik rájuk :DDD
Joe Biden és Boris Johnson is bealudt a sorsdöntő klímacsúcson – Kb. ennyire érdekli őket a népük jövője is, Greta Thunberg likes this, szerencsére a bulikázás mehet tovább:
Boris Johnson arra készül, hogy az illegális buli megrendezőjét teszi meg bűnbakká: “Simon Case feláldozásával mentené a saját bőrét.” – ...aki majd öngyilkos lesz a cellájában mint Epstein, a valódi felelős meg közben átmegy hardcore feministába:
Boris Johnson szerint ha Putyin nő lenne, nem szállta volna meg Ukrajnát: “A brit miniszterelnök szerint “a toxikus maszkulinitás tökéletes példája” az, amit az orosz elnök Ukrajnában csinál.”Hinaus mit uns toxic white males, bezzeg Susan Atkins, bezzeg Irma Grese, bezzeg Ilse Koch, bezzeg Myra Hindley, bezzeg Rose West, vagy hogy politikusoknál maradjunk, bezzeg a Falklandot lerohanó Maggie Thatcher, bezzeg a gyermek halottakat nem sajnáló Madeline Albright!!!!
Boris Johnson nemhogy a második, a harmadik ciklusára készül: “Nem tudni, viccelt-e.”HA HA VERY FUNNY, azóta már a poén csattanóját is tudjuk :DDD
 

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés